Норвежките фиорди през август - от София и Варна

Снимки

Добре дошли в Норвегия! Страна, в която ще откриете всичко: планини, врязващи се в морето със стотици километри; впечатляващи фиорди; високи върхове и глетчери; безброй реки и водопади. Зима, пролет, лято и есен. Норвегия предлага много през всеки сезон.Но като изключим любителите на ските, лятото определено ще хареса повече на нас, българите с южна кръв. Затова ви каним на пътешествие из страната на викингите в най-подходящото време - месец август.

 • 1140
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • Варна; София;
 • Юли;

Програма

 • Ден 1 » СОФИЯ/ВАРНА - ОСЛО

  За клиенти от Варна: полет с Норвежките авиолинии от Варна в 22:25 и пристигане в Осло в 00:30.За клиенти от София: излитане с Австрийските авиолинии в 18:35,междинна спирка във Виена и кацане в норвежката столица в 22:55. Трансфер, настаняване и нощувка в хотел Quality Gardermoen - https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/или подобен.

 • Ден 2 » ОСЛО - ГЕЙЛО

  Закуска и обзорна екскурзия в Осло. Норвежката столица наброява едва половин милион жители, но е една от най-големите по площ в Европа. Само една пета от нея е застроена, останалата част са острови, езера и гори. Осло е най-значимото пристанище на Норвегия, средище на норвежкото изкуство и култура. Символ на града е Кметството с двете си огромни кули, в което всяка година се провежда връчването на Нобеловата награда за литература.Сред забележителностите, които ще видим, можем да откроим Кралския дворец и главната търговска улица „Карл Йохан”, Парламента, Националния театър, Операта с формата на айсберг, както и средновековната крепост Акерсхус, строена в периода 1299 - 1319 година.Тя е една от най-старите сгради в града, дала подслон и на Музея на норвежката съпротива през Втората световна война. Ще зърнем, макар и от разстояние, и триъгълника от музеи на викингските кораби, където се намира и знаменитият сал Кон Тики на мореплавателя Тур Хейердал и експозиция на експедицията до Южния полюс, водена от полярния пътешественик – изследовател Руал Амундсен. Истинска естетическа наслада представлява паркът Фрогнер, където ще видим и много от стотиците скулптури, дело на известния норвежки творец Густав Вигеланд. Свободно време. Oтпътуванеза езерото Тирифьорд и долината Халингдал, след което пристигаме в планинския курорт Гейло. Настаняване и нощувка в хотел  Storefjell resort - https://www.storefjell.no/ или подобен.

 • Ден 3 » ГЕЙЛО- БЕРГЕН

  Закуска. Отпътуване за Берген. По пътя може да се насладите на свежестта и красотата на планината Хардангер с кратка спирка при водопада Ворингфос, един от най-високите водопади в страната. Продължаваме за Берген- старата столица на Норвегия, най-голямото й пристанище и втори по население град в страната след Осло. Основан през 1070 година, Берген до края на 13 век е столица на Норвегия. В продължение на пет столетия е част от Ханзайската лига - обединение на търговски гилдии за монопол върху риболова и търговията в Балтийско море.Свободно време за обяд. Среща с местен екскурзоводи обиколка на града. Разходка покрай най-емблематичните места -градският площад с езерото, където норвежците празнуват своя национален празник с много атракции, търговския квартал със старинните дървени къщи, църквата, посветена на Божията майка, крепостта Хакон, прословутия Рибен пазар и др. Свободно време или самостоятелно изкачване с фуникуляра Фльойбанен (при подходящи климатични условия) до най-високия от седемте хълма над Берген, от който се открива страхотна панорамна гледка към града. Настаняване нощувка в хотел Thon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен.

 • Ден 4 » БЕРГЕН - ФОРДЕ

  Закуска. Свободно време. Отпътуване за Гудванген, малко градче, разположено в сърцето на региона с фиордите. Посещение на Долината на викингите в Гудванген, която се намира в сред уникален пейзаж и е под егидата на ЮНЕСКО. Тук е разположен град Няйдърхяймър, където оживяват историята и културата на викингите през вековете. Пристигане на пристанището във Флам. Прекосяваме с коработ Фоднес до Манхелер един от най-големите и красиви фиорди -Зьогнефиорд, който навлиза на цели 200 км навътре в сушата,и продължаваме към Форде - туристически център в регион с фиорди и водопади, с разнообразни възможности за водни спортове. През Втората световна война тук се е състояла една от най-тежките въздушни битки с нацистите.Настаняване и нощувка в хотел ScandicSunnfjord - https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa или подобен.

 • Ден 5 » ФОРДЕ - БРИКСДАЛ - ГЕЙРАНГЕР- ОЛЕСУН

  Закуска. Екскурзия до глетчера Бриксдал -„рамото”на Йостедал, най-големият ледник в Европа. Глетчерът се спуска от височина 1200 метракъм тясната долина. Продължаваме към фиорда Гейрангер, обект на ЮНЕСКО, един от най-красивите в Европа, известен с отвесно спускащите се скали във водата (круиз срещу доплащане). И по „Пътят на Орлите“ се отправяме към Олесун, неголям град на брега на Норвежко море, построен в стил арт нуво, важен център на норвежката риболовна и мебелна промишленост. Тук се намира и най-големият аквариум в Скандинавия. Настаняване и нощувка в хотел Thon Skeikampen - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/skeikampen/thon-hotel-skeikampen/ или подобен.

 • Ден 6 » ОЛЕСУН - ОТТА

  Закуска. Отпътуване към Ондалснес по „Пътя на троловете“. Това е един от най-впечатляващите и живописни пътища в Норвегия, с вълнуваща поредица от единадесет завоя, които се спускат от планината и предлагат впечатляващи гледки. Пътуването ни продължава по пътя Бьорли - Домбас през красивата долина Гудбрандсдал. Тук може да се видят забележителности като моста Келингбру, скалата Тролевеген, фантастичната река Раума. В тази посока е и една от популярните в страната жп линии. На една от спирките й е сниман епизод от филмовата поредица за Хари Потър - единственият извън Великобритания. Настаняване в района на Отта, в хотел Thon Skeikampen - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/skeikampen/thon-hotel-skeikampen/ или подобен. Нощувка.

 • Ден 7 » ОТТА - ЛИЛЕХАМЕР - ОСЛО

  Закуска. Отпътуване към Осло. Кратка пауза в Лилехамер - един от най-известните ски центрове в Норвегия, домакин и на зимните олимпийски игри през 1994 година. Свободно време, за да опознаете Олимпийския град.Ще посетим и уникалния музей Майхауген, който е събрал под открито небе множество дървени постройки от района на долината Гудбрансдален, представящи характерния селски норвежки дом. В късния следобяд пристигане в Хамар. Градът е разположен на брега на езерото Мьоса, най-голямото в Норвегия, недалеч от границата с Швеция. Основан е през 1152 година и е единственият средновековен норвежки град, който не се намира на брега на море. Известен е с националния музей на жп транспорта в Норвегия. Бил е домакин на световни първенства по хокей на лед и фигурно пързаляне за юноши. Продължаваме към Осло и пристигаме следобяд. Останалата част от деня е свободна за последни покупки. Настаняване и нощувка в хотел Quality 33 - http://quality-hotel-33.hotels-in-oslo.com/en/ или подобен.  

 • Ден 8 » ОСЛО - СОФИЯ/ВАРНА

  Закуска. Свободно време за покупки на сувенири от земята на викингите. Трансфер до летището. За клиенти от София: полет с Австрийските авиолинии в 13:55 за София през Виена и кацане в българската столица в 23:00. За клиенти от Варна: полет за Варна с Норвежките авиолинии в 18:35 и пристигане в 22:55.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет Варна - Осло - Варна или София - Виена - Осло - Виена - София
Летищни такси
Чекиран багаж до 20 кг + 7 кг ръчен
Трансфер летище - хотел - летище
1 нощувка със закуска в Осло в хотел Quality Gardermoen -  https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo-airport/quality-airport-hotel-gardermoen/   или подобен.
1 нощувка със закуска в Гейло в хотел Ustedalen http://www.ustedalen.no/  или подобен 
1 нощувка със закуска в Берген в хотел Thon Bergen Airport hotel - https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/bergen/thon-hotel-bergen-airport/ или подобен.
1 нощувка със закуска във Фордe в хотел хотел  Scandic Sunnfjord https://www.scandichotels.com/hotels/norway/forde/scandic-sunnfjord-hotel-spa   или подобен.
1 нощувка със закуска в Олесун в хотел Thon Alesund https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/alesund/thon-hotel-alesund/   или подобен.
1 нощувка със закуска в Отта в хотел Rondeslottet http://rondeslottethotell.no/en/  или подобен.
1 нощувка със закуска в Осло в хотел Thon Hotel Munch https://www.thonhotels.com/our-hotels/norway/oslo/thon-hotel-munch/   или подобен.
Транспорт с климатизиран автобус по маршрута
Фериботни билети от Фоднес до Манхелер
Фериботни билети за Йостедал
Билети за музея във Фрам
Билети за Долината на викингите в Гудванген
Билети за музея Майхауген
Обзорна екскурзия из Гейло
Обзорна екскурзия из Берген (2 часа)
Екскурзоводско обслужване с превод на български език
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Представител на фирмата - организатор

Цената не включва

Входни билети за посещаваните обекти, освен изрично упоменатите
Билети за Атлантическият морски парк в Олесун - 18 евро /36 лева
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 г - 15 лева
Доплащане за единично настаняване - 590 лева
Билети за фуникуляра Флойбанен
Неупоменати в програмата услуги: хранене, лични разходи за телефонни разговори, граски транспорт, мини-бар и др.
Градски такси
Бакшиши
Горивна такса - поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпанията има право да начисли горивна такса. В този случай цената на пътуването ще се промени съгласно горивната такса.
Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени.

Важна информация

Депозит 30% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 60 дни преди датата на отпътуване
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 20


Други предложения

Барселона - Френска ривиера - Прованс ранно записване
Барселона - Френска ривиера - Прованс Цени с приложена 3% отстъпка за ранни записвания валидна до 2 месеца преди датата на отпътуване
Уикенди в Прага 2020 - 3 нощувки с полет от София
Уикенди в Прага 2020 - 3 нощувки с полет от София 4 дни през април, юни, юли, септември, октомври или декември в Чехия от София
Мармарис - лято 2020 самолетна програма от София със 7 нощувки
Мармарис - лято 2020 самолетна програма от София със 7 нощувки 8 дни през май, юни, юли, август, септември или октомври в Турция от София
Класическа Италия
Класическа Италия 8 дни през май, юли, август, септември или октомври в Италия от София
Екскурзия до Непал и Бутан
Екскурзия до Непал и Бутан 12 дни през април в Непал и Бутан от София
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София промо оферта
Египет от А до Я - Круиз по Нил, Кайро и Хургада с полет от София 8 дни през април, май, септември, октомври, ноември или декември в Египет от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми