Круиз до Норвежки фиорди с водач от България през юни 2023 с MSC Euribia

Снимки

Круиз до Норвежките фиорди с MSC Euribia през юни 2023 г., с водач от България и включени полети, трансфери, 7 нощувки на база пълен пансион и медицинска застраховка.
Маршрут: София - Копенхаген - (Хелезилт) Гайрангер фиорд - Олесунд - Флаам - Кийл (Любек) - Копенхаген - София.

 • 926
 • 9 дни
 • 8
 • Кораб; Самолет;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка; Почивка с деца;
 • София;
 • Юни;

Програма

 • Ден 1 » 17 юни 2023 София-Копенхаген

  Директен полет с АК WizzAir София-Копенхаген. Трансфер до хотел. Нощувка. Възможност за екскурзия на български език. Днес ще ни е приказно, точно като в приказка на Ханс Кристиан Андерсен. И затова екскурзията ни ще започне със снимки пред статуята на Малката русалка-един от най-известните символи на града. Следващата спирка е дворецът Амалиенборг-основна резиденция на датското кралско семейство. Ще посетим и кварталът Нихавн, стоковата борса и дворецът Кристиансборг. Нихавн е характерен с цветните си дървени къщички от 17ти век и романтично плуващите лодки по каналите му.

 • Ден 2 » 18 юни 2023 Копенхаген, Дания

  Сутринта възможност за самостоятелна разходка. Освобождаване на хотела и настаняване на кораба в ранния следобед. Отплава в 17:00.

 • Ден 3 » 19 юни 2023 Плаване

  Свободно време за почивка.

 • Ден 4 » 20 юни 2023 Хелезилт, Гайрангер фиорд UNESCO, Норвегия 08:00-19:00

  Известен със своите тъмносини води, извисяващи се планини и каскадни водопади, Гайрангер фиорд се смята за един от най-красивите фиорди в света. Докато плавате през този обект на световното наследство на ЮНЕСКО, е лесно да си представите, че сте в скандинавска приказка. Планините се издигат над вас до 1700 метра. Дори водопадите имат интригуващи имена, като Ухажорът, Булчинският воал и най-известния - Седемте сестри. MSC Euribia ще премине и покрай трите, затова дръжте камерите в готовност. И ако имате усещането, че има нещо познато в пейзажа на Гайрангерфиорд, то е защото той е вдъхновение за филма на Дисни, “Замръзналото кралство”.

 • Ден 5 » 21 юни 2023 Олесунд, Норвегия 07:00-17:00

  Днешната екксурзия ще ви отведе до Олесунд, град, основан през 1793 г. и едно от най-важните морски пристанища в Норвегия. Пожар опустошава града през 1904 г. Днес Олесунд е един от малкото градове в света в стил ар нуво, които са успели да запазят своята архитектурна цялост. Вашият водач ще ви отведе на приятна обиколка на града, по време на която ще посетите музей на открито и уникална местна колекция от лодки. Ще спрете на наблюдателната площадка Aksla, преди да се върнете на пристанището и вашия кораб.

 • Ден 6 » 22 юни 2023 Флам, Норвегия 07:00-17:00

  Когато пристигнете във Флам, ще е все едно сте попаднали в приказка. Дом на само 350 жители, селото е разположено в края на Аурландс фиорд, най-дълбокият фиорд в света, достигащ зашеметяващите 1308 метра. Фиордът Аурландс е разклонение на най-големият норвежки фиорд Согне фиорд, наричан още Кралят на фиордите. Спирането в пристанището на Флам е идеална възможност да се повозите на 20 километровата историческа железопътна линия Фламбана, която пленява посетителите с неподправени гледки към природата на Норвегия. Това е един от най-стръмните и красиви панорамни влакови маршрути в света-900 метра денивелация за 1 час. Ако все още не сте зашеметени от гледките, отбийте се в местната бирария, където ще може да опитате няколко вида викинска бира, произведена на място.

 • Ден 7 » 23 юни 2023

  Свободно време за почивка.

 • Ден 8 » 24 юни 2023 Кийл-Любек-UNESCO, Германия 09:00-18:00

  Днес ще поемем към Любек, който е считан за душата на северна Германия и един от най-красивите старинни немски градове. Разполжен е на Балтийско море, а центърът му е заобиколен от двата ръкава на р.Траве. Бил е столица на Ханзата-най-силното търговско обединение в Скандинавия. Заради съхраненните средновековна атмосфера, старият град на Любек е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук ще се разходим по елегантните алеи от XIX век и ще се спрем пред Кметството, входната порта Холстен, седемте кули на петте църкви в града, болницата на Светия Дух (1280 г.) и църквата Св. Мария, която помещава най-големият механичен орган в света. Накрая ще си починем заслужено в старинното кафене Нидерегер, където се прави най-вкусния марципан в света.

 • Ден 9 » 25 юни 2023 Копенхаген, Дания-София

  Нашият кораб акостира рано сутринта в 07:00. Ще имате цял свободен ден за още разходки, шопинг и снимки в прекрасната датска столица. Вечерен полет до София с АК Air Serbia с прекачване през Белград 20:30-22:30/00:20-02:30 +1 *Полетното разписание подлежи на потвърждаване.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет за директен полет с AK WizzAir София - Копенхаген с включени места и багаж 1 бр.ръчен и 1 бр. Куфар 20 кг.;
Самолетен билет за полет с АК Air Serbia Копенхаген - София с прекачване през Белград с включен багаж 1 бр.ръчен и 1 бр. Куфар 20 кг.;
1 нощувка със закуска в хотел 3* Копенхаген;
Круиз, 7 нощувки в избрания вид каюта на база пълен пансион с MSC Euribia: всички хранения на бюфет или ресторант и напитки в зоната на бюфета (вода, чай, шварц кафе, сутрин-мляко и сок), шоу спектаклите в театъра на кораба, анимация, фитнес, басейни и джакузи;
Пристанищни такси;
Трансфери летище-хотел-пристанище-летище;
Медицинска застраховка за чужбина;
Водач от София при записани 10 човека.

Цената не включва

Такса обслужване към круизната компания: 10 евро на ден на човек;
PCR или антигенни тестове, ако такива се изискват към момента на пътуване;
Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.;
Интернет и телефонни разговори на кораба, SPA процедури, фризьорски салон; медицински услуги на кораба; пране и гладене; румсървиз, както и напитки освен упоменатите като включени;
Екскурзиите по маршрута и входните такси по обектите по програмата не са включени в цената;
*При записани поне 10 човека, агенцията ще организира частни екскурзии за групата. Екскурзии могат да се резервират и от каталога на круизната компания предварително или на борда.
*Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени.
Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие.

Важна информация

*Цената и наличностите са валидни до изчерпване на контингентите.
Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.
Програмата е с потвърден водач при поне 10 записани туристи.
Платим депозит при сключване на договора: 50%.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността, с цел оптимизация на програмата.
TO e със сключена застраховка Отговорност на Туроператор към ЗК Евроинс.

Условия за резервации и анулации:
Платим депозит при сключване на договора: 50%. Доплащане до 10 април 2023.
Анулационни удръжки:
При анаулации до 10.04.2023 г - сумата по депозита;
При анулации след 10.04.2023 г - 100%.


Представяне на MSC Euribia

Медицински изисквания и визов режим

На круиза могат да пътуват ВСИЧКИ туристи, независимо от васкинационния им статус - ваксинирани и неваксинирани.

Негативен антиген тест, извършен до 48 часа преди качване на кораба, трябва задължително да бъде представен от следните пътници (на и над 5г.): Неваксинирани гости; Гости без валидно доказателство за ваксинация; Туристи, които са преболедували Ковид-19; Гости, които имат удостоверение за медицинско изключение за ваксинация.

Не показват отрицателен антигенен тест за качване на кораба туристи, които са напълно ваксинирани: имат поне 2 дози ваксина (1 доза ако е Jansen) ИЛИ сертификат за оздравял от ковид + поне 1 доза ковид ваксина.

Лица под 5г. не подлежат на здравни изисквания.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми