Почивка на остров Джерба, Тунис - 5 нощувки от София на 19.09.2021

Снимки

Почивка в Тунис на остров Джерба, най-големият средиземноморски остров на Африка с директен чартърен полет от София на 19.09.21 г.

 • 1245
 • 6 дни
 • 5
 • Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Море;
 • Опознавателна; Почивка; Почивка с деца;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1

  Отпътуване от летище София с редовен директен полет на авиокомпания ALK Airlines до остров Джерба (възможност за отпътуване от Варна срещу допълнително заплащане). Пристигане на летището в Джерба и трансфер до избрания хотел. Настаняване. Свободно време. Вечеря (с изключение на записаните на пансион само закуска или без изхранване) и нощувка.

 • Ден 2-5

  Закуска в хотела. Свободно време за плаж или възможност за разнообразни допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат на място.

 • Ден 6

  Закуска в хотела. Освобождаване на стаите до 12:00 ч. Свободно време до трансфера към летище за полет до София. ЗАБЕЛЕЖКА: Програмата е примерна!

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетен билет (без включен кетъринг) София - о.Джерба - София с чартърен полет;
пътнически и летищни такси в размер на 95 евро /към 04.02.2021 г./;
чекиран багаж 15 кг и ръчен багаж до 5 кг;
5 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
трансфери летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на Евроинс с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Цената не включва

екскурзии по желание /резервират се и се заплащат в България най-късно до 10 дни преди отпътуване/;
задължително се заплащат: евентуална горивна такса**;
доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 4 евро/8 лева за 6 дни; за лица от 75 до 80 г: 12 евро / 24 лева за 6 дни;
Застраховка "Отмяна на пътуване" със специални условия за COVID-19 - стойността на застраховката е в зависимост от цената на закупения пакет. Предлагаме възможност за сключване на такава в деня на резервиране на пътуване и при условие, че до началната дата има повече от 10 дни.

Важна информация

1. Депозит при записване в размер на 25 евро на човек
2. Доплащане до 30 % от общата цена на пътуването до 22 дни преди датата на отпътуване
3. Доплащане до 100 % от общата цена на пътуването до 8 дни преди датата на отпътуване
- за резервации направени в описаните в т. 2 и 3 срокове се заплаща съответния депозит (22 - 8 дни до датата на отпътуване - 30 % и 8 и по-малко дни - 100 %).
*Всички цени са с включени летищни такси.
Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване;
Българските граждани влизат в Тунис с паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на пътуване. Други специални документи не се изискват. Визи за посещения в Тунизийската република за период до 90 дни, както и при транзитно преминаване през страната, за българските граждани не са необходими.
При пътуване от България за Тунис не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Застраховка Отговорност на ТО Тез Тур »


Полетно разписание

19.09.2021 София, Терминал 1 – о.Джерба 10:00 – 10:10
24.09.2021 о.Джерба - София, Терминал 1 14:00 – 18:10
*Възможна е промяна в часовете на полетите
Часова разлика: Тунис e МИНУС 2 часа назад в този период на годината. (София 12:00, Тунис 10:00)
авиокомпания ALK Airlines („АЛК“ АД)
седалище и адрес: Булевард „Шипченски Проход” 63, София 1574, България
номер на лиценз: BG 1008 – 13
тип самолет: MD – 82

Уточнение

Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 500 долара на тон; о.Джерба: 500 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

Анулационни срокове

1.ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
2. След този срок, ПОТРЕБИТЕЛЯТ може да анулира договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати неустойка в размери, както следва:
2.1 При анулация след изтичане на срока упоменат в т. 1. и до 22 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 25 евро на човек;
2.2.При анулация от 21 до 8 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 30 % от общата пакетна цена;
2.3. При анулация от 7 до 4 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70 % от общата пакетна цена;
2.4. При анулация от 3 и по-малко дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на 100 % от общата пакетна цена;
3. В случай, че резервация е направена от 8 и по-малко дни преди датата на отпътуване, ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от договора без да дължи неустойка, в срок до 24 часа от датата на записване.

Допълнителна информация

*Цените в предоставените оферти са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно! Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.

Важно! На територията на Тунис е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!

Забележки

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване;
Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели;
Медицинската застраховка е сключена в "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД /асистираща компания: "ЕВРО-ЦЕНТЪР"/. При евентуално настъпване на застрахователно събитие по време на пътуването, ПОТРЕБИТЕЛЯT трябва веднага да се обърне към асистиращата компания на "ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС" АД - "ЕВРО-ЦЕНТЪР", на дежурен телефонен номер, указан в полицата (00420 221 860 651)! Уведомяването на асистиращата компания и съгласуване на извършените разходи е задължително по 'Общи условия' по застраховката. В противен случай, застрахователят има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.;
В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение;
Българските граждани влизат в Тунис с паспорт, валиден минимум 6 месеца към датата на пътуване. Други специални документи не се изискват. Визи за посещения в Тунизийската република за период до 90 дни, както и при транзитно преминаване през страната, за българските граждани не са необходими. При престой, надхвърлящ 90 дни, е необходимо да се направят постъпки за получаване на разрешение за пребиваване (cartedeséjour) в полицията по местоживеене. За целта е необходимо да бъдат представени изискваните по тунизийското законодателство документи, в т.ч. удостоверение за местоживеене и документи, обосноваващи необходимостта от престой в Тунизийската република;
При пътуване от България за Тунис не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Допълнителни екскурзии на о. Джерба 2021

Обиколка на острова – полудневна екскурзия с автобус
Тръгване от хотела около 8:30 ч. Към 9:30 ч фото пауза на Римския път – прекрано място, изпълнено с древен и екзотичен дух. След това следва посещение на поетичното селище “Gualala” и на музея там. Около 11:00 ч посещение на синагогата „El Ghriba“, а после посещение на големия град в Джерба - HOUMT SOUK. Към обяд връщане в хотела.

Разходка с лодка – еднодневна екскурзия
Към 8:00 ч тръгване от хотела и трансфер до пристанището, където чака лодката. Има аминационна програма на самата лодка, безалкохолни напитки, риба на скара и салата. Към обяд връщане към пристанището.

Селищата Matmata и Douz – еднодневна екскурзия
Тръгване от хотела рано сутринта около 6:30 ч. Посещение на пещерните къщи или още познати като „Matmata Troglodyte Houses“. След това отпътуване към селището Douz, обяд и обиколка. Възможност за яздена на камили или каране на АТВ. Към 16:00 ч връщане към хотела.

Сахара – двудневна екскурзия
1 ден – селищата Djerba - Gabes / Tozeur
В 6:50 тръгване от хотела. Пристигане в Tozeur през Gabes. Настаняване в хотел. Посещение на планинските оазиси Chebika и Tamaghza с джипове. Връщане към хотела и вечеря. Нощувка към 19:00 ч.
2 ден – селищата Douz / Matmata / Djerba
В 6:00 ч отпътуване към Douz през CHOTT EL JERID и спирка за снимки там. Пристигане в Douz, чздене на камили или каране на АТВ. Продължаване след това към Matmata, където следва посещение на пещерните подземни къщи и берберски квартал. Обяд и връщане към хотела около 14:00 ч.

Селищата Gabes и Matmata– еднодневна екскурзия
Тръгване от хотела рано сутринта около 6:30 ч. Посещение старите улици в Gabes и отпътуване към Matmata. Обяд там и пещерните къщи или още познати като „Matmata Troglodyte Houses“. Разглеждане на Берберския квартал и връщане ъм хотела около 16:00 ч.

Ферма с крокодили – полудневна екскурзия
8:00 ч тръгване от хотела и към 9:00 пристигане във фермата. Посещение на музея и целия пак с повече от 1000 крокодила. Около 12:00 връщане към хотела.

Фолклорна вечер – вечерна екскурзия
Към 16:00 ч тръгване от хотела. Пристигане в ресторант HAROUN, където ще има шоу и анимация. Вечеря и към 20:00 ч връщане към хотела.

Каране на АТВ – полудневна екскурзия
Около 16:00 ч тръгване от хотела към селището Midoun. Каране на АТВ-та и спирка за снимки. Около 19:00 ч връщане към хотела.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми