excursion-to-aegean-turkey-and-lycia-flight-from-sofia_5cec200456fd3tiv.jpg

Екскурзия до Ликийска Турция 2024 - 7 нощувки от София

Снимки

Екскурзия до Ликийска Турция с полет от София до Анталия през 2024 г., 7 нощувки със закуски от които: 3 нощувки в района на Анталия, 1 нощувка, в района на Фетие, 1 нощувка в района на Памуккале, 2 нощувки в Кушадасъ.

 • 1759
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Море; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Май; Август; Септември;

Програма

 • Ден 1

  Полет София - Анталия. Трансфер от летище до градски хотел в Анталия. Welcome drink. Нощувка в района на Анталия.

 • Ден 2

  Закуска. Отпътуване за Фетие с програма по път в град Мира. Пътува се около крайбрежието, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите и върхове на планината Тавър или по-известна като Торос - планинска система в южната част на Турция, простираща се от запад на изток на протежение около 1000 km, покрай северните брегове на Средиземно море.  Пристигане в древния гр. Мира. Посещение на църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Разказват се многобройни легленди за чудотворството на Св. Никола по тези земи. Една от тях разказва, че той е “турският Дядо Коледа”, който носи подаръци на децата в края на всяка година. Посещение на скалните гробници, където гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. Нощувка в района на Фетие.

 • Ден 3

  Закуска. Екскурзия с корабче по р. Далян ( по желание ) или свободно време. В допълнителната екскурзия на място се достига с корабче до “плажа на костенурките”, където се размножава застрашения от изчезване вид морски костенурки „карета“. Свободно време за плаж. По време на разходката по реката, ще се видят Ликийските скални гробници - едно от Чудесата на света. Не случайно името „Далян“ означава „рибен бенд“, където ще можете да се насладите и да хапнете прясно приготвена риба. Отпътуване за курорта Кушадасъ. Нощувка в района на Кушадасъ.

 • Ден 4

  Закуска. Отпътуване за древния град Ефес, основан от Йонийските гърци. Посещение на градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Посещение къщата на Дева Мария. Нощувка в района на Кушадасъ.  

 • Ден 5

  Закуска. Отпътуване за Памуккале, известен турски курортен град. Посещение на комплекса с вълшебните езера от „памук“ и разглеждане на античния град Хиераполис със храма на Аполон - включен в листата за световно културно и историческо наследство на Юнеско. Свободно за басейна на Клеопатра.  Нощувка в Памуккале. 

 • Ден 6

  Закуска. По желание полет с балон над Памуккале. Отпътуване за Анталия. По път спиране за свободно време и запознаване с местните занаяти. Нощувка в района на Анталия. 

 • Ден 7

  Закуска. Свободно време за плаж или програма по желание. Допълнителна разходка по желание срещу доплащане ( малка екскурзия) в района на турският курорт Анталия, част от морската ривиера. Планини и Средиземноморие, древна култура и история ще ни потопят в романтичен свят. Портата на Адриан от римския период ( триумфалната арка ) в стариния квартал Калейчи. Посещение на крепостната порта на старата часовникова кула Калекапъсъ. В обиколката е включено Йъвлъ минаре ( Минарето с вдлъбнатините ). Време за градска разходка и пазар. Дневният тур ще продължи с посещение на водопада Карпуз Калдъран.  Нощувка в района на Анталия. 

 • Ден 8

  Закуска. Трансфер за летището и обратен полет към София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
Трансфер летище - хотел - летище;
транспорт с лицензиран туристически автобус Анталия - Кушадасъ - Памуккале - Анталия ( целият обиколен тур с всички селища по маршрута )
пътни и магистрални такси;
3 нощувки със закуски в Анталия; 
1 нощувка със закуска във Фетие
2 нощувки със закуски в Кушадасъ
1 нощувка със закуска в Памуккале
Туристическа програма в Ефес
Туристическа програма в Кушадасъ
Туристическа програма в Памуккале
Туристическа програма в Мира
екскурзовод на български език по време на пътуването;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евронинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
Представител на туроператора.

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
Входни такси за посещаваните обекти ( инфо 30 дни преди датата )
Пакет седем вечери ( по желание )
Малка екскурзия в Анталия ( по желание )
Полет с балон над Памуккале

Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв/човек такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Турция »


Полетно разписание

(подлежи на препотвърждение):
София – Анталия – 08:00 – 9:50
Анталия – София – 10:40 – 12:30


Допълнителни услуги и екскурзии

2024- Ефес - included Включена в цената
2024- Кушадасъ - included Включена в цената
2024- Памуккале- included Включена в цената
2024- Мира- included Включена в цената
2024-Полет с балон над скалните образувания на Кападокия Включена в цената

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Белгия 🇧🇪 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Исландия 🇮🇸 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми