Нова година в Занзибар 2023

Снимки

Екзотична нова година 2023 в Занзибар с полет от София и 7 нощувки в избрания хотел. Невероятната красота на плажовете правят Занзибар една от най-привлекателните туристически дестинации, автентично и непокътнато късче земя…

 • 1296
 • 10 дни
 • 7
 • Сафари; Шнорхелинг;
 • Самолет;
 • според избрания хотел;
 • Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка; Уединение;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » 29.12.2022 София - Доха - Занзибар

  Отпътуване от София за Занзибар с полет на авиокомпания Qatar Airways по маршрут София - Доха - Занзибар.

 • Ден 2 » 30.12.2022 Занзибар

  Кацане в Занзибар в 08:10 ч. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела. Настаняване след 13:00ч. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3 » 31.12.2022 Занзибар

  Свободно време за плаж и почивка или обиколка на Стоун Таун и екскурзия до Затворническия остров - 60 евро (117 лева). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая - Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. Затворническия остров (3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в. *Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фото апарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела. Новогодишна галавечеря! ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Нощувка.

 • Ден 4 » 01.01.2023 Занзибар

  Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Занзибар - островът на подправките“ - около 3 часа (35 евро / 68 лева.) Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки. По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. *Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » 02.01.2023 Занзибар

  Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Шнорхелинг на остров Мнемба“ (около 5 часа, срещу допълнително заплащане 50 евро / 98 лева.) На 3 км. североизточно от Унгуджа ( Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят ( от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996г. Освен костенурки може да видите гърбати китове (от юли до септември), китова акула (най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби. *Екипировката следва да е като за плаж. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 6 » 03.01.2023 Занзибар

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия - целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч., ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста - 70 евро / 137 лева). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство - ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. *Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фото апарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » 04.01.2023 Занзибар

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка, полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) и плажа Paje (около 4 ч., ориентировъчно от 09:00 до 14:00 ч., срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста - 45 евро / 88 лева). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора. Нощувка.

 • Ден 8 » 05.01.2023 Занзибар

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9 » 06.01.2023 Занзибар - Доха - София

  Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към летището за полет до София в 23:15 ч.

 • Ден 10 » 07.01.2023 Доха - София

  Излитане от Доха за София в 08:10 часа. Кацане на летище София в 12:35 часа с незебравими спомени от невероятното приключение, впечатлени от уникалната природа и натуралната красота на това кътче от рая.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети с включени летищни такси на АК “Qatar Airways” с включен регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек;
Двупосочни трансфери летище-хотел-летище;
7 нощувки в хотел по избор на остров Занзибар;
Новогодишна вечеря в хотела;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек с COVID покритие;
Посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар;
Представители на туроператора при минимум 16 пътуващи;

Цената не включва

 виза за Танзания - 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане)
 PCR тестове ако са необходими;
 бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма;
 допълнителни екскурзии на остров Занзибар;
 лични разходи на място;

Важна информация

Условия за записване:
Депозит в размер на 500 евро на човек - до 3 дни след потвърждение на резервацията;
Доплащане до 40 дни преди отпътуването.

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 16
Срок за уведомление за несъбран минимум - 20 дни преди отпътуване;
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи. Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD =
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя на Занзибар.

Здравни изисквания при посещение на Танзания »


Полезна информация

Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
При завръщане от Танзания, се изисква отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаване или до 24 часа след пристигане в България.
Всички пътуващи трябва до 24 часа преди пристигане в Занзибар да попълнят формуляр за генериране на UHC код на следния сайт: https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home
6 месеца валидност на паспорта след датата на завръщане.
Ваксина против жълта треска не е задължителна.
Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.

Застраховка Отмяна на пътуване

Допълнително за Ваша сигурност може да бъде сключена застраховка „ Отмяна на пътуване“ срещу допълнително заплащане.

Общи условия при застраховка „Отмяна на пътуване“, включваща и отмяна на пътуването поради COVID-19:

Възстановяване на възникналите разходи при анулиране на резервирано пътуване;
Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Какво не покрива застраховката?

Събития, които са причинени предумишлено или поради груба небрежност на застрахования;
Опит за самоубийство или самоубийство;
Събития в здравословното състояние на застрахования, които са настъпили или се очаква да настъпят в момента на сключване на застраховката или началото на пътуването;
Събития, които застрахования понася вследствие на употреба на алкохол, наркотици, медикаменти или поради отлагане на предписана терапия;
Събития, които са в посредствена или непосредствена връзка с размирици, военни действия, терор от всякакъв вид, стихийни бедствия, влияния на околната среда, земетресения;
За повече информация относно включените застраховки, моля свържете се с нас!

Анулационни условия

· до 90 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
· от 89 до 41 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 500 евро.
· от 40 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
· При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
· Смяна на име до 14 дни преди пътуване без неустойка.
· При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията.
· В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми