india-the-golden-triangle-flight-from-sofia_5cd867db3d489sah.jpg

Екскурзия в Индия - Златният триъгълник и сафари в парка на тигрите

Снимки

Екскурзия до Индия - с посещение на Делхи - Джайпур - Агра с полети от София, 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 5*. Представител на туроператора с български език за целия престой.

 • 475
 • 9 дни
 • 7
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Януари; Февруари; Ноември; Декември;

Програма

 • Ден 1 » София - Истанбул - Делхи

  Отпътуване от летище София за Истанбул с полет на Турските авиолинии в 15:55ч. Прекачване за полет Истанбул-Делхи в 20:50ч.

 • Ден 2 » Делхи

  Пристигане на летището в Делхи в 05:15 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела за ранна закуска. Следва обзорна обиколка на Делхи, комбинираща старата и новата част на града. Старият град е символ на древните традиции, столица на мюсюлманска Индия от XII век до XIX век, пъстрота и древно очарование. В пълен контраст е Ню Делхи - град, който се стреми да се развива по най-новите стандарти. Започваме със стария Делхи и 300-годишната стена, "Сърцето на Индия" - Червеният Форт, построен от червен пясъчен камък, конструиран от Могулския Император Шах Джахан през 1648 г. Крепостта се издига на 33.5 метра височина, погледнато от града, и на 18 метра височина, погледнато от реката. Продължаваме покрай най-оживената търговска зона на града - Чанди Чоук, била някога императорски булевард. Ще видим и новата столица, проектирана от сър Едуард Лутиенс, за да замени Калкута през 1931 г. като столица на индийската държава. Ще преминем покрай Парламента и другите правителствени сгради, 42-метровата арка, наречена "Портата на Индия" - построена в чест на 70,000 хиляди войници загинали в Първата световна война, сградата на Върховния съд, една от най-съвършените кули на Персийския свят - минарето Кутаб Минар, сочено за най-високото минаре в света с височина близо 73 метра, с диаметър в основата 15 м и 2,5 м в горната част. Стените му са украсени с изсечени изречения от Корана. Ще продължим към Мавзолея на Император Хумаюн от династията на Могулите, построен от неговата вдовица Хаджи Бегум, години след смъртта му. Един изключителен паметник в индийско-персийския архитектурен стил. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Делхи.

 • Ден 3 » Делхи - Джайпур , 264 км,5-6 часа

  Закуска. Отпътуване за "розовия град", любимо място на търговците, столица на щата Раджастан - Джайпур. Градът е създаден през 1727 г. от един от най-великите махараджи от клана Качваха, Савай Джай Сингх и днес е важна част от туристическите маршрути в Индия.В превод името му значи "Град на победата". При пристигане настаняване в хотела. Вечерно посещение на един от най-красивите храмове в Джайпур - мраморният храм Бирла Мандир, известен още като храма Лакшми Нараян.Тук ще станем свидетели на молитвената церемония Аарти- хиндуистки ритуал на поклонение, при което, факли, напоени с пречистено масло Гхи или камфор се поднасят горящи на боговете.Този храм се намира на малък хълм, на около 6 км от центъра на Джайпур и е посветен на индуисткия Бог-защитник Вишну и неговата съпруга, богинята Лаксми. Днес този храм символизира мира между всички религии Вечеря. Нощувка в Джайпур.

 • Ден 4 » Джайпур

  Закуска.Започваме деня със сутрешно посещение на Амбър Форт,традиционна раджастанска крепост-дворец,строен 2 века,до коята се изкачваме с джипове.Отвън солидните стени на двореца от бял мрамор и червени песъчливи скали не привличат толкова вниманието ни,но отвътре е истински рай за сетивата.Включва комплекс от дворцови зали,павилиони,градини и храмове.Миниатюри изрисувани по стените, изобразяват ловни и военни сцени,както и различни празненства. В мазилката са вградени скъпоценни камъни и огледала.В Джаг Мандир, се намира прочутата стая с четирите стени и таван, изцяло с вградени блестящи парченца огледала, които са били специално донесени от Белгия По пътя към Форт Амбър, ще направим кратка фотопауза при Двореца на ветровете - Хава Махал, с уникална пирамидална форма и близо 1000 малки прозорчета,, украсени със сложни орнаменти,наподобяващи пчелна пита,през които жените от харема наблюдавали светските събития. Следобедната обиколка на града започва с посещение на Градския дворец-бивша кралска резиденция, част от която е превърната днес в музей.Малка част от двореца все още се използва от кралското семейство на Джайпур.Построен в стила на укрепен корпус, дворецът обхваща почти една седма от площта на града. Една от основните атракции е Музеят на Арсенала, където се помещава впечатляващ набор от оръжия - пистолети,мечове, пушки,кинжали и др Някога кралските семейства на Джайпур са използвали повечето от тези оръжия.Следва посещение на най-голямата обсерватория в света-Джантар Мантар,изработена от камък и мрамор Разположена е близо до портата на Градския дворец, обсерваторията има 17 големи инструмента, много от които все още са в работно състояние.Възможност да се насладим на града,возейки се на рикша.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка в Джайпур.

 • Ден 5 » Джайпур - Национален парк Рантамбор, 165 км,около 3 часа

  Закуска. Отпътуване за Националния парк Рантамбор - един от най-големите паркове в Северна Индия, дом на богато биоразнообразие, редки видове флора и фауна, свирепи котки, лениви мечки, леопарди, антилопи, хиени, глигани, индийски елени и тигри.Някога той е бил най-популярното място за лов на кралете на Джайпур, наречен на крепостта Рантамбхор. Има площ от приблизително 392 квадратни километра, повече от 300 вида растения и птици, дом на популярната порода азиатски тигри- 60 кралски бенгалски тигри. Най-добрия начин да разгледаме парка и да се любуваме на животните и птиците в естествената им среда е времето прекарано на фотосафари в парка.Настаняване в хотела. Обяд. Следва следобедно сафари в джунглата на Рантамбор. Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка в парка Рантамбор.

 • Ден 6 » Национален парк Рантамбор - Агра - градините Мехтаб Багх, 235 км,около 5 часа

  След закуска отпътуваме за Агра-град,разположен на свещената за индусите река Ямуна. Историята на града е тясно свързана с основателя на династията на Моголите-Бабур,който го прави своя първа столица. Настаняване в хотела. Вечерта посещение на градините Мехтаб Багх, разположени на източния бряг на реката, откъдето ще се любуваме на невероятната гледка към най-красивата постройка на света - Тадж Махал по залез слънце.Парка Мехтаб Багх, първоначално изграден от император Бабур като последният в поредицата от 11 парка на източния бряг на Ямуна (много преди да бъде замислен Тадж), днес е с над 300 кв.м.площ градини и едно от най-добрите места, откъдето може да се наблюдава големият мавзолей. Тадж Махал, в превод Короната на двореца, е въплъщение на изящество и романтика, на равновесие и безупречна симетрия.Великият моголски император Шах Джахан построява беломраморния Тадж като гробница в почит на любимата си съпруга Мумтаз Махал. Един от синовете им свали императора от власт и го затворя в близкия форт Агра. От своите килии той виждал Тадж Махал, оплаквайки загубата на своята съпруга и на империята си. По желание срещу доплащане - 90-минутно Тадж шоу Мохаббат - Сагата на любовта - разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал.Провежда се в културния и конгресен център Калакрити, Шоуто представя прекрасния начин на живот на династията Махал. Най-атрактивната част от шоуто е репликата на Тадж Махал, която е показана в края на шоуто. Чрез хидравличен асансьор репликата се повдига бавно върху платформа с форма на лотос.Той изобразява различни аспекти на Тадж Махал. Връщане в хотела.Вечеря. Нощувка в Агра.

 • Ден 7 » Агра

  Закуска. Посещение на крепостта Агра, позната като червената крепост, обградена от висока 70 метра стена, сачеща се като най-дългата крепост в Индия. Основните атракции на крепостта са перлената джамия, Диван-е-аам, Джахангири Махал и Диван-е-Кхас,където императорът е посрещал гостите си. Тази крепост представлява огромен интерес, защото по-голямата част от събитията, които са довели до изграждането на Тадж Махал, са станали именно тук. Шах Джахан е прекарал последните години от живота си, затворен тук от своя син .Освен това, крепостта се явява удобен наблюдателен пункт, разкриващ прекрасна гледка към Тадж Махал. Продължаваме с посещение на мавзолеят Итимад-уд-Даула - наричан "малкия Тадж Махал". Заради голямата прилика.Това е гробница на Мир Гияс Бег, министър в двора на Шах Джахан. Следва най-вълнуващото посещение на храм на вечната любов - Тадж Махал,за което никога не си готов. Прекрасната гробница е построена от император Шах Джахан в памет на втората му съпруга Мумтаз Махал край град Агра. Тя умира на 39 г. през 1631 г. по време на раждането на 14-ото им дете. В последните мигове преди смъртта си Мумтаз моли съпруга си да ѝ построи най-голямата и величествена гробница в света. И той изпълнява успешно желанието й. Това архитектурно чудо е шедьовър с перфектни пропорции, изработен от бял мрамор,показващ уменията на 20 000 строители, събрани от Персия, Турция, Франция и Италия и на които са им били нужни 17 години, за да завършат тази „Любовна поема от мрамор“. Връщане в хотела за вечеря. Нощувка в Агра.

 • Ден 8 » Агра - Делхи - храма Акшардхам , 205 км, около 4 часа

  След закуска отпътуване към Делхи. Пристигане и посещение а храма Акшардхам, Създателите му - последователи на бога Сваминараян, вярвали във вродената в човешкитe същества доброта и в силата на природата. Построен само за 5 години oт 11 хиляди работници доброволци. За изграждането му са използвани 12 000 тона бял мрамор (в хиндуизма този камък е символ на чистотата и вечния мир) и розов камък (символ на разцвета),донесен от Раджастан.Висок е 40 метра, дълъг 96 м., а ширината му е 84 м. Тези впечатляващи размери осигуряват място на Акшардам в Книгата на Гинес като най-големият хиндуистки храм на Земята. Самият Сваминараян е считан по-скоро за социален реформатор, отколкото за светец. Роден в Северна Индия прз 1781 г. в семейство на брахмани, той стриктно съблюдава изискванията на духовния живот и още от детството си обикаля на поклонение по светите места из цялата страна. Сваминараян отстоява въвеждането на редица реформи в социалните порядки на Индия през 18-ти век. Следва настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка в Делхи.

 • Ден 9 » Делхи - Истанбул - София

  Ранна закуска и трансфер до летище. Полет за Истанбул в 06.55 ч. Прикачване на полет за София в 14,55ч. Кацане на летище София в 15.05 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Двупосочен самолетен билет София-Истанбул-Делхи-Истанбул-София с Турските авиолинии с чекиран багаж 20 кг и ръчен 8 кг;
Летищни такси;
Традиционно посрещане на летището в Делхи от фирмата партньор;
7 нощувки+7 закуски+7 вечери+1 обяд, в стандартни стаи, в хотели 5* както следва:
2 нощувки със закуски и вечери в Делфи в хотел 5* (Vivanta By Taj Dwarka, Radisson Blu, ITC Welcome hotel Dwarka или подобен);
2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел 5* (Holiday Inn City Center, Crown Plaza или подобен);
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в резервата Рантанбор в хотел 5* (Jungle Vilas, Clarks Inn Suites Ranthambore или подобен);
2 нощувки със закуски и вечери в Агра в хотел 5* (Mercure Grand (Former Crystal Sarovar Double Tree Hilton, Courtyard by Marriott или подобен);


Трансфер летище−хотел−летище;
Носенето на багаж при настаняване в хотелите;
Всички екскурзии и преходи с климатизиран автобус включени в програмата;
Екскурзовод за разглеждане на забележителностите по маршрута;
Комбинирана обиколка на Делхи - старата и новата част на града;
Посещение на един от най-красивите храмове в Джайпур - Бирла Мандир с наблюдение на молитвена церемония;
Изкачване с джипове и разглеждане на Амбър Форт в Джайпур;
Обиколка на Джайпур с посещение на Градския Дворец и Обсерваторията, разходка с рикша;
Сафари в Националния парк Рантамбор;
Посещение на градините Мехтаб Багх, разположени на източния бряг на река Ямур;
Програма в Агра,включваща посещение на крепостта Агра, мавзолеят Итимад-уд-Даула - "малкия Тадж Махал" и храма на вечната любов - Тадж Махал;
Посешение на храма Акшардхам в Делхи;
Входни такси за посещаваните музеи и обекти описани по програма;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Водач по време на пътуването.

Цената не включва

Индийска туристическа виза - подава се и заплаща предварително от България индивидуално;
90-минутно Тадж шоу Мохаббат - Сагата на любовта - разказва любовната история и трагедията на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал - 90 лева;
Такса обслужване (задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьор - 10 щатски долара на човек на град);
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Разходи от личен характер.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
Доплащане 30 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 30 дни - 100% като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 19 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Club Simba концепция за Египет, Тунис и Турция »

Здравни изисквания при посещение на Индия »


Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Turkish airlines
София- Истанбул - Делхи
Делхи -Истанбул - София
Полетът е с прекачване в Истанбул
Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около и в посока с 3/4* автобус.


Допълнителни услуги и екскурзии

Oбзорна обиколка на Джайпур
Пълна информация »
Включена в цената
Вечерно 90-минутно Тадж шоу Мохаббат – Сагата на любовта
Пълна информация »
90.00 лв
Вечерно посещение на градините Мехтаб Багх
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Националния парк Рантамбор
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Тадж Махал
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на крепостта Агра
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на крепостта Амбър Форт и Двореца на ветровете
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храма Акшардхам
Пълна информация »
Включена в цената

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми