Почивки в Амалфи 2024 / 2025

Почивки в Амалфи, Италия със самолет от Варна. Ранни записвания, промоционални и last minute оферти.

  • Транспорт

Забележителности, които да посетите по време на почивката си в Амалфи

Катедралата на Свети Андрей
Cathedral of Saint Andrew

Катедралата на Свети Андрей е разположена в центъра на Амалфи и съчетава романски, византийски и барокови стилове. Катедралата е известна със своето красиво мозаично декорирано лице и извисяващи се камбанарии.

Клаустърът на Рая
Cloister of Paradise

Клаустърът на Рая е красиво и спокойно място в двора на Катедралата на Свети Андрей. Той е украсен с мраморни арки и зелени градини, предоставяйки уникален пример за средновековната архитектура на Амалфи.

Арсенал
Arsenal

Арсеналът на Амалфи е средновековна корабостроителница, която сега е музей. Тук можете да се запознаете с морската история на града и значението му като морска република през Средновековието.

Вила Руфоло
Villa Rufolo

Вила Руфоло е разкошна историческа вила с невероятни гледки към крайбрежието на Амалфи. Вилата е известна със своите градини и културни събития, които се провеждат там през лятото.

Плаж Дуилио
Duoglio Beach

Плаж Дуилио е спокоен и по-малко известен плаж, намиращ се на няколко минути пеша от центъра на Амалфи. Той предлага кристално чисти води и красиви гледки към морето.

Пазар Пиаца Дуче
Piazza Duce Market

Пазар Пиаца Дуче е оживен и колоритен пазар в сърцето на Амалфи. Тук можете да намерите местни продукти, сувенири и да се насладите на автентичната атмосфера на италианския пазар.

Свързани дестинации

Почивка във Ватикана 🇻🇦

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми