Танзания - Сафари и почивка в Занзибар

Снимки

Екскурзия до Занзибар и Танзания през ноември (24.11.2020 г. - 02.12.2020 г.). В пакетната цена са включени полети от и до София с включен багаж, 4 нощувки на със закуски и вечери и 4 нощувки на база All Incl, медицинска застраховка и целодневно сафари с включен обяд в Меняра Нгоронгоро и в Тарангире; Полудневно сутрешно сафари в Тарангире;
Целодневно „синьо“ (морско) сафари с включен обяд в Занзибар, както и представител на Туроператора по време на цялото пътуване.

 • 1182
 • 9 дни
 • 7
 • Сафари;
 • Самолет;
 • All Inclusive; полупансион;
 • Планина;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Истанбул - Дар ес Салаам

  Среща на летище София. Полет за Банкок през Истанбул в 16:00 ч. с Turkish Airlines. Полет от Истанбул за Дар Ес Салаам в 19:35 ч.

 • Ден 2 » Дар ес Салаам - Аруша - Меняра - Сафари - Карату

  Пристигане в ранното утро в Дар Ес Салаам. Вътрешен полет Дар Ес Салаам - Аруша - столицата на Танзания. Закуска в Аруша и отпътуване за езерото Меняра - сафари (включено в цената) около езерото. Почивка и обяд на брега на езерото. Следобед продължаваме със сафарито и отпътуваме към Карату. Настаняване в Marera Valley Lodge. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Карату - Сафари - Нгоронгоро - Карату

  Закуска. Отпътуване за Нгоронгоро и целодневно сафари из кратера на угасналия вулкан. Междинно спиране за обяд, после продължаваме изследователския си порив през резервата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Карату - Сафари - Тарангире

  Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за националния парк Тарангире, където стартира нашето целодневно сафари. Междинна спирка за обяд в парка. Късния следобед настаняване в Tarangire Tortillis Camp. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5 » Тарангире - Сафари - Аруша - Занзибар

  Ранна закуска. Освобождаване на хотела за сутрешно сафари из Тарангире. Продължаваме към Аруша за директен полет Аруша - Занзибар с местна авиокомпания. Пристигане и трансфер до хотела. Вечеря в Diamonds Mapenzi Beach Resort 4*. Нощувка.

 • Ден 6 » Занзибар

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Нощувка.

 • Ден 7 » Занзибар - Каменния Град - Занзибар

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание до Каменният Град. . Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 8 » Занзибар - „синьо Сафари“ - Занзибар

  Закуска. Отпътуване за т.н. „Синьо сафари“ в Занзибар - целодневно морско приключение с включен обяд и ползване на шнорхели и плавници. Вечерта прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 9 » Занзибар - Истанбул - София

  Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет Занзибар -Истанбул. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути. Пристигане Истанбул около 14:45 ч. Прекачване за полет Истанбул - София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Дар Ес Салаам - Занзибар - Истанбул - София с Turkish Airlines;
Самолетен билет Дар Ес Салаам - Аруша;
Самолетен билет Аруша - Занзибар;
Летищни такси;
Регистриран багаж до 30 кг авиокомпания Turkish Airlines;
1 закуска в Аруша;
2 нощувки със закуски и вечери в Marera Valley Lodge в Карату;
1 нощувка със закуска и вечеря в Tarangire Tortilis Camp в Тарангире;
4 нощувки на база All Inclusive в Diamonds Mapenzi Beach Resort 4* в Занзибар;
Целодневно сафари с включен обяд в Меняра;
Целодневно сафари с включен обяд в Нгоронгоро;
Целодневно сафари с включен обяд в Тарангире;
Полудневно сутрешно сафари в Тарангире;
Целодневно „синьо“ (морско) сафари с включен обяд в Занзибар;
Трансфер летище - хотел - летище с лицензиран автобус;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 EUR и асистанс с ДЗИ;
Включена застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Входна виза за Танзания. Всеки клиент трябва да задейства процедурата на своя отговорност, като указанията са на сайта на Министерството на Външните работи, както и на сайта на Абакс;
Задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори - около 5 долара на човек на ден;
Разходи от личен характер;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Важна информация

Минимален брой туристи: 16 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).
 


Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на непреодолими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Полезна информация за визов режим

Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема2 седмици. Цената на услугата е 50 евро. Експресни визи се издават в рамките на 24 часа на всеки работен ден, като цената е 70 евро. Заплащането е в брой или с чек (при чекове от български банки се начисляват 16 евро върху сумата).
Заявлението за виза може да се подаде лично или с препоръчана поща, като в плика се поставя сумата, съответно чекът.
Заявления за виза могат да бъдат сваляни от интернет страницата на посолството на Танзания в Берлин: http://www.tanzania-gov.de/
Съществува възможност и за подаване на заявление и получаване на виза на международните летища на Танзания ( Дар ес Салаам, Килиманджаро и Занзибар). Поради често сменящите се правила за издаване на визи на международните летища на Танзания, за предпочитане е да се подават заявления за визи чрез посолството на Танзания в Берлин.
 

Полетно разписание

Превозвач: Turkish Airlines
София – Истанбул – 16:00 ч. – 18:25 ч.
Истанбул – Дар Ес Салаам – 19:35 ч. – 03:05 ч.
Занзибар – Истанбул – 04:45 ч. – 13:45 ч.
Истанбул – София – 14:55 ч. – 15:05 ч.
Трансфер летище – хотел – летище:
Меняра – Карату – Продължителност – около 50 минути в посока с 3/4* автобус.
Занзибар – Летище – Продължителност – около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Други предложения

Кападокия 2020 - перлата на Мала Азия промо оферта
Кападокия 2020 - перлата на Мала Азия Отстъпка от 50 лв на човек за 29.09 и 06.10 - до изчерпване на местата
Великден 2021 в Атина - хотел Best Western Candia 4*
Великден 2021 в Атина - хотел Best Western Candia 4* 4 дни през април в Гърция от Благоевград, Дупница или Сандански или София
Екскурзия в Дубай и Индия, с водач от България - потвърдена програма
Екскурзия в Дубай и Индия, с водач от България - потвърдена програма 8 дни през февруари, март, април, октомври, ноември или декември в ОАЕ и Индия от София
Екскурзия в Тунис - обиколна програма с полет от София
Екскурзия в Тунис - обиколна програма с полет от София 8 дни през юни, август или септември в Тунис от София
Белек, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна ранно записване
Белек, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от Варна Промоционални условия за нови резервации до 30.09.2020
Коледни базари в Брюксел със самолет и водач на български език

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми