india-the-taj-mahal-the-majestic-temples-of-khajuraho_5de4070fcf7b35ha.jpg

Екскурзия в Индия 2024 - Тадж Махал, храмовете на Кхаджурахо и могъщите крепости на Раджастан

Снимки

Разгледайте великолепието на Индия - емблематичният Тадж Махал, който е вечен символ на любовта, пищните храмове на Кхаджурахо демонстриращи изящно изкуство и могъщите крепости на Раджастан. Потопете се в историята и културата на Индия с програмата ни през 2024 г.

 • 655
 • 11 дни
 • 9
 • Автобус; Влак; Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » София - Истанбул - Делхи

  Отпътуване от София в 15.45 ч. с полет на TURKISH AIRLINES за Истанбул. Кацане в 17.15 ч. Следващ полет в 20.15 ч. за Делхи.

 • Ден 2 » Делхи

  Кацане в Делхи в 04.45 ч. Посрещане на летище Индира Ганди. Трансфер и ранно настаняване в хотел. Нощувка. Закуска. Преди обяд - начало на полудневен тур на Делхи. Спомен от някогашната могъща столица на моголите са останките от нейните мощни крепостни стени и няколко от портите на града. Обиколката включва преминаване през Червената крепост - укрепление, намиращо се в старата част на Делхи, Джама Масджид - най - голямата джамия в Индия, която има три входа, четири ъглови кули и две минарета, издигащи се на над 40 м. И двете сгради са издигнати по заповед на може би най - прочутия моголски владетел Шах Джахан. По желание, срещу доплащане, разглеждане на гробницата на Хумаюн. Обиколката предвижда и посещение на Радж Гат, където обикновена плоча от черен мрамор бележи мястото, на което е бил кремиран Махатма Ганди след убийството му през 1948 г. Автобусният тур продължава с Раджпат, булеварда, по който преминава парадът, организиран по случай „Деня на Републиката”, Раштрапати Бхаван или Президентския дворец, Сансад Бхаван или сградата на Парламента, „Вратата на Индия”- 42-метров монумент, посветен на индийците, загинали през Първата световна война, под който се намира и Мемориала на незнайния войн, кулата Кутуб Минар. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 3 » Делхи - Джанси - Каджурахо

  Закуска-сух пакет. Ранен трансфер до жп гарата и отпътуване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Джанси. Пристигане на жп гарата в Джанси и продължаване със специално организиран за групата автобус за Каджурахо. Пристигане в Каджурахо и разглеждане на храмовия комплекс, изграден между 950 и 1050 г., и съхранил уникални по рода си паметници на индийската архитектура и изкуство. От 85-те храма, построени за по - малко от век, са се запазили само 25. Днес те се считат за едни от най - красивите религиозни постройки в Индия. Храмовият комплекс е разкрит случайно от английски войници... Разглеждане на основните храмове. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. По желание срещу допълнително заплащане - посещение на шоу „Звук и светлина”. Нощувка.

 • Ден 4 » Каджурахо - Орча

  Закуска. Отпътуване за Орча и разглеждане на красивото средновековно селище, съхранило уникални архитектурни шедьоври. Създадено през XVI в. от владетелите на Бундела, дворците, построени от тях, могат да бъдат видени, сякаш застинали във времето. По онова време Орча е бил център на могъщо кралство, днес е разположен в щата Мадхия Прадеш в близост до град Джанси. Покрай селището тече красивата река Бетва. Програмата предвижда разглеждане на дворцовия комплекс с дворците Раджа Махал и Джахангир Махал, както и кенотафите на владетелите от династията Бундела, живописно разположени на брега на реката. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » Орча - Агра

  Закуска. Трансфер до гарата в Джанси. Оттам продължаване с влак 1-ва класа с климатик и запазено място за Агра. Пристигане и посещение на прочутата гробница Тадж Махал, построена за любимата съпруга на моголския владетел Шах Джахан - Мумтаз Махал. Изящната гробница е един от най - бляскавите примери за високите достижения на моголската култура и архитектура. Съчетала в себе си елементи от индийския и персийски архитектурни стилове, тя се е превърнала в символ на вечната любов на шаха към неговата съпруга. Настаняване в хотел. Традиционна вечеря в местен ресторант индийско тали (поднос с различни ястия). Нощувка.

 • Ден 6 » Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур

  Закуска. Посещение на Червения Форт в Агра и отпътуване за Джайпур с попътна спирка във Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. от считания за най - могъщ владетел на моголите Джалал уд Дин Акбар. Статутът си на столица градът запазва само 15 г. заради отсъствието на достатъчно източници на питейна вода. Склоновете, на които е разположен градът, са умело терасирани, за да може да се разположат многобройните гробници и дворци, които заедно с умелата градска планировка, сложната водоснабдителна система и канализацията са доказателство за високата култура на моголите. Групата продължава в посока Джайпур. Настаняване в хотел. Вечеря с традиционни танци и музика в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 7 » Джайпур

  Закуска. Отпътуване за селището Амер и посещение на великолепната едноименна крепост. Екскурзията включва изкачване до крепостта на гърба на слон или в купето на високопроходим автомобил. Следобедна разходка в Джайпур, включваща двореца на Махараджата, древната обсерватория Джантар Мантар, Парламента на щата Раджастан и екзотичния дворец Хава Махал, известен под името „Дворецът на ветровете”. Джайпур е известен още като Розовият град. Той е популярна туристическа дестинация и важна част от така наречения Златен триъгълник в Индия. Градът е създаден през 1727 г. от един от най - великите махарджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх. Името на Джайпур идва от розовия цвят, който е използван, за да заприлича на градовете от червен пясъчник, строени от моголите. Свободно време. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • Ден 8 » Джайпур - Джодпур

  Закуска. Отпътуване за Джодпур, известен още като Синият град, заради характерния син цвят на сградите. Джодпур е създаден през втората половина на XV в. от махараджа Рао Джода, чието име носи. Скоро след създаването си, градът е провъзгласен за столица на кралство Марвар. Тази промяна в статута на града, както и неговото благoприятно местоположение, допринасят за бързото му разрастване и превръщането му във важен търговски център. Обиколката на града предвижда разглеждане на стария, укрепен град и посещение на един от най- големите и могъщи фортове в Индия - Мехрангарх. Посещение на Умаид Бхаван - грандиозната резиденция на махараджите, мавзолея на Джасвант Синг и часовниковата кула Ганта Гар. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • Ден 9 » Джодпур - Ранакпур - Удайпур

  Закуска. Отпътуване за Удайпур с попътна спирка в Ранакпур. Малко селище, разположено на западните склонове на планината Аравали, където се намира един от най- известните и почитани джайнистки храмове, посветен на първия тиртханкар на джайнизма - Адинат. След посещение на прочутия храм, който привлича туристи с изящната си декорация, групата се отправя към Удайпур. Настаняване в хотел. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

 • Ден 10 » Удайпур - Делхи

  Закуска. Начало на полудневена обиколка на столицата на могъщото кралство Мевар, която е живописно разположена на бреговете на поредица изкуствени езера. Акцентът е върху градския дворец, зашеметяваща комбинация от големи и по- малки павилиони, разположени около вътрешни дворове и градини, изградени в период от около четири века от представителите на няколко управляващи династии. Дворецът пленява посетителите с пищната си и цветна декорация. Великолепни гравюри, изящни фрески, сложни дърворезби, цветни витражи, елегантни арки и пъстри мозайки са пример за различните културни влияния, които формират строителната традиция на Индийския субконтитент. Посещение нa градините Сахелион ки Бари или градината на девиците, построена от рана Санграм Синг. В края на деня, трансфер до летището и полет за Делхи. Посрещане на летището в Делхи. Настаняване в хотел. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 11 » Делхи - София

  Трансфер до летището. Полет за Истанбул в 06.25 ч. Кацане в 10.50 ч. Полет за София в 13.35 ч. Кацане на аерогара София в 14.55 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетен билет за международния полет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София на TURKISH AIRLINES с включени летищни такси и чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг
самолетен билет за вътрешен полет Удайпур - Делхи с летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 20 кг+ръчен багаж до 7 кg
билети за влак 1-ва класа с климатик и запазено място Делхи - Джанси - Агра
трансфери летище - хотел - летище
9 нощувки в хотели 4****, от които 2 - в Делхи + ранно настаняване при пристигане, 1 - в Каджурахо, 1 - в Орча, 1 - в Агра, 2 - в Джайпур, 1 - в Джодпур, 1 - в Удайпур 9 закуски
9 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти, от които 1 вечеря с традиционни танци и музика
туристическа обиколка на градовете Делхи, Каджурахо, Орча, Агра, Фатехпур Сикри, Джайпур, Джодпур, Ранакпур, Удайпур с местни екскурзоводи на английски/руски език с превод на български от водача на групата
разходка със слонове или в купето на високопроходим автомобил до крепостта Амер в Джайпур
разходка с лодка по водите на езерото Пичола в Удайпур
входни такси на туристическите обекти, предвидени по маршрута и посочени в програмата ден по ден
входна такса за Тадж Махал
наземен транспорт с туристически климатизиран автобус
водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 55 EUR /заплащат се с основния пакет/
входна такси и транспорт до гробницата на Хумаюн - 30 EUR /заплаща се с основния пакет/.
вечерно шоу „Звук и светлина” в Каджурахо - 27 EUR при мин. 10 туристи /заплаща се с основния пакет/.
медицинска застраховка за туристи от 70 г. до 85 г. - 30.00 лв.
електронна виза за Индия - такса за ел. виза + подготовка за подаване на виза - 95 лв /заплаща се с основния пакет/. Агенцията съдейства за подготовката на документите и подаването им по интернет. След одобрение, полагането на визите е на летище при влизане в Индия.
доплащане за единична стая - 970 лв.

Условия за резервация и анулация

Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи: 20 дни преди началната дата
Документи необходими за виза за Индия: паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване и поне 2 свободни страници за полагане на виза, 1 дигитална цветна снимка jpeg формат с размер 10 KB, с мин. размери 350 пиксели ширина и височина мин. 350 пиксели, цветно копие на първа страница на паспорта-тази със снимката в jpeg формат, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

Начин на плащане: депозит - 1500 лв., доплащане - до 35 дни преди отпътуване.

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »

Здравни изисквания при посещение на Индия »


Визови изисквания

Документи необходими за виза за Индия - паспорт с валидност 6 месеца към крайната дата на пътуване, 1 дигитална цветна снимка с размери 5.08 см/5.08 см, данни за формуляра за виза; няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Индия (не се налага ваксинация).

Примерни хотели, предвидени по програмата

- хотел Zone Connect by The Park Saket Delhi 4* или подобен в Делхи, хотел Chandela Khajuraho 4* или подобен в Каджурахо, хотел Orcha Palace 4**** или подобен в Орча, хотел Ramada Plaza / Mercure Grand / Holiday Inn или подобен в Агра, хотел Zone by The Park 4* или подобен в Джайпур, хотел Zone by the Park 4**** или подобен в Джодпур или подобен, хотел jüSTa Sajjangarh Udaipur / Radisson Lake City Udaipur 4 * в Удайпур или подобен.

Застраховка „Отмяна на пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми