Екскурзия до Бразилия, Аржентина с водопадите Игуасу

Снимки

Екскурзия с водач от България до Бразилия, Аржентина с водопадите Игуасу през април 2020г.

 • 737
 • 14 дни
 • 11
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » 17.04.2020

  Среща в 17:00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19:05 ч. - самолетен полет София - Рим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 20:00 ч. В 21.45 ч. - полет Рим - Буенос Айрес.

 • Ден 2 » 18.04.2020

  Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. сутринта (местно време). Трансфер до хотел. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес - разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта - свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

 • Ден 3 » 19.04.2020

  Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

 • Ден 4 » 20.04.2020

  Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. - отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

 • Ден 5 » 21.04.2020

  Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание - посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

 • Ден 6 » 22.04.2020

  Закуска. Свободно време до обяд, в зависимост от полетното разписание. В 11.00 ч. - трансфер до летището и в 13.55 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas”. Кацане в Игуасу в 15.45 ч. Трансфер до хотел. След обяд Ви се предлага, по желание - посещение на Сиудад дел Есте, свободната търговска зона на Парагвай и вторият търговски град по оборот след Дубай. Вечерта, по желание - вечеря в традиционен семеен ресторанрт( заплаща се на място). Нощувка в Игуасу.

 • Ден 7 » 23.04.2020

  Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите - (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу - (по желание). По желание - посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу.

 • Ден 8 » 24.04.2020

  Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. Нощувка в Игуасу.

 • Ден 9 » 25.04.2020

  Закуска. Трансфер до летището. В 10.05 ч. - полет Игуасу - Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 12.00 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

 • Ден 10 » 26.04.2020

  Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

 • Ден 11 » 27.04.2020

  Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание - екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс - зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

 • Ден 12 » 28.04.2020

  Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание - еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Вечерта, по желание - посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

 • Ден 13 » 29.04.2020

  Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро. Трансфер до летището. В 16:00 ч. - самолетен полет Рио де Жанейро - Рим с “Alitalia”.

 • Ден 14 » 30.04.2020

  Пристигане в Рим в 07:00 ч. В 09:50 ч. - полет Рим - София с “Alitalia”. Пристигане на летище София в 12:50 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
летищни такси за всички международни полети - 1 066 лв/ 545 евро (30.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешните полети - 235 лв/ 120 евро (30.03.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
всички трансфери летище - хотел - летище;
4 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел 4*;
3 нощувки със закуски в Игуасу в хотел 4*;
4 нощувки със закуски в Рио де Жанейро в хотел 4*;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
1 обяд в ресторант в квартала Копакабана (с типичните ястия за Бразилия) - 10-ти ден;
панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (2-ри ден);
посещение на водопадите Игуасу от бразилска (7-ми ден) и от аржентинска страна (8-ми ден) - без входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се допълнително;
посещение на Ботаническата градина в Рио (без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително) - 9-ти ден;
туристическа обиколка „Един ден в Рио” (10-ти ден);
посещение на Колониалния център на Рио (10-ти ден);
изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (10-ти ден);
качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (10-ти ден);
посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн” (10-ти ден);
наземен транспорт с туристически автобус;
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език);от водачът, който придружава групата.
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.

Цената не включва

медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 31 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 62 лв;
- допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” - 70 щ. долара ( 5-ти ден)
посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) - 130 щ.долара (3-ти ден);
екскурзия до Монтевидео (с ферибот) - 345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 4-ти ден
екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210щ.долара (4-ти ден);
танго шоу в Буенос Айрес - 145 щ.долара (с вечеря) / 95 щ.долара (без вечеря) /5-ти ден/
макуку сафари - от бразилска страна - 105 щ.долара (7-ми ден);
посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина - 20 щ.д.- 7-ми ден
шоу програма в Игуасу (с вечеря) - 75 щ.долара (8-ми ден);
посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай - 30 щ.долара (8-ми ден);
самба шоу ‘’Джинджа Тропикал’’ в нощен клуб в Рио - 115 щ.долара (без вечеря) /12-ти ден/-130 щ.долара (с вечеря)
екскурзия до Петрополис - 70 щ. долара (12-ти ден);
екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) - 90 щ.долара (11-ти ден).

Важна информация

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което
може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните
два дни по същата.
2. За полета от Буенос Айрес до Иуасу лимитът за багажа е 15 кг.
3. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж.
4. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.03.2018 г.
5. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място.
6. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора
7. Категоризацията на хотелите в Бразилия и Аржентина не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента.
3. За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при
записване, защото са ограничени.
4. Цените 5 090 лв/5 190 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 940 лв.
5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло - отстъпка 375 лв.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 12.03.2018 г и подлежат на актуализация.
Необходими документи - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване; За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им да пътува в чужбина.


Информация за хотелите

BUENOS AIRES - NH Buenos Aires City 5* https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-buenos-aires-city
FOZ DE IGUASU - Viale Cataratas Hotel & Eventos 4* //www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-cataratas-hotel
RIO DE JANEIRO – Rio Design Hotel 4*
//www.riodesignhotel.com/

Допълнителни екскурзии и мероприятия (заплащат се на място):

билети градски транспорт в Рио: - за метро (9-ти ден) – около 5-6 щ.долара; (1 билет - около 2 щ.долара) - за автобус (9-ти ден) – около 12 щ.долара;
вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 9-ти ден;
полет с хеликоптер над водопадите Игуасу – 120 щ.долара (за 1 турист) - 7-ми ден (плаща се на място);
вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)
- от бразилска страна – 24 щ.долара (в реали) - 7-ми ден
- от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо) - 8-ми ден
- вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара (7-ми ден);
- посещение на стадион Маракана – 18 щ. долара (9-ти ден);

Други предложения

Чартърна програма за остров Санторини 2020 - 3 нощувки
Почивка на о-в Занзибар - хотел Dream of Zanzibar 4*
Почивка на о-в Занзибар - хотел Dream of Zanzibar 4* 10 дни през май, юни, юли или август в Занзибар от София
Израел и Йордания с полет от София промо оферта
Израел и Йордания с полет от София 8 дни през октомври или ноември в Израел, Йордания и Палестина от София
Класически тур на Перу промо оферта
Класически тур на Перу През май, юни, юли, август, септември или октомври в Перу от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми