norwegian-fjords-cruise_64e9068759263y8o.jpg

Круиз до Норвежки фиорди с водач от България през юли 2024 с MSC Euribia

Снимки

 • 1578
 • 9 дни
 • 7
 • Кораб; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка с деца;
 • София;
 • Юли;
 • 3740 лв.

Програма

 • Ден 1 » 13 юли 2024 София-Копенхаген

  Полети на АК Austrian Airlines София-Копенхаген с прекачване във Виена и разписание 12:50-19:10. 08:20-10:10. Трансфер до хотел. Нощувка.

 • Ден 2 » 14 юли 2024 Копенхаген, Дания. Качване на MSC Euribia.

  Сутринта възможност за организирана екскурзия. Освобождаване на хотела следобяд и настаняване на кораба. Отплава в 18:00. Нашата екскурзия ще започне с панорамна обиколка на датската столица. Първо ще спрем пред символа на града-Малката Русалка и ще си припомним приказката на Андерсен. От там ще продължим към Фонтана-Майка Дания, дворецът Розенбург и Амалиенборг-площадът с четирите дворци, където живее кралица Маргрете. Чист, спокоен, сигурен и в същото време радостен и оживен, Копенхаген ще ви посрещне с неуморимия си младежки дух за един незабравим ден с нас.

 • Ден 3 » 15 юли 2024 Плаване

  Свободно време за почивка и развлечения на борда на кораба.

 • Ден 4 » 16 юли 2024 Нордфиордайд, Норвегия 08:00-19:00

  Нордфиордайд се намира в края на Айдсфиорд. От 2019 година разполага с круизен терминал със т.нар Seawalk-220 метров понтонна пътека, служеща за предвожване на пасажерите от кораба до сушата. Още като излезете от кораба, тук ще ви посрещне старата градска улица с колекция от стари сгради от 1800 г. Улиците на стария град предлагат богат избор от кафенета, ресторанти и уникални магазини за подаръци. Пекарна с пресни сладкиши, наш собствен златар, прежди, сувинири, дори обущар! Наблизо е и Конният център на националния символ на Норвегия: Норвежки Фиордов Кон. Тъй като селото е известно с конните си традиции, центърът се намира в Нордфиордайд. Тук се провеждат представления с жребци от 1886 г. Знаете ли, че конете от филма на Дисни „Замръзналото кралство“ са фиордски коне? Нордфиордайм е мястото, където през 1874 г. е открит най-големият викингски кораб Viking Long.

 • Ден 5 » 17 юли 2023 Олесунд, Норвегия 07:00-17:00

  Град Олесунд е разположен върху 7 острова във водите на Норвежко море. Историята на града започва от Средновековието, когато земите на днешния град са представлявали интерес за могъщата Ханза. Олесунд получава официално статута на град през 1848 г. Днес, той е най-голямото рибарско пристанище на Норвегия. Силен пожар през 1904 г. унищожава почти целия град. Спасител за града се оказва германският император Вилхелм II, който изпраща четири кораба с предмети от първа необходимост и строителни материали. Градът разцъфва като феникс с нов блясък в стила Арт Нуово, наричан още и стил Модерн в архитектурата. Днес заедно ще посетим музея Sunnmøre. Музеят е основан през 1931 г. И редставлява открита експозиция на норвежката крайбрежна култура. Със своите над 55 добре запазени стари сгради, той разказва за строителните традиции и начина на живот в Sunnmøre от Средновековието до началото на 20 век. Следва качване до наблюдателната площадка Акслан и разходка в центъра на града.

 • Ден 6 » 18 юли 2024 Флаам, Норвегия 07:00-18:00

  Когато пристигнете във Флам, ще е все едно сте попаднали в приказка. Дом на само 350 жители, селото е разположено в края на Аурландс фиорд, най-дълбокият фиорд в света, достигащ зашеметяващите 1308 метра. Фиордът Аурландс е разклонение на най-големият норвежки фиорд Согне фиорд, наричан още Кралят на фиордите. Спирането в пристанището на Флам е идеална възможност да се повозите на 20 километровата историческа железопътна линия Фламбана, която пленява посетителите с неподправени гледки към природата на Норвегия. Това е един от най-стръмните и красиви панорамни влакови маршрути в света-900 метра денивелация за 1 час. От Флам може да преминете и подругия Unesco фиорд-Nærøyfjord-тесният фиорд, който в най-тясната си точка става едва 250 метра. В края му се намира викингското селище Гудванген. Тук може да научите повече за живота и традициите на викингите.

 • Ден 7 » 19 юли 2024 Плаване

  Свободно време за почивка и развлечения на борда на кораба.

 • Ден 8 » 20 юли 2024 Кил-Любек-UNESCO, Германия 09:00-19:00

  Днес ще поемем към Любек, който е считан за душата на северна Германия и един от най-красивите старинни немски градове. Разполжен е на Балтийско море, а центърът му е заобиколен от двата ръкава на р.Траве. Бил е столица на Ханзата-най-силното търговско обединение в Скандинавия. Заради съхранената средновековна атмосфера, старият град на Любек е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук ще се разходим по елегантните алеи от XIX век и ще се спрем пред Кметството, входната порта Холстен, къщата на Томас Ман, седемте кули на петте църкви в града, болницата на Светия Дух (1280 г.) и църквата Св. Мария, която помещава най-големият механичен орган в света. Накрая ще си починем заслужено в старинното кафене Нидерегер, където се прави най-вкусния марципан в света.

 • Ден 9 » 21 юли 2024 Копенхаген, Дания-София, акостира в 08:00

  Нашият кораб акостира сутринта в 08:00. Ще имате цял свободен ден за разглеждане на Копенхаген, преди да се отправите към летището за полет до София с прекачване през Виена. Разписание 17:40-23:55.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети за полети София-Копенхаген-София с AK Austrian Airlines с прекачване във Виена с включени багаж 1 бр.ръчен и 1 бр. куфар;
1 нощувка със закуска в хотел 3* Копенхаген-централна част;
Круиз на база пълен пансион с MSC Euribia-всички хранения на бюфет или ресторант и напитки в зоната на бюфета (вода, чай, шварц кафе, сутрин-мляко и сок), 7 нощувки в избрания вид каюта, шоу спектаклите в театъра на кораба, пристанищни такси, анимация, фитнес, басейни и джакузи;
Трансфери летище-хотел-пристанище-летище+съхранение на багаж в последния ден в Копенхаген;
Медицинска застраховка за чужбина с покритие 10 000 евро на човек в Евроинс;
Водач от София при записани 15 човека

Цената не включва

Такса обслужване към круизната компания: 84 евро на човек за целия круиз. Предплаща се предварително.
Екскурзиите по маршрута и входните такси по обектите по програмата не са включени в цената. При записани поне 10 човека, агенцията ще организира частни екскурзии за групата. Екскурзии могат да се резервират и от каталога на круизната компания предварително или на борда. *Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени.
Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65 г.
Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие. Агенцията работи с ЗК Евроинс.
Интернет и телефонни разговори на кораба и напитки по време на круиза, освен посочените по-горе.

Условия за резервация и анулация

Платим депозит при сключване на договора: 1000 лева.
Втора вноска: 20 януари 2024
Крайно плащане: 20 април 2024.

Медицински изисквания и визов режим: Не се изискват ваксини за тези дестинации.
Визов режим: за това пътуване не е необходима виза. Необходимо е да имате валидна лична карта или международен паспорт.
Програмата е подходяща за лица с намалена подвижност, освен при някои брегови екскурзии, които ще бъдат изрично упоменати.

Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.
Програмата е с водач при 15 записани.

Здравни изисквания при посещение на Дания »


Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми