Нова година 2021 в Мароко - великолепието на имперските градове

Снимки

Нова година 2021 в Мароко. Програмата включва: 2 нощувки със закуски и вечери във Фес в хотел Hotel Golden Tulip Tghat Fez 4*, 1 нощувки със закуски и вечери в Казабланка в хотел Hotel Suisse Casablanca 4*, 2 нощувка със закуска и вечеря в Маракеш в хотел Blue Sea le Printemps Marrakech 4* , богата екскурзоводска програма, директи полети от София с включени летищни такси, медицинска застраховка и представител на туроператора с български език за целия престой.

 • 767
 • 6 дни
 • 5
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Декември;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Фес

  Среща на летище София, терминал 1, за директен чартърен полет до Мароко. Кацане на летището в град Фес. Разглеждане на очарователния Фес - музей на открито, покана за откривателите и най-стария от четирите имперски града. С повече от 12 века история, медина от 9500 улици, оградени от древни крепостни стени, която е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Най-стария религиозен университет се намира тук. Град Фес е известен с многообразието си и добре запазените си занаятчийски квартали. Късния следобед се настаняваме в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Фес - Шефшауен - Фес

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия по желание: Шефшауен - синият град на Мароко. Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо за да изпъквате на приказния фон. Връщане във Фес. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Фес - Рабат - Казабланка

  Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща: Кулата Хасан ,незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V - изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба Кралския дворец - разглеждане отвън. Късният след обяд потегляне за Казабланка. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Казабланка - Маракеш

  Разглеждане на Казабланка - туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разходка по Булевард де ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, посещение на величествената джамия на Hassan II, преминаване с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк „Арабска лига“ със своите палмови дървета. Отпътуване за Маракеш. Настаняване, вечеря, нощувка.

 • Ден 5 » Маракеш

  Закуска. Напускане на хотела. Обзорен тур на Маракеш включващ: джамията Кутубия - отвън, най- голямата джамия в Мароко. Посещение на площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не спира - хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. ВАЖНО: Входа за двореца Бахия се заплаща допълнително при желание в размер на 8 евро на човек. Цената подлежи на промяна. Възможност за допълнителни екскурзии: Посещение на градините Мажорел. Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник - Жак Мажорел, оставил в наследство и за спомен неописуемо красивите градини. Вечеря или новогодишна вечерна програма. Нощувка.

 • Ден 6 » Полет Маракеш - София

  Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до летището в за директен чартърен потел Маракеш - София. Пристигане в България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Фес - София с директен чартърен полет на Bulgarian Air Charter;
Летищни такси;
Трансфер летище - хотел - летище;
Регистриран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 5 кг;
2 нощувки със закуски и вечери във Фес в Golden Tulip Tghat Fez 4* или подобен;
1 нощувки със закуски и вечери в Казабланка в Suisse Hotel Casablanca 4* или подобен;
2 нощувка със закуска и вечеря в Маракеш в Blue Sea le Printemps Marrakech 4* или подобен;
Обзорна обиколка на гр. Фес;
Обзорна обиколка на гр. Казабланка;
Обзорна обиколка на гр. Маракеш;
Обзорна обиколка на гр. Рабат;
Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Новогодишна вечеря: ресторант в медината - Chahramane Restaurant или подобен с включен транспорт - 196 лева на човек;
Допълнителна екскурзия - посещение на градините на Мажорел - 38 лева с включена входна такса и транспорт;
Допълнителна екскурзия - посещение на Шефшаушен - синият град - 196 лева за възрастен/98 лева за дете 2-11,99 г. с включена входна такса и транспорт;
Допълнителните екскурзии на място, услуги упоменати срещу доплащане и разходите от личен характер;
Входна такса за джамията „Хасан ІІ“ - 12 евро на човек - заплаща се на място при желание;
Бакшиш от 10 евро за целия престой, заплащащ се на място.
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри 400 щатски долара/тон;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Важна информация

Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване;
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.Всички екскурзии се провеждат с лицензиран екскурзовод на място с превод на български език.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
Необходими документи:
Международен паспорт с валидност 6 месеца преди датата на заминаване
Няма визови, санитарни или други специфични изисквания за пътуване в Мароко.
Минимален брой за провеждане на програмата - 140 души.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.

ПРОТОКОЛ ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ НА ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Полетно разписание

Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
София – Фес: излита в 08:35 ч. / каца в 12:10 ч.
Маракеш – София: излита в 16:00 ч. / каца в 21:40 ч.

Условия за резервации

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Други предложения

Нова година 2021 в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход
Нова година 2021 в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход 5 дни през декември в Турция от Пловдив или София или Хасково
Пукет и Банкок - перлите на Тайланд, с водач от България
Пукет и Банкок - перлите на Тайланд, с водач от България 10 дни през януари, февруари, март, април, октомври или ноември в Тайланд от София
Великден в Ница -
Великден в Ница - 4 дни през април във Франция и Монако от София
Великден в Дубровник, Будва и Котор
Великден в Дубровник, Будва и Котор 4 дни през април в Хърватия и Черна Гора от София
Великден 2021 на остров Корфу с чартърен полет от София промо оферта
Великден 2021 на остров Корфу с чартърен полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Кападокия 2021 с автобус от София - 7 нощувки без нощни преходи ранно записване
Кападокия 2021 с автобус от София - 7 нощувки без нощни преходи 7 дни през април, май или септември в Турция от Ихтиман, Пазарджик, Пловдив или София или Хасково

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми