Перлите на Индокитай - Виетнам, Лаос и Камбоджа от София и Варна

Снимки

Екскурзия до Виетнам, Камбоджа и Лаос. Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната - северна и южна. Включили сме и съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света Ангкор, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил - съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. В тази програма предлагаме да посетим и Лаос с един от най-запазените древни и красиви градове в света - Луанг Прабанг.

 • 1070
 • 13 дни
 • 10
 • Самолет;
 • Град;
 • Варна; София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » 11.04.2020 - София/Варна - Истанбул

  Полет от София в 21:40 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Полет от Варна в 22:40 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:35 ч.

 • Ден 2 » 12.04.2020 - Истанбул - Сайгон

  Полет в 02:15 ч. и кацане в Сайгон в 17:00 ч. Кацане в Сайгон. Трансфер и настаняване в хотел Ha Hien Signature  http://hahienhotel.com.vn/ или подобен. Вечеря и ношувка.

 • Ден 3 » 13.04.2020 - Сайгон

  Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг. През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.

 • Ден 4 » 14.04.2020 - Сайгон - Сиям Рип

  Закуска. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от подземни тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Връщане в Сайгон. Предстои обиколка на града с посещение на катедралата Св. Богородица, сградата на Централната поща, Площада на повторното обединение. Трансфер до летището и кратък полет до Сиям Рип. Посрещане на летището. Вечеря и настаняване в хотел Angkor Holiday http://www.angkorholidayhotel.com/ или подобен. Нощувка.

 • Ден 5 » 15.04.2020 - Ангкор

  След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Посещаваме Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”)Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля и др. Обяд в местен ресторант. След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 6 » 16.04.2020 - Ангкор - Сиям Рип - Луанг Прабанг

  Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените).Tрансфер до летището и полет до Луанг Прабанг. Пристигане в Луанг Прабанг, разположен на брега на великата река Меконг и настаняване в хотел Villa Saykham или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 7 » 17.04.2020 - Луанг Прабанг

  След закуска ни предстои круиз по река Меконг, който ще ни отведе при пещерите Пак Оу - две свързани пещерни галерии с различни по големина златни статуи на Буда. По пътя ще спрем в малкото селце Бан Ксанхай, където местните жители произвеждат оризово вино. Следобед се завръщаме в Луанг Прабанг като по път ще се отбием в Бан Фаном - селце, известно с ръчнотъканите материи. Посещение на Националния музей - бивш кралски дворец, с огромна колекция от артефакти от славното минало на културата Лао. Следва посещение на ступите Вар Висун, светилището Ват Ахам,  храмовете Ват Май и Ват Ксиенг Тонг. Възможност за самостоятелно разглеждане на Нощия пазар. Нощувка.

 • Ден 8 » 18.04.2020 - Луанг Прабанг - Ханой

  След закуска свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до водопадите Кунагси По пътя се минава покрай селища, населявани от етническите групи Ban Ouay, Ban Ou, Laoloum и Ban Thapene. Пристигане в района на водопа. Тук можете да се потопите в привлекателните басейни или да се разходите по горските пътеки около водопада. Трансфер до летището и полет за Ханой. Настаняване в хотел La Dolce Vita  http://www.ladolcevita-hotel.com/vi/ или подобен. Вечеря и нощувка.

 • Ден 9 » 19.04.2020 - Ханой

  След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм  градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. Следобед това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч, където ще научите легендата за него. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг.  Вечеря. Нощувка.

 • Ден 10 » 20.04.2020 - Ханой - Нин Бин

  След ранна закуска отпътуване към градчето Нин Бин (около 2 часа трансфер), известно с карстовите си  планински възвишения, мистични пещери, исторически реликви и девствена природа. Тук ви очаква тричасов круиз с лодки по кристална вода на живописен канал, пресичащ Транг Ан.  Този уникален екорайон е съставен от дванадесет екзотични пещери с огромни сталактити, през които лодките плават.  Продължаваме към Бич Донг, който е провъзгласен за "Втората най-красива виетнамска пещера". Следва изкачване на Нгу Нак Сон (Палмовата планина на Буда) и посещение на Хоа Лу - древна столица на Виетнам на повече от 1000 години. Настаняване в хотел "Vissai" - https://vissaihotel.vn/ или подобен в Нин Бин. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 11 » 21.04.2020 - Халонг

  След ранна закуска отпътуване за залива Халонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 3000 малки необитаеми островчета. Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобен (http://www.vspiritcruises.com/) . Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за плуване, гмуркане и слънчеви бани на палубата. Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.

 • Ден 12 » 22.04.2020 - Халонг - Ханой

  За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (вид китайска йога) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района - пещерата Сърпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около обяд и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Следва трансфер до летището за полет до Истанбул, който излита в 21:35.

 • Ден 13 » 23.04.2020 - Истанбул - София/Варна

  Кацане в Истанбул в 04:15ч. Излитане в 07:45 ч. за София и пристигане в 09:05 ч. Излитане за Варна в 08:50 ч. и кацане в 09:50ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София/Варна - Истанбул - Сайгон/Ханой - Истанбул - София/Варна с Турски авиолинии
Летищни такси в размер на 730 лв. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
Вътрешни полети Луанг Прабанг - Ханой, Сием Рип - Луанг Прабанг и Сайгон - Сиям Рип (цените им се фиксират в момента на резервация)
2 нощувки със закуски и вечери в Ханой в хотел 3*
1 нощувка със закуска и вечеря в Нин Бин
1 нощувка със закуска(брънч) и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
2 нощувки със 2 закуски и 1 вечеря в Луанг Прабанг в хотел 3*
2 нощувки със в закуски, 1 обяд и 1 вечеря в Сиям Рип в хотел 3*
2 нощувки със закуски в Сайгон в хотел 3*
Обиколка на виетнамската столица Ханой в хотел 3*
Екскурзия до Нин Бин
Обиколка на Луанг Прабанг
Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
Обиколка на Сайгон
Посещение на тунелите Ку Чи
Урок по Тай-Чи на борда на корабчето в залива Халонг
Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг в Ханой
Входни такси на обектите, упоменати в програмата
Климатизиран транспорт
Екскурзоводско обслужване на английски или руски език по време на екскурзионната част от програма
Всички трансфери по програмата
2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Евроинс" или "Мондиал асистънс"
Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

Цената не включва

доплащане за единична стая - 431 лв.
напитки повреме на храненията
допълнителна екскурзия до Делтата на Меконг при минимум от 10 човека
допълнителна екскурзия до водопада Куангси в Лаос при минимум от 10 човека
допълнителна екскурзия до храма Бентай сре в Сием Рип при минимум от 10 човека
бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите - около 50 - 60 евро (около 100 - 120 лв.)
лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
неупоменати в програмата услуги и хранения
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 66 години - 24 лв.
туристическа виза за Лаос - около 30 долара издава се на границата при влизане в страната
двукратна туристическа виза за Виетнам - около 212 лв
туристическа виза за Камбоджа - около 35 долара издава се на границата при влизане в страната

Важна информация

Депозит: 1600 лв.
Доплащане до 15.02.2020 г.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация
Минимален брой туристи за провеждане на екскурзията: 10


Предимства на програмата

Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
Настаняване в добри 3 звездни хотели
Сити тур на Ханой и разходка с цикло в града
За първи път еднодневна екскурзия до бижуто Нин Бин
Круиз с нощувка на корабче в залива Халонг
Сити тур на Луанг Прабанг с пещерите Пак Оу
Екскурзия до Ангкор – обект на ЮНЕСКО
Екскурзия в Сайгон
Посещение на делтата на Меконг
Екскурзия до тунелите Ку Чи
Разумно съотношение качество – цена
Водач от България, пътуващ по целия маршрут заедно с групата.

Други предложения

Румъния - легенди от Трансилвания - 3 нощувки промо оферта
Румъния - легенди от Трансилвания - 3 нощувки 4 дни през февруари, март, април, май, юли, август, септември или октомври в Румъния от Бургас, Варна или Велико Търново или София
Уикенд в златна Прага с полет от Варна
Уикенд в златна Прага с полет от Варна 4 дни през декември в Чехия от Варна
Първа пролет в Израел с екскурзовод и водач на български
Първа пролет в Израел с екскурзовод и водач на български 4 дни през март, май или юни в Израел и Палестина от София
Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4*
Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4* 8 дни през юли, август или септември в Италия от София
Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка
Венеция - Рим - Флоренция - Италианска приказка 8 дни през февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Хърватия и Италия от София
Париж - градът на светлината
Париж - градът на светлината 4 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември или октомври във Франция от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми