Екскурзия до остров Джерба от А до Я с полет от София

Снимки

Тунис - остров Джерба от А до Я с директни чартърни полети от София.
Приключение и разнообразие, почивка и екскурзия, непознато и различно, море и пустиня - всичко в едно.

 • 1127
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Юни; Юли; Август; Септември; Октомври;

Програма

 • Ден 1

  Излитане с директен чартърен полет за остров Джерба. Кацане на летище Джерба, където се носи аромат на жасмин и шепот на ориенталски приказки. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Vincci Dar Midoun 4* или подобен. Продължителност на трансфера - около 30 минути. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2

  Закуска. Информационна среша с вашия представител. Обзорна екскурзия „Открийте Джерба“ Римски останки, столицата на острова и крокодили - тази екскурзия би могла да бъде обобщена с една дума - Джерба. Ще спрете в столицата Хумт Сук, в „глиненото“ селище Гуелала, синагогата Ла Гриба и ще приключите в Джерба Експлор - най-голямата ферма за крокодили в цялото Средиземноморие. По време на пътуването ще се насладите на древна архитектура и на вкусен обяд (без включени напитки). Екскурзията започва с фотопауза на древен римски път, нисък каменен мост от I век от нашата ера. Продължаваме за Гуелала, за да се насладим на известния център за глина и керамика. Ще имате възможност да си купите от известните теракотени купи и други сувенири в магазините, както и да научите нещо повече за берберския начин на живот. Следващата спирка е Гриба - най-старата синагога в Тунис. След като се възхитим на стотиците декоративни сини плочки и арки, продължаваме към Хумт Сук - столицата на Джерба. Разходка в лабиринта от улици и пазари и потапяне в атмосферата. Следва обяд и посещение на Джерба Експлор парк - най-голямата ферма за крокодили в цялото Средиземноморие с над 400 нилски крокодила. Допълнителна информация: - в цената е включено посещение и входна такса за музея Guellala - един от най-интересните музеи в цял Тунис. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3

  Закуска. Двудневна екскурзия с 1 нощувка в Сахара (Дуз - Тозьор) Има толкова различни видове пустиня в тунизийска Сахара - пясъчна, солена и камениста… и са нужни два дни, за да се видят. Първият ден започва с посещение на пазара в Ел Хамма и продължава към Шот Ал Джерид - най-голямото солено езеро в Африка. Пристигане в Тозьор, обяд без включени напитки и настаняване в хотел. Следобед 4х4 пътуване до планинския оазис Чебика-Тамерза. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4

  Закуска. Двудневна екскурзия с 1 нощувка в Сахара (Дуз - Тозьор) Посещение на медината на Тозьор, преди да се отправите към пясъчната пустиня на Дуз. Обяд и отправяне към лунния пейзаж на Матмата и Сиди Идрис, известни от филма „Междузвездни войни“. Връщане в Джерба. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Татуин - Шенини (Бербери и Междузвездни войни) Римски мост - солено езеро до Зарзис - пясъчна дюна - Шенини - пазарът на Татуин - Ксурс - Джерба По време на тази екскурзия ще откриете пустинята на Тунис от гледната точка на берберите. Ще стъпите в Ксурс - древна крепост на тунизийските бербери, където са намирали убежище и спасение по време на инвазия на различни номадски племена. В днешни времена това е атракция за множество туристи. В цената е включен обяд без напитки. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. Напуснете остров Джерба за един забавен ден със средиземноморски круиз. Опънете платна към Фламинговия остров на борда на пиратски кораб и на фона на музикален съпровод на брега. Ще имате достатъчно време за плуване и шнорхелинг. Като допълнение е включена и вкусна храна. Накратко, обещава се страхотно приключение върху вълни! На борда на реплика на пиратски кораб, приключението започва с момента на отплаване. Седнете на палубата и наблюдавайте шоу със саби/ножове или се отдайте на риболов, пътувайки към Фламинговия остров. Гледките, които Ви очакват, са специални: бял пясък, сламени колиби и плитки синьо-зелени води. Само корабът да пусне котва и можете да правите каквото желаете - да плувате, да се разположите на брега или да изпиете напитка на сянка, докато ритмите на местни островни музиканти Ви забавляват. Следва обяд с включени безалкохолни напитки, след което отново ще можете да поплувате преди обратния път. Допълнителна информация: - Фламинговият остров не е друг/различен остров, а специално място на Джерба (това е едно от имената, с които островът е известен от древността); - пътуването от пристанището е около 1 час в посока; - не се предоставя оборудване за шнорхелинг - маска, шнорхел или плавници; - алкохолните напитки са забранени. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия по желание Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8

  Закуска. Свободно време. Трансфер до летище Джерба за полет до България. Продължителност на трансфера - около 30 минути.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/ 5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter;
6 нощувки на All Inclusive във Vincci Dar Midoun 4* или подобен в Джерба;
1 нощувка на пълен пансион в Golden Yasmin Ras El Ain Tozeur 4* или подобен в Тозьор;
Открийте Джерба - обзорна екскурзия;
Двудневна екскурзия с 1 нощувка в Сахара (Дуз - Тозьор);
Татуин - Шенини (Бербери и Междузвездни войни);
Пиратски круиз „Фламингов остров“;
Обиколка на Тозьор;
Обиколка на Матмата;
Разходка/ сафари с 4х4 автомобил до пустинята Сахара, с разглеждане на декорите на филма “Междузвездни войни”;
Посещение на оазис Чебика;
Трансфер летище - хотел - летище;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
БОНУС пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ);
Представител на туроператора.

Цената не включва

Препоръчани допълнителни услуги резервирани по желание:
- Допълнителни екскурзии

Задължителни доплащания:
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета;
Цените са калкулирани с параметри на самолетно гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 Евро/ 1 щатски долара.

Важна информация

Условия за резервации:
Депозит 30% платен към ТО до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Условия за анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:
1. Минимален брой туристи: 35 човека;
2. Срок за уведомяване при несъбран минимум - 21 дни;
3. Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
4. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата и полетното разписания.

Протокол за максимална сигурност на ТО АБАКС »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Тунис »


Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми