Почивки в Египет 2024

Подбрани оферти за почивка в Египет със самолет от София и Варна

  • Транспорт

Египет е страна на древни чудеса, която пленява посетители от цял свят. Със своите вдъхновяващи пирамиди, величествени храмове и живописна красота Египет е отлична дестинация за всички, които искат да изживеят вълнуваща и богата на исторически факти ваканция. Червено море с кристално чистите си води предлага възможности за любителите на гмуркането и шнорхелинга да изследват неговия пъстър морски живот.

Кой е най-добрият месец за почивка в Египет?

Най-подходящото време за посещение на Египет е от месец октомври до месец април, когато температурите са по-поносими. През есента и пролетта времето е чудесно за плаж и шнорхелинг, докато през зимата морската вода е по-студена и периодът е подходящ за разходки и екскурзии.

Трябва ли ми виза за Египет?

За посещение на Египет е необходима виза, която може да бъде получена на място при пристигане на летището или предварително в консулството на Арабска република Египет.

Какви дрехи са подходящи за почивка в Египет?

Поради високите температури през деня, е препоръчително да се носят леки дрехи. В повечето затворени хотелски комплекси няма изисквания към облеклото, но когато посещавате мюсюлмански светилища, е необходимо да сте облечени с дрехи, които покриват коленете и раменете. Добре е да предвидите и вечерни дълги дрехи, защото след залез слънце през зимата захлажда, а през лятото е възможно да има комари.

Каква валута да си нося в Египет?

Официалната валута на Египет е египетския паунд (EGP). Може да си носите евро или долари, които да обмените за египетски паунд на място в хотела или в обменно бюро. Търговците обикновено приемат долари и евро, но не винаги на най-добрия курс. За бакшиши и закупуване на сувенири е добре да си приготвите дребни банкноти.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми