Бенидорм, Испания, е красива дестинация и чудесно място за почивка. С топлия си климат, красивите си плажове и оживения си нощен живот той е идеалната дестинация за пълноценно прекарване на свободното време. Бенидорм е пълен с атракции, на които може да се насладите по време на престоя си там. 
Плажовете Леванте и Пониенте са два от най-популярните плажове в курорта и със своите златисти пясъци и кристално чисти води са идеални за плуване и слънчеви бани. 

Старият град предлага поглед към миналото със своите калдъръмени улички и цветни сгради. За тези, които обичат да пазаруват, оживените търговски улици на Бенидорм предлагат по нещо за всеки. В Бенидорм можете да намерите всичко, от което се нуждаете - от луксозни дизайнерски артикули до ръчно изработени чанти и бижута на местни занаятчии. Градът разполага с много ресторанти и барове, където можете да опитате местната кухня и тапас.

За любителите на адреналина има много дейности, на които да се насладят в Бенидорм и околностите му. Възможностите са безкрайни - от каяк, ветроходство и уиндсърфинг до планинско колоездене и каньонинг.

Бенидорм предлага на своите гости и редица семейни атракции като тематичния парк Terra Mitica, водния парк Aqualandia, парка за животни Mundomar или разходка до  остров Бенидорм, който е разположен в непосредствена близост до брега.

За тези, които търсят културни преживявания, градът разполага с няколко музея и галерии, които очакват своите посетители. 

На 20 минути с автобус от Бенидорм се намира близкото планинско селце Ла Нусия. Може да си направите еднодневна екскурзия до него и да се насладите на неговите зашеметяващи гледки и традиционна архитектура. 

Прекрасният областен град Аликанте се намира само на 1 час път с трамвай и заслужава да се посети и разгледа.

Независимо дали търсите релаксираща почивка на плажа или изпълнено с действие приключение, Бенидорм предлага всичко. Не пропускайте да посетите тази зашеметяваща испанска дестинация това лято!