Тунис от А до Я с полет от Варна

Снимки

Програма с директни чартърни полети от Варна и богата екскурзоводска програма!

 • 451
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • пълен пансион; според съответната за хотела база изхранване;
 • Море;
 • Екскурзия; Забавление;
 • Варна;
 • Август; Септември;

Програма

 • Ден 1 » Полет Варна - Тунис

  Излитане от летище Варна с чартърен полет Варна - Енфида. Кацане на летище Енфида. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел El Mouradi Gammarth 5* или подобен в столицата Тунис, най-големият метрополис на страната. Информационна среща с вашият представител. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Тунис - Сиди Бу Саид - Картаген

  Закуска. Първата част на деня е посветена на екскурзия до живописния Сиди Бу Саид. Селото е известно със своите бели стени, сини прозорци и врати и ослепителен изглед към Средиземно море, на над 100 метра височина. Следващата ни спирка е в района на Картаген, разположен на великолепно крайбрежие. Въпреки, че древният град е бил унищожен от римляните, в днешно време могат да се видят разкопки на домове, бани и канализационни системи. Другият значителен обект в района е Амфитеатърът от Картаген, построен към 1-ви век и по-късно възстановен от римляните. Театърът днес е домакин на около 30000 посетители на годишния Международен музикален фестивал в Картаген. След обяд ще се отправим към центъра на столицата Тунис, за да посетим Националния музей на Бардо, известен с богатата си колекция от мозайки. Посещението на Тунис ще завърши е разглеждане на старата част на града - Медината. Трансфер и настаняване в хотел Golden Tulip Taj Sultan 5* или подобен в Хамамет. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Хамамет- Дуга - Кайруан

  Закуска. През този ден от обиколката на Тунис ще посетим още един от известните археологически обекти - Дуга, най-добре запазеният малък римски град в Северна Африка. Представлява археологически комплекс-резерват, състоящ се предимно от древноримски архитектурни останки. Той е част от Световното историческо наследство на ЮНЕСКО. В комплекса има наследство от различни цивилизации сред които римската, пунииската и византийската. Най-значимите му паметници са Капитолия и театърът. След местен обяд ще се отправим към ислямската столица - Кайруан. Трансфер и настаняване в хотел Kasbah Kairouan 5* или подобен в Кайруан. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Кайруан

  Закуска. Сутринта ще посетим Голямата джамия в Кайруан, разположена в средата на главната Медина. Построена от арабския генерал Учи Ибн Нафи през 670 г. Мястото привлича хиляди местни и международни посетители със своята великолепна архитектурна и духовна стойност. Следваща наша спирка е Аглахбидската водна площадка, където два големи басейна и няколко цистерни са оцелели в продължение на векове, след като са служили в продължение на десетилетия за питейна вода. След обяд обиколката ни се насочва на юг, през Гафса, за да стигнем до Тозьор, градът на Палмовите дървета. Трансфер и настаняване в хотел Ras El Ain Tozeur 4* или подобен Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5 » Кайруан - Тозьор - Шот Ел Джерид - Сахара

  Закуска. Свободно време в хотела за почивка или допълнителни екскурзии по желание и срещу доплащане: Разходка с 4х4 автомобил до Тозьор - единствения оазис, където има над 300 000 финикови палми. Ще карате сред пустинята към пресъхнали солени езера. Ще достигнем до планинският оазис Чибика и каньона Тамерза.Връщане в хотела за обяд. Свободно време или екскурзия по желание: Разходка с 4х4 автомобил до декорите на филма “Междузвездни войни”, разположен в средата на пустинята Сахара и само на няколко минути от Тозьор.Вечеря и нощувка в хотел Ras El Ain Tozeur 4* или подобен.

 • Ден 6 » Тозьор - Дуз

  Закуска. Кратка панорамна обиколка на Тозьор, по време на която, от автобуса, ще видим центъра на малкия град и ще забележим различния архитектурен стил на фасадите на къщите. След това ще преминем през най-голямото солено езеро в страната, Шот Ел Джерид, с изключителен, безкраен изглед на бели и понякога розови миражи. Отправяме се в посока Дуз, за да се настаним в хотел Sun Palm Douz 4*. Обяд. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Яздене на камила сред Тунизийската Сахара.Вечеря и нощувка в хотел Sun Palm Douz 4* или подобен

 • Ден 7 » Дуз - Матмата - Сус

  Закуска. Първата наша спирка на този ден е в старото село Матмата. Районът съдържа една от най-добре запазените, все още обитавани, троглодити къщи, издълбани от тунизийски бербери. В Матмата ще видим и вторият декор на филма “Междузвездни войни”. Следващата ни спирка е в село Ел Джем, дом на римския амфитеатър Ел Джем, вторият по големина римски амфитеатър. Построен преди около 18 века днес е изключително добре запазен. Използван предимно за зрителски събития, а именно гладиаторски битки. Типичен тунизийски обяд, след което ще се отправим към Сус - последна наша спирка преди отпътуването ни за България. Вечеря и нощувка в хотел El Mouradi Palmarina Sousse 5* или подобен в Сус.

 • Ден 8 » Отпътуване

  Закуска. Трансфер до летище Енфида за полет до Варна.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет Варна - Енфида - Варна с включени летищни такси;
Трансфери летище - хотел - летище;
Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
1 нощувка в El Mouradi Gammarth 5* или подобен в Тунис;
1 нощувка в Golden Tulip Taj Sultan 5* или подобен в Хамамет;
1 нощувка в Kasbah Kairouan 5* или подобен в Кайруан;
2 нощувки в Ras El Ain Tozeur 4* или подобен в района на Тозьор;
1 нощувка в Sun Palm Douz 4* или подобен в Дуз;
1 нощувка в El Mouradi Palmarina Sousse 5* или подобен в Сус;
7 закуски, обяда и вечери;
Обиколка на столицата Тунис;
Обиколка на Сиди Бу Саид;
Обиколка на Картаген;
Обиколка на Дуга;
Обиколка на Кайруан;
Обиколка на Тозьор;
Обиколка на Матмата;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
представител на туроператора, говорещ български език.

Цената не включва

Яздене на камила сред Тунизийската Сахара - 45 лева на възрастен / 22 лева на дете;
Разходка с 4х4 автомобил до оазис Тозьор и солено езеро Шот Ел Джерид - 69 лева на възрастен / 35 лева на дете;
Разходка с 4х4 автомобил до пустинята Сахара, с разглеждане на декорите на филма “Междузвездни войни” - 69 лева на възрастен / 35 лева на дете;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
Бакшиш от около 15 евро на човек за целия престой, които се заплащат на място.

Важна информация

ВАЖНО:
Туроператорът си запазва правото да прави промени на програмата или авиокомпанията, както и часовете на полетите.
Минимален брой за провеждане на програмата - 140 души.
Групата се потвърждава до 20 дни преди отпътуване.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Моля, да имате предвид, че за пътуването е необходим международен паспорт с валидност не по-малко от 6 месеца преди датата на отпътуване.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД.


Полетно разписание

(подлежи на препотвърждение)
Авиокомпания: Авиокомпания Bulgarian air charter
Варна– Енфида: 09:00 / 09:50 ч.
Енфида – Варна: 09:10 / 15:10 ч.
Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност: около 1 час в посока с 3*/4* автобус.

Условия за резервации

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Други предложения

Почивка в Сицилия през 2020 с полет от Варна - Santa Lucia 4*, Superior
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус 3 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Румъния от Бургас, Варна, Велико Търново или Русе или София
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от Варна ранно записване
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от Варна Цени за ранни записвания до 20.11.2019 г. или до изчерпване на промоционалните помещения.
Бодрум, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София ранно записване
Бодрум, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София Цени за ранни записвания за лято 2020
Англия - Шотландия - Ирландия и Уелс - комбинирана екскурзия със самолет и автобус ранно записване
Англия - Шотландия - Ирландия и Уелс - комбинирана екскурзия със самолет и автобус Цени за ранни записвания с включена отстъпка от 70 лв. за резервации до 27.12. 2019 г.
Почивка в Дубай и Абу Даби - върхът на арабската цивилизация
Почивка в Дубай и Абу Даби - върхът на арабската цивилизация 8 дни през март, април или октомври в ОАЕ от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми