Шри Ланка от А до Я - 4 дни обиколен тур и 4 дни време за плаж

Снимки

Шри Ланка е островна държава, пълна със спиращи дъха красиви гледки и невероятни преживявания, които ще ви останат за цял живот. Пътуването е комбинация от екскурзии и свободно време за плаж. Оптимална програма с възможност да разгледате и да се потопите в красотата и историята на Шри Ланка.
Програмата се реализира с чартърен полет от София през 2023ч.
Обзорна обиколка на град Ела, посещение на ферма за подправки в Матале, сафари с джип в Минерия, посещение и обиколка на град Канди и музея за скъпоценни и полускъпоценни камъни и още много екскурзии;

 • 1542
 • 10 дни
 • 8
 • Автобус; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Март;

Програма

 • Ден 1 » София - Матала

  Среща на летище София. Директен чартърен полет до летище Матала.

 • Ден 2 » Летище - Ела - Нувара Елия

  Пристигане на международното летище Матала. Среща и съдействие при пристигане на летище от местния туроператор. Трансфер от летище до Нувара Ела, за да се насладим на град Ела. Ела е малко градче в Бадула в областната провинция Ува в Шри Ланка. Намира се на около 200 км източно от Коломбо на 1041 м надморска височина. Районът разполага с богато биоразнообразие, наситено с множество разновидности на флората и фауната. Ела е заобиколен от хълмове, покрити с облаци, гори и чаени плантации. Градът разполага с по-хладен климат от околните низини, поради надморската му височина. Ела позволява гледки през южните равнини на Шри Ланка. Вечеря и нощувка в Oakray Tea bush 4* или подобен.

 • Ден 3 » Нувара Елия - Чаена Плантанция - Перадения - Канди

  Закуска в хотела Насладете се на обиколка на град Нувара Елия и по пътя посетете чаената плантация. Когато говорим за Шри Ланка, думите чай и туризъм са неразделни! Направете обиколка на студените и мъгливи хълмове, които гордо заемат част от най-доброто чаено турне покрити сякаш с пищни зелени одеала от чаени насаждения или просто разгледайте една от чаените фабрики, които обработват и произвеждат престижна марка Цейлонски чай и наблюдавайте тази богата, стара традиция запазена жива и до днес. Докато наблюдавате съскането на машините, вдишвайки небесния аромат, произтичащ от тях, завършете деня си със стил с чаша чист ароматен Цейлонски чай. Трансфер до Канди, по пътя посещение на градината Перадения. Първоначално разработена като градина за развлечение на кралските особи и по-късно аранжирана от британците, Кралските ботанически градини на Перадения - днес са оборудвани с най-приветливите удобства. Разположен само на 4 мили от Канди градината Перадения е процъфтяващо национално богатство в Чудото на Азия. Разходка в това 147 акра е блажено преживяване, минавайки покрай добре поддържани тревни площи, павилиони и осмоъгълна оранжерия, която приветства с огромното пространство на великолепна, тучна зеленина, която насърчава за една вълнуваща почивка. На север от на входа има кафене, на което човек може да поседне, преди да влезе в някои от акценти - къщата на орхидеите и гигантската яванска смокиня - място преливащо от благодат. Последно управляван от крал Sri Wickrama Rajasinghe - преди това под Британско управление през 1815 г., Канди - обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО и последна кралската столица на Шри Ланка предлагаща богата история и културно наследство на туристи идващи от цял свят. Изживейте древното Кандийско наследство и вижте перлата в короната, будиския храм - Храмът на Свещения Зъб на Буда. Разходката из този малък крайезерен град, сгушен сред мъгливи хълмове - включва центъра на Канди Сити - с най-новите марки от световна класа, базар, център за изкуства и занаяти, също така посещение на GEM- музеят за скъпоценни камъни и лапидария. Разходете се из цветния пазар за пресни плодове и зеленчуци в Канди, а вечерта може да завършите като пристъпите към ритъмът на традиционната музика и барабаните, представени от културно шоу на богатата и жизнена култура на Чудото на Азия, Шри Ланка. Посетете музея на скъпоценните камъни. Вечеря и нощувка в хотел Senani 4* или подобен.

 • Ден 4 » Канди - Матале - Хиривадуна - Дамбула

  Закуска в хотела Трансфер до Дамбула, по пътя посещение на Матале. Земеделска зона в Централната Провинция, Матале рядко отпада от списъка за посещения поради забележителния си принос чрез водещи култури на острова като чай, каучук, зеленчуци до подправки. От оглавяването на бунта в миналото през 1848 г., до днес огромната гордост в историята на Матале е изтъкана от подправките. Спрете се до една такава градина с подправки, в която ще бъдете приветствани с добре дошли. Възползвайте се от терапевтичните ценности на подправките и процесите с чаша освежаващ билков чай или прекарайте известно време разхождайки се по улиците, изживявайки истински градски приключения изпълнени с гласове и цветове. Трансфер до село Хиривадуна Хиривадуна е селце, пълно с естествена красота, езерото Хиривадуна и зелените оризови полета му придават естествена красота, сафарито предлага на туристите възможност да се насладят на естествената красота, както и на гостоприемството на местните жители. Ще се разходите по брега на езерото Хиривадуна и след това опитайте сафари с рибарска лодка в езерото, след което туристите ще се разходят през селото, минавайки покрай оризовите полета и култивираните земи на местните жители. След това туристите ще се качат на волска каруца, която доскоро е била начинът на транспорт в това село, след което ще се насладят на типично местно ястие, което дава възможност за истинско изживяване на местните храни с кулинарна демонстрация. След това продължете към Дамбула В град Дамбула се намира център, който е бил ценен от много крале от 1 век пр.н.е. Днес, икона в лицето на Шри Ланка, храмът Dambulla Rock Temple съдържа някои от най - уникалните пещерни рисунки във великолепно изградени 5 пещерни храма, ограждащи златния храм на Дамбула. Наблюдавайте колко изящни пещерни рисунки са направени по стените, които приютяват 150 статуи на Буда. Когато влезете в храма, погледнете право към гигантската статуя на Буда, блещукаща в злато , която днес е важен възел в икономическото и културно издигане на страната. Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.

 • Ден 5 » Дамбула - Сигирия - Минерия

  Закуска в хотела След това продължете към Сигирия, 5 вековна скална цитадела на Цар Кашяпа I - обект на световното културно наследство. Сигирия не само предлага на показ древното инженерство на Шри Ланка и превъзходство на градоустройството, но също така е признат за един от най-добрите паметници на изкуството и културата. Преминете през гигантските „Лъвски Лапи“ - с изглед към симетричните кралски градини по-долу, за да видите абсолютния разкош, доминирал някога над тази скална крепост. Заобиколен от укрепления и ровове, Лъвът - Скала, наподобяваща митологичния "Град на боговете" - е покрита с фрески които се отнасят до рисунки в стил Гупта, открити в пещерите Аджанта в Индия. Разходете се в сянката на видна „огледална стена“, прегръщаща западната част на Сигирия, представляваща артистични сто метра, покрити с графити. Разходете се в така добре създадения на долният етаж музей за да изживеете едно епично пътешествие от миналото представящо ви замък, езера и напоителни системи които са изпомпвали вода на върха с гениална хидравлична система, описваща колосалния шедьовър на великия цар, останал чудо в Азия за векове. Продължаване към Минерия Ако сте готови за сериозен тътен в джунглата, тогава Минерия е вашата арена! Разпростиращ се на 8800 хектара, това е убежище за слонове. Минерия е дом на стада от елени и изобилие от птици, но светлината на прожекторите остава между люлеещи се хоботи и пърхащите уши. Паркирайте джипа си на брега на водоема и изключете двигателя му. Гледайте внимателно как стадата слонове - един по един - се разхождат по покритите с трева брегове, за да се хранят с нежни издънки. Всъщност това е най-голямата популация на слонове в света - над 300 наведнъж - които красят парка и го превръщат в магнит за любителите на дивата природа по целия свят. Вечеря и нощувка в Tropical Life Resort 5* или подобен.

 • Ден 6 » Дамбула - Пинавала - Коломбо - престой на плажа

  Закуска в хотела Трансфер до плажа, по пътя посещение на Пинавала. Когато влезете в кокосовото стопанство с площ от 25 акра, не се изненадвайте, че сте свидетели на бебета слонове, хранени от бутилка или движещи се свободно, без да причиняват абсолютно никаква вреда на никого. Искрена и мила гледка е да наблюдаваш как тези нежни гиганти - осиротели и понякога трикраки - се обгрижват тук в сиропиталището за слонове Pinnawala от 1975г. До момента тук са се родили над 20 малки слончета и е интересно да научите, че някои от обитателите му дори са виждали внуците си през последните няколко десетилетия! Гледайте как се хранят в 9:15 ч., 13:15 ч. и 17:00 ч. и се къпят в реката два пъти на ден съответно в 10:00 ч. и 14:00 ч., изживяване, което никога няма да усетите никъде другаде по света. Насладете се на обиколка на Коломбо. Коломбо - е бизнес и търговски център, а новата столица е Sri Jayawardhanapura Kotte, която е само на няколко мили. Коломбо е бил само малко пристанище, което става известно през 16-ти век с пристигането на португалците през 1505 г. и развитието му като голямо пристанище по време на британския период. Градът става столица на Шри Ланка през 1815 г. след като Канди е бил предаден на британците. Останките от сградите от периода на португалското, холандското и британското управление се срещат във всяка част на града. Нито едно от португалските и холандските укрепления не е открито днес, но някои от техните сгради и църкви могат да се видят в районите на Форт и Петах. Посещение на Форт, бившия британски административен център и военен гарнизон, Морската улица - кварталите на златаря в сърцето на Петах, района Базар, където също има хиндуистки храм със сложни каменни резби. Портата на Кайман с историческа свободностояща камбанария при оригиналната порта за влизане във Форт, Холандската църква Волфендал, датираща от 1749 г., Будиският храм Келания. Джамията Даватагаха. Музеят на Коломбо и Природонаучният музей също са част от забележителностите за посещение. Посетете също BMICH (Мемориална международна конферентна зала Bandaranaike), вижте копието на Авукана Буда и площада на независимостта. Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.

 • Ден 7-9 » Свободно време за плаж и релакс

  Закуска в хотела. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря и нощувка в Long Beach Resort 4*.

 • Ден 10 » Полет за България

  Закуска в хотела. Трансфер до международното летище Матала за връзка с полета на заминаване.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Матале - София;
Трансфер летище - хотел - летище;
Трансфер по програмата;
1 нощувка в Рамбода - Oakray Tea bush 4* или подобен на закуска и вечеря;
1 нощувка в Канди - Senani Hotel 4* или подобен на закуска и вечеря;
2 нощувки в Дамбула - Tropical Life Resort 5* или подобен на закуска и вечеря;
4 нощувки в Centara Ceysands, Bentota 4*  на плажа на закуска и вечеря;
Посещение на чаена плантация;
Обзорна обиколка на град Ела;
Посещение и обиколка на град Канди и музея за скъпоценни и полускъпоценни камъни;
Посещение на ферма за подправки в Матале;
Посещение на градчето Хиривадуна;
Обзорна обиколка на Дамбула;
Посещение на Сигирия - лъвската скала;
Джип сафари в Минерия;
Обзорна обиколка на град Коломбо;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Доплащане за хотел 5* на плажа (Heritance Ahungalla 5* или подобен) - 60 долара на човек.
Допълнителна екскурзия - Разходка с лодка по река Маду, ферма за костенурки Косгода, посещение на фабрика за маски и обиколка на град Гале - 90 лева за възрастен, 45 лева за дете от 2 до 11,99 г.
Допълнителна екскурзия - Посещение на резервата Йала -  390 лева за възрастен, 195 лева за дете от 2 до 11,99 г.
Допълнителна екскурзия - Приключение с китове - 260 лева за възрастен, 130 лева за дете от 2 до 11,99 г.;
Такса за посещаваните обекти - 140 долара/човек;
Такса за използване на професионална камера;
Обяди по програмата;
Лични разходи.

Важна информация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 40 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Полетно разписание

Полетно разписание: (часовете подлежат на потвърждение)
София - Матала - 01.03 в 20:00 - 09:30 (+1)
Матала - София - 10.03 в 12:00 - 19:30


Допълнителни услуги и екскурзии

Приключение с китове
Пълна информация »
260.00 лв за възрастен
130.00 лв за дете
Посещение на резервата Йала
Пълна информация »
390.00 лв за възрастен
195.00 лв за дете
Разходка с лодка по р Маду + ферма за костенурки Косгода + фабрика за маски и обиколка на Гале
Пълна информация »
90.00 лв за възрастен
45.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми