among-the-natural-wonders-of-madagascar_6486df1126546yz7.jpg

Природните чудеса на Мадагаскар

Снимки

Oтправете към спиращия дъха остров Мадагаскар! С директен полет от София изживейте тази екзотична ваканция. Приключението започва в оживения град Антананариво, където ще прекарате първата си нощ. Разгледайте оживените пазари на града и се потопете в местната култура, преди да се отправите към Андасибе. Тук ще откриете буйни тропически гори и зашеметяваща дива природа, включително известните лемури.

След това ще пътувате до красивия национален парк "Амбър Маунтин", където ще станете свидетели на спиращи дъха водопади и редки растителни видове. Паркът е дом и на разнообразни диви животни, включително няколко вида лемури и хамелеони.

Накрая ще се отправите към Носи Бе - спиращ дъха райски остров с бели пясъчни плажове и кристално чисти води. Тук можете да се отпуснете, да релаксирате и да се потопите в слънчевите лъчи, докато се наслаждавате на спокойната атмосфера на острова.

 • 1621
 • 12 дни
 • 9
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Март;

Програма

 • Ден 1

  Полет от София в 21:30 ч от Терминал 2 с Турски авиолинии за Истанбул и връзка Истанбул - Антананариву  

 • Ден 2

  Пристигане в 11,00ч в столицата Антананариву - най-големият и динамичен град,както и най-високо разположената островна столица.Посрещане на летището от нашия партньор.Трансфер до хотела.Следва кратка панорамна обиколка на старата част на Антананариву, където се намират типични старинни къщи, кралския дворец РОВА, езерото Аноси с квартала на министерствата и булевард Независимост с кметството. Информационна среща с представителя.Вечеря.Нощувка в Антананариву.  

 • Ден 3

  Закуска.Рано сутринта отпътуване от Антананариву към едно от най-известните туристически места в Мадагаскар-резервата Андасибе.Национален парк “Андасибе“ е защитена местност с площ 155 кв.км., разположена на около 150 км източно от Антананариву. Един от най - големите и красиви паркове в Мадагаскар. Надморската височина варира от 800 до 1260 метра. Тези тропически гори са местообитание на много ендемични, редки и застрашени видове - 11 вида лемури, десетки видове птици, насекоми, огромни гекони, както и голямо разнообразие от орхидеи /на острова има над 1000 вида от това красиво цвете/. Особено интересна за посетителите е срещата с най - големия представител от семейството на лемурите - Индри и е сред застрашените видове на острова.По пътя към резервата пътуваме покрай вечнозелени хълмове и терасирани оризища. Спирка в малък резерват за влечуги Пейриерас,основан от френския ентомолог и натуралист Андре Пейриерас.Посетителите могат да разгледат съвсем отблизо уникални видове влечуги и насекоми. Най-голям интерес предизвикват червеноликият, кафявият и качулатият лемур,различни видове гекони, хамелеони, игуани, пеперуди и крокодили. Вечерта разходка в парка Андасибе.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 4

  4-часово пътуване към резервата Мантадия - тропическа гора,дом на черно-бели лемури,птици и хамелеони.След това ще посетим един изключително интересен частен парк наречен „острова на лемурите”, където ни очаква близка среща с 4 вида лемури, най-забавен от които е т.нар. танцуващ сифака.Нощувка в Андасибе.  

 • Ден 5

  Закуска.Сутрешна разходка сред тропическата гора и парка Аналамазаотра с възможност за наблюдение на интересни ендемични животни и разстения, сред които и най-големите лемури на Мадагаскар Индри.Тялото му е дълго около 80 см, покрито с бяло-черна козина и се поддава лесно на опитомяване.Сутрин рано, обитателите на тропическите гори са най - активни и затова тогава шансовете групата да се срещне с редки видове са най - големи. Следва отпътуване за Антананариву.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 6

  След закуска трансфер до летището за полет до Анциранана.Денят ще е посветен на северен Мадагаскар и първият парк в Мадагаскар Амбър Монтан - гъста гора, която покрива планина с вулканичен произход, състояща се от буйна растителност и грандиозни водопади; разходка през пътеки сред тропическата зеленина,истинска джунгла,където можем да се полюбуваме на уникални растителни видове и местната дива природа, представена от множество цветни хамелеони.Вечеря.Нощувка в резервата Амбър.  

 • Ден 7

  След закуска се отправяме на юг към резервата Анкарана - грандиозни скални образувания с характерен сив цвят, датиращи от преди около 100 милиона години, диви пещери, величествени каньони и гори, обитавани от различни видове лемури, птици, влечуги или подземни реки, като Зелената река, подземен поток, който тече през каньона и изчезва обратно в скалата.В този район е застъпено и отглеждането на свещеното животно зебу,издигнато в култ от някойи племена в Мадагаскар.По път посещение на Червено Цинги- богати на желязо и алуминий каменни образувания от червен латерит, които са се формирали от ерозията и изглеждат като гора от скали с причудливи форми.Вечеря.Нощувка в района на парка Анкарана.  

 • Ден 8

  Закуска.Ден в парка Анкарана.Скалната гора от варовикови кули,причудливо оформена от ветровете и водите в парка ще ни изуми, като море от зъбери.На местен език "цинги" означава "там,където не можеш да ходиш бос". Вечеря.Нощувка в района на парка Анкарана.  

 • Ден 9

  Закуска в хотела и отпътуване към Анкифи, като по пътя ще бъде посетена голяма плантация за ванилия, какао, кафе и подправки, потънала в красива буйна зеленина.Пътуване до "Големият остров",с райска природа край северозападното крайбрежие на Мадагаскар- Носи Бе.Известен е с безкрайните си пясъчни плажове,топли води,множество интересни атракции като наблюдение на китове,шнорпелинг,коралови рифове,вулканични езера и вкусен ром.Вечеря.Нощувка на крайбрежието на Носи Бе  

 • Ден 10

  След закуска време за плаж и трансфер до летището и полет до Антананариву.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 11

  Закуска.Свободно време или допълнителна екскурзия.Трансфер до летище.Полет за Истанбул в 16,25ч  

 • Ден 12

  Пристигане в Истанбул в 05,40ч. Полет, връзка към София с кацане на Терминал 2.    

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва


Самолетен билет София – Истанбул – Антананариву – Истанбул – София с Turkish Airlines с летищни такси и чекиран багаж до 20 кг и ръчен 8 кг;
Самолетен билет за вътрешен полет Антананариво – Анциранана с вкл. летищни такси;
Самолетен билет за вътрешен полет Носи Бе – Антананариво с вкл. летищни такси;
Трансфери летище – хотел – летище Всички вътрешни трансфери с оторизиран транспорт (автобус, джипове 4х4, лодка);
3 нощувки със закуски и вечери в Антананариво в хотел Palissandre Hotel and Spa 4* или подобен https://www.hotel-restaurant-palissandre.com/en/;
2 нощувки със закуски и вечери в Андасибе в хотел Mantadia Lodge или подобен / https://www.mantadialodge.com/;
1 нощувка със закуска и вечеря в Амбър Моунтийн в хотел Nature Lodge или подобен /https://www.naturelodge-ambre.com/;
2 нощувки със закуски и вечери в Анкарана Ankarana Lodge или подобен / www.ankarana-lodge.com;
1 нощувка със закуска и вечеря в Носи Бе хотел Palm Beach Hotel Resort and Spa 4* или подобен / https://palmbeach-nosybe.com/;
Панорамна обиколка на Антананариву / в ден втори или единадесети от програмата;
Входни такси за посещаваните национални и частни паркове – Андасибе, Аналамазаотра, Амбър Монтийн, Анкарана Цинги, резервата за влечуги Пейриерас, вкл. местни екскурзоводи;
Вечерна разходка в Национален парк Андасибе – Мантадия;
Екскурзовод на английски език по време на цялото пътуване;
Водач - преводач от България по време на пътуването;
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини (доказано с медицински документ);
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);

Цената не включва

Виза ON ARRIVAL за Мадагаскар - 65 евро, заплаща се на място, при пристигането на летище Антананариву;
Такса обслужване на местните шофьори и екскурзоводи - около 10 долара на ден;
Лични разходи - обяди, напитки, телефонни разговори, допълнителни посещения.

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит в размер на 30 % процента платен кдо 24 часа след резервиране;
Доплащане 30 дни преди тръгване;
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.
 
Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 31 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 30 дни - 100% като такса анулация.
 
ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 24 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност - задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на прибиране в България и 2 празни страници в паспорта.
За лица под 18 годишна възраст е нужна нотариално заверена декларация, даваща право на детето да излиза извън страната с разрешение на родителите;
За влизане в страната се изисква виза - поставя се на летище с доплащане
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Мадагаскар »Допълнителни услуги и екскурзии

Oбзорна обиколка на Антананариво
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на резервата Андасибе
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на острова на лемурите
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на тропическата гора и парка Аналамазаотра
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на националния парк Amber Mountain
Пълна информация »
Включена в цената
Двудневен тур в парка Анкарана
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Големият остров - Но Бе
Пълна информация »
Включена в цената

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми