Китай - Шанхай, Сиан, Пекин и незабравим круиз река Яндзъ

Снимки

Програма с продължителност 14 дни / 11 нощувки, 6 в хотели, от 1 в спален вагон, 4 нощувки на борда на кораб по р. Яндзъ, 11 закуски, 3 обяда, 3 вечери

 • 1090
 • 14 дни
 • 11
 • Влак; Кораб; Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Юни;

Програма

 • Ден 1 » София - Шанхай

  Среща нa летище София и в 13.00 ч. полет на QATAR AIRWAYS за Доха. В 17.40 ч. кацане в столицата на Катар. По възможност и срещу допълнително заплащане обиколка на Доха.

 • Ден 2 » Шанхай

  В 02.00 ч. полет за Шанхай. Кацане на летище Пудонг в 16.20 ч. Посрещане от местен екскурзовод, трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 3 » Шанхай

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до някой от най-известните забележителност на града. По време на този тур ще имате възможност да посетите една от най-прочутите градини в Шанхай - Ю Юан. Ярък пример за традиционната китайска ландшафтна архитектура, в който умело се съчетават декоративни зали, богато украсени павилиони, живописни алпинеуми и големи скални блокове, както и отразяващи слънчевите лъчи водни басейни. Акцент в градината са Мостът на 9-те завоя, огромният, тежащ 5 тона нефритен блок, както и множеството изящни релефи и скулптори, с които красят пътеките. Свободно време за разходка и пазар в оживения търговски район, който е разположен в съседство с градините. Следва посещение на храма на Нефритения Буда - един от най-изящните храмове в града. Програмата предвижда и традиционен обяд по времето на който може да вкусите традиционни китайски ястия. След обяда се предвижда посещение на Френската концесия - район прочут с изисканата си колониална архитектура и през ХХ в. известен като един от най-изисканите търговски райони на града. Връщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 4 » Шанхай - Жуджаджао

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане еднодневна екскурзия до Жуджаджао с включен обяд. Градът създаден преди около 1700 г. днес е едно от предградията на огромния мегаполис. Благодарение на търговията с ориз и текстил градът просперира през средновековието, а последвалият му упадък през модерната епоха, става причина за историческият му облик да се съхрани до днес. Множеството канали, които пресичат града, както и старите сгради, сред които и пощенска станция от времето на династия Цин, са част от атракциите на града. Връщане в Шанхай. Нощувка.

 • Ден 5 » Шанхай - Ичан

  Закуска. Разходка по крайбрежния район The Bund - бившият международен квартал със забележителни 26 сгради в различни архитектурни стилове от готика и барок до класицизъм и ренесанс, в които са се помещавали посолства, банки и търговски къщи на основните европейски сили. Зоната е отворена за посещение от 2010 г. Трансфер до жп гара и отпътуване към град Ичан, разположен на бреговете на р. Яндзъ. Качване на круизен кораб. Нощувка.

 • Ден 6 » Круиз по река Яндзъ

  Закуска на кораба. Отпътуване срещу течението на най-дългата Азиатска река. Корабът ще Ви отведе до клисурата Силинг, първата от поредица величествени клисури по течението на реката. Живописен участък, в който планински склонове величествено се издигат над повърхността на водата. Умело използвайки особеностите на релефа и мощта китайците създават тук един от най-големите язовири на планетата. Обяд и вечеря на борда на кораба. Нощувка.

 • Ден 7 » Круиз по река Яндзъ

  Закуска на борда на кораба. В днешния ден корабът преминава през клисурите Ву и Чутанг. Освен красивите гледки от борда на кораба, пътуващите могат да се запишат и на допълнителна екскурзия (заплаща се на кораба) до храмовия комплекс Белия имперски град - място отличаващо се с традиционната си архитектура, разположено сред величествена природа и свързано с преданието за владетеля на кралство Шу Лиу Бей и неговия най-верен съветник Жу Гъ Лян. Обяд и вечеря на борда на кораба. Нощувка.

 • Ден 8 » Круиз по река Яндзъ

  Закуска. Възможност за допълнителен тур (заплаща се на кораба) до пагодата Шибоаджай, която се слави с това, че е един от най-високите дървени храмове в Китай. Обяд и вечеря на кораба. Нощувка.

 • Ден 9 » Чонгпинг - Сиан

  Закуска на борда на кораба. След акостирането на кораба в Чонгкинг, трансфер до жп гарата и продължаване с влак за Сиан. Пристигане в Сиан - една от четирите Велики древни столици на Китай и настаняване в хотел. Нощувка.

 • Ден 10 » Сиан - Пекин

  Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Теракотената армия (UNESCO) - един образцов свят под земята (300 г. пр. Хр.). За да подсигурят живота си в отвъдното, владетелите от миналото измисляли всевъзможни неща: издигали ритуални гробници, нареждали да мумифицират телата им, трупали в тях храни, облекло и съкровища и вземали със себе си поданиците под формата на дървени или глинени фигурки, които в естествения си ръст, с реалистичното си облекло и оръжие и индивидуално оцветени лица пренасят посетителя в далечен, чужд свят. По време на тура е предвиден обяд в местен ресторант. След посещението трансфер до жп гарата и отпътуване с нощен влак към Пекин. Нощувка в спален вагон във влака.

 • Ден 11 » Пекин

  Пристигане в Пекин и трансфер до хотела. Закуска. Начало на туристическа програма с посещение на летния дворец Ихъюан - името на китайски означава „Градина на Хармонията” или „Градина за поддържане на здравето и хармонията”, един от най - известните архитектурни забележителности на китайската столица, истински шедьовър на градинарското изкуство със своите великолепни най - добре запазени императорски градини в Китай, разположен на 15 км от центъра на града. Нощувка.

 • Ден 12 » Пекин

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия с включен обяд и лифт до Великата китайска стена (UNESCO) - може би най - известната забележителност в Китай, провъзгласена за подвиг на инженерната мисъл и човешкия стремеж. След връщането в Пекин следва посещение на Олимпийския парк, където ще видите част от спортните съоръжения използвани по време на летните олимпийски игри от 2008 г. Нощувка.

 • Ден 13 » Пекин - Доха

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане посещение на Забранения град (UNESCO) - Зимният императорски дворец Гугун - резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, най - големия т дворцов комплекс в света със Залите на висшата хармония и на запазването на хармонията. Вечерта трансфер до хотела и в 01.50 ч. полет за Доха.

 • Ден 14 » Доха - София

  Кацане в столицата на Катар в 05.45 ч. В 07.00 ч. полет за България. Кацане на летище София в 12.00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетен билет международен полет на Qatar Airways София - Доха - Шанхай - Пекин - Доха - София, общо 11 нощувки, от които 6 нощувки в хотели 4*, от които 3 - в Шанхай, 1 - в Сиан, 2 - в Пекин, 4 - на борда на кораб 5* по р. Яндзъ, 1 - в спален вагон, в купе за 4-ма във влака Сиан - Пекин, 11 закуски, 3 обяда и 3 вечери, пътуване с влак по маршрут Шанхай - Ичан 2-ра класа и Чонгпинг - Сиан 2-ра класа, разходка по крайбрежието на The Bund в Шанхай, 3-дневен круиз по водите на р. Яндзъ, посещение на летния дворец в Пекин с включена входна такса, всички трансфери по програмата, екскурзовод на английски/немски/руски език с превод от водача на групата, водач - преводач от агенцията по време на цялото пътуванe.
Забележка: пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Цената не включва

Доплащане за
- медицинска застраховка с покритие минимум 25 000 EUR покритие на Групама Застраховане ЕАД - 32 лв., за лица над 65 г. - 64 лв.; за лица над 75 г. - 96 лв.
- единична стая - 895 лв.
- доплащане за индивидуална туристическа виза - 80 USD/заплаща се с основния пакет/.
- такса за подготовка за издаване на туристическа виза - 30 лв. /заплаща се с основния пакет/.
Допълнителни мероприятия при мин. 10 туристи /необходима е предварителна резервация и плащане с основния пакет/: обиколка на стария град в Шанхай с градините Ю Юан, храма на Нефритения Буда, Френската концесия с включен обяд - 64 USD, екскурзия до Жуджаджао с включен обяд - 66 USD, екскурзия в Сиан с посещение на Теракотената армия с включен обяд - 72 USD, екскурзия с посещение на Великата китайска стена и Олимпийския парк с включен лифт и обяд в местен ресторант - 83 USD, полудневна екскурзия с посещение на Забранения град в Пекин - 56 USD, факултативни мероприятия по време на плаването по водите на р. Яндзъ - всяка от ~45 USD /заплащат се на място/, бакшиши за местни екскурзоводи, шофьори и за екипажа по време на круиза по р. Яндзъ - 55 EUR /заплащат се с основния пакет/.
Забележка: Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независищо от нашата агенция.

Важна информация

Забележка
- пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.70 лв. При промяна на обменния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.
- Посещението на фабрики и магазини за традиционни китайски изделия, перли, нефрит, копринени центрове, дегустация на чай, са държавна политика, част от туристическите традиции в Китай и са неизменна част от всеки маршрут в страната като задължително посещение, независищо от нашата агенция.

Намаление за - дете до 11.99 г. с 2-ма възрастни в стая - 645 лв.

Мин.брой туристи за осъществяване на екскурзията - 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат мин.брой туристи - 20 дни преди началната дата.

Необходими документи
- ксерокопие на задграничен паспорт с най-малко 6 - месечна валидност след края на пътуването, подробно попълнен формуляр на Консулски отдел на Китай, който се предоставя от Агенцията, актуална дигитална цветна снимка на чисто бял фон, без накити, шапки, с изцяло открито лице и чело (без бретон, очила и др.). Повечето фотостудиа разполагат с актуалните изисквания за снимки за китайски визи. Задължително лично явяване в Посолство на КНР за снемане на биометрични данни. Няма санитарни и медицински изисквания за пътуване до Китай (не се налага ваксинация).

Начин на плащане - 1-ви депозит - 600 лв., 2 - ри депозит 1000 лв. до 70 дни преди отпътуване, доплащане - до 40 дни преди отпътуване.


Примерни хотели

Хотел Bund Riverside 4**** - http://www.bundriversidehotel.com/ в Шанхай или подобен, хотел Aurum international 4**** - http://aurum-international.xiancityhotel.com/en/, или подобен в Сиан, хотел Quianmen Jianguo 4**** - http://aurum-international.xiancityhotel.com/en/ или подобен в Пекин.
Круизна компания - Victoria cruises /https://www.yangtze-river-cruises.com/ships/victoria-cruise.html/.

Застраховка „Отмяна на пътуване“

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Други предложения

Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус промо оферта
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус 3 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Румъния от Бургас, Варна, Велико Търново или Русе или София
Бодрум, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София
Бодрум, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София 8 дни през юни, септември или октомври в Турция от София
Нова година в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход
Нова година в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход 5 дни през декември в Турция от Пловдив или София или Хасково или
Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, септември 2020
Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, септември 2020 9 дни през септември в Испания от София
Едноседмична почивка в Доминикана с полет от Мадрид промо оферта
Едноседмична почивка в Доминикана с полет от Мадрид Резервирайте без депозит през целия месец юни за пътувания до 31.10.2020 г. Заплащате пътуването до 15 дни преди датата на заминаване.
Нова година 2021 в Белград - хотел Belgrade City Hotel 4*
Нова година 2021 в Белград - хотел Belgrade City Hotel 4* 4 дни през декември в Сърбия от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми