tunisia-from-a-to-z-flight-from-plovdiv_64689fd93e175uzk.jpg

Тунис от А до Я 2024 - обиколна екскурзия с полет от Пловдив

Снимки

Тунис е идеалната дестинация, за да изпитате сливането на хилядолетните традиции и модерните иновации на XXI век. Тук можете да се насладите на екзотичната източна култура, съчетана с европейски дух. Обиколна програма с включени екскурзии и директни полети от Пловдив.

 • 1612
 • 8 дни
 • 7
 • Сафари;
 • Автобус; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка с деца;
 • Пловдив;
 • Май; Юни; Август; Септември;

Програма

 • Ден 1 » България - Тунис

  Излитане от България с директен чартърен полет за Тунис. Кацане на летище Енфида, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Lella Baya 4*, или подобен. Продължителност на трансфера - около 1 час. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Хамамет - Тунис - Картаген - Сиди Бу Саид

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Тунис, Картаген, Сиди Бу Саид: Тунис: Разглеждане на старата част на града, със старо, ориенталско сърце и калдаръмени пътеки - Медината от XIII век /ЮНЕСКO/; Музея Бардо с най-голямата колекция на римски мозайки в света - бижуто в тунизийското културно наследство - разглежда се по възможност, ако посещенията на музея са разрешени; Обяд (без включени напитки). Античния Картаген: перлата на Средиземно море, един от най - знаменитите градове на древността; Аарт градчето Сиди Бу Саид, вдъхновение в синьо-бяло с аромат на жасмин /ЮНЕСКО/. Наричат градчето Тунизийския Монмартър, защото там художникът е властелинът на изкуството. Връщане в хотелът в Хамамет за вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Хамамет - Кап Бон: Келибия - Керкуан - Хауариа - винарна Бакхус

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание: Целодневна екскурзия до Кап Бон: Келибия - Керкуан - Хауариа - винарна Бакхус Връщане в хотелът в Хамамет за вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Хамамет - Кайруан - Гафса - Тозьор

  Закуска. Отпътуване за Кайруан - четвъртият по святост град за мюсюлманите. Казват, че ако нямаш пари да посетиш Мека, Медина или Йерусалим, трябва поне 7 пъти в живота си да дойдеш в Кайруан /ЮНЕСКО/. Тук ще видим голямата и най-стара джамия в Африка - Окба - един от шедьоврите на ислямската архитектура. Освен като свещен град, Кайруан е известен с производството на ръчно тъкани килими и със сладкишите си с фурми. Девойката от Кайруан трябва сама да изтъче килим, преди да мине под венчило. Ще посетим също така и водния обект Aghlabid, където два големи басейна и няколко цистерни са оцелели през вековете след като са били обслужвали през десетилетията оскъдни ресурси за питейна вода. Следва вкусен обяд (без включени напитки) в района на Гафса. Продължаваме към Тозьор - единствения град - оазис Тук са си дали среща всички пустинни ветрове и въпреки усилието им, все още не са го затрупали с пясък. В Тозьор има над 300 000 финикови палми, от които се произвеждат висококачествени фурми под марката „Деглет Hyp” (Пръсти от светлина), познати в цял свят. Тук се добива един от най-красивите сувенири в света - пустинната роза - кристализирал пясък във формата не цвете, късче от пустинята за спомен, което ще ви грабне сърцето. Вечеря и нощувка в хотел Ras El Ain Tozeur или подобен.

 • Ден 5 » Тозьор - Шебика - Тамерза - Онг Джмал - Матмата - Джерба

  Закуска. Следва едно незабравимо преживяване с джипове насред пустинята. Шофьорите карат с 80-100 км/ч. през пресечен терен, изкачват се и се спускат по 30 градусови наклони на пясъчни дюни с фин пустинен пясък. Състезават се един с друг и се опитват се да ни накарат да се почувстваме като участници в ралито „Париж-Дакар”. Ще посетим изключително красивия планински оазис Шебика. Ценно бижу в суровата пустиня, скътан в средата и огрян от парещите слънчеви лъчи, оазисът е наричан още “Замъкът на слънцето”. Ще имате възможност да видите как в пустинята извира вода (хладна и годна за пиене), образува поточе дори с малък водопад. Място, където са снимани кадри от филма „Английският пациент”. Продължаваме към Дуз, където ще обядваме в берберски ресторант с традиционно меню от пилешко и кус кус (без включени напитки). Дуз e известен като “Вратата на пустинята”, разположен сред оазис от финикови палми, отвъд който следват хиляди километри убийствена, безразлична към човека пустош. Тук започва поредното приключение: яздене на камили, каране на АТВ-та или летене с делтапланер. Липсват думи да се разкаже емоцията и величието на природата, просто трябва да се преживее. По желание, срещу допълнително заплащане на място: яздене на камили - 50 динара/17 евро на човек; АТВ - 60 динара/20 евро за 1 човек и 100 динара/32 евро за двама; Продължаваме към Матмата - най-известното селище на автентичните тунизийци. „Берберската столица на Тунис", където ще имаме уникалната възможност за достъп до интимното пространство на местните жители, ще имаме уникалната възможност да посетим част от подземните им жилища. Матмата става особено популярно, след като през 70-те години тук е заснета част от трилогията „Междузвездни войни”. От тогава насам туристическият поток не спира. По тези земи Индиана Джоунс търси из околните пещери изчезналия кивот. Пустинята до Матмата е и романтичният фон на „Английския пациент“. Завършваме деня си на бреговете на остров Джерба, където ще прекараме две нощи. Вечеря и нощувка в хотел Sunconnect Djerba Aqua Resort Midoun 4* (ex. Miramar Djerba Palace 4*) или подобен.

 • Ден 6 » Остров Джерба

  Закуска. По време на престоя си на острова ще имате възможност да обиколите забележителностите на Джерба. Това е най-големият средиземноморски остров на Африка. Площта му е 514 км². Повърхността на острова е равнинна. Населението е 139 517 души. Има 3 града: Хумт Сук (с около 65 000 жители), Мидун (50 000) и Ажим (24 000). На острова днес живеят главно араби и бербери, а съществувалата много векове голяма еврейска общност практически напълно е преселена във Франция и Израел през втората половина на XX век. Днес островът е свръзан с континенталната част на страната чрез 7 километров пътен участък, който е бил изграден от древните римляни. Ще посетим берберското селище Гелала, известно със своите глинени съдове, от където реално идва и името му - грънчари. В близост е и музея на Гелала, съхранил духа на местните обичаи, показващ традиционната сватбена церемония и др. След това ще посетим една от най-старите синагоги „La Gribha” в еврейското селище на Джерба. След обяд ще се забавляваме в известния Djerba Explore Park, известен с фермата си от 400 крокодили (по възможност, ако парка е отворен). Има разнообразие от магазини и кафенета за отдих и развлечение. Вечеря и нощувка в хотел Sunconnect Djerba Aqua Resort Midoun 4* (ex. Miramar Djerba Palace 4*) или подобен.

 • Ден 7 » Остров Джерба - Ел Джем - Сус

  Закуска. Напускаме остров Джерба, за да продължим на север. По път ще спрем за обяд (без включени напитки), за да имаме сили за следващата ни спирка Ел Джем - където се намира най-добре запазения и най-голям амфитеатър в Северна Африка и трети в света. Това е един от най-впечатляващите паметници на световната история и именно той е послужил като декор за заснемането на незабравимия “Гладиатор” на Ридли Скот. Отправяме се към Сус за нашата последна вечер от тунизийското ни приключение. Вечеря и нощувка в хотел Riadh Palms или подобен.

 • Ден 8 » Сус - България

  Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Енфида за полет до Пловдив. Продължителност на трансфер - около 1 час.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20 кг / 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
3 нощувки на база All Inclusive в Lella Baya hotel 4* или подобен в Хамамет;
2 нощувки на база HB в Sunconnect Djerba Aqua Resort Midoun 4* или подобен в Джерба;
1 нощувка на база HB в Sun Palm Douz 4* или подобен в Дуз;
1 нощувка на база All Inclusive в Riadh Palms 4* или подобен в Сус;
Обиколка на Кайруан;
Обиколка на Тозьор;
Обиколка на Матмата;
Разходка/сафари с 4х4 автомобил до пустинята Сахара и с разглеждане на декорите на филма Междузвездни войни;
Посещение на оазис Чебика;
Обиколка на остров Джерба - посещение на Галела вилидж, Музея Галела, синагогата La Gribha, Djerba Explore Park;
Посещение на амфитеатъра Ел Джем;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
Представител на туроператора.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
 
Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

 
ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 35 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Club Simba концепция за Египет, Тунис и Турция »

Здравни изисквания при посещение на Тунис »


Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Пловдив – Енфида – 08:00 – 9:30
Енфида – Пловдив – 11:00 – 14:40


Допълнителни услуги и екскурзии

Обиколка на Кайруан
Пълна информация »
Включена в цената
Тунис + Картаген и Сиди Бу Саид (целодневна екскурзия)
Пълна информация »
155.00 лв за възрастен
80.00 лв за дете
Целодневна екскурзия до Кап Бон
Пълна информация »
135.00 лв за възрастен
100.00 лв за дете
Обиколка на Тозьор
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на Матмата
Пълна информация »
Включена в цената
Разходка/сафари с 4х4 автомобил до пустинята Сахара с разглеждане на декорите на филма Междузвездни
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на амфитеатъра Ел Джем
Пълна информация »
Включена в цената
Доплащане за седалка от ред 1 (при заминаване PVD-NBE) 30.00 лв
Доплащане за седалка от ред 1 (при прибиране NBE-PVD) 30.00 лв
Доплащане за седалка от ред 2 (при заминаване PVD-NBE) 20.00 лв
Доплащане за седалка от ред 2 (при прибиране NBE-PVD) 20.00 лв
Доплащане за седалка от ред 3 (при заминаване PVD-NBE) 10.00 лв
Доплащане за седалка от ред 3 (при прибиране NBE-PVD) 10.00 лв
Доплащане за седалка от ред 4 (при заминаване PVD-NBE) 10.00 лв
Доплащане за седалка от ред 4 (при прибиране NBE-PVD) 10.00 лв
Доплащане за седалка с допълнително място за крака от среден ред (при заминаване PVD-NBE) 20.00 лв
Доплащане за седалка с допълнително място за крака от среден ред (при прибиране NBE-PVD) 20.00 лв

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми