excursion-to-india-the-golden-triangle_5d5e37ec48c488u2.jpg

Екскурзия до Индия, есен 2024 - Златният триъгълник и Варанаси

Снимки

Една нация, безброй дестинации. Индия не се поддава на определения. Елате и станете свидетели на славното минало сред темпото и жизнеността на модерното и вълнуващо настояще!

 • 788
 • 10 дни
 • 8
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Програма

 • Ден 1

  София-Истанбул-Делхи
  Среща на летище София. Полет за Делхи през Истанбул в 15.55 ч. с Турски авиолинии. Кацане на летище Истанбул в 18.25 ч. Полет за Делхи в 20.50 ч.

 • Ден 2

  Делхи
  Кацане в Делхи в 05.15 часа. Посрещане от фирмата партньор, трансфер до хотела и настаняване. Следобед разглеждане на старата част на Делхи — комбинация от стари паметници, тесни улички и забързани пазари. Посещение на Радж Гхат — мемориал, издигнат в чест на “бащата на нацията” — Махатма Ганди. След това ще продължим с пазара в Стария Делхи, ще се повозим на рикша през малките алеи на Чанди Чоук и покрай величествената Червена крепост. Ще продължим покрай най-големият пазар за подправки на едро в Азия, продаващ всички видове подправки, билки, ядки и хранителни продукти като ориз, чай и т.н. Ще преминем през малките алеи на базара Kinaari; пазара за аксесоари за индийско облекло и пазара за сребро. Ще приключим обиколката с рикша на Jama Masjid — спокойствие в сърцето на хаоса на Стария Делхи, най-голямата джамия в столицата, която може да побере умопомрачителните 25 000 души. Червената крепост (отвън) — масивен форт, построен от Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Продължаваме с Джама Масджит — една от най-големите джамии в Азия (разглеждане отвън), построена от император Шах Джахан и най-големия архитектурен проект на могхулската империя. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 3

  Делхи
  Закуска. Днес ще продължим с Ню Делхи, който е отражение на оставеното британско наследство. Разделението между Стария и Новия Делхи, всъщност, е разделението на някогашните столици на могулите и британците съответно, както и на различния стил и начин на живот в старата и новата част. Старият град е представител на традициите и всеки посетител би могъл да се докосне до начина на живот на древността във всичките му аспекти, пъстрота и обаяние. В пълен контраст, Ню Делхи е град, който се стреми да живее и развива по най-високите стандарти на 21-ви век. Разходката из имперския Делхи включва посещение на Кутаб Минар - най-високото минаре в света с височина 73 метра, чийто диаметър в основата е 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана — свещената книга на мюсюлманите. Минарето е една от най-съвършените кули на Персийския свят. Следва посещение на Guridwara Bangla Sahib, който е най-известният сикхски храм в Индия. Той е посветен на осмия сикхски гуру — Har Krishan и разполага със свещено езеро. Водата се смята за свещена и е позната под името аmrit (нектар). Ще продължим към Президентството, Парламента и внушителната „Врата на Индия” построена в чест на 80,000 войници загинали в Първата световна война. Това е силно охранявана зона в Делхи и достъпа до пътищата наоколо може да бъде ограничен. Обиколката ще се осъществи спрямо охранителните мерки към дадения момент. Продължаваме с посещение на гробницата на Хумаюн, построена от вдовицата на втория ярък моголски император Хумаюн — изключителен паметник в индо-персийски стил, предшественик на Тадж Махал. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 4

  Делхи-Варанаси
  Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Варанаси (около 8 часа). Варанаси! Древният Каши — безапелационно автентичен. Поемете дъх. На път сте да се гмурнете в едно от най-ослепително цветните, безмилостно хаотични и непримиримо недискретни места на земята. Това е най-стария постоянно населен град в света и един от седемте свещени града на индуизма. Поклонниците посещават гхатовете покрай бреговете на Ганг, за да се пречистят от грехове си в свещените води на реката или да кремират своите близки. Вечерта ще се разходим с електрическа рикша през оживения претъпкан пазар на Варанаси, за да стигнем до река Ганг. Ще станем свидетели на ганга арати. Всяка вечер, на здрачаване, в Даша-ашвамедха гхат се провежда хилядолетна церемония, посветена на почитта към река Ганг. Водена от група млади пандити (свещеници), церемонията започва с надуване на раковина и продължава с поднасяне на ароматни пръчици, камфор, цветя и големи пламтящи лампи, които се открояват драматично на фона на потъмняващото небе. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 5

  Варанаси
  Рано сутринта ще се разходим с лодка по Ганг, преминавайки през много гхатове и надблюдавайки живота покра бреговете. Всеки гхат притежава свое собствено предназначение — било то религиозно, за йога и медитация, за кремиране, за пране или просто за забавление. Разходката в двора на храма Каши Вишванатха ще ни доближи до местните жители и техните вярвания. С автобус ще продължим разходката си покрай университета Hindu Banaras, създаден през 1916 г., предлагащ висококачествено образование, и храма Бхарата Мата, построен през 1918 г., където ще видите забележителна мраморна релефна карта на Индийския субконтинент. Връщане в хотела, закуска, отпътуване за Сарнат. Обиколката на Сарнат ще ни отведе до ступата Дамех. Разположена е в спокоен парк от манастирски руини, с внушителна височина от 34 метра тя бележи мястото, където Буда е изнесъл първата си проповед. Ще разгледаме и Археологическият музей — напълно модернизиран, 100-годишен музей, съдържащ древни съкровища като много добре запазената лъвска статуя от колоната на император Ашока (III-ти век пр. н. е.), която е приета за национална емблема на Индия. По пътя обратно към Варанаси ще направим кратка спирка в център за тъкане на коприна, ще научим повече за вековните традиции на тъкане във Варанаси, наблюдавайки как занаятчии вдъхват живот и красотата в ръчно изработената коприна. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 6

  Варанаси-Делхи-Агра
  Ранна закуска (сух пакет). Трансфер до гарата и отпътуване с влак до Делхи (около 8 часа). Пристигане в Делхи и отпътуване с автобус до Агра (200 км, около 4 часа). Настаняване в хотела. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 7

  Агра-Джайпур
  Рано сутринта посещение на Тадж Махал по изгрев слънце. Легендарният паметник на архитектурата е бил построен от скърбящия император Шах Джахан, в памет на неговата любима съпруга Мумтаз Махал. В този шедьовър на могулската архитектура са съчетани ислямски, индийски и персийски елементи. През 1983 г. е включен в списъка на Световното наследство на Юнеско. Сградата е с изумителен мащаб, безупречна симетрия, полупрозрачен бял мрамор, а блестящото отражение във водите на канала е истински спираща дъха гледка. Тадж Махал е един от най-красивите архитектурни комплекси в света и се смята за символ на вечната любов. Връщане в хотела за закуска. Посещение на крепостта Агра, извесна като Червената крепост, обявена също за световно наследство на Юнеско. Обградена от висока 70 метра стена, това е е най-дългата крепост в Индия. Основните атракции тук са перлената джамия, Diwan-E-Aam, Jahangiri Mahal и Diwan-E-Khas. По-голяма част от събитията, довели до изграждането на Тадж Махал, са случили именно тук. Крепостта е и удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Посещение на фабрика за мрамор, където ще надблюдавате древната техника за производство на мраморни изделия — пиетрадура. Отпътуване за Джайпур (260 км, около 5-6 часа). Пристигане в Джайпур. Настаняване. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 8

  Джайпур
  Закуска. Екскурзия до древната столица Амбър и разглеждане на невероятия форт Амбър, чието изграждане е започнало през XVII век. Преди построяването на градския дворец в Джайпур, Амбър е бил седалище на властта. Езда на слонове до върха на крепостта (изкачването със слонове е възможно само ако има налични, алтернативно, изкачването се осъществява с джипове). Крепостта изглежда впечатляващо, изцяло построена от бял мрамор и червени песъчливи скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите са с възхитителни стенописи, скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. По-късно посещение на Hawa Mahal. Hawa Mahal или Дворецът на ветровете е построен от махараджа Sawai Pratap Singh през 1799 г. и притежава уникална пирамидална форма. Разполага с 953 малки прозореца, украсени с фини решетки. Малките прозорци са служили на жените да надблюдават шествията и различните събития, които са се провеждали из улиците. Продължаваме със City Palace — красивия дворец е построен от махараджа Sawai Jai Singh по време на неговото управление. Градският дворец се извисява гордо с невероятната си архитектура и градини, дворове, сгради, както и музей, посветен на самия градски дворец. Jantar Mantar е най-голямата каменна обсерватория в света. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 9

  Джайпур-Делхи
  Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Делхи (270 км — около 5-6 часа). Настаняване в хотел. Вечеря.
  Нощувка.

 • Ден 10

  Делхи-Истанбул-София
  Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Кацане в Истанбул в 11.35 ч. Полет за София в 14.45 ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София
Летищни такси
Традиционно посрещане на летището в Делхи
8 нощувки със закуски и вечери
Ранно настаняване в Делхи при пристигане
Трансфер летище−хотел−летище
Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
Билети за влак Делхи-Варанаси-Делхи (AC Chair Car class)
Разходка с електрическа рикша и лодка във Варанаси
Екскурзовод за разглеждане на забележителностите в Делхи, Варанаси, Джайпур и Агра
Езда на слонове за изкачване на Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове)
Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
Водач по време на пътуването

Цената не включва

Индийска туристическа виза — 50 евро
Разходи от личен характер; храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
Бакшиш (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор — USD 15 на човек на град)

Условия за резервация и анулация

Забележка:
Пакетните цени за дете са без използване на допълнително легло. Деца настанени на допълнително легло в двойна стая заплащат цена като за трети възрастен.
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването
Депозит при записване в размер на 1000 лева
Втори депозит в размер на 1000 лева до 60 дни преди заминаване
Доплащане до 45 дни преди заминаване
Краен срок за записване по програмата: 20 дни преди заминаване

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ:
При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — размера на депозита
От 59 ден до 45 ден от датата на заминаване — 2000 лв
От 45 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването
Смяна на име до 20 дни без неустойка

Здравни изисквания при посещение на Индия »


Визов режим

Необходими документи за издаване на индийска виза:
Подаването на документи е онлайн и услугата се извършва от наш представител в офис на Марбро Турс.
Една снимка в електронен вариант с размери 5.08 x 5.08 см.
Международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия и поне две празни страници за поставяне на визата.

Забележки

Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
Срок за уведомление за несъбран минимум — 20 дни, преди заминаване
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.80 BGN
Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите
Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти
Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Индия

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми