3 дни Круиз по Нил и 4 дни в Хургада - пролет 2020

Снимки

Комфортно пътуване с 5* круизен кораб по река Нил и богата екскурзионна програма представяща древното минало на Египет. Престой в 5* хотел на база All Inclusive в Хургада на брега на Червено море и възможност за допълнителна екскурзия до Кайро.

 • 787
 • 8 дни
 • 7
 • Кораб; Самолет;
 • All Inclusive; пълен пансион;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • София;
 • Май; Октомври; Ноември;

Програма

 • Ден 1 » Хургада

  Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от BH Air с номер на полета BGH 2009 в 14:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 16:50 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване в Hawaii Le Jardin Aqua Park 5*(или подобен) на база all inclusive. Вечеря и нощувка.

 • Ден 2 » Луксор

  Ранно отпътуване за Луксор. След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията Grand Cruises) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор - най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор.

 • Ден 3 » Луксор - Есна - Едфу

  След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри - комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут - първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу.

 • Ден 4 » Едфу - Ком Омбо - Асуан

  Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII - бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на храмовете в Ком Омбо, които са на 50 км северно от Асуан. Първият комплекс се извисява над река Нил. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм - на Собек, бога на крокодилите, и на Хор - на соколите. Отплаване за Асуан. Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан.

 • Ден 5 » Асуан - Хургада

  Закуска. Освобождаване на каютите. Рано сутринта следва посещение на Асуан — най-южният град в Египет, известен с каменните си кариери.  Екскурзията ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е издигната през 1970 г. Строителството й няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до незавършения обелиск. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е бил издигнат. Изоставен е в скалата, в която е бил изсечен още в древността, заради появила се пукнатина. Екскурзоводската програма ще приключи с Храма на Изида (Philae Temple). Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Отпътуване за Хургада. Пристигане и настаняване в хотел Hawaii Le Jardin Aqua Park 5* (или подобен) на база all inclusive. Вечеря и нощувка.

 • Ден 6 » Хургада

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място. Вечеря и нощувка.

 • Ден 7 » Хургада 

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на пирамидите в Кайро.  Вечеря и нощувка.

 • Ден 8 » Хургада 

  Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Тур за закупуване на сувенири. Обяд. Трансфер до летището в Хургада за директен чартърен полет за София  изпълняван от авиокомпания BH Air с номер на полета BGH 2010 в 17:40 ч. Кацане на летището в София в 20:40 ч. Забележка: Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти. Програмата в WORD формат можете да изтеглите оттук.      

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с директен чартърен полет
Летищни такси
Един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.
Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата
4 нощувки в Хургада в хотел 5* на база all inclusive.
3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан
Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.
Обслужване от местни екскурзоводи
Тур за закупуване на сувенири.
Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой

Цената не включва

Допълнителни екскурзии.
Напитки на борда на круизния кораб.
Лични разходи.
Бакшиши - в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $25 за целия престой.
Входна виза за Египет - $25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.

Важна информация

Необходими документи и условия на записване:
Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
Депозит в размер на 50% от сумата, доплащане — до 30 дни преди заминаването.
Срок за уведомление за несъбран минимум - 30 дни, преди заминаване.
Забележки:
Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Обменният курс използван за изчисляване на програмата USD/EUR e 1.18
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.Цените на горивата в програмата в София и Хургада са калкулирани с параметри $780/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Промени без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Анулация без неустойка до 60 дни преди датата на тръгване
Плащания до 2 дни след Резервация -50%
до 30 дни преди Тръгване - 100%
Неустойки за Анулация до 59 дни преди Тръгване 50%; за Анулация до 59 дни преди Тръгване 50%


Полезна информация

Пътуването е без медицински изисквания за имунизации.
Имайте предвид, че в Египет не се приемат щатски долари с емисия преди 2011 г.
Български граждани пътуващи с цел туризъм, се нуждаят от предварително издадени визи от египетското посолство в София или на летището в Хургада.


Допълнителни услуги и екскурзии

Тур за закупуване на сувенири Включена в цената
Екскурзия до Кайро с включен обяд
Информация за екскурзията »
176.00 лв за възрастен
88.00 лв за дете
Сахара Парк сафари
Информация за екскурзията »
97.79 лв за възрастен
48.90 лв за дете
Дайвинг (гмуркане) в Червено море
Информация за екскурзията »
97.79 лв за възрастен
48.90 лв за дете
Giftun Island и шнорхелинг
Информация за екскурзията »
58.67 лв за възрастен
29.34 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми