china-shanghai-xian-beijing-and-the-unforgettable-yangtze-river-cruise_5ca23e3ea8ff29a4.jpg

Екскурзия до Китай 2024 с полети от София

Снимки

 • 1795
 • 13 дни
 • 10
 • Шопинг;
 • Автобус; Влак; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Планина;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Октомври;
 • 4950 лв.

Програма

 • Ден 1

  Среща на летище София,Терминал 2.Полет София - Истанбул. ПОЛЕТ 1: 20. 10. 2024 ТК1030 SOF - IST 21:10 - 22:40  

 • Ден 2

  Пристигане в Истанбул за полет до Пекин. ПОЛЕТ 2: 21. 10. 2024 ТК88 IST - PEK  01:35 - 15:35 Пристигане в Пекин в 15:35.Посрещане от представител на местната фирма и трансфер до хотела. Първи впечатления от Китайската столица,незспорно това е място,което буди люпопитството на всички пътешественици по света.Този мегаполис е богат на минало и настояще,   прекрасен както с малките си красиви улици и площади,триколки,   ухаеш на печено патешко,очарователен с артистични местни занаятчийски изделия и изкуства до широките си булеварди и красиви небостъргачи. Настаняване в хотела. Нощувка в Пекин.  

 • Ден 3

  Закуска в хотела.Среща с нашия местен екскурзовод за целодневно разглеждане на Пекин.   Пекин на китайски се произнася Бейдзин,от „бей“ - север и „дзин“ - столица.Градът е бил Северната столица на държавата,а Нандзин Южната столица.През XVII век изследователят на Китай,Матео Ричи,нарекъл града Пекинум,името което използваме и до днес.Величествен площад,императорски дворец с изключително великолепие,седемвековна търговска улица ще се разкрият пред очите ни.Многолика е столицата на Китай, Какво ни очаква днес: Площад Тянанмън - най-големият градски център на света,с площ 44 хектара в сърцето на Пекин.Това е мястото,на което се случват всички церемонии и събития.Северният портал е величествената Порта на Рая и мира (Тянанмън),символът на Китайска Народна Пепублика.Това място е като Свещената земя за жителите на Китай и е сърцето на държавата. Забраненият град  - Забраненият град е бил императорски дворец на династиите Мин и Цин.Най-голямата и древна сграда в Китай,изграждана от 1406 до 1420 г.През 500 годишната си история,тя е била дом на 24 императора.Любопитен факт е,че този императорски дворец се нарежда сред най-известните дворци в света,наред с Бъкингамския дворец,Версай,Белия дом,Кремъл.Забраненият град е избран да бъде вписан в списъка на световните културни забележителности на ЮНЕСКО.Много интересни са залите за духовно усъвършенстване,тази на радостното дълголетие и залата на хармонията.Истинско изобилие на златни орнаменти и предмети,сребро,перли,прибори,императорски облекла,скъпоценни камъни,както и мебели от епохата на династия Цин. Храмът на небето - намира се в югоизточната част на Забранения град и обхваща площ от 273 хектара.Използван от императорските династии Мин и Цин като център за церемонии на Бога на Зимното Слънцестоене,както и за молитви за плодородие и жътвата през първия месец на лунната година.Това е най-голямият съществуващ център за молитви към Рая. Улица Уангфуджинг - 700 годишната търговска улица на Пекин е запазила своя имидж на център на търговията.И до днес е най-посещавантото място за пазаруване в Пекин.Нейната дължина е 1. 5 км.и тук клиентът наистина се чувства специален! Връщане в хотела. Нощувка в Пекин.    

 • Ден 4

  Закуска в хотела.Днес ще се докоснем до едно от новите седем чудеса на света - Великата китайска стена,заслужено призната от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Какво ни очаква днес: Посещение на Великата китайска стена (в списъка на ЮНЕСКО) - величие на инженерната мисъл и и триумф на човешкия ум,простираща се на 8 850 км и обявена за единствена в света.По-голяма част от стената,запазена и до днес,е от времето на династията Мин (1368 - 1644).Стената се състои от няколо части,като много от тях са достъпни за посещение.С кабинков лифт днес ще стигнем до Мутиеню,една от осемте части,намиращи се недалеч от Пекин. Гробницата Динглинг на династията Мин (1368 - 1644) - една от техните тринадесет имперски гробници,посветена на императир Уан Ли.Императорът поръчал конструкцията на своята гробница,едва на 22 годишна възраст.Строителството и продължило 6 годиния,а цената и за построяването се измерва с данъците на цялата империя за 2 години.Гробницата е открита през 1958 г.и отворена за публика като подземен мавзолей. Пазарът за антики Пандзяюан - мястото е известно,особено на колекционери от цял свят,като център на търговия с антики и уникални занаятчийски изделия.Казват,че това е от най-евтините подобни пазари в Пекин.Има по нещо за всеки решил да разгледа,закупи колекционерски предмети или просто да види забележителнни предмети от миналото. Завръщане в хотела в Пекин. Нощувка в Пекин.    

 • Ден 5

  След закуска освобождаване на стаите.Предстои ни още един ден в Пекин.Днес ще посетим дворци и храмове,но най-много ще се докоснем до пулсиращото сърце на града,а именно ритъма на живота в този мегаполис. Трансфер до гарата на Пекин за отпътуване към следващата ни цел - Сиан. Днес ни очаква вълнуваща среща с „живота в Пекин“.Дали преживяването ни ще отговори на това,което вече сме прочели - предстои да видим! Посещение на Летния дворец - познат още като Градината на Ясните вълни.Дворецът се намира на 15 км северно от Пекин и е най-голямата древна градина запазена в Китай.Включва 100 павилиона,имения,кули,зали и храмове,запазени в древен стил,както и огромно езеро с кристално чиста вода.Тези градини са били любимото място на Императорското семейство през топлите лета,извън затворените помещения на Забранения град. Следваща цел е  храмът Йонхе Лама с над 300 годишна богата будистка история.Тук се намира най-голямата дървена статуя на Бъда в света.Използван като официална резиденция на кралските евнуси по време на династията Мин,преустроен като Кралския двор на принц Йонгйен по време на династията Цин. Разходка с рикша из тесните улици на Пекин,известни с името хутонги.Това е начинът да се  докоснем до живота на местните,до техния бит,култура и традиции. Трансфер до гарата на Пекин за нощен влак до Сиан. Нощувка във влака.    

 • Ден 6

  Сутринта пристигаме в Сиан - Трансфер от гарата до хотела.Закуска.Туристическа обиколка на града. Запознаването със град Сиан ще ни отвори поратата към древната китайска цивилизация.Неговата 3100 годишна история е написана от 13 династии.Знае се,че Сиан е крайната дестинация на известния Копринен път.Днес градът е невероятно красив и живописен,истинско бижу,което очаква своите посетители.Очакват ни срещи с храмове и религии. Какво ни очаква още днес: Започваме с посещение на Мюсюлманския район с Великата джамия.Великата джамия е най-голямата и една от най-важните ислямски светини в Китай.Строителството и започва през 742 г.по времето на династията Тан,построена в китайски стил. Нощен тур до Пагодата на „Голямата Дива гъска“ Та Йен (допълнителна такса за  вход).Пагодата е построена през 652 г.по времето на династия Тан,истински шедьовър на будиска архитектура.Една от основните цели на пагодата е била да съхрани ситри и фигури на Буда,пренесени от Индия.Днес,храмът е свещено място за будистите и символ на Сиан. Нощувка в Сиан.    

 • Ден 7

  Закуска.Среща в лобито на хотела с нашия екскурзовод,за да продължим срещата ни със света на Сиан. Сиан е един от най-ярките градове на поднебесната империя,дом на осмото чудо на света.Казват,че да посетиш Китай и да не видиш Теракотената армия,е все едно да не видиш Папата,когато си в Рим. Започваме с  Малката пагода на Дивата гъска.Построената  през VI в.по времето на династията Тан тази 43 метрова пагода е изработена от камът.Време за разходка в зеления и спокоен парк на пагодата. Следва посещение на Историческия музей на Сиан.Градът е регионална столица,но и вход по Пътят на коприната.Той е един от най-богатите и пазени градове в страната.Историческият музей е с уникално богатата колекциа от 113 000 исторически и културни антики,които представят местна култура от времето на император Цин Шихуан до днес. Символът на Сиан - Музей на Теракотената армия,притежава колекция от теракотени скулптури на армиите на първия император на Китай,Цин Шъхуан.Това в всъшност специфична форма на погребение,заедно с императора (210-209 г.   пр. Хр. ),която е имала за цел да предпазва владетеля в отвъдния свят.   Открита през 1974 г.от местен фермер,колекцията наброява 1 868 войни и колесници.Този уникален за световната култура обект също е включен в списъка на ЮНЕСКО и е обект на нестихващ интерес. Трансфер до летището на Сиан за вътрешен полет до Чжандзядзие. ПОЛЕТ: 3U3271 СИАН/XIY 14:35 - ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ /DYG 16:05 Трансфер и настаняване в Чжандзядзие. Нощувка в Чжандзядзие.    

 • Ден 8

  Закуска в хотела.Среща с местния ни екскурзовод,за да се отправим към забележителните природни красоти и чудеса на Чжанцзяцзе.Това е денят,който ще подарим на ПРИРОДАТА. Първият Национален горски парк на Китай,с площ 264. 6 кв.км,е включен в списъка на ЮНЕСКО през 2004 г. . Той може да бъде посетен само в определен период от годината,факт,с който се постарахме да бъде съобразено нашето пътешествие! Започваме с великолепния Природен горски парк Чжанцзяцзе -  паркът се намира в югозападната част на Wulingyuan и се слави със своите павилиони,мостове,пещери,водопади и езера.Две от най-изумителните атракции са Потока Златен Камшик и Жълтата Каменна крепост.Потокът,дълъг около 7. 5 км. ,е известен със своите кристално чисти води,стръмни скали и зелени планини.Крепостта се издига на 800 м.над земята и е  внушителна със своите „висящи“ и назъбени скали. Продължаваме към открития асансьор Байлонг.Съоръжението е стъклено,прикрепено към огромна скала от страната на  Wulingyuan,висока 330 м.За този „асансьор“ се смята,че е най-високият и тежък асансьор в света.Предоставен е за ползване през 2002 г. Стигаме до хълма с Живописната местност Жанджае,разположена в северозападната част на  Природен горски парк  Чжанцзяцзе,между Жълтата Каменна крепост и планината Тианзи.Местността е естествен планински релеф,заобиколена от високи върхове,разделени от дълбоки низини. Следващата природна красота за деня е Планината Тианзи,в превод „Син на небето“,разположена в северозападната част на местността  Wulingyuan.Резерватът на планината Тианзи  се характеризира с величествени скални върхове с гротескни форми,забулени от мъглите в района.Тук се намират много живописнии атракции като Imperial Brush peaks,Fairy maid scattering flowers,Mid-Air farmers cottage.С лифт можем продължим да изкачваме планината,откъдето ще се разкрият още много очарователни  гледки. Наситени с прекрасни емоции се връщане в хотела.След такъв ден е трудно просто да заспиш! Защото преживяното и гледките ще те „преследват“ и в съня! Нощувка в Чжандзядзие.    Ден 9 - 28. 10. 2024 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ - ШАНХАЙ Закуска в хотела.Представяте ли си какво би било усещането да се разхождаш в небето? Програмата ни днес вероятно ще ни даде отговор на този въпрос. Предстои един незабравим ден в мистичната планина Тианмен -  „Небесната планина“.Разположена само на 8 км южно от града,планината Тянмен (1520 м нв) е обявена за втория национален горски парк в  Чжанцзяцзе.Тя е дом на интересни дървесни видове,карстови хълмове и лечебни билки и растения.Следва посещение на Пещерата Тианмен.Призрачната пътека ще ни разкрие спиращи дъха гледки.Направеното от стъкло и „окачено“ на 1403 метра височина техническо съоръжение,привлича хиляди гости от цял свят в мистичната.Още едно място,което задължително присъства в MUST DO списъка с мечти! Трансфер до летището на Чжанцзяцзе за полет до Шанхай. ПОЛЕТ: MU2404 ЧЖАНЦЗЯЦЗЕ/DYG 19:20 - ШАНХАЙ/PVG 21:25 Настаняване в хотела в Шанхай. Нощувка в Шанхай.  

 • Ден 10

  Закуска.Следва туристическа програма с местен екскурзовод. Туптящото сърце на традиционен Китай,това е Шанхай днес.Градът е място на среща на Изтока и Запада - небостъргачи  се извисяват до древни пагоди,старият и нов свят съжителстват в едно цяло. Какво ни очаква още днес: Започваме с улица Нанджинг,впечатляваща с дължината си 5. 5 км,която днес има репутацията на търговски център номер 1 в Китай.Няма нищо случайно в този факт,защото това е и най-старата търговска улица в Шанхай,от времето,когато Шанхай отвяря вратите си за широкия свят.Улицата е разделена на източна и западна част от Xizang Road.От двете и страни са разположени над 360 търговски центъра,универсални и специализирани магазини,ресторанти и културни и развлекателни заведения. Следващата ни цел е The Bund,   крайбрежна зона в централната част на Шанхай.Там се намират интересни исторически сгради,разположени по крайбрежието на река Хуангпу,в които в миналото са се помещавали банки и търговски къщи от Обединеното кралство,Франция,САЩ,Италия,Русия,Германия,Япония,Нидерландия и Белгия,както и консулствата на Русия и Великобритания.На  The Bund  се намират известните шанхайските забележителности Телевизионната кула "Перлата на Изтока" и кулата "Джинмао".  В Градината Ююан,с нейната  традиционна архитектура и открити пространства,ще се докоснем до „Стария Китай”.Построена през 16 в.от  губернатора на провинцията Пан Юндуан,в чест на баща му,министър по това време.Изящният дизайн и изискано оформление на цялото пространство създават впечатление за "градина в градината“! Продължаваме към Храма на Нефритения Буда,разположен в гъстонаселената част на Шанхай.Построен през 1882 г.в южните покрайнини на Шанхай и преместен на това място  през 1918 г. ,за да е по-удобен за посещение.Седящата статуя на Буда е издълбана от цяло парче бял нефрит,полупрозрачна и е истински шедьовър на изкуството.Ежедневно това свято място се посещава от  хиляди поклонници и гости на града,и това не пречи да съхрани своята святост и очарование. Старият град  на Шанхай ще ни  предложи запомнящи се забележителности,като известния в стария град Златен храм,джамията Сяотайуан,градината с лотосови цветя,моста Зигзаг. Районът на Пудонг  Пудонг - това е новата част на Шанхай. По-богати със всичко видяно днес се завръщаме в хотела за почивка. Нощувка в Шанхай.    

 • Ден 11

  Закуска в хотела.Отпътуваме за град Ханджоу.Столицата на източната провинция Жеджианг в Китай - Ханджоу е културен и икономически център с население 9 милиона души.Гордостта на Ханджоу е езерото Уест Лейк с площ 6, 5 кв. км.Ханджоу,както и Суджоу са едни от най-красивите градове.Суджоу,който предстои да посетим,е град на 2500 години,наричан „Венеция на Изтока“,„Столица на Коприната“,„Градът на Градините“.Уникалното си разположение в делтата на река Яндзъ го прави узключително атрактивен и любим и за самите китайци. Очаква ни красива разходка с кораб по езерото Уест Лейк - по брега с много пагоди,   множество острови и спиращи дъха гледки. Посещение на храма Лингин - един от най-значимите будистки храмове в Китай.Сгушен в подножието на планината Лингин,роден в древността през 326 г. Нощувка в Ханджоу.    

 • Ден 12

  Закуска.Отпътуваме за град Суджоу.Сигурно срещали тази древна  китайска поговорка,която гласи: “На небето има Рай,на земята - Суджоу“. Разположен до делтата на река Яндзъ на бреговете на езерото Тайху,градът е популярна туристическа атракция,известен с каменните си мостове,пагоди и красиви градини.По време на династията Сун (960-1279) Суджоу се утвърждава като важен производствен център на коприна и остава такъв и до наши дни.Заслужено е наричан „Китайската Венеция“ заради множеството красиви канали,които го прорязват. Какво ни очаква днес: Посещение на  Градината на Майстора на мрежи -  обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1997г.Тази впечатляваща градина е проектирана от Шъ Джънджъ,служител по време на династия Южен Сун,през 12-и век.Той нарича градината Ю Ин,което означава „Убежището на рибаря“.По-късно,през 18-и век,   Сун Дзунхуан,съдебен служител,преименува и реставрира градината. Разходка по улица Пиндзян - разположена в източната част на Суджоу.Тази улица е запазила и до днес традиционния си облик от времето на династиите Тан и Сун.Тя е е най-добре запазената историческа зона в стария град на Суджоу.   Разходка с триколка из Стария град из живописния Стар град,така като са го правили преди векове пътуващите търговци. Предстои да се сбогуваме с Китай.Но преди да подредим смомените си от това вълшебно пътешествие ще посетим и известното Пингтан шоу - популярна музикално-устна форма на изкуство,произхождаща от Суджоу. Късен трансфер до летище Пудонг,Шанхай за полет обратно към България през Истанбул. ПОЛЕТ 1: 31. 10. 2024  TK27 PVG - IST 23:05 - 06:15    

 • Ден 13

  Пристигане в Истанбул за полет до България.Пристигане в София в 09:00 ПОЛЕТ 2: 01. 11. 2024  TK1027 IST - SOF 08:45 - 09:00

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети, включително летищни такси към настоящата дата, както следва София - Истанбул - Пекин - Шанхай - Истанбул - София;
Билети за вътрешни полети, както следва: Сиан - Чжанцзяцзе и Чжанцзяцзе - Шанхай;
Трансфери, транспортни услуги с лицензирани туристически автобуси, съгласно приетата програма;
3 нощувки със закуски в Beijing Dongfang Hotel 4* или подобен в Пекин;
1 нощувка в нощен влак Пекин - Сиан в спален вагон;
1 нощувка със закуска в Holoday Inn Express Ancien West 4* или подобен в Сиан;
2 нощувки със закуски в Best Western plus Qingxin Yuan 4* или подобен в Чжанцзяцзе;
2 нощувки със закуски в Paradise Hotel Shanghai 4* или подобен в Шанхай;
1 нощувка със закуска в Culture Plaza Hotel 4* или подобен в Ханджоу;
Посещение на площад Тиананмън, Забраненият град, Храмът на Рая, Улица Уангфуджинг и др.;
Посещение на Великата китайска стена, Гробницата Динглинг, Пазарът за антики Пандзяюан и др.;
Посещение на Летнен дворец, Храмът Йонгхе Лама, Тур Хутонг с рикша;
Посещение на Голямата джамия в Сиан и нощен тур до Пагодата на Голямата Дива Гъска;
Посещение на Малката Пагода на Голямата Дива гъска, Музеят на Сиан и Теракотената армия;
Посещение на Национален горски парк Чжанцзяцзе - Асансьорът Байлонг,  Живописният район Юандзяцзе и Планината Тианзи;
Посещение на Планината Тианмен, Пещерата Тианмен и Призрачната пътека;
Посещение на улица Нанджинг, The Bund, Градината Ююан, Старият град, Храма на Джейд Буда, Района на Пудонг и “Перлата на Изтока“ - телевизионната кула на Шанхай;
Посещение на храма Лингин и разходка с кораб по езерото Уест Лейк;
Посещение на Градината на Майстора на Мрежи, Улица Пиндзян, Разходка с триколка из Стария град, Пингтан шоу;
Минерална вода за всеки ден от екскурзиите;
Местен екскурзовод;
Професионален водач-представител на ТО в България;
Аудиогайд система за комфортни екскурзоводски беседи;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А).

Цената не включва

Входна такса за Пагодата на Голямата гъска в Сиан - 3 щатски долара на човек;
Такса обслужване за местните екскурзоводи и шофьори - около 50 щатски долара на човек за целия престой;
Такса за издаване на виза - около 200 лева;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Всички неупоменати разходи за напитки, хранения, бакшиши и др. разходи от личен характер.

Условия за резервация и анулация

Резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране;
Доплащане 21 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулационни срокове:
До 24 часа след резервация без такса анулациял
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулациял
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността на пакета, като такса анулациял
Под 21 дни 100% от стойността на пакета като такса анулация.

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 15 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност и деца на възраст до 12 години;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни 4 поредни страници в паспорта;
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
Българските граждани, пътуващи за Китай, е необходимо да притежават предварително китайска виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина.Необходими документи за кандидатстване за виза: валиден задграничен паспорт със срок на валидност не по-малък от 6 месеца към датата на връщане от пътуването, попълнен визов формуляр, две снимки, възможно е да се проведе и интервю;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »


Допълнителни услуги и екскурзии

Посещение на площад Тиананмън + Забраненият град + Храмът на Рая + Улица Уангфуджинг
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Великата китайска стена + Гробницата Динглинг + Пазарът за антики Пандзяюан
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Летнен дворец + Храмът Йонгхе Лама + Тур Хутонг с рикша
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Голямата джамия в Сиан и нощен тур до Пагодата на Голямата Дива Гъска
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Малката Пагода на Голямата Дива гъска + Музеят на Сиан и Теракотената армия
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Национален горски парк Чжанцзяцзе
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Планината Тианмен + Пещерата Тианмен и Призрачната пътека
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Нанджинг + The Bund + Градината Ююан + Старият град + Перлата на Изтока и др.
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на храма Лингин и разходка с кораб по езерото Уест Лейк
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Градината на Майстора на Мрежи + Улица Пиндзян + Пингтан шоу и др
Пълна информация »
Включена в цената

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми