Почивка в Египет 2023 / 2024

Подбрани оферти за почивки в Египет със самолет от София, Варна и Пловдив

  • Транспорт

Египет е страна на древни чудеса, която пленява посетители от цял свят. Със своите вдъхновяващи пирамиди, величествени храмове и живописна красота Египет е отлична дестинация за всички, които искат да изживеят вълнуваща и богата на исторически факти ваканция. Червено море с кристално чистите си води предлага възможности за любителите на гмуркането и шнорхелинга да изследват неговия пъстър морски живот.

Кой е най-добрият месец за почивка в Египет?

Най-подходящото време за посещение на Египет е от месец октомври до месец април, когато температурите са по-поносими. През есента и пролетта времето е чудесно за плаж и шнорхелинг, докато през зимата морската вода е по-студена и периодът е подходящ за разходки и екскурзии.

Трябва ли ми виза за Египет?

За посещение на Египет е необходима виза, която може да бъде получена на място при пристигане на летището или предварително в консулството на Арабска република Египет.

Какви дрехи са подходящи за почивка в Египет?

Поради високите температури през деня, е препоръчително да се носят леки дрехи. В повечето затворени хотелски комплекси няма изисквания към облеклото, но когато посещавате мюсюлмански светилища, е необходимо да сте облечени с дрехи, които покриват коленете и раменете. Добре е да предвидите и вечерни дълги дрехи, защото след залез слънце през зимата захлажда, а през лятото е възможно да има комари.

Каква валута да си нося в Египет?

Официалната валута на Египет е египетския паунд (EGP). Може да си носите евро или долари, които да обмените за египетски паунд на място в хотела или в обменно бюро. Търговците обикновено приемат долари и евро, но не винаги на най-добрия курс. За бакшиши и закупуване на сувенири е добре да си приготвите дребни банкноти.

Други дестинации

Почивка в Австрия 🇦🇹 Почивка в Бахрейн Круиз до Белгия 🇧🇪 Круиз до Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивка в Германия 🇩🇪 Почивка в Израел 🇮🇱 Почивка в Индия 🇮🇳 Почивка в Индонезия 🇮🇩 Почивка в Иран 🇮🇷 Круиз до Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивка в Кабо Верде 🇨🇻 Почивка в Камбоджа 🇰🇭 Круиз до Катар 🇶🇦 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивка в Кипър 🇨🇾 Почивка в Китай 🇨🇳 Почивка в Куба 🇨🇺 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Мадагаскар 🇲🇬 Почивка в Малайзия 🇲🇾 Почивка в Малдиви 🇲🇻 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Мексико 🇲🇽 Круиз до ОАЕ 🇦🇪 Круиз до Оман 🇴🇲 Почивка в остров Бали 🇲🇾 Почивка в Палестина 🇵🇸 Круиз до Португалия 🇵🇹 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивка в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Круиз до Франция 🇫🇷 Почивка в Чехия 🇨🇿 Почивка в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Южна Африка 🇿🇦

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми