Уикенд с плаж в Кавала

Снимки

Условия за пътуване по програмата за Кавала с 1 нощувка: от София - тръгване за всички обявени дати; от Пловдив и Пазарджик - при записани минимум 8 човека за всяка от обявените дати, се начислява доплащане за трансфер от съответния град до основните автобуси, тръгващи от София. Цена за трансфер на човек: 20 лв на човек.

 • 1186
 • 2 дни
 • 1
 • Автобус;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Море;
 • Екскурзия;
 • София;
 • Юли; Август;

Програма

 • Ден 1

  Тръгване в 5:00 ч. от Пловдив бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“, Пазарджик 06:00 ч. бензиностанция Шел на магистрала Тракия, София в 07:00 ч. от стадион „Васил Левски“ по маршрут Неа Перамос - Кавала. Пристигане около 13:30 ч. на Амолофи (Дюни) Неа Перамос. Свободно време за плаж. След обяд около 18:30 ч. отпътуване за град Кавала и настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на нощна Кавала и възможност за вечеря в някоя от крайбрежните местни таверни. Нощувка.

 • Ден 2

  8:00 ч. закуска. Освобождаване на хотела. Пешеходна обиколка на старата част на Кавала: Къщата на "Мохамед Али" управител (валия) на автономна област Египет и Судан в Османската империя през първата половина на XIX век и въстанал срещу Султана през 1831 г. Той е смятан и за основател на съвременен Египет. В знак на благодарност към родния си град Кавала, той построява имарет (благотворително заведение), който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В днешно време сградата е превърната в луксозен хотел. Аквадуктът Камарес е колосална конструкция, построена от Сюлейман Великолепни ок. 1550 г. На негово място е имало дълга стена, която изпълнявала защитна роля. През XV век Аквадуктът бил разрушен и Султанът издигнал нов, известен с името Камарес, чиято функция била да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 м.), Църквата "Панагия", Крепостта, от която се открива чудесна панорама на Кавала, Разходка по пристанището. Свободно време. В 10:30 ч. отпътуване отново към Амолофи - свободно време за плаж до 16:00 ч. Връщане в София и Пловдив във вечерните часове.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Транспорт с автобус по описания маршрут с включени пътни и магистрални такси1 нощувка в Кавала, хотел Esperia 3*, по избор на съответната за хотела база изхранванеБагаж до 30 кг. на човек, разпределен в максимум 2 куфараМедицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.) Представител на ТО по време на пътуването

Цената не включва

Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лвМед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лвТуристическа градска таксаДопълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически и обекти и входни такси

Важна информация

1. Условия за записване и плащане при стандартни цени:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането
2. Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:
Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените дати, срокове и условия.
3. Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 20 човека.
4. Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 15 човека.
5. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.
6. Необходими документи за пътуване: лична карта или валиден международен паспорт.
7. Визов режим: няма изисквания за визи.

Застраховка Отговорност на ТО Емералд Травел »


Полезна Информация

Плажът Амолофи е в списъка на десетте най-красиви плажове в Гърция. Амолофи (в превод: пясъчни дюни) е известен плаж в Северна Гърция, на около 1 км. от Неа Перамос. Представлява дълга и широка пясъчна ивица извън населените места, простираща се на близо 2 километра, с плитка вода. Награден със Син флаг и заобиколен от красивите пейзажи на Гърция, този плаж разполага с голям брой плажни барове, където плажуващите могат да се насладят на кафе или напитки. За гостите на заведенията има подсигурени душове.

Застроен амфитеатрално нагоре по стръмните склонове над залива, Кавала е един забележително красив град, съчетаващ природни дадености и велоколепната гледка към брега и залива с археологически находки, разкриващи богатото му минало. В първия момент човек може да си помисли, че в този модерен град живеят поне двеста хиляди човека, но се оказва, че те всъщност не са дори и една трета от това. Просторните площади, съвременните сгради и търговски центрове в западната част на града са в приятен контраст с тесните павирани улички, старинните къщи в традиционен стил с дървени чардаци, миниатюрните им градини с цветя, и павираните алеи в източната му част. Няколко импозантни сгради в неокласически стил радват окото и до днес. Една от най-красивите е сградата на градския съвет, особено през нощта, когато е богато осветена от специални прожектори. Особено колоритно е пристанището със своите малки рибарски корабчета, заобиколено от десетки малки таверни и магазини. Стръмните, виещи се нагоре по склоновете калдаръмени улички водят до най-впечатляващите гледки на града - старите крепостни стени, голямата и красива сграда на църквата „Панагия”, импозантната византийска крепост, както и до аквадукта, строен още по времето на римляните, но в последствие разрушен и възстановен отново от Ибрахим паша, великият везир на султан Сюлейман II в началото на ХVI в. В Кавала е роден един от най-прогресивните за времето си владетели - египетския султан Мехмед Али паша. Албанец по рождение, той се смята за основоположник на съвременен Египет.

Място, дата и часове на отпътуване:

Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици на хотела.
Тръгване от Пловдив в 05.00 ч. , Пазарджик в 06.00 ч. , София в 07:00 ч.
Връщането от Кавала е в приблизителните часове около 16:30 ч.
Продължителността на пътуването е около 6-10 часа. По време на пътуването се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.
Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.
Туристическа градска такса: От 01.01.18 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска такса, която се заплаща лично от туристите на място в хотела (таксата е на стая, на вечер: хотели 1-2* - 0,50 €; хотели 3* - 1,50 €; хотели 4* - 3,00 €; хотели 5* - 4,00 €).
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Права на потребителите

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.Резервацията се счита за валидна само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ. Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.Стаи с изглед към морето, се гарантират само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая.Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена. Те са с по-малък размер от стандартните стаи, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане.Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения в случай, че хотелът работи на база изхранване Аll inclusive.Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.Всеки хотел определя индивидуално ценитеи условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс.Туроператорът и местните партньори могат да оказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.Концепциите All inclusive; Ultra All incl; High class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги.Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.
ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 113062010010499/от 19.05.2020 на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД - гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ № 67А, ЕИК 121130788, тел. 02/8055333

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми