the-treasures-of-sri-lanka_61e7d206659dfjn3.jpg

Екскурзия до Шри Ланка от А до Я - 5 дни обзорен тур и 3 дни плаж

Снимки

Независимо дали търсите релаксираща почивка на плажа или изпълнено с приключения пътешествие, Шри Ланка предлага по нещо за всеки. Открийте съкровищата на Шри Ланка и се потопете в уникалната култура, история и природна красота на тази невероятна страна. От спокойните плажове до оживените градове, пътуването вкючва 5 дни обзорен тур на Шри Ланка и 3 дни свободно време за плаж. Програма с полети от София през 2025г.
Посещение на град Ела, Сигирия - лъвската скала, обиколка на град Коломбо, Пинавала, посещение и на чаена плантация и фабрика и още много, включени в цената екскурзии.

 • 1555
 • 11 дни
 • 8
 • Автобус; Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Януари; Февруари;

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София 2 часа преди полета.Директен чартърен полет до летище Бандаранайке,Коломбо.


   


 • Ден 2

  Пристигане на международното летище Бандаранайке в Коломбо.Среща и съдействие при пристигане на летище от местния партньор. .
  Започваме опознаването на Шри Ланка с панорамна обиколка на столицата Коломбо - някога малък пристанищен град, развил се след идването на португалците през 16в в голям търговски и бизнес център. По време на обиколката на града ще се докоснем до останките от колониалната архитектура,бившия британски административен център и военен гарнизон,крайбрежната Сий Стрийт - района на златарите и пазара Петта,една от най-впечатляващите джамии - Джами Ул-Алфар Масджид,позната като Червената джамия. Ще видим още холандската църква Волвендал,датираща от 1749 г.и холандската болница от 1681 г.Ще преминем покрай Международния конгресен център Bandaranaike, с копието на Авукана Буда и Площада на независимостта.Спирка при храма в Келания - една от най-известните будиски светини в Шри Ланка- място , посетено от Буда в осмата година от просветлението.Настаняване в хотел на крайбрежието,Pegasus Reef 4**** или подобен. Вечеря и нощувка.


   


 • Ден 3

  В 07, 00ч се отправяме към Дамбула с попътна спирка в сиропиталището за слонове в Пинавала.Създаден през 1975 г.за настаняване на ранени слонове и изоставени сами в природата бебета,този приют,днес се е превърнал в едно от възможностите да наблюдавате тези невероятни животни в близка до естествената им среда.Неповторимо изживяване,което не трябва да пропускате е да наблюдавате техният ежедневен ритъм по хранене и "вземане на баня" в река Махаоя.Продължаваме за Дамбула,Ще посетим най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка-Златния храм,разположен на върха на скала,висока 160 м.В околностите има повече от 80 документирани пещери.Основните атракции са разположени в пет пещери с различна големина,които от 1981 г. , са в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. В тях ще видите най-богатата колекция на стенописи и статуи на Буда-153 статуи на Буда,три статуи на крале от Шри Ланка и четири статуи на богове и богини.Последните включват Вишну и Ганеша.Стенописите обхващат площ от 2100 квадратни метра (23 000 кв.фута).Изображенията по стените на пещерите включват изкушението от демона Мара и първата проповед на Буда. Вечеря и нощувки в хотел Amaya Lake 4**** или подобен.


   


 • Ден 4

  След закуска се отправяме към една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка - Сигирия.Скалната крепост,позната още като „Лъвската скала”,заради огромния лъв,който в миналото пазел входа й,е следващият обект на ЮНЕСКО,който ще посетим.На върха на скала,издигаща се на 180 м височина,се намират останките на дворец от V в.с обширни градини и басейн.За да се стигне до върха,откъдето се открива невероятна панорамна гледка,трябва да се изкачат близо 1200 стъпала.Според историческите данни скалата била населявана от хора в древните времена.В 5-то столетие преди нашата ера там започнали да се издигат планински манастири,просечени с множество тунели и пещери.Всички те служели като надеждно скривалище за своите обитатели. Строителството на крепостите,разположени по най-горните части на скалата се извършило по време на управлението на краля отцеубиец Касап (477-495).Според историческите източници на Шри Ланка,крал Дхарусен бил зазидан жив в стената от собствения си син Касап,който превзел трона,принадлежащ на другия син на краля - Могаллан.За да избегне сигурната си смърт,Могаллан избягал в Индия,където се заел със събирането на армия против вероломния си брат. Касап се боял и затова построил дворец с крепост високо в планината Сигирия.Скоро Могаллан обявил война на Касап и след като удържал победа,върнал статута на скалата като манастирски комплекс. В крайна сметка скалата не успява да спаси своя крал,но успява да запази древната сингалска култура. До върха на Сигирия се стига по тясна стълба,минавала между лапите,тялото и главата на огромен лъв,изсечен в скалата,от който до днес са се запазили единствено лапите.На върха е имало плоска тераса с площ от 20 декара,по средата на която се е издигал величествен дворец с разкошни градини и басейни,като всичко било облицовано с мрамор и украсено със скъпоценности.Интерес представляват „Огледалната стена”. Не е установено кои са лицата от фреските и какъв е техният произход.Знае се само,че са съществували 500 портрета,от които само 18 могат да се видят днес. Датирани са от 8-ми и 10-ти век сл.Хр. ,изобразяващи дами от двора на крал Касяп.Други изобразени фигури включват богове,богини и други небесни същества.
  Продължаваме към селището Хиривадуна за да се потопим в автентичната традиционна атмосфера на Шри Ланка.Преживяването включва катамаран сред водите на голямо изкуствено езеро,пълно с водни лилии и бели ибиси,кулинарен урок и традиционен обяд,сервиран върху лотосови листа.
  Следобед - посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка - Полунарува,впечатляваща със своята архитектурата,паметници и природа (ЮНЕСКО).Завръщане в хотела в района на Дамбула Amaya Lake 4**** или подобен. Вечеря.Нощувка.


   


 • Ден 5

  След закуска продължаваме към Канди през Матале,за да посетим ферма за подправки.
  Матале добива популярност,заради изобилието на засадени селскостопански площи с подправки - канела,куркума,джинджифил,карамфил,индийско орехче,кардамон и др.
  Канди е обект на световно културно наследство,втори по големина град в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г.Сочи се като най-важното светилище на будистите в страната,тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда.Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г.пр.н.е.и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в.сл.н.е.в косите на неизвестна принцеса.Смята се,че който притежава зъба,има божественото право да владее тази земя.Програмата ни включва посещение на будисткия храм Далада Малигава или Храмът на зъба на Буда,и посещение на фабрика за скъпоценни камъни,където ще научите повече за техния добив и обработка.
  Настаняване в хотел в района на Канди Amaya Hills 4**** или подобен. Вечеря и нощувка.


   


 • Ден 6

  След закуска отпътуване и посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения,основана през 1821 г.Градината е известна с богатата си колекция от орхидеи,палми и гигантските си фикусови дървета.Продължаваме за Нувара Елия с попътна спирка в чаена плантация.Цейлон (старото име на Шри Ланка) е мястото на което се произвежда най-добрият чай в света.Ще имате възможност да научите интересни факти за отглеждането на чаеното дърво и производството на ценната напитка,както и ще опитате приготвения на място чай.
  Нувара Елия е малък колониален град,построен от британците на 230 km от Коломбо в централната част на Шри Ланка,разположен на 1884 м надморска височина.Любимо място за туристите,които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации.През 1826 г.британски офицери,случайно попадат в равнините на Нувара Елия и сър Едуард Барнс ги проучва.През 1828 г.е построен път през билото при прохода Рамбода и е създадено място за възстановяващи се войници.Сър Самуел Бейкър е бил този,който попада под магията на Нувара Елия,пренася хрътки,коне и добитък и създава типична английска ферма тук.Цветя и зеленчуци са били донесени и засадени от Англия.Днес основната атракция на Нувара Елия са огромните чаените плантации и фабрики,разположени в самия център на остров Шри Ланка (Цейлон).Нувара Елия е районът с най-високо отглеждане на чай в света.Насаждения с невероятни размери са разположени на надморска височина от повече от 2500 метра над морското равнище.Това се доказва от самото име Навара Елия,което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето.Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета,величествени кипариси и поляни,върху които расте мента.Благодарение на това напитката придобива специални,уникални вкусове.Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво. Настаняване в хотел в района на Нувара Елия Araliya Red 4**** или подобен . Вечеря и нощувка.


   


 • Ден 7

  Закуска. Отпътуване Елла - живописен малък град на около два часа от Нувара Елия.Районът има богато биоразнообразие,с многобройни разновидности на флора и фауна.Ела е заобиколена от хълмове,покрити с облачни гори и чаени плантации.Градът има по-хладен климат от околните низини,поради надморската му височина.Ella Gap позволява гледка към южните равнини на Шри Ланка.След това продължаваме към крайбрежието на Калутара.Пътуването отнема около 4 часа.
  Настаняване в хотел Citrus Waskaduwa 4**** или подобен. Вечеря и нощувка.


   


 • Ден 8

  Закуска. Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка.*Посещение на холандския форт в Гале, разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки.


   


 • Ден 9

  Закуска. Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия. Вечеря. Нощувка.*Наблюдение на китове,които достигат до 30 м.дължина и маса от 120 тона,най-едрите и редки бозайници на земята.А едно от най-добрите места в цял свят за наблюдението им е именно Шри Ланка.
  Рано сутринта напускаме хотела и се отправяме към пристанището,където ще се качим на корабче и ще се насочим към местата,на които най-често се срещат китове за едно 3-4-часово приключение насред Индийския океан.След круиза с лодка ще бъдем отведени до хотел Nature trails в Унаватуна,където ще се насладим на вкусен обяд.В ранният следобяд ни очаква връщане тръгване обратно към хотелите.


   


 • Ден 10

  Закуска.Напускане на хотела в 12 ч.Трансфер до летище Бандаранайке за полет за България.

 • Ден 11

  Пристигане на летище София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Коломбо - София;
Трансфер летище - хотел - летище;
Трансфери по програмата с луксозен автобус;
1 нощувка в района на Коломбо - хотел Pegasus Reef 4* или подобен със закуска и вечеря;
2 нощувки в Дамбула - хотел Amaya Lake 4* или подобен със закускиа и вечеря;
1 нощувки в Нувара Елия - хотел Araliya Red 4* или подобен със закуска и вечеря;
1 нощувки в Канди - хотел Amaya Hills 4* или подобен със закуска и вечеря;
3 нощувки на крайбрежието - хотел Citrus Waskaduwa 4+ или подобен със закуска и вечеря;
Обиколка на град Коломбо;
Посещение на сиропиталище за слонове в Пинавала;
Посещение на Златния храм в Дамбула;
Посещение на Сигирия - лъвската скала;
Посещение на Хиривадуна;
Посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка - Полунарува;
Посещение на ферма за подправки на път за Канди;
Обиколка на град Канди;
Спирка в Кралската ботаническа градина в Перадения (входът се заплаща към посочената сума за входни такси);
Посещение на чаена плантация на път за Нувара Елия;
Обиколка на град Нувара Елия;
Обиколка на град Елла;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Приключение с китове (цена за възрастен: 315 лева/цена за дете 2-11,99 г.: 155 лева);
Целодневна екскурзия посещение на холандския форт в Гале, разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки (цена за възрастен: 65 лева/цена за дете 2-11,99 г.: 45 лева);
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
Входни такси на посещаваните обекти - около 120 долара на човек (подлежат на препотвръждение преди отпътуването във финалната програма);
Обяди по пограмата - около 15 долара на ден;
Такса за използване на професионална камера;
Допълнителни екскурзии при престоя на крайбрежието;
Такса обслужване на местен гид и шофьор - препоръчителна сума 5 долара на ден.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
Доплащане 30 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 150 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System- ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Club Simba концепция за Египет, Тунис и Турция »


Полетно разписание:

Полетно разписание: (часовете подлежат на потвърждение)
София - Коломбо - 20:00 - 09:30 (+1 ден)
Коломбо - София - 20:00 - 05:30 (+1 ден)
Полетът е с технически стоп от 45 минути


 


Допълнителни услуги и екскурзии

Включена в цената обиколка на град Коломбо
Пълна информация »
Включена в цената
Включено в цената посещение на Златния храм в Дамбула
Пълна информация »
Включена в цената
Включено в цената посещение на сиропиталище за слонове в Пинавала
Пълна информация »
Включена в цената
Включеноп в цената посещение на Сигирия - лъвската скала
Пълна информация »
Включена в цената
Включено в цената посещение на Хиривадуна
Пълна информация »
Включена в цената
Включено в цената посещение на втората средновековна столица на Шри Ланка – Полунарува
Пълна информация »
Включена в цената
Включена в цената обиколка на град Канди
Пълна информация »
Включена в цената
Включено в цената посещение на ферма за подправки на път за Канди
Пълна информация »
Включена в цената
Включена в цената обиколка на град Нувара Елия
Пълна информация »
Включена в цената
Включена в цената спирка в Кралската ботаническа градина в Перадения
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на чаена плантация на път за Нувара Елия
Пълна информация »
Включена в цената
Включена в цената oбиколка на град Елла
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на холандския форт в Гале + разходка с лодка по р. Маду + ферма за костенурки
Пълна информация »
315.00 лв за възрастен
155.00 лв за дете
Приключение с китове
Пълна информация »
315.00 лв за възрастен
155.00 лв за дете

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми