Почивки в Атина 2024 / 2025

Почивки в Атина, Гърция със самолет от София. Ранни записвания, промоционални и last minute оферти.

  • Транспорт

Забележителности, които да посетите по време на почивката си в Атина

Акропол
Acropolis

Акрополът е историческа крепост, разположена на скалист хълм в централната част на Атина. Тук се намират някои от най-известните древногръцки архитектурни и артистични шедьоври като Партенона, Ерехтейона и Пропилеите.

Партенон
Parthenon

Партенонът е голям храм, разположен на Акропола, посветен на богинята Атина, покровителката на града. Построен е през 5 век пр.н.е. и е символ на древногръцката култура.

Агората на Атина
Agora of Athens

Агората на Атина е древен пазар и място за събрания, разположен в подножието на Акропола. Тук са се провеждали търговски и политически дейности на града.

Храм на Зевс Олимпийски
Temple of Olympian Zeus

Храмът на Зевс Олимпийски е голям древногръцки храм, посветен на бог Зевс. Завършен е през 2 век пр.н.е. и се намира югоизточно от Акропола.

Националният археологически музей
National Archaeological Museum

Националният археологически музей в Атина е един от най-големите и най-важните музеи за древногръцко изкуство в света. В него се съхраняват над 11 000 експоната.

Плака
Plaka

Плака е старинният квартал на Атина, разположен на североизток от Акропола. Известен е с тесните си улички, неокласическите си къщи и множеството таверни и кафенета.

Ликавитус
Lycabettus

Ликавитус е хълм в центъра на Атина с височина от 277 метра. От върха се открива панорамна гледка към целия град. До върха може да се стигне пеша или с фуникуляр.

Панатенаик стадион
Panathenaic Stadium

Панатенайк стадион е древен стадион, построен изцяло от мрамор. Тук са се провеждали първите модерни олимпийски игри през 1896 година.

Квартал Монастираки
Monastiraki

Монастираки е квартал в Атина, известен със своя пазар и многото антикварни магазини. Тук може да намерите разнообразие от сувенири и старинни предмети.

Музей на Цикладското изкуство
Museum of Cycladic Art

Музеят на Кикладското изкуство в Атина съхранява колекция от древно изкуство от Кикладските острови. Той включва скулптури, керамика и други артефакти.

Времето в Атина в момента е ясно. Температурата на въздуха е 31.7° C. Часът в Атина е 22:42 (GMT+3)

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми