Кения от А до Я с полет София - сафари и почивка

Снимки

Екскурзия до Кения през 2022 и 2023 с директен полет от София.

Хармония между суровата земя, усмихнатите и приветливи хора, и животните, като от страница на стар пътепис! Една история, която можете да направите своя!

Фото сафари в невероятните паркове, гмуркане в тюркоазените води на кенийското крайбрежие и още толкова много сред лукса на селектираните ни хотели.

 • 1278
 • 10 дни
 • 7
 • Сафари;
 • Самолет;
 • All Inclusive; пълен пансион;
 • Планина;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Февруари; Март;

Програма

В зависимост от деня на заминаване, програмата се провежда в един от следните варианти:

 • Ден 1

  Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Кения в 23:00 ч.

 • Ден 2

  Пристигане в Кения около 09:00 . Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3-4

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 5

  Отпътуваме от хотела рано сутринта в посока Момбаса - Найроби, насочвайки се към националния парк Цаво Запад /Tsavo East/, най-големия резерват на дивата природа в Кения, с влизане в парка през портата Bachuma. Паркът е дом на най-голямата популация на слонове в страната, известна като Червените слонове. Ще пътуваме из необятните равнини, редуващи се с гори, с пленителна гледка към хълмовете Таита и впечатляващото плато Ята до Аруба /думата, означава на местния език слон/. Това някога е бил дом на местни ловци , а днес тук ще видим хипопотами! Пътуването в парка предлага едно истинско преживяване с възможността да наблюдаваме лъвове, гепарди, стада биволи в естествената им среда. Пристигаме в Aruba Lodge за обяд. Следобяд разходката с джипа продължава и се връщаме за вечеря и нощувка в Ashnil Aruba Lodge или подобен. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. В 6.30 ч. отпътуваме на ранна разходка с джипа из парка и се връщаме за закуска. Пътуваме до хълмовете Таита за обяд. Следобед продължаваме към Salt Lick Lodge в парка, движейки се през хълмовете Таита. Хижата Salt Lick Lodge е построена върху дървени подпори с изглед към водоем, където животните идват да пият вода. Настаняваме се и продължаваме към резервата -дом на различни видове птици и животни, сред които лъвове, слонове, жирафи и зебри. Връщане в хижата по залез слънце. Преди вечеря се отправяме с джипа на нощно разглеждане на парка с възможност да видим дивите животни, активни през нощта в естествената им среда! Вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge.

 • Ден 7

  В 6.30 ч. отпътуваме отново на ранна разходка с джипа. В ясен ден внушителното великолепие на покритата със сняг планина Килиманджаро се превръща в незабравим спомен от сутрешната разходка! Връщане за закуска. След закуска се отправяме обратно към Момбаса и пристигаме в хотела в ранния следобед.

 • Ден 8

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Кения за полет Кения - България. Полет в 20:00 от Кения.

 • Ден 1

  БЪЛГАРИЯ - КЕНИЯ Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Кения в 23:30 ч.

 • Ден 2

  КЕНИЯ Пристигане в Кения около 09:10 . Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3-4

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 5

  - ЦАВО ИЗТОК Закуска. Освобождаване стаите. Отпътуваме от хотела рано сутринта в посока Момбаса - Найроби, насочвайки се към националния парк Цаво Изток /Tsavo East/, най-големия резерват на дивата природа в Кения, с влизане в парка през портата Bachuma. Паркът е дом на най-голямата популация на слонове в страната, известна като Червените слонове. Ще пътуваме из необятните равнини, редуващи се с гори, с пленителна гледка към хълмовете Таита и впечатляващото плато Ята до Аруба /думата, означава на местния език слон/. Това някога е бил дом на местни ловци , а днес тук ще видим хипопотами! Пътуването в парка предлага едно истинско преживяване с възможността да наблюдаваме лъвове, гепарди, стада биволи в естествената им среда. Пристигаме в Salt Lick Lodge или подобен за обяд.Построена върху дървени подпори с изглед към водоем, където животните идват да пият вода. Настаняваме се. След обяд разходката с джипа продължава и се връщаме за вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge или подобен. Нощувка.

 • Ден 6

  ЦАВО ИЗТОК Закуска. В 6.30 ч. отпътуваме на ранна разходка с джипа из парка и се връщаме за закуска. Пътуваме до хълмовете Таита за обяд. Продължаваме към резервата -дом на различни видове птици и животни, сред които лъвове, слонове, жирафи и зебри. Връщане в хижата по залез слънце. Преди вечеря се отправяме с джипа на нощно разглеждане на парка с възможност да видим дивите животни, активни през нощта в естествената им среда!Вечеря и нощувка.

 • Ден 7

  В 6.30 ч. отпътуваме отново на ранна разходка с джипа. В ясен ден може да се откие гледка и към внушителното великолепие на покритата със сняг планина Килиманджаро, която се превръща в незабравим спомен от сутрешната разходка! Връщане за закуска. След закуска се отправяме обратно към Момбаса и пристигаме в хотела в ранния следобед.

 • Ден 8

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Кения за полет Кения - България. Полет в 14:00 от Кения. Пристигане в България около 22:00ч.

 • Ден 1

  БЪЛГАРИЯ - КЕНИЯ Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Кения в 23:30 ч.

 • Ден 2

  Пристигане в Кения около 09:10 . Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3-4

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуваме от хотела рано сутринта в посока Момбаса - Найроби, насочвайки се към националния парк Цаво Изток /Tsavo East/, най-големия резерват на дивата природа в Кения, с влизане в парка през портата Bachuma. Паркът е дом на най-голямата популация на слонове в страната, известна като Червените слонове. Ще пътуваме из необятните равнини, редуващи се с гори, с пленителна гледка към хълмовете Таита и впечатляващото плато Ята до Аруба /думата, означава на местния език слон/. Това някога е бил дом на местни ловци , а днес тук ще видим хипопотами! Пътуването в парка предлага едно истинско преживяване с възможността да наблюдаваме лъвове, гепарди, стада биволи в естествената им среда. Пристигаме в Salt Lick Lodge или подобен за обяд.Построена върху дървени подпори с изглед към водоем, където животните идват да пият вода. Настаняваме се. След обяд разходката с джипа продължава и се връщаме за вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge или подобен. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. В 6.30 ч. отпътуваме на ранна разходка с джипа из парка и се връщаме за закуска. Пътуваме до хълмовете Таита за обяд. Продължаваме към резервата -дом на различни видове птици и животни, сред които лъвове, слонове, жирафи и зебри. Връщане в хижата по залез слънце. Преди вечеря се отправяме с джипа на нощно разглеждане на парка с възможност да видим дивите животни, активни през нощта в естествената им среда!Вечеря и нощувка.

 • Ден 7

  В 6.30 ч. отпътуваме отново на ранна разходка с джипа. В ясен ден може да се откие гледка и към внушителното великолепие на покритата със сняг планина Килиманджаро, която се превръща в незабравим спомен от сутрешната разходка! Връщане за закуска. След закуска се отправяме обратно към Момбаса и пристигаме в хотела в ранния следобед.

 • Ден 8

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Кения за полет Кения - България. Полет в 14:00 от Кения. Пристигане в България около 22:00ч.   Превозвач: European Air Charter България - Кения - 23:30 ч. - 09:15 ч. (+1 ден) Кения - България - 14:00 ч.- 22:00 ч. Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.   Трансфер летище - хотел - летище: Хотел - Летище - Продължителност - около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с чартърен полет България - Кения - България с European Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж до 20 кг и 6 кг ръчен ;
2 нощувки на база FB в Salt Lick Lodge или подобен в Tsavo Еast;
5 нощувки на база FB в Swahili Beach Ressort and Spa или подобен;
или
(5 нощувки на база All Inclusive в Neptune Paradise Beach 4* или Neptune Palm 5*)
или
(5 нощувки на база All Inclusive в Baobab Beach Resort and Spa 4*)
Целодневно сафари в Tsavo East;
Целодневно сафари в Таита;
Трансфер летище - хотел - летище с лицензиран автобус;
Пакет ,,Максимална сигурност при пътуване“;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
Застраховка "Отмяна на пътуване" с Евроинс;
Представител на туроператора с български език за целия престой.

 

Цената не включва

PCR тест в лаборатория Рамус при отпътуване от България - 50 лв. за възрастни и деца над 4,99 г.;
PCR тест в лаборатория Рамус при връщане в България - 50 лв. за възрастни и деца над 4,99 г.;
Целодневна екскурзия до Момбаса с включен обяд- 193 лева/човек;
Полудневна екскурзия до Момбаса - 88 лева/човек;
Целодневна „Морска екскурзия“ - Фунзи с включен обяд - 193 лева/човек;
Морско Сафари с включен обяд - 200 лева/човек;
Допълнително Сафари и нощувка в Аmboseli - 450 лева за човек в двойна стая/ 590 лева за човек в единична стая;
Доплащания за други типове помешения - на запитване;
Градска такса. Заплаща се директно на рецепцията на хотела;
Входна виза за Кения. Всеки клиент трябва да задейства процедурата на своя отговорност, като указанията са на сайта на Министерството на Външните работи;
Задължителен минимален бакшиш за шофьори - около 5 долара на човек на превоз;
Разходи от личен характер;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.

 

Важна информация

Резервации:
Депозит 30% до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:
Минимален брой туристи за програмата 15 души , за чартърната програма: 120 души
Ваксина срещу жълта треска и малария е силно препоръчителна за Кения
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Кения »


Полетно разписание

Превозвач: European Air Charter
България – Кения – 23:30 ч. – 09:15 ч. (+1 ден)
Кения – България – 14:00 ч.– 22:00 ч.
Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.
Трансфер летище – хотел – летище:
Хотел – Летище – Продължителност – около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.

COVID – 19 рестрикции и електронна виза за Кения

Напомняме, че валидни към момента (10.01.2022г) са следните COVID – 19 рестрикции:
Всички лица над 18 годишна възраст трябва да притежават валиден сертификат за завършен пълен курс на ваксинация
ПСР тест с валидност до 72 часа. От тест са освободени деца до 4,99 години
Попълване на локатор на https://ears.health.go.ke/airline_registration/ и генериран QR CODE.


Кандидатстването за виза включва три прости стъпки:
1. Създаване на акаунт на www.evisa.go.ke
2. Попълване на формуляра за кандидатстване, прикачване на изисканите документи и плащане с кредитна или дебитна карта Master/Visa
3. След достигане на ниво ИЗДАДЕН ДОКУМЕНТ, щракнете върху справката за виза, за да изтеглите eVisa в PDF формат от акаунта.

Необходимо е попълване на формуляр с няколко последователни стъпки до 1 седмица преди датата на отпътуване и заплащане на услугата с карта. Цената на визата е 50 долара + 1 долар за обработка на документите. Кандидатстването трябва да бъде в срок и не се чака последния момент преди отпътуването!

При попълване на формуляра трябва да се има предвид:
1. Изисква се валиден задграничен паспорт с валидност не по-малка от шест месеца- номер,дата на издаване,дата на валидност, орган издал паспорта
2. Точно попълване на формуляра за кандидатстване за виза - имена, дата на раждане, валиден телефон, валиден имейл адрес, пол, имена на родителите - майка и баща. Непълните заявления се отхвърлят, както и предоставянето на невярна информация ще доведе до автоматичен отказ на виза.
3. Най-малко три празни страници в паспорта на притежателя.
4. Билет за връщане - /не се изисква при попълване във формуляра, номер на полетите за програмата ще получите от Вашия туристически агент/
5. Всички заявления за виза начисляват такса за обслужване от $1.
6. Таксата за обработка на виза не се възстановява при отказ.
7. Притежаването на виза не е окончателното право за влизане в Република Кения.
8. Децата под шестнадесет (16) години са освободени от плащане на виза и не се очаква да подават молба за виза.
9. В случай на забавяне на визата по време на плащане, моля, не кандидатствайте повторно, свържете се с администратора на dis@immigration.go.ke.
ВАЖНО - Неподходящото качване на документи ще доведе до автоматично отхвърляне на визата.
ВАЖНО Изисква се прикачване на скорошна цветна снимка с паспортен размер с ясен фон.
В апликационната форма се посочва локацията в Кения - наименование на хотела по програмата, в който ще сте настанени -за почивка и за сафари се посочва избрания основен хотел.

Попълването на апликацията при наличие на нужната информация отнема около 10 минути и е проверено от наша страна.


Допълнителни услуги и екскурзии

Включено целодневно сафари в Tsavo East
Пълна информация »
Включена в цената
Включено целодневно сафари в Таита
Пълна информация »
Включена в цената
Полудневна екскурзия до Момбаса с включен вход за португалската крепост
Пълна информация »
88.00 лв
Сафари в Amboseli - нощувкa в двойна стая
Пълна информация »
450.00 лв
Сафари в Amboseli - нощувкa в единична стая
Пълна информация »
590.00 лв
КЕНИЯ-А-ДО-Я-2022-2023-Фунзи - целодневна морска екскурзия с включен обяд
Пълна информация »
193.00 лв
Целодневна екскурзия до Момбаса с включен обяд и входна такса за португалската крепост
Пълна информация »
193.00 лв
PILIPIPA DHOW - морско сафари с включен обяд
Пълна информация »
200.00 лв

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми