treasures-of-bali-island-from-sofia_5ce52f718f778qm7.jpg

Екскурзия до остров Бали 2024 - 10 нощувки полет с Emirates - София - Дубай - Денпасар

Снимки

Приказният остров Бали - обиколен тур, с повече от 10 посещавани обекта и екскурзии и 3 дни свободно време за плаж.
Маршрут: Санур - Убуд - Бегудул - Менгви - Кандидаса - Батубулан - Бесаких.
Уникална програма, която ни завежда във вътрешността на Бали, за да усетим душата на местната религия и култура. Посещаваме свещени места за хинду религията, откриваме приказни гледки, завършваме с плаж и забавления.

 • 515
 • 12 дни
 • 10
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Януари; Февруари; Декември;

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище в София. Полет с Qatar Airways/Emirates за Индонезия с прекачване в Истанбул или Дубай.

 • Ден 2

  Пристигане на летище Нгура Рай в столицата на Бали - град Денпасар. Среща с представител на място. Трансфер до хотел в централната част на острова в района на Убуд. Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Обиколка на Убуд - един от най-важните градове в Бали и главният артистичен, духовен и културен център в цяла Индонезия. Ще посетим храма Гоа Гаджа - пещерата на слона, където след разкопки е открита статуя на Ганеша, за която се смята, че сбъдва молитви. Под храмовия комплекс се събират реките Панкунг и Петану, което според балийските вярвания прави мястото магично. Поверията гласят, че водата извираща от шестте статуи подмладява. Следва посещение на прочутата Гора на маймуните - сенчеста, зелена гора, най-популярната спирка за туристи в Убуд, с повече от 600 игриви маймуни - макаци, приели свещената гора за дом, разхождайки се свободно около дърветата и храмовия комплекс. Последната ни спирка ще бъде при дворцовия комплекс Пури Сарен, датиращ от 1800 година и все още изпълняваща ролята на Кралски дворец. Впечатлява с градините си и невероятната балийска архитектура. Вечер тук се провеждат едни от най-добрите балийски вечери с традиционни танци. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

 • Ден 4

  Закуска. Започваме деня с посещение на вълшебния храм Тирта Емпули, наречен още "храма на свещената вода". Това е едно от ключовите светилища на остров Бали и един от най-големите водни храмове в цяла Индонезия. Посветен е на хиндуисткия бог на водата - Вишну. Според легендата, на това място бог Индра е създал чудодеен извор, чиито води могат да излекуват тялото и духа. Затова от близо 11 века, балийците почитат това свещено място и чрез ритуално къпане в изворите вярват, че то ще им донесе духовно пречистване и изцеление. Комбинацията от водата, свещената атмосфера на мястото, природата и тълпата от хора, които изпълняват различни ритуали, изпълват мястото с почит, смирение и вътрешна хармония. Ритуалът по пречистването започва от ляво и завършва с най-десните чучури (без последните два, защото са предназначени за мъртвите), украсени със свастики, които символизират божественост, духовност и благополучие. Следва посещение на храма Гунунг Кави, който е един от най-интересните археологически обекти в Бали. Датира от 11-ти век и включва 10 храма (наречени candi), в 7-метрови ниши, издълбани в скалите. Намира се сред живописна джунгла от двете страни на река Пакерисан, на 25 километра на север от Убуд. Оставаш безмълвен от гледката и слушаш само звуците на природата. Ще посетим и местна балийска къща, където ще се запознаем с изкуството на традиционния лонтар - балийския ръкопис с палмови листа. Връщане в хотела. Нощувка в Убуд.

 • Ден 5

  Закуска. Отпътуване за планината Бедугул. По пътя посещение на храма Таман Аюн в Менгви - един от най-важните и значими храмове в Индонезия, известен като "красивата градина" или "храма, който сбъдва желания", кралският семеен храм на династията Менгви, построен от краля на Менгви около 1632 - 1634 г. Името му идва от думите "таман" - градина и "аюн" - красива. Твърди се, че това било мястото, където правил своите йога упражнения не кой да е, а самият Дан Хианг Нирартха - монахът, който разпространил хиндуизма в Бали. Таман Аюн е съвършен в своята геометрия, напълно правоъгълен и заобиколен от вода, а най-красивата и забележителна част на храма са кулите Меру. Те са една от най-красивите и забележителни емблеми на остров Бали. Лесно се запомнят с това, че имат по няколко покрива един над друг, което ги различава от класическите пагоди, и представляват малка молитвена стая, която има покрив на няколко етажа, изработен от листви и листа от местна палма. Продължаваме пътя си покрай живописните оризови тераси на Джатилувих. Ще направим и спирка за дегустация на екзотични плодове преди да достигнем спокойния храм Улун Дану, разположен край живописното езеро Бератан - второто по големина в Бали. Храмът е построен през 1663 г. и е посветен на богинята на реките и езерата Деви Дану. Пристигане и настаняване в хотел в Ловина - най-големият курорт на северния бряг на Бали, известен с черния вулканичен пясък. Нощувка.

 • Ден 6

  Ранно събуждане за така наречения Делфин Тур, който е идеалният начин да разгледаме уникалното северно крайбрежие на Бали. Обиколката започва рано сутринта, когато водите на Индийския океан са неподвижни и спокойни. Ще се качим на борда на традиционна балийска лодка и ще плаваме по кристално чистите води докато наблюдаваме групи делфини. Връщане в хотела за закуска. Следва релаксираща почивка в комплекса. Нощувка в Ловина.

 • Ден 7

  Закуска. Отпътуване за източната част на Бали през селището Кинтамани, от което се открива прекрасна гледка към връха на вулкана и езерото Батур. Посещение на "Храма на майката" Бесаки - най-важният храм за всички балийци и задължителна спирка за всеки турист. Намира се в самото сърце на острова, по склоновете на активния вулкан Агунг (3031 м. н. в.). Комплексът Пура Бесаки се състои от 22 храма, 200 постройки и множество стъпала към върха. Настаняване в района на източната част на острова и океана - Кандидаса. Нощувка.

 • Ден 8

  Закуска. Отпътуване към Пура Лемпуянг, храм в планините на Източно Бали, откъдето при добро време се открива величествена гледка към вулкана Агунг и джунглите наоколо. Посещение на храма Пура Лахур Лемпуянг (Pura Luhur Lempuyang Temple) - обект на огромен туристически интерес, заради т. нар Порта към Рая. Представлява две триъгълни каменни порти с голям отвор между тях. Ще продължим с пленяващия воден дворец Тиртатанга, една от последните резиденции на владетелите на Бали, построен през 1948 г., чието име означава "свята вода от р. Ганг". В селището Тенганан ще научим повече за местното население Бали Ага, известно със запазените си древни обичаи и традиции. До 1970 година тези хора са били познати единствено на антрополозите и на съседите си по местообитание. Затворени за околния свят, те са запазили културата, традициите и вярванията на древното балинезийско общество. Къщите им са симетрично построени в прави редици от двете страни, точно по средата са поставени общите постройки - трапезарии, храмове, кухни, места за общуване и т. н. Обикновено човешките селища се развиват по естествен път - къщичка тук, дворче там, пътека до съседа на задната улица и т. н. Тенганан е изпънат по конец. Връщане в хотела в Кандидаса. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Отпътуваме за най-популярния курорт на Бали - Кута. Ще направим спирка на водопада Tukad Cepung, известен със своята живописна обстановка и спокойна атмосфера, както и храма Дурга Кутри, важен културен и религиозен обект в Бали. Пристигане в Кута за настаняване в хотела. Възможност за разходка из оживените улици на курорта. Нощувка.

 • Ден 10

  Закуска. Свободен ден за плаж и развлечения. Нощувка в Кута.


 • Ден 11

  Закуска. Късно напускане на хотела. Трансфер до летище Нгура Рай, Денпасар за полет за София вечерта с прекачване Истанбул/Дубай.


 • Ден 12

  Пристигане на летище София.


   


  Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
  Превозвач: Emirates Airlines
  София - Дубай- Денпасар  14, 25 - 16, 30 / +1
  Денпасар - Дубай - София  00, 05 - 13, 25

  Трансфер летище - хотел - летище:
  Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София-Дубай -Денпасар- Дубай-Софияс летищни такси и чекиран багаж 23 кг;
Трансфер летище-хотел-летище;
Транспорт с климатизиран автобус 3*;

3 нощувки със закуски в хотел Kajane Yangloni 4* или подобен в Убуд
2 нощувки със закуски в хотел Tha Lovina Bali 4* или подобен в Ловина;
2 нощувки със закуски в хотел Puri Bagus Candidasa 4* или подобен в Кандидаса;
3 нощувки със закуски и включен късен check out в Bintang Bali Resort 4+ или подобен в Кута;


Полудневна обиколка на Убуд-храма Гоа Гаджа, Гората на маймуните, Кралския дворец Пури Сарен;
Целодневна екскурзия в Източен Бали - храма Пура Лахур Лeмпуянг (Портата към Рая), храма Тиртаганга, селището Тенганан;
Целодневна екскурзия до вълшебния храм Тирта Емпули (храма на свещената вода) и храма Гунунг Кави;
Посещение на храма Улун Дану;
Посещение на храма Таман Аюн в Менгви;
Делфин тур за наблюдение на ята делфини;
Посещение на "храма на майката" Бесаки;
Посещение на водопада Тукад Чепунг и храма Дурга Кутри;
Всички входни такси на описаните в програмата обекти;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро;
Водач с български за целия престой;

Цената не включва

Разходи от личен характер;
Допълнителни екскурзии и услуги,предложени на място - храна и напитки;
Такса- обслужване за местния водач и шофьор - около 10 долара на ден;

Условия за резервация и анулация

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 30 дни - 100% като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 19 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и малки деца;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България.Не се изискват визи за влизане в Индонезия.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;
За посещението на храмовете е нужно подходящо облекло,покрити части на тялото и раменете за всички туристи.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Club Simba концепция за Египет, Тунис и Турция »


Полетно разписание

Превозвач: Emirates Airlines (подлежи на препотвърждение)
София - Дубай- Денпасар 14,25 - 16,30 / +1
Денпасар - Дубай - София 00,05 - 13,25

Трансфер летище – хотел – летище:
Продължителност: около 90 мин в посока с 3/4* автобус.


Допълнителни услуги и екскурзии

Посещение на храма на майката Бесаки
Пълна информация »
Включена в цената
Полудневна обиколка на Убуд
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храма Улун Дану
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Таман Аюн
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храмовете Тирта Емпури - Гунунг Кави
Пълна информация »
Включена в цената
Делфин тур за наблюдение на ята делфини
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на водопада Тукад Чепунг и храма Дурга Кутри
Пълна информация »
Включена в цената
Целодневен тур Източен Бали - Портата към Рая + храмът Тиртаганга + Тенганан
Пълна информация »
Включена в цената

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми