Рим и лазурното крайбрежие на Неаполитанския залив - Соренто, Амалфи и Равело

Снимки

Екскурзия с комбиниран транспорт - самолет от София, автобус и връщане с ферибот по маршрут: София - самолет - Рим - Ватикана - Тиволи - Помпей - Неапол - Сорентински полуостров - остров Капри - Амалфи - Равело - Соренто - Алберобело - Бари - ферибот - Игуменица - София.

 • 1098
 • 8 дни
 • 6
 • Автобус; Самолет; Ферибот;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » София - Рим

  Полет на авиокомпания BULGARIA AIR от София в 07.35 ч. за Рим. Кацане на летище Фиумичино в 08.35 ч. Трансфер до хотела и оставяне на куфарите в багажното му отделениe. Пътуване с метро до мястото на срещата с местния екскурзовод на български език. Пешеходна обиколка /~ 4 ч./ на Вечния град (Caput Mundi) с местен екскурзовод с посещение на Римските Форуми: Форо Романо, Форо ди Нерва, Форо ди Аугусто, Форо ди Траяно, Колизеума /без влизане, по желание през свободното време/, Пантеона /с влизане/, колоната на Траян, Капитолийски хълм (Campidoglio), площад Навона, Фонтана ди Треви, площад Испания, площад Венеция. Свободно време. Връщане в хотела и настаняване. Нощувка.

 • Ден 2 » Рим - Ватикана

  Закуска. Разглеждане на Ватикана (UNESCO) - столицата на християнството, най - малката държава в света. Разходка по площад Св. Петър, творба на Бернини. Посещение на църквата Свети Петър. *По желание организирано посещение на Ватиканските музеи и Сикстинската капела, което включва входна такса, беседа на местен екскурзовод на бълг. език, слушалки и определен час на влизане, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет. Свободно време. По желание вечерна автобусна обиколка на Рим с местен екскурзовод. Връщане в хотела. Нощувка. Забележка: Придвижването в рамките на Рим е с градски транспорт - ~ 8 EUR дневна карта.

 • Ден 3 » Рим - Тиволи с Вила Адриана и Вила д’Есте

  Закуска. Свободно време за посещение според интересите на църквите Санта Мария Маджоре, Сан Пиетро ин Винколи, църквата Сан Клементе или на Капитолийски музеи. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане /продълж. 6 часа, необходима е предварителна заявка при сключване на договора за организирано пътуване и плащане с основния пакет/ до градчето Тиволи, известно с уникалното си разположение на хълм и с впечатляваща гледка към равнината, която ще ви плени. Особено след като разгледате вила Адриана - най- забележителната вила в Римската империя, където живее император Адриан. Посещението на Вила Адриана е възможност за осъзнаване на величието на римската архитектура. Лятната резиденция на император Адриан е грандиозен археологически комплекс на огромна площ, за обхождането на която са предвидени 2 часа, след което се продължава за Вила д’Есте (UNESCO) и фантастичните паркови композиции от XVI век. Посещение на двореца и прочутите водни градини - най-красивия шедьовър, роден от идейното обединяване на Ренесанса и Барока. Следва свободно време в Тиволи - градче, белязано и до днес от величествените останки от различни епохи. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 4 » Рим - Помпей - Неапол - Соренто

  Закуска. Отпътуване за Помпей. Посещение на останките на древния римски град, погребан при опустошителното изригване на вулкана Везувий. Доплащане по желание на беседа на местен екскурзовод на бълг. език - 10 EUR при мин. 25 тур. + 2.50 EUR за слушалки. Продължаване за Неапол - столицата на областта Кампаня. Панорамна автобусна обиколка по крайбрежието на красивия Неаполски залив и пешеходна разходка из историческия център (UNESCO). Настаняване в хотел в едно от курортните селища на красивия Сорентински полуостров. Нощувка.

 • Ден 5 » Соренто - остров Капри - Соренто

  Закуска. Отпътуване с автобус до пристанището на Соренто, а оттам продължаване с корабче (не е включено в пакетната цена) до остров Капри, едно кътче от рая с типичните за него скални образувания фаралони. Пристигане и изкачване с лифт до панорамната тераса на главния площад Умберто, посещение на църквата Св. Стефан и разходка покрай Кортезиански манастир Св. Яков. По желание екскурзия с лодка до Синята пещера, най-популярната забележителност на острова, използвана от нимфите като храм според легендата. Връщане в Соренто. Свободно време за разходка и вечеря. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 6 » Соренто - Амалфи - Равело - Coренто

  Закуска. Свободно време за разходка в Соренто. Екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане. Отпътуване за лазурното крайбрежието на Амалфи с местен автобус със спирка за разходка в едноименното селище и посещение на селището Равело (UNESCO). Връщане в Соренто. Нощувка.

 • Ден 7 » Алберобело - Бари - ферибот - Игуменица

  Закуска. Отпътуване за областта Пулия и очарователното селище Алберобело (UNESCO), в което голяма част от варосаните кръгли домове с конусовидни покриви, наречени трули и по форма наподобяващи шишарка или кошер, са строени според старинната традиция само от камъни. Свидетелствата сочат, че в района такива се строят още от XIII в., а като се разхожда по павираните улички между тях човек може да остане с впечатлението, че ненадейно се е озовал в приказка. Не малко от тези къщурки са превърнати в магазинчета за сувенири, в които може да се купи какво ли не - от пощенски картички до мънички моделчета на самите трули. Продължаване за Бари. По възможност посещение на Катедралата на Бари, в която в гробница под олтара се намират мощите на Св. Николай. Нощно пътуване на ферибот за Игуменица - настаняване на фотьойли /тип автобусни/, възможност за предварителна заявка и доплащане за настаняване в каюти.

 • Ден 8 » София

  Сутринта акостиране на гръцкото пристанище Игуменица. Продължаване за София. Пристигане в следобедните часове.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетен билет София - Рим на BULGARIA AIR, летищни такси, 1 брой чекиран багаж до 23 кг и 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см, транспорт с автобус по време на туристическата обиколка, 6 нощувки със закуски в хотели 3***, от които 3 - в района на Рим, 3 - в района на Сорентинския полуостров, фериботни билети Бари - Игуменица (тип автобусни седалки), пешеходна обиколка на Рим с местен екскурзовод на бълг. език, посещение на Ватикана и площад Св. Петър, панорамна и пешеходна обиколка на Неапол, посещение на Алберобело и на Катедралата в Бари, медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, организирано посещение с местен екскурзовод на Помпей, на Ватиканските музеи и Сикстинската капела, екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д’Есте, екскурзията до остров Капри и екскурзията до Амалфи и Равело.
Доплащане за
- единична стая - 245 лв.
- градска такса в Рим (заплаща се директно в хотела в Рим) - 4 EUR на турист на ден в хотел 3*** /заплаща се директно на рецепция/
- вечерна обиколка на Рим с автобус и местен екскурзовод - 18 EUR при мин. 20 туристи /заплаща се на място/
- Помпей - входна такса 16.00 EUR, за деца от 18 г. до 25 г. - 2.00 EUR, няма намаления за групи, пенсионери и журналисти. *Някои от къщите могат да бъдат затворени поради реставрация. Доплащане по желание на екскурзоводска беседа на бълг. език - 10 EUR при мин. 25 туристи + 2.50 EUR за слушалки /всички такси за услуги и вход се заплащат на място/.
- за настаняване на ферибота Бари - Игуменица в каюта: вътрешна с 2 легла/ душ, тоалетна - 84 лв., външна с 2 легла/ душ, тоалетна - 94 лв., вътрешна с 3 легла/ душ, тоалетна - 62 лв., външна с 3 легла/ душ, тоалетна - 72 лв., вътрешна с 4 легла/ душ, тоалетна - 44 лв., външна с 4 легла/ душ, тоалетна - 49 лв.

Забележка
- Цените са на турист при условие, че всичките легла в каютата са заети. Изисква се предварителна резервация при сключване на договора, която подлежи на допълнително препотвърждение според наличността на каютите, плащането е с основния пакет.

Важна информация

Намаление за - дете до 12 год. с двама възрастни на допълнително легло - 150 лв; 3 - ти възрастен на допълнително легло - 40 лв.

Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията - 30 туристи.

Необходими документи - лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания

Начин на плащане - депозит - 50 % от пакетната цена, доплащане - до 20 дни преди отпътуване.


Застраховка „Отмяна на пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Допълнителни мероприятия/изисква се предварителна резервация и заплащане с основния пакет/

- организирано посещение на Ватикански музеи и Сикстинската капела - 49.00 EUR при мин. 25 туристи, за деца от 06-18 г. - 40.00 EUR, цената включва входна такса, беседа на местен екскурзовод на бълг. език, слушалки и определен час на влизане
- остров Капри - корабче + водач на български език с включен транфер от/до хотела до пристанище Соренто и обратно - 47 EUR /в двете посоки/ при мин. 25 туристи, лифт - 4.00 ЕUR в двете посоки. По желание с плащане на място - круиз с лодка до Синята пещера - ~16-18 EUR + вход 14 ЕUR
- екскурзия до Амалфи и Равело с местен автобус и с водача на групата - 47 EUR при мин. 20 туристи. Входната такса за градините Руфало в Равело - 5 EUR се заплаща отделно и на място
- полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д’Есте - 45 EUR при мин. 20 туристи, за деца до 18 г. - 35 EUR, цената включва транспорт с автобус, екскурзоводска беседа на бълг. език, входна такса за Вила д’Есте, местен екскурзовод за посещението на Вила д’Есте с превод от водача на групата/. Максималният брой за една група за посещението на Вила д’Есте е до 25 туристи.

Информация за музейните такси

За информация предоставяме следните музейни такси
- Рим - Колизеум, Палатински хълм, Форо Романо - за възрастни общо 12.00 EUR, за младежи от 18 - 24 год. (граждани на страни членки на ЕС) - 8.50 ЕUR , за деца под 18 год. - безплатно, възрастни над 65 год. (граждани на страни членки на ЕС) - безплатно, Фори Империали - безплатно, Пантеона - безплатно, Задължително слушалки за пешеходната обиколка - 3.00 ЕUR. За Вашето свободно време Ви предлагаме индивидуално посещение, според интересите, на: църквата Сан Пиетро ин Винколи - оригиналната статуя на Мойсей, известна творба на Микеланджело - без вход, Капитолийски музеи - творби на известни италиански и чужди художници XIII - XIX в. - 15.00 EUR, за деца до 6 г. - безплатно, църквата Сан Клeменте - гроба на Свети Кирил - свято място за българите, основният наос - безплатно, за гроба в долната част - 10.00 EUR, Музей Боргезе - статуята на Давид, творба на Бернини, творби на Рубенс, Рафаел, Тициан и Рубенс - за възрастни 18.00 EUR+2.00 EUR такса резервация, за младежи 18-25 г. и пенсионери - 8.50 EUR. За посещението на музея е необходимо да се направи предварителна резервация най-малко 2 месеца и заявката да се направи при сключване на договора за организирано пътуване, доплащане за аудио гид - 5.00 EUR, билети за метро - 2.00 EUR, дневна карта - ~8.00 EUR.

Други предложения

Чартърна програма за остров Санторини 2020 - 4 нощувки
Чартърна програма за остров Санторини 2020 - 4 нощувки 5 дни през септември в Гърция от София
Мароко - Имперските столици - олекотен UNESCO тур с полет от София
Мароко - Имперските столици - олекотен UNESCO тур с полет от София 8 дни през септември или октомври в Мароко от София
Нова година 2021 в Охрид - хотел Метропол 4* - 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери
Нова година 2021 в Охрид - хотел Метропол 4* - 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери 4 дни през декември в Северна Македония от Кюстендил или София
Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка
Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка 8 дни през февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Хърватия и Италия от София
Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, септември 2020
Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, септември 2020 9 дни през септември в Испания от София
Сърбия - Босна и Херцеговина - Дървен и Каменград
Сърбия - Босна и Херцеговина - Дървен и Каменград 3 дни през май или октомври в Сърбия и Босна и Херцеговина от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми