Китай 2020 - необятно разнообразие и спиращ дъха круиз по река Яндзъ

Снимки

Програмата включва нощувки със закуски и вечери в 4 * хотели, круиз по р. Яндзъ, самолетни билети, трансфери и екскурзоводска програма на български език.
Китай не е просто страна, тя е един цял нов свят. Зашеметяваща дестинация, която не може да се сравни с никоя друга на планетата. Дом за почти една пета от човешкото население. Голямата й площ предлага изключително много места, чакащи да бъдат посетени.

 • 623
 • 13 дни
 • 12
 • Влак; Кораб; Самолет;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Юни; Юли; Август; Октомври; Ноември;

Програма

 • Ден 1 » Полет до Шанхай

  Полет до Шанхай, най-големия град в Китай и едно от най-космополитните места на света. Разположен на делтата на р. Яндзъ, градът често е наричан "Източния Париж“ или "перлата на Изтока“.

 • Ден 2 » Пристигане в Шанхай

  Mестният екскурзовод ще ви посрещне на летището и ще ви придружи до хотела в Шанхай, в който ще бъдете настанени за 3 нощувки.

 • Ден 3 » Шанхай

  Закуска. Свободен ден или екскурзия в Шанхай (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите храма на "нефритения Буда". Това будистко светилище е построено преди повече от 100 години. Следва разходка в градината "Ю Юан“, намираща се в центъра на Стария град. Построена е преди 400 години по време на династията Мин. Ще можете да посетите Шанхайската френска концесия, която някога е била известна с игралните си домове и пушалните на опиум. Нощувка.

 • Ден 4 » Шанхай

  Закуска. Свободен ден или екскурзия do Джуджаджао (пакет "Допълнителни екскурзии"). Ще посетите древния град Джуджаджао, който се намира в едно от предградията на Шанхай. Известен като “водния град“ или "шанхайската Венеция“, той е прорязан от различни по форма и големина канали. Връщане в Шанхай в хотела за нощувка.

 • Ден 5 » Шанхай - Ичан

  Ще имате възможност да разгледате крайбрежната ивица "Бунд“ - символа на Шанхай, разказващ за колониалното минало на града, както и търговския булевард "Нандзин“. След това ще отпътувате с високоскоростен влак към Ичан. Пътуването отнема около 8 часа. Влакът разполага с ресторант, който осигурява храна, напитки и леки закуски. След пристигането ви в Ичан ще се качите на борда на вечерен круизен кораб. Осигурени са 4 дни на борда на 4-звезден кораб.

 • Ден 6 » Круиз по р. Яндзъ

  Закуска на борда на кораба. Плаването започва срещу течението на Яндзъ - най-дългата река в Азия и минава през първото и най-дълго ждрело - Силинг. След обяда е предвидено посещение на язовира "Трите ждрела“, който представлява все още строящата се, най-голяма водно-електрическа централа в света. Преминава се покрай храма на язовира. Вечерята е отново на кораба.

 • Ден 7 » Круиз по р. Яндзъ

  Закуска на борда на кораба. Ще преминете през живописната местност Ву - едно от трите известни ждрела на реката. Следва екскурзия с лодка по брега на река Шенонг. Обядва се на борда на кораба, а по-късно пътуването ви отвежда до най-късото, но най-зрелищно ждрело Чутанг, където ще останете без дъх от невероятните гледки към високите планини от двете му страни. Денят приключва с вечеря на борда на кораба.

 • Ден 8 » Круиз по р. Яндзъ

  След закуска ще се отправите на екскурзия до хълма Шибоаджай, разположен край брега на Яндзъ. Обяд и вечеря на борда.

 • Ден 9 » Яндзъ - Сиан

  След закуска на борда пристигате в Чонгкинг, където ще се качите на влак за Сиан - столицата на провинция Шаанкси. Нощувка.

 • Ден 10 » Сиан

  Закуска. Свободен ден или посещение на теракотената армия (пакет "Допълнителни екскурзии"). Екскурзията предвижда посещение на Теракотената армия с нейните 6000 войници. След това ще бъдете извозени до железопътната гара, където ще се качите на нощния влак Сиан - Пекин.

 • Ден 11 » Пекин

  Закуска. Ще посетите Летния дворец - най-голямата и запазена императорска градина в Китай. Двата най-атрактивни елемента са Дългият Коридор и езерото Кунмин. Нощувка.

 • Ден 12 » Пекин

  Закуска. Свободен ден или посещение на Великата стена "Мутиняу“ и парка "Олимпия" (пакет "Допълнителни екскурзии:). Можете да се снимате на Пекинския национален стадион. Вечерята (пакет "вечери") включва печена патица по пекински. Нощувка.

 • Ден 13 » Пекин - полет до България

  Закуска. Свободен ден или екскурзия до "Забранения град“ - бившия императорски дворец (пакет "Допълнителни екскурзии"). Посещение на "Небесния храм“ - даоистки комплекс. Трансфер до летището и полет към България.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети, летищни такси и багаж;
Трансфери с климатизиран автобус;
Настаняване в луксозни 4-звездни хотели;
4 дни на круизен кораб с пълен пансион;
7 богати закуски и вечери на блок маса;
"Пакет допълнителни екскурзии", който осигурява:
Екскурзия до Шанхай: градина "Ю Юан“, храм "Нефритения Буда", водния град "Джуджаджао";
Екскурзия до Сиан: Теракотената армия;
Екскурзия до Пекин: Великата стена "Мутиняу“, парк "Олимпия", "Забранения град", "Небесния храм“.
Водач на български език;
Медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро

Цената не включва

Задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 50 000 евро за лица до 65 г.: 42,00 лв. За лица, навършили 66 г., застраховката се заплаща в двоен размер.
Доплащане за индивидуално настаняване (в случай, че желаете да пътувате сами и да нощувате в самостоятелна стая): 799,00 лв.;
Туристическа виза за еднократно посещение в Китай: 205,40 лв.;
При качване на круизния кораб се заплаща такса: ¥150,00 ( Китайски юан);
Застраховка "Отмяна на пътуване"
В цената не е включен бакшишът за екскурзоводско обслужване и шофьор.
(На място се заплаща такса обслужване за местния екскурзовод и шофьор, които ще бъдат на разположение и ще се грижат за групата по време на целия престой. Таксата, в размер на $ 70,00 ще бъде събрана от вашият водач от България. В края на пътуването всеки клиент решава сам, дали да задели допълнителна сума, която да остави, като комплимент и по този начин да даде оценка за обслужването, което е получил.)
Пакет допълнителни екскурзии: 399,00 лв., който осигурява:
Екскурзия до Шанхай: градина "Ю Юан“, храм "Нефритения Буда", водния град "Джуджаджао";
Екскурзия до Сиан: Теракотената армия;
Екскурзия до Пекин: Великата стена "Мутиняу“, парк "Олимпия", "Забранения град", "Небесния храм“.
- "Пакет богати вечери" - 299,00 лв.

Важна информация

Часовата разлика между София и Пекин/Шанхай е 7часа
Валута - Местната парична единица е юан (CNY). 1$ = 6.38 йоана.Препоръчваме да носите със себе си долари (ако не разполагат може и евро), както и йоани (ако нямате възможност да обмените, ще сторите това в Китай). Можете да обмените в обменно бюро още на летището, но най-сигурно е в Bank of China, която е най-голямата държавна банка.
* Посочените цени са на човек и са валидни при записване на двама души, настанени в двойна стая. До изчерпване на местата. Всички цени са с ДДС.
* Депозит при направа на резервация: 400,00 лв. на човек.


Визови изисквания

Българските граждани, пътуващи за Китай с обикновени паспорти, е необходимо да притежават китайска виза, предварително получена от посолството на Китай в София или в други дипломатически и консулски представителства на КНР в чужбина. Притежателите на служебни и дипломатически паспорти пътуват без визи за период до 90 дни.

Считано от 16 август 2018 г. е въведено изискване за снемане на пръстови отпечатъци на апликантите за виза за Китай и подаването на заявление за виза става само лично.

При кандидатстване за китайска виза са необходими: валиден задграничен паспорт, попълнен визов формуляр, две снимки. Паспортът следва да е валидeн най-малко 6 месеца след датата, на която се планира напускане на КНР. Няма специални изисквания за брой празни страници в паспорта.

При пътуване на непълнолетни, китайската страна не изисква пълномощни от родителите или други документи.

Контакти на Посолството на Република България в Китай
ПЕКИН
Xiu Shui Bei Jie 4, Beijing – 100600
Тел.: (0086 10) 6532 1916
Факс: (0086 10) 6532 4502
E-mail: bulemb@public.bta.net.c
bgembassybeijing@gmail.com

ШАНХАЙ
Генерално консулство на Република България в Шанхай, Китайска народна република
Адрес: Unit 1416, 14th Floor, Building B
Far East International Plaza
317 Xianxia Road
Shanghai 200051, PRC
Teл.:+86-21-6237-6183; +86-21-6237-6187
Фaкс: +86-21-6237-6189

Полезна информация

В Китай не е прието да се оставя бакшиш, често дори се случва ако човек закръгли сумата, някой да започне да го гони, за да му върне рестото. Когато служител дава кеш на клиент, държи банкнотите с две ръце, изпънати по средата. Това показва респект.
Храната в Китай е много различна и често е нужен период на адаптация с местната кухня. Разнообразието е огромно, количествата – предостатъчни.
Чешмяната вода в Китай е и питейна, но препоръчваме да ползвате бутилирана. Навсякъде обаче има машини за преваряване на вода или големи туби минерална вода (особено в обществените сгради, хотели, университети и т.н.). Бутилирана вода също има навсякъде и често ще видите китайци, които продават около туристическите забележителности.

Ако си носите електрически уреди, носете си и адаптер за контакт. Контактите са с две дупки, но продълговати и успоредни една на друга. Напрежението е 220 волта, така че не би трябвало да има инциденти.

Китай не е най-доброто място за Интернет. Връзката е много бавна и рядко се намира място, където да имате достъп до Интернет с добраскорост. По хотелите обикновено има кабелен Интернет, като нека това не ви заблуждава, отново ще чакате страницата ви да зареди няколко минути. Ако използвате роуминг към план в България с включен Интернет, цените ще бъдат изключително високи, а гаранция за скорост отново няма. За разговори, роумингът е много скъп, излиза около 7 лева на минута, независимо дали звъните или ви звънят. Най-евтиният вариант за разговори, остава през скайп, но трябва да имате стабилна връзка.

За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Градове и обекти по програмата

Шанхай е най-големият град в Китай и един от четирите градове-провинции, подчинени пряко на централното правителство. Разположен е в източната част на страната, при вливането на река Яндзъ в Източнокитайско море. Населението му в края на 2009 година е около 19 210 000 души.
В миналото известен главно с риболова и текстилната си промишленост, значението на Шанхай нараства през 19. век, благодарение на благоприятното разположение на неговото пристанище и обстоятелството, че Нанкинският договор от 1842 г. го определя като един от градовете, отворени за международната търговия. Градът бързо се превръща в процъфтяващ център на презокеанската търговия и през 30-те години вече е многонационално финансово и бизнес средище. Либерализацията на китайската икономика след 1990 г. предизвиква нов тласък в развитието на града и през 2005 година Шанхай се превръща в най-голямото товарно пристанище в света.

Шанхай е и популярна туристическа дестинация, известна както с исторически забележителности, като кварталите Уайтан и Чънхуан Мяо, така и с модерния и разрастващ се район Пудун. Символът на града е кулата „Перлата на изтока“. Днес градът е най-големият център на търговията и финансите в Китай и е определян като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света

През първата половина на 20. век Шанхай става културен и икономически център на Източна Азия и се възприема като място за поява на всичко най-ново в Китай. Именно тук се появяват първия в Китай автомобил и съвременната система на канализация.

Транспорт

В Шанхай действа съвременна транспортна система и за разлика от много други големи градове на Китай, улиците са поддържани чисти. По качество на въздуха, Шанхай превъзхожда редица други градове. (Ежедневен отчет за качеството на въздуха в 84 големи града на Китай) В същото време, в сравнение с други мегаполиси по света, замърсяването на въздуха в Шанхай е значително.

Системата за обществен транспорт в Шанхай се развива бурно: в града има над 1 000 автобусни линии, през 2010 г. шанхайското метро наброява 13 линии, а съгласно плановете, до 2020 г. се планират да влязат в експлоатация още 10 линии.

Ичан е град в провинция Хубей, Китай с население от 4 059 686 жители (2010 г.).[1] Намира се в централноизточен Китай. Разположен е от двете страни на река Яндзъ. Разполага с жп гара, пристанище и университет в който се обучават над 20 000 студенти.

Яндзъ но срещана още като Яндзъдзян или Дълга река, е най-голямата река в Китай, най-дългата река в Азия и третата най-дълга река в света. Яндзъ е с дължина от около 6 300 km, извира от Тибетската планинска земя – Цинхай-тибетското плато, разположено на 5 000 m надморска височина, и се влива с делта в Източнокитайското море на изток. Яндзъ оформя основния плавателен воден път на Китай и представлява естествена граница между северната и южната част на страната. Водите ѝ се използват за транспорт, като плавателните съдове навлизат по течението на стотици километри от делтата. На река Яндзъ е изградена най-мощната ВЕЦ в света – „Три клисури“. Участък от река Яндзъ, преминаваща през провинция Юнан, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като природно наследство, част от парка „Три успоредни реки“. Поради дължината и размера на водосборния ѝ басейн, река Яндзъ е от съществено историческо, културно и икономическо значение за Китай. Предполага се, че по долината на реката е възникнала древна китайска цивилизация, създала богата култура.

Сиан е най-големият град и административен център на провинция Шънси в Централен Китай. Си-ан е с население от 2 670 000 жители (2000 г.) и площ от 9,983 км². Разположен е на 405 метра н.в. Си-ан е един от най-важните градове в китайската история, тъй като е бил столица (под различни имена) на 13 китайски династии. Населението на административния район е 8 467 838 жители (2010 г.)

Сиан е eдин от най – старите градове в Китай, и е една от четирите Велики Древни столици, тъй като е била столица (под различни имена) при властването на някои от най – важните династии като Джоу, Кин, Хан, Суй и Танг. Именно поради тези причини определено има какво да се види там, и определено града не може да се разгледа за един ден. Някои от най – известните и познати забележителности са градските стени на Сиан (датират 194г.пр.Хр.), мавзолея на Кин Ши Хуанг и неговата глинена армия (изумителна колекция от глинени фигури, датиращи от 210г.пр.Хр., а самата колекция включва нас 8000 войника с различна височина, 130 колесници, 520 коня и 150 кавалерийски коня), джамията на Сиан (намира се в мюсюлманската част на града, построена е по време на династията Танг в периода 685-762г.), пагодата на голямата и малката дива гъска и др. Има още много храмове, музеи, мавзолеи

Пекин е столица на Китайската народна република.

С повече от 21 705 000 жители и площ от около 16 801 km² градът е сред най-населените и най-обширните в света.

Пекин има статут на град-провинция и граничи с Тиендзин на югозапад и с провинция Хъбей на север, запад и юг. Градът се разделя на 14 окръга – градски и предградия, и две селски общини. От 1949 г. Пекин е столица на Китайската народна република. Той е вторият по население град в страната и е нейният политически, образователен и културен център.

Много малко градове в света са били ядро на такава огромна площ за толкова дълги периоди от време. Първото селище, около което се развива днешен Пекин, се появява около 11 век пр. Хр. и в следващите хилядолетия градът се превръща в една от Великите исторически столици на Китай. Пекин е известен със своите дворци, храмове, стени, изящни изкуства и образователни институции, превърнали го в културен център на китайската цивилизация.

Пекин е красив град с много забележителности и красиви кътчета

Примерни хотели по програмата

- Шанхай – 3 нощувки в хотел Zhongxiang 4*
- Шанхай-Сиан – 4 нощувки на борда на 4* круизен кораб
- Сиан – 1 нощувка в хотел Tianyi Commercial Hotel Xi 4*
- Сиан-Пекин – 1 нощувка във влак по линията Сиан-Пекин (спално купе)
- Пекин – 2 нощувки в хотел Grand Gongda Jianguo Hotel 4*

Други предложения

Рим - сърцето на Империята
Рим - сърцето на Империята 4 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Италия от София
Лара, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София ранно записване
Лара, Анталия, лято 2021 - 7 нощувки с полет от София Промоционални условия за нови резервации до 30.09.2020
Величието на Япония
Величието на Япония 11 дни през ноември в Япония от София
Великден на остров Лефкада - 3 нощувки закуски и вечери в хотел Ianos 3* ранно записване
Великден на остров Лефкада - 3 нощувки закуски и вечери в хотел Ianos 3* Цени с калкулирана отстъпка за ранни записвания до 31.10.2020 г. и включен PCR тест
Великден на остров Корфу - 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Messonghi beach 3* ранно записване
Великден на остров Корфу - 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Messonghi beach 3* Цени с калкулирана отстъпка за ранни записвания до 31.10.2020 г. и включен PCR тест
 Нова година в Солун - хотел Metropolitan 4*, 2 нощувки със закуски и вечери ранно записване
Нова година в Солун - хотел Metropolitan 4*, 2 нощувки със закуски и вечери PCR тест включен в цената. Цени за ранни записвания до 30.09.2020 г.

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми