uzbekistan-an-unforgettable-trip-to-central-asia_5de41162787dce4r.jpg

Екскурзия до Узбекистан 2024 - незабравимо пътешествие до сърцето на великия път на копринатата

Снимки

Екскурзия до Узбекистан с полети от София, самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Ташкент - Ургенч, билет за високоскоростен влак Самарканд - Ташкент, 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 4*, от които 2 - в Ташкент, 2 - в Самарканд, 2 - в Бухара, 1 - в Хива, местен екскурзовод на английски или руски език с превод от водача на групата, туристическа програма, входни такси за музейните обекти и мавзолеи, посочени в програмата, всички трансфери по програмата, водач от агенцията по време на цялото пътуване, 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса.

 • 664
 • 9 дни
 • 8
 • Автобус; Влак; Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » София - Истанбул - Ташкент

  В 09.20 ч. полет на Turkish Airlines за Ташкент през Истанбул. Кацане в Истанбул в 10.55 ч. Следващ полет в 18.15 ч. за Ташкент.

 • Ден 2 » Ташкент

  Кацане в Ташкент в 00.50 ч. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка. Закуска и време за почивка. В ранния следобед среща с местния екскурзовод и начало на полудневна обиколка на Ташкент - столицата на Узбекистан. Един от най - големите и бързо развиващи се градове в Централна Азия, впечатлява със своя добре запазен исторически център, в който са съхранени безценни паметници на културата, поместени сред безкраен лабиринт от тесни и криволичещи улички. Обиколката предвижда посещение на комплекса Казрет имам, в чиято библиотека се намира прочутият коран на халифа Утман, считан за едно от най - старите копия на Корана. Посещението на религиозния комплекс предвижда и разглеждане на петъчната джамия, медресето на Барак Кан, мавзолея на суфи поета Абу Бакр Кафал, както и Ислямския институт „Имам ал Букхари“. След кратка разходка с метрото на Ташкент, групата ще посети площада на Амир Темур, площада на Независимостта, както и Музея за приложни изкуства. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Ташкент - Самарканд

  Ранна закуска. Отпътуване на борда на високоскоростен влак за Самарканд /времетраене 2.10 мин./. Основан още през VIII в. пр. н.е., това е един от най - древните градове. Той преживява своя Златен век през епохата на Тамерлан, когато културата и изкуствата процъфтяват, и са построени редица от най - значимите сгради в града. Пристигане в 07.28 ч. и начало на обиколката на Самарканд (UNESCO) с впечатляващия Пясъчен площад, заобиколен от грандиозните фасади на три медресета, джамията Биби Ханум, посветена на първата жена на Тамерлан. Не по - малко впечатляваща, а и с огромна историческа стойност, е гробницата Гур Амир, в която са положени останките на великия пълководец Тамерлан, Централния базар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Самарканд

  Закуска. Самарканд е една от най - романтичните спирки по Пътя на коприната. Неговата архитектура го е направила забележително творение на средновековната цивилизация. Градът се наслаждава на златна слънчева светлина, която кара всичко да блести - от мозайките на гробниците и ослепителните лазурносини керемиди на куполите до златните и сребърни лъчи, които се промушват през шаловете на жените. Обиколката на Самарканд продължава с обсерваторията на Улуг Бег, построена през 1420 г., и считана за една от най - съвършените в арабския свят, гробищния комплекс Шахи Зинда, състоящ се от гробниците на редица приближени до тимуридската династия особи. Тези обекти впечатляват с изящните си декорации от теракота и майолика, които са сред върховите постижения на персийското декоративно изкуство в Средна Азия. Посещение на фабрика за хартия в селището Кони Гил, възраждаща древна традиция, базирана на старите Самаркандски технологии. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5 » Самарканд - Шахрисабз - Бухара

  Отпътуване за Бухара. Пътят минава през живописен планински проход Тахтакарача. Попътна спирка в Шахрисабз. Програмата предвижда посещение на Мавзолея, построен от Тимур, в памет на най - големия му син Джагонхир, посещение на джамията Хазрет Имам и джамията Кук Гумбаз. Продължаване за Бухара /разст. 280 км/. Пристигане вечерта. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история той израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на поклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най - големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е вписана в листата на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6 » Бухара

  Закуска. Начало на пешеходна обиколка из старата част на града. Древният град прилича на съвършен оазис в пустинята, осеян с тесни, лъкатушещи улички и порутени исторически монументи, осеяни с щъркелови гнезда. В сърцето на стария град е Лиаб-и-Хауз - освежаващ басейн с вода под сянката на черници, заобиколен с чайни с дивани със сложни дърворезби. Днес езерото се намира в центъра на важен архитектурен ансамбъл, включващ и сградата на най - голямото медресе в града. Обиколката предвижда и посещение на най - старата джамия, както и на внушителната крепост Арк, която в продължение на векове е била средище на административната власт в града. Разглеждане на Клалян минар - един от символите на града, както и на мавзолея Чашма Аюб - Изворът на Йов, свързан с интересна легенда. Привечер свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Вечеря. Фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги. Нощувка.

 • Ден 7 » Бухара - Хива

  Закуска. Отпътуване за Хива. Пътят между Бухара и Хива прекосява пустинята Къзълкум и следва маршрутът на керваните отъпкали „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки на бреговете на величествената р. Амударя и в пустинята. Пристигане в Хива в късния следобед. Настаняване в хотел и свободно време. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8 » Хива - Ургенч - Ташкент

  Закуска. Туристическа програма в Хива, която включва посещение на вписания в листата на ЮНЕСКО комплекс Ичан Кала. Това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в., с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени, датиращи от XII - XVII в. Специален интерес представлява превърналото се в символ на града минаре Калта Минор, което, макар и недовършено, със своите 29 м е една от най - впечатляващите сгради в комплекса. Разходката предвижда и разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Вечеря в местен ресторант. Трансфер от Хива до летището на Ургенч /разст. 32 км/ и полет в 22.55 ч. за Ташкент / времетраене 1.20 мин/. Кацане в столицата на Узбекистан в 00.15 ч.

 • Ден 9 » Ташкент - Истанбул - София

  В 02.30 ч. полет на Тurkish Airways за Истанбул. Кацане в Истанбул в 05.45 ч. Полет за София в 07.15 ч. Кацане в 08.30 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетен билет на Turkish Airlines София - Ташкент - София с включени летищни такси
1 брой чекиран багаж до 30 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг с размери 55х40х23 см
самолетен билет за вътрешен полет Ургенч - Ташкент с летищни такси и 1 брой чекиран багаж до 23 кг + 1 брой ръчен багаж до 7 кг
билет за високоскоростен влак Ташкент - Самарканд
7 нощувки със закуски в хотели 4*, от които 2 - в Ташкент, 2 - в Самарканд, 2 - в Бухара, 1 - в Хива
7 вечери в ресторантите на хотелите/местни ресторанти с чай, кафе, минерална вода и безалкохолни напитки
фолклорно представление с традиционни танци в медресето Нодир Девон-Беги в Бухара
местен екскурзовод на английски или руски език с превод от водача на групата
туристическа програма в Ташкент, Самарканд, Шахрисабз, Бухара, Хива
входни такси за музейните обекти и мавзолеи, посочени в програмата
всички трансфери по програмата
водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване
1 бутилка минерална вода на ден в автобуса
медицинска застраховка с покритие 15 000 EUR за туристи до 70 г.

Цената не включва

бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 EUR /заплащат се основния пакет/

Условия за резервация и анулация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи
Необходими документи: международен паспорт с 6-месечна валидност към крайната дата на пътуването. Няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до Узбекистан.
Начин на плащане: депозит - 1000 лв., доплащане - до 35 дни преди отпътуване.

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »


Примерни хотели, предвидени по програмата

The Royal Mezbon Hotel 4* или подобен в Ташкент
Bek Samarkand 4* или подобен в Самарканд
hotel Grand Bukhara 4* или подобен в Бухара
hotel Bek Khiva 4* или подобен в Хива

Застраховка „Отмяна от пътуване“

- предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя, както и оставащи брой дни до периода на отпътуването. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е около 5 % върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми