seven-nights-greek-islands-cruise-from-thessaloniki_634fe0cc5bcaaqit.jpg

Гръцки острови - Oл инклузив круиз от Солун с водач и транспорт от България

Снимки

 • 1509
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус; Кораб;
 • All Inclusive;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • Бургас; София;

Предложението не е активно.


Програма

 • Ден 1 » 30 април 2023 Отпътуване за Солун

  Открийте богатата история, очарователната култура и разкошната кухня на огряните от слънцето гръцки острови. Каним ви на 8-дневен круиз по време на майските празници в България, когато из островите все още не е много горещо. Вместо с автобус, ще пътуваме с комфортни микробуси от София и от Бургас, което ще намали значително времето за транспорт от България. Отплаваме в 19:00 часа!

 • Ден 2 » 01 май 2023 Кушадасъ, Турция 13:00-19:00

  Потопете се в древната история на Кушадасъ и посетете необикновени забележителности като Къщата на Дева Мария, останките от храма на Артемида и музея на Ефес. Екскурзия включена в цената: Древният Ефес през вековете

 • Ден 3 » 02 май 2023 о-в Крит, Ираклион-Кносос престой 08:00-19:00

  Включена в цената екскурзия-Кносос. Древният град Кносос, близо до столицата Ираклион, е мястото, където се ражда първата цивилизация в Европа- минойската. Вероятно, това е най-старият град в Европа. Първите разкопки тук са предприети през 1870, а няколко десетилетия по-късно, в началото на 1900 г. , откритията на Артър Евънс от Великобритания привличат вниманието на света върху двореца Кносос. Според легендата там се намира резиденцията на мъдрия крал Минос. Ще можем да разгледаме големия Централен двор, прекрасната Тронна зала, внушителната Голяма стълба и да видим фреската на „Принца на лилиите“. Ще спрем и в Археологическия музей на Ираклион, за да разберем повече за историята и културата на Крит. Нашата обиколка завършва в Ираклион, където се намират домовете на поетът Одисей Елитис, художникът Ел Греко и писателят Никос Казандзакис. Градът е благословен и с някои красиви сгради и постройки, включително крепостта „Кулес“, венецианската лоджия, фонтана Морозини, базиликата „Свети Марк“, църквата „Свети Тит“, средновековния манастир „Света Екатерина“ и катедралата „Свети Минас“.

 • Ден 4 » 03 май 2023 о-в Санторини 07:00-00:30 през нощта на следващия ден

  Препоръчваме ви да резервирате екскурзия от круизната компания до Ия. Тя ще е пътешествие в идеалния за снимка свят на остров, където романтиката и красотата са в своето съвършенство. Ще минете покрай живописните села Фиростефани и Имеровигли и ще продължите по калдерата на Санторини. Ще се полюбувате отдалеч на Фира, столицата на острова, както и на Тирасия, Палеа Камени и Неа Камени - три от петте острова, заобикалящи Санторини. Ще имате свободно време, за да се насладите на една от най-известните и обичани живи пощенски картички и да правите снимки на внушителните драматични пейзажи на фона на блестящото Егейско море. Корабът отплава през нощта в 02:00.

 • Ден 5 » 04 май 2023 о-в Миконос, 08:00-02:00 през нощта на следв.ден. На рейд.

  Огреният от слънце о-в Миконос се разпознава отдалече по емблематичните си вятърни мелници от 16ти век, накацали по повърхността му. Тук цветовете на водата са във всички изумителни нюанси на синьото и зеленото. Разходете се по белосаните улички или хапнете в някоя таверна. Ако искате да направите обиколка на острова, може да резервирате екскурзия от круизната компания срещу допълнително заплащане.

 • Ден 6 » 05 май 2023 остров Милос 09:00-19:00

  Гръцкият остров Милос е най-южният остров от западните Циклади. Вулканичен по произход, островът има зашеметяващ набор от пейзажи и 126 километрична плажна ивица с фон от многоцветни скали и вода, която заслепява с кристално зелено и синьо.

 • Ден 7 » 06 май 2023 Пирея (Атина) , престой 07:00-17:00

  Пирея е пристанището на Атина от древни времена. Гръцката столица е град, изпълнен с невероятни чудеса, включително залива Микролимано, Агия Триада (Църквата на Света Троица), Археологическия музей и Акропола. В днешно време Пирея е оживен център с атрактивни крайбрежни кафенета и ресторанти, което го прави идеална спирка в Средиземно море.

 • Ден 8 » 07 май 2023 Солун, акостира в 10:00

  Освобождаване на кораба и трансфер до България.

Програмата е ориентировъчна.

Медицински изисквания и визов режим

За този круиз Celestyla Cruises премахна изискванията за ваксинация и отрицателен тест за качване.

Визов режим: за това пътуване не е необходима виза. Необходимо е да имате валиден международен паспорт.

Програмата е подходяща за лица с намалена подвижност, освен при някои екскурзии, които ще бъдат изрично упоменати.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми