Исландия - митове и легенди 2023

Снимки

Екскурзия до Исландия през есента на 2023 с полети от София.
Един от акцентите на пътуването е посещението на националния парк Ватнайокутл, където се намира най-големият ледник в Европа и спиращ дъха красив пейзаж от ледени образувания, полета от лава и водопади. Тук ще имате възможност да станете свидетели на силата на природата отблизо, докато разглеждате многобройните туристически пътеки и живописни гледки в парка.

Друга дестинация, която ще видите е геотермалната зона Синята лагуна - уникално природно чудо, известно с кристално чистите си сини води и подмладяващата си сила. Отпуснете се в топлите, богати на минерали води на лагуната и се насладете на зашеметяващия пейзаж.

Исландия може да предложи много повече... Разходете се из очарователната столица Рейкявик, посетете емблематичната църква Hallgrimskirkja или се отправете на екскурзия за наблюдение на китове.

Пътуването ви до Исландия през 2023 г. със сигурност ще бъде невероятно приключение.

 • 1468
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » София - Виена - Рейкявик

  Среща на летище София за полет до Рейкявик в 18:45 ч. през Виена. Полет за Рейкявик в 21:00 ч. Пристигане в Рейкявик в 23:20 ч местно време и трансфер до хотел Odinsve 4*. Настаняване и нощувка.

 • Ден 2 » Рейкявик

  Закуска. Полудневна туристическа обиколка в центъра на Рейкявик, напомнящ лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX и началото на XX век: църквата „Хатлгримскиркя”, старинната къща Хьофди — станала популярна със знаменателната среща на Рейгън и Горбачов през 1986 г., скулптурата Солфар, Кметството, езерото Тьорнин, Парламента, пристанището, концертната зала Harpa, сградата Perlan (Перлата) — причудливо творение на архитектурата с чисто практическо предназначение (включена входна такса в обсерваторията). Върху четири огромни цилиндъра, които събират горещата вода, бликаща от недрата на земята и разпределят по водопреносната мрежа, стои тераса и върху и огромен стъклен купол, който пък покрива въртящ се панорамен ресторант, а гледката, която се открива от терасата е невероятна. По време на обиколката ще научите за елфите, викингите, северното сияние, културата и начина на живот на исландците. Следобяд — по желание — възможност за наблюдение на китове с доплащане 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца и младежи до 11 г. Ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От капитана и екипажа ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите. Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 3 » Златният кръг

  Закуска. Целодневна екскурзия до т.нар. “Златен кръг” — панорамен маршрут, който разкрива едни от най-емблематичните природни феномени на Исландия — националният парк Тингветлир (ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. В парка Тингветлир се намира националния парламент Атинги, уникалният водопад Гълфос и езерото Тингвалаватн. Оттук се вижда голямата пукнатина в земната повърхност, която разделя американската и евразийската плоча. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери Гейсир и Строкур, които изхвърлят гореща вода и пара на височина от около 25 м през 5 минути и са едни от най-сниманите природни забележителности в Европа. Завръщане в хотела в Рейкявик. Нощувка.

 • Ден 4 » Национален парк Вахтнайокутъл

  Закуска. Сутринта — отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Националния парк Вахтнайокутъл с най-големия глетчер в Исландия, под който все още има активни вулкани. Вахтнайокутъл е най-големият глетчер в Европа и покрива около 8% от територията на Исландия. Средната дебелина на леда е около 400 метра, а под него все още има действащи вулкани. По пътя ще посетим Ейрарбаки — исторически търговска столица на Исландия. Около обяд — пристигане в Националния парк откъдето се открива великолепен планински пейзаж, а в далечината изплува силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокутл, чието последно изригване бе през 2010 г. По време на обиколката днес ще видите и Свещената скала за която се вярва, че е дом на елфите. Възможност за разходка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон сред плаващи късове лед (продължителност: 30-40 мин.) с доплащане 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца и младежи до 11 г. Нощувка в хотел VIK или подобен.

 • Ден 5 » Южна Исландия

  Закуска. Целодневна екскурзия в южната част на Исландия. Разходка по един от природните феномени в Исландия — Рейнисфяра — петкилометровата плажна ивица от фин черен пясък. Оттук се открива гледка към Дирхолай — малък полуостров със скални масиви, едно от предпочитаните места за гнездене на редица редки птици, между които и тъпоклюната кайра. Пясъкът и скалите имат вулканичен произход. Обиколката продължава към най-големите и красиви водопади в страната — Скогафос и Селяландсфос. В зависимост от метеорологичните условия в този ден ще може да посетим и глетчера Солхемайокул. Пътят минава през пасторални пейзажи от селца и ферми. Нощувка в Рейкявик.

 • Ден 6 » Полуостров Скаефелснес

  Закуска. Днес ще ви отведем до красивия полуостров Snæfellsnes, където ще се насладите на очарователни пейзажи. Първата спирка е на полуостров Ytri-Tunga, който има рядък за страната жълт пясъчен плаж и е дом на колония от тюлени. Тюлените често са много игриви и се надяваме, че тук ше направите едни от най-добрите си снимки с тях! Ще посетим и известната черна църква Búðakirkja, преди да се отправим към рибарското селище Arnarstapi. Там може да се разходим по драматичното черно крайбрежие, да наблюдаваме как вълните се разбиват в скалите и да видим известната скална арка! Ще посетим и плажа с черен пясък на Djúpalónssandur, където рибарите са тествали силата си повдигайки 4 камъни с различно тегло от 23 кг, 54 кг, 100 кг и 154 кг. и известната планина Kirkjufell. Следобяд се връщаме към Рейкявик. Нощувка в Рейкявик.

 • Ден 7 » Рейкянес-Синята Лагуна

  Закуска. Освобождаване на хотела. Екскурзия до полуостров Рейкянес, където между полетата от лава и геотермални извори, наистина ще усетите силата и мощта на тази млада земя. Полуостровът е единственото място в света, където средноатлантическият хребет се вижда над морското равнище. Ще се разходим до Grindavík, градче разположено сред полета от лава в непосредствена близост до Атлантическия океан и ще стигнем до най-стария морския фар в Исландия. Предстои ни разходка по мостът Leif the Lucky's Bridge, който свързва два континента — Европа и Северна Америка, за да съедини Исландия в едно. Ще имаме възможност да се похвалим, че сме преминали от единия до другия континент само за няколко минути. Следва двучасов престой в най-известната атракция в Исландия — Синята лагуна, естествен геотермален басейн, разположен сред вулканични късове (входният билет е включен в цената, с ползване на кърпи). Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Около 18:00 ч трансфер до летището в Рейкявик за полет до София.

 • Ден 8 » Полет за България

  Полет за София в 00:10 ч. Пристигане във Виена в 06:15 ч. Полет от Виена в 09:30 ч и пристигане в София в 12:00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси за полет София-Виена-Рейкявик-Виена-София, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж с макс. размери 55х38х20
Нощувки в упоменатите хотели в Исландия или подобни на база нощувка и закуска
Трансфери летище-хотел-летище
Екскурзионна програма до най-интересните и запомнящи се културни и природни обекти в Исландия
Обзорна обиколка на Рейкявик с включен вход в обсерваторията „Перлан“
Посещение Златният кръг
Посещение на Национален парк Вахтнайокутъл
Посещение на Южна Исландия
Посещение на полуостров Снаефелснес
Посещение на полуостров Рейкянес с входен билет за едно от най-големите природни чудеса на Исландия — геотермалната зона Синята Лагуна; билетът за Синята лагуна включва — чаша вино или друга напитка, маска за лице и хавлиена кърпа
Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10000 евро
Транспорт с автобус по описаната програма
Водач-преводач от страна на туроператора
Екскурзоводски услуги по описаната програма

Цената не включва

Лични разходи
Екскурзия наблюдение на китове — 240 лв. за възрастни и 125 лв. за деца до 11 г.
Разходка с корабче по езерото Йокулсарлон — 115 лв за възрастни и 60 лв. за деца до 11 г.

Условия за резервация и анулация

Условия
При записване се внася 1500 лева депозит
Доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване
Офертата важи при минимум записани 16 туристи
Срок за уведомление за несъбран минимум — 30 дни преди датата на тръгване
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

Срокове за анулации и неустойки
При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване — неустойка не се удържа
Между 59-ия и 36-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит
При по-малко от 35 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията

Необходими документи
Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане
За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители

В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от един месец преди датата на отпътуване, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Полезна информация

Безвизов режим за престой до 3 месеца.
Необходими документи за пътуване: валиден паспорт или лична карта поне 3 месеца от датата на влзиане в Исландия.
Няма специфични медицински и имунизационни изисквания.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми