Почивка в Занзибар с чартър от София

Снимки

Екзотична почивка с включени 7 нощувки във висок клас хотели на остров Занзибар. Невероятната красота на плажовете правят Занзибар една от най-привлекателните туристически дестинации, автентично и непокътнато късче земя…

 • 1327
 • 10 дни
 • 7
 • Шнорхелинг;
 • Самолет;
 • All Inclusive;
 • Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка; Уединение;
 • София;
 • Януари; Февруари;

Програма

 • Ден 1 » СОФИЯ-ЗАНЗИБАР

  Отпътуване от София за Занзибар с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgarian Air Charter по маршрута София - Занзибар (с техническо кацане в Египет).

 • Ден 2 » ЗАНЗИБАР      

                                                        Кацане в Занзибар. Посрещане от представител на местния туроператор на летището в Занзибар и трансфер до хотела.  Настаняване след 13:00 ч. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3 » ЗАНЗИБАР      

                                                                  Свободно време за плаж и почивка или обиколка на Стоун Таун + екскурзия до Затворническия остров (50 евро / 98 лева). Една прекрасна разходка през историята на острова, която ще ви покаже най-интересните забележителности и историческо наследство на Занзибар. Обиколката започва от пазара на града, който датира от 1904 г. и, от който можете да си закупите свежи зеленчуци, плодове и риба. Следва англиканската църква построена през 1873 г на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме обиколката със Султанския дворец от 1890г, използван за резиденция на членове на султанското семейство. Ще минем покрай родната къща на Фреди Меркюри (не се влиза вътре). Ще видим и Палата за церемонии, която е строена през 1883 г за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай предишния Английския клуб, който сега е Африканската къща. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая - Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците. Затворническия остров (3 часа). Островът се вижда от Стоун Таун и се намира на около 30 мин път с лодка. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане, обиколката ще се хареса на всеки, който иска да разнообрази престоя си. Островът носи името си от затвора, който е построен на него през 1893 г, но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, донесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 в. Връщане в хотела. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви и калъфи за фотоапарати и телефони. Моля не пипайте и не хранете костенурките. *Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене.   Нощувка.

 • Ден 4 » ЗАНЗИБАР     

                                           Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Занзибар - островът на подправките“ (около 3 часа, срещу допълнително заплащане 25 евро / 49 лева.) Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. Можете да видите плантациите с подправки в непосредствена близост до Стоун Таун и ще се включите в екскурзия, която ще изпълни сетивата ви с ароматите на пресните билки.  По време на обиколката ще получите детайлно описание на разнообразни подправки, както и на приложенията им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания. Ще можете да закупите и подправки и извличаните от тях масла на преференциални цени. Препоръчително е консервативно облекло - дамите трябва да носят дълги панталони или поли, както и да са с покрити рамене. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » ЗАНЗИБАР 

                                                            Свободно време за плаж и почивка или полудневен тур „Шнорхелинг на остров Мнемба“ (около 5 часа, срещу допълнително заплащане 40 евро / 78 лева.) На 3 км североизточно от Унгуджа (Занзибар) е разположен частният остров Мнемба, който е 500 м. в диаметър и е обграден от коралов риф, обявен за морски резерват. Единствените посетители на острова са гостите на частния комплекса, които заплащат на нощувка между 1100-1660 USD на човек. Тези, които не са гости на комплекса могат да се доближат на разстояние до 200 м. от брега. Според жълти източници - собственик на острова е самият Бил Гейтс. На острова гнездят (от февруари до септември) застрашените зелени костенурки, под защита и наблюдение от 1996 г. Освен костенурки може да видите гърбати китове (от юли до септември), китова акула (най-голямата риба на света, достига до 15 м, изхранва се с планктон), три вида делфини, над 600 вида коралови риби. Екипировката следва да е като за плаж. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 6 » ЗАНЗИБАР 

                                                                       Закуска. Свободно време за плаж и почивка или възможност за допълнителна екскурзия — целодневна екскурзия Синьо сафари (около 6 ч, ориентировъчно от 08:00 до 16:00 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста - 50 евро / 98 лева). Целодневният тур се провежда в южната част на острова. Отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини, ще правим слънчеви бани на някой от пясъчните коси насред океана, и ще се любуваме на кораловите рифове с оборудване, което може да получим на място (безплатно). По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale - Синя лагуна. Ще се върнем във Фумба с традиционното за местните плавателно средство - ръчно изработена лодка с платно. В цената има включен обяд с безалкохолни напитки и бира, както и местни морски специалитети, приготвени специално за вас като риба, калмари, омари, също така и много богато разнообразие на екзотични плодове. Препоръчително е да носите непромокаеми торби за вещите си, както и водоустойчиви калъфи за фотоапарати и телефони. Връщане в хотела късния следобед около 16:00 ч. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » ЗАНЗИБАР   

                                                                  Свободно време за плаж и почивка  полудневна разходка до парка Джозани (Jozani) (около 3 ч, ориентировъчно от 09:00 до 13:00 ч, срещу допълнително заплащане и при минимум 10 туриста - 40 евро / 78 лева). Намиращ се на около 35 км юго-западно от столицата, на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова, в която преди години е можело да се видят леопарди и антилопи. Днес на територията на парка се намира една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени, и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.  *Моля не пипайте и не хранете животните. Нощувка.

 • Ден 8 » ЗАНЗИБАР

                                                                              Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9 » ЗАНЗИБАР-СОФИЯ    

                                             Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуване към летището за полет до София.

 • Ден 10 » СОФИЯ

  Пристигане в София.    

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

 самолетни билети с включени летищни такси по маршрута София  - Занзибар - София
 регистриран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж на човек
 всички трансфери летище-хотел-летище
 7 нощувки в хотел по избор  на остров Занзибар
 медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗАД „Мондиал“ с COVID покритие
 посрещане на място от представител на фирмата партньор в Занзибар
 представители на туроператора

Цената не включва

 виза за Танзания - 50$ (издава се предварително от България или на място след пристигане); за визата са необходими: сканирано цветно копие на паспорта с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването; попълнена визова анкета (предоставя се от туроператора)
 PCR тестове ако са необходими
 бакшиши (задължителен минимален бакшиш за екскурзоводи и шофьори) - 50 EUR или 55 USD на човек за цялата програма (ще бъдат събрани първия ден от пътуването и ще се раздават на местните екскурзоводи и шофьори от представителя на ТО, за да нямате ангажименти)
 допълнителни екскурзии на остров Занзибар, не включени в цената

Важна информация

Условия за записване:
Депозит в размер на 200 евро на човек - след потвърждение на резервацията
Втори депозит в размер на 500 евро - 60 дни преди датата на отпътуване
Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Необходими документи:
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 140
Срок за уведомление за несъбран минимум - 10 дни, преди заминаване
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.60 BGN.
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя на Занзибар.


Полезна информация

➤ Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане.
➤ При завръщане от Танзания, се изисква отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди заминаване или до 24 часа след пристигане в България.
➤ Всички пътуващи трябва до 24 часа преди пристигане в Занзибар да попълнят формуляр за генериране на UHC код на следния сайт: https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home
➤ 6 месеца валидност на паспорта след датата на завръщане.
➤ Ваксина против жълта треска не е задължителна.
➤ Пътуването е без задължителни медицински изисквания за имунизации.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми