sri-lanka-wilderness-and-remains-of-early-civilizations_5d306ad4cab71wkq.jpg

Екскурзия до Шри Ланка от А до Я - 4 дни обзорен тур и 7 дни плаж

Снимки

Шри Ланка е островна държава, пълна със спиращи дъха красиви гледки и невероятни преживявания, които ще ви останат за цял живот. Пътуването е комбинация от екскурзии и свободно време за плаж. Оптимална програма с възможност да разгледате и да се потопите в красотата и историята на Шри Ланка.

 • 1542
 • 13 дни
 • 11
 • Автобус; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Март;

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София. Директен чартърен полет до летище Матала.  

 • Ден 2

  Пристигане на международното летище Матала. Среща и съдействие при пристигане на летище от местния туроператор. Трансфер до хотел в Яла (приблизително 40 мин. път до хотела.) Настаняване в хотела. Вечерта сафари с джипове в национален парк Яла, с доплащане на входна такса Националният парк Яла е с площ 1259 кв.км е създаден през 1938 г. като първоначално е бил резерват за стрелба на спортисти. Това е най-известният и добре развит национален парк, където могат да се наблюдават голямо разнообразие от диви животни и птици. Дивите животни включват стада от слонове с различни размери, леопарди, диви свине, диви биволи, крокодили и пауни, чакал, ленива мечка и други животни. Разнообразието на птиците се състои от около 130 вида, включително постоянно обитаващи и такива, които мигрират. Индийски щъркели, райска мухоловка, сива чапла, орел змияр, морски орел, черноврат щъркел, лопатарки и пеликани придават цвят на птичия живот в парка. (Приблизително 2-3 часа за посещение). Вечеря и нощувка в района на Яла/ Ekho Safari Тисамахарама или подобен/.  

 • Ден 3

  След закуска се отправяме към Ела- малък град в област Бадула на провинция Ува, Шри Ланка, управляван от градски съвет. Намира се на около 200 километра (120 мили) източно от Коломбо и е разположен на надморска височина от 1041 метра (3415 фута). Районът има богато биоразнообразие, гъсто с многобройни разновидности на флора и фауна. Ела е заобиколена от хълмове, покрити с облачни гори и чаени плантации. Градът има по-хладен климат от околните низини, поради надморската му височина. Ella Gap позволява гледка към южните равнини на Шри Ланка. След това продължаваме до Нувара Елия. (приблизително 2 часа) - малък колониален град, построен от британците на 230 km от Коломбо в централната част на Шри Ланка, разположен на 1884 м надморска височина. Любимо място за туристите, които са уморени от жегата и обичат разхладата и живописните пейзажи на планините и чаените плантации.През 1826 г. британски офицери, случайно попадат в равнините на Нувара Елия и сър Едуард Барнс ги проучва. През 1828 г. е построен път през билото при прохода Рамбода и е създадено място за възстановяващи се войници. Сър Самуел Бейкър е бил този, който попада под магията на Нувара Елия, пренася хрътки, коне и добитък и създава типична английска ферма тук. Цветя и зеленчуци са били донесени и засадени от Англия.Днес основната атракция на Нувара Елия са огромните чаените плантации и фабрики, разположени в самия център на остров Шри Ланка (Цейлон). Нувара Елия е районът с най-високо отглеждане на чай в света. Насаждения с невероятни размери са разположени на надморска височина от повече от 2500 метра над морското равнище.Това се доказва от самото име Навара Елия, което се превежда като „над облаците“ или „град на светлината“ в близост до слънцето..Тук чаените храсти са заобиколени от високи евкалиптови дървета, величествени кипариси и поляни, върху които расте мента. Благодарение на това напитката придобива специални, уникални вкусове. Чаят тук се отглежда повече от 150 години и през цялото това време качеството му остава на най-високо ниво.Вечеря и нощувка в района на Нувара Елия Oak Ray Summer Hill Breeze / Galway Heights  

 • Ден 4

  Закуска в хотела Отпътуване за Канди с попътна спирка в чаена плантация. Канди е обект на световно културно наследство,втори по големина град в страната и последната кралска столица на краля Шри Викрама Раджасингхе - преди да бъде поставен под британско управление през 1815 г. Сочи се като най-важното светилище на будистите в страната, тъй като в него се намира Храмът на зъба на Буда. Според легенда кучешкият зъб на Буда бил спасен от погребалната клада в Индия през 543 г. пр. н. е. и тайно пренесен в Шри Ланка някъде около 4 в. сл. н. е. в косите на неизвестна принцеса. Смята се, че който притежава зъба, има божественото право да владее тази земя.Програмата ни включва обиколка на Канди, включително посещение на Свещения храм на реликвата на зъба,посещение на Канди Сити - базар, център за изкуства и занаяти, музей на скъпоценни камъни и лапидарий, както и вечерно културно танцово шоу- традиционна музика и барабани.Продължаваме към хотела Earl’s Regency / Amaya Hills 4* за вечеря и нощувка.  

 • Ден 5

  След закуска продължаваме към Дамбула през Матале, за да посетим ферма за подправки. Матале добива популярност, заради изобилието на засадени селскостопански площи с подправки-карамфил, къри, индийско орехче, кардамон Дамбула е най-големият и най-добре запазен пещерен храмов комплекс в Шри Ланка.Скалата се извисява на 160 м над околните равнини. В околностите има повече от 80 документирани пещери. Основните атракции са разположени в пет пещери, които съдържат статуи и картини. Тези картини и статуи са свързани с Гаутама Буда и неговия живот. Има общо 153 статуи на Буда, три статуи на крале от Шри Ланка и четири статуи на богове и богини. Последните включват Вишну и Ганеша. Стенописите обхващат площ от 2100 квадратни метра (23 000 кв. фута). Изображенията по стените на пещерите включват изкушението от демона Мара и първата проповед на Буда.Вечеря и вощувка в района на Дамбула Fresco Water Villa или подобен.  

 • Ден 6

  Закуска в хотела и отпътуване към комплекса Сигирия. Сигирия означава “Лъвска скала”,извисяваща се в централните части на окръг Мател. Според историческите данни скалата била населявана от хора в древните времена. В 5-то столетие преди нашата ера там започнали да се издигат планински манастири, просечени с множество тунели и пещери. Всички те служели като надеждно скривалище за своите обитатели.Строителството на крепостите, разположени по най-горните части на скалата се извършило по време на управлението на краля отцеубиец Касап (477-495). Според историческите източници на Шри Ланка, крал Дхарусен бил зазидан жив в стената от собствения си син Касап, който превзел трона, принадлежащ на другия син на краля - Могаллан. За да избегне сигурната си смърт, Могаллан избягал в Индия, където се заел със събирането на армия против вероломния си брат.Касап се боял и затова построил дворец с крепост високо в планината Сигирия. Скоро Могаллан обявил война на Касап и след като удържал победа, върнал статута на скалата като манастирски комплекс.В крайна сметка скалата не успява да спаси своя крал, но успява да запази древната сингалска култура.До върха на Сигирия се стига по тясна стълба, минавала между лапите, тялото и главата на огромен лъв, изсечен в скалата, от който до днес са се запазили единствено лапите. На върха е имало плоска тераса с площ от 20 декара, по средата на която се е издигал величествен дворец с разкошни градини и басейни, като всичко било облицовано с мрамор и украсено със скъпоценности. Интерес представляват „Огледалната стена”.Не е установено кои са лицата от фреските и какъв е техният произход. Знае се само, че са съществували 500 портрета, от които само 18 могат да се видят днес.Датирани са от 8-ми и 10-ти век сл. Хр., изобразяващи дами от двора на крал Касяп. Други изобразени фигури включват богове, богини и други небесни същества. Посещаваме сиропиталище за слонове в Пинавала. Създаден през 1975 г. за настаняване на изоставени и ранени слонове, този приют, днес се е превърнал в едно голямо семейство от малки слончета, донесени от различни части, както и бебетата, родени в резултат на програмата за размножаване Уникално изживяване, което никога не трябва да пропускате-да наблюдавате техният ежедневен ритъм по хранене и "вземане на баня".  

 • Ден 7

  Закуска.Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия.Вечеря.Нощувка. *Посещение на холандския форт в Гале,разходка с лодка по р.Маду и посещение на ферма за костенурки.  

 • Ден 8

  Закуска.Свободен ден за плаж.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 9

  Закуска.Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия.Вечеря.Нощувка. *Налбюдение на китове. Сините китове, които достигат до 30 м. дължина и маса от 120 тона са най-едрите и редки бозайници на земята. А едно от най-добрите места в цял свят за наблюдението им е именно Шри Ланка. Рано сутринта напускаме хотела и се отправяме към пристанището, където ще се качим на круизно корабче и ще се насочим към местата, на които най-често се срещат китове за едно 3-4-часово приключение насред Индийския океан. След круиза с лодка ще бъдем отведени до хотел Nature trails в Унаватуна, където ще се насладим на вкусен обяд. В ранният следобед ни очаква връщане тръгване обратно към хотелите.  

 • Ден 10-12

  Закуска.Свободен ден за плаж.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 13

  Закуска.Трансфер до Матала и полет до България.Пристигане в София.    

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Матала - София;
Трансфер летище - хотел - летище;
Трансфери по програмата с луксозен автобус;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел в Yala - хотел EKHO SAFARI 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия - хотел Oak Ray Summer Hill Breeze 3* или подобен;
1 нощувка със закуска и вечеря в Канди - хотел Earl’s Regency / Amaya Hills 4* или подобен;
1 нощувки със закуски и вечери в Дамбула - хотел Fresco Water Villa 4* или подобен;
7 нощувки със закуски на крайбрежието - хотел Turyaa Kalutara 4* или подобен;
Обиколка на град Ела;
Посещение и обиколка на град Нувара Елия;
Посещение на чаена плантация на път за Канди;
Посещение и обиколка на град Канди;
Посещение на град Дамбула;
Посещение на Сигирия - лъвската скала;
Посещение на сиропиталище за слонове в Пинавала;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Екскурзоводско обслужване на място с превод на български език;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената сума, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);

Цената не включва

Обяди по пограмата - около 15 долара на ден;
Такса за използване на професионална камера;
Доплащане за Новогодишна вечеря - 65 долара за възрастни и деца 2-11,99 г.;
Приключение с китове - 290 лева за възрастен / 150 лева за дете 2-11,99 г.;
Целодневна екскурзия посещение на холандския форт в Гале, разходка с лодка по р. Маду и посещение на ферма за костенурки - 65 лева за възрастен / 45 лева за дете 2-11,99 г.;
Допълнителни екскурзии при престоя на крайбрежието.

Задължителни доплащания:

Туристическа виза (издавана на ГКПП, с валидност 30 дни) в размер на 60 щатски долара;
Входни такси на посещаваните обекти - около 120 долара на човек (подлежат на препотвръждение преди отпътуване и се заплащат на място);
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
Разходи от личен характер.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
Доплащане 30 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 14 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Български граждани, планиращи краткосрочно пътуване до Шри Ланка с цел бизнес или туризъм,трябва предварително да се регистрират в електронна система за пътуване (Electronic Travel Authorization System- ETA) на следния официален сайт: http://eta.gov.lk/slvisa/. Полученото по електронен път положително становище на шриланкийските власти по регистрацията следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: FLY2SKY
София - Матала 20,00 - 09,30 /+1 ден/
Матала - София 12,00 - 19,30
Полетът е с технически стоп в Шаржа


Допълнителни услуги и екскурзии

Сафари с джипове в национален парк Яла
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение и обиколка на град Нувара Елия
Пълна информация »
Включена в цената
Обиколка на град Ела
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение и обиколка на град Канди
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на чаена плантация на път за Канди
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на ферма за подправки в Матале
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на град Дамбулаи
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Сигирия - лъвската скала
Пълна информация »
Включена в цената
Разходка с волски каруци в селището Хиривадуна
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на сиропиталище за слонове в Пинавала
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на холандския форт в Гале + лодка по река Маду и ферма за костенурки
Пълна информация »
65.00 лв за възрастен
45.00 лв за дете
Приключение с китове
Пълна информация »
290.00 лв за възрастен
150.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми