Наследството на Маите програма за 2020

Снимки

Дати на провеждане: 10.01 - 19.01. 2020 и 02.02 - 11.02. 2020
Пътуване по следите на Майте, водач от България, 8 включени екскурзии и All inclusive почивка на Ривиера Мая
Маршрут: Валядолид - Чичен Итца - Ушмал - Кампече - Паленке - Чикана - Четумал - Тулум
Потапяме се в легендите за маите, удивляваме се на едно от Седемте чудеса на света и отпускаме сред корали и пъстри рибки на Ривиера Мая.

 • 513
 • 10 дни
 • 7
 • Самолет;
 • All Inclusive; с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Канкун

 • Ден 2 » Канкун - Валядолид - Чичен Ица

  Пристигане на международното летище в Канкун в 08:40. След като минем през митнически и гранични формалности, заемаме местата си в луксозния автобус и започваме нашето приключение в света на маите. Трансфер до хотела в Чичен Ица (210 км), като по пътя ще спрем във Валядолид за разходка и обяд. Живописният Валядолид, основан през 1543 г. е с красива колониална архитектура. Посещаваме центъра и ще имаме свободно време, за да открием неговите забележителности. Кратка разходка в центъра - църквата San Servacio, централния градски парк и кметството. Отправяме се за заслужена почивка към хотела в Чичен Ица. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3 » Чичен Ица - Ушмал - Кампече

  Днес денят ни започва много рано, за да посрещнем изгрева с впечатляващо преживяване. Изпиваме по едно кафе за събуждане и в 5 ч. отпътуваме за едно от Седемте чудеса на света Чичен Ица, където ще имаме ексклузивно посещение преди да бъде отворено за другите туристи. Ще се потопим дълбоко в тропическите гори на полуостров Юкатан в търсене на легендарния град на маите, който е скрит в гъстата джунгла. Чичен Ица - тук се запознаваме с историята на маите и тяхната цивилизация, докато се възхищаваме на мащаба и красотата на този древен град. Удивително е геометричното съвършенство на 25-метровия храм Кукулкан, известен като Ел Кастийо („Замъкът“), който е построен като представяне на мистичния календар на Маите и отразява оптичната илюзия за змия, която се промъква нагоре или надолу по пирамидата по време на пролетното и есенното равноденствие. Ще се удивим на гледката на най-голямото игрище за Игра на топка от 13-те, открити на мястото, на платформата за жертвоприношения на военопленници, както и Свещения сенот. Изключително добре запазени са „Храмът на Воините”, „Костницата” , „Манастирът” и съседната „Църква”, както и голямата обсерватория, известна като „Охлюва”. Закуска в хотела. След кратък отдих отпътуваме към Ушмал /200 км/ . Тук ще направим панорамна обиколка на историческия град. Древният Ушмал е поредното доказателство за уникалните способности на маите и невероятните архитектурни творения, които са оставили след себе си. Считан за върхово архитектурно постижение, днес Ушмал е част от Световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим „Двореца на губернатора”, „Площада на монахините”, „Пирамидата на магьосника”, „Храма на Костенурката” и още изумителни кътчета. След интензивната ни програма отпътуваме към красивият град - Кампече /70 км/. Настаняване в хотела. Нощувка.

 • Ден 4 » Кампече - Паленке

  Днес, след закуска в хотела, се отправяме на панорамна обиколка на този исторически крайбрежен град с пастелни колониални къщи, геометрично проектирани улици и стари църкви. Кампече е столица на един от федералните щати на Мексико и е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО през 1999 година. Намира се в югоизточната част на страната, граничи с щатите Юкатан на североизток, Кинтана Ро - на изток, и Табаско - на югозапад. Градът е основан през 1540 година когато започва испанската инвазия и завладяването на полуостров Юкатан. По време на колониалния период градът е бил важно и ключово пристанище, изобилстващо от богатства, но тази негова роля отслабва след обявяването на независимостта на Мексико. Днес голяма част от икономическия просперитет на щата се дължи на откриването на фабрики за добив на нефт през 70-те години на XX век, което е направило крайбрежните градове Кампече и Сиудад дел Кармен важни промишлени центрове. Територията на региона е съхранила и останките от културата на древните маи. Продължаваме нашето пътешествие във времето, като посещаваме завладяващите храмове в Паленке /450 км/ . Този археологически обект се гордее с някои от най-добрите архитектури творения на маите, скулптурата и барелефите. Разходката ни представя внушителния Храм на надписите, който достига почти 23 метра височина и гробницата на владетеля на маите - открита и разкопана в началото на 50-те години. В разцвета си Паленке е бил обширен град-държава, обхващащ близо 60 квадратни километра, но археолозите смятат, че са проучили само 5-10% от този обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Досега са открити повече от 200 сгради, като най-известни са „Храмът на надписите”, „Дворецът”, „Храмът на Графа” и „Храмът на Кръста”. Настаняване в хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » Паленке - Чикана - Четумал

  Закуска. Посещение на град Чикана /360 км/. Чикана са руини на древен град на маите, които се намират в мексиканския щат Кампече. Археологическият комплекс се намира само на два километра западно от друг град на маите - Бекан. Чикана е бил населен в периода между 300-1100 г. и е един от най-ярките примери в региона за смесване на архитектурните стилове: сградите са построени в архитектурен стил “Рио Бек” и “Ченес”, дори има сгради и в северният архитектурен стил “Пуук”. В градът няма големи пирамиди, а преобладават сравнително малки по размери сгради украсени с орнаменти и висококачествено изработени декорации, което предполага че Чикана е бил център на регионалния елит. Отпътуване за Четумал /130 км/. Настаняване в хотела. Нощувка.

 • Ден 6 » Четумал - Тулум - Ривиера Мая

  Вкусна закуска в хотела и продължаваме удивителното си пътешествие из земите на маите с посещение на Тулум /260 км/. Руините са разположени на 12-метрова скала край Карибско море. Тулум е археологически обект в Югоизточно Мексико, щата Кинтана Ро, обхващащ развалините на някогашен град на маите. Той е сред най-късните градове на маите. Достига своя разцвет през 13-15 век, като просъществува 70 години след началото на завладяването на региона от Испания. Така с края на историята за разцвета на маите, завършва и нашето пътуване. Насочваме се към Ривиера Мая /60-70 км/, за да изкараме няколко дни на Карибските плажове и да се насладим на активна почивка. Настаняване в хотела.

 • Ден 7-8 » Ривиера Мая

  Време е за плаж и гмуркане сред корали и пъстри рибки

 • Ден 9 » Полет Канкун - София

  След закуска отпътуваме към летище Канкун и се сбогуваме с Мексико и полуостров Юкатан. Полет Канкун - София, през Истанбул с луксозните самолети на Турски авиолинии.

 • Ден 10 » Пристигане на летище София

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Канкун - София с Турски авиолинии, през Истанбул с включен кетъринг;
Летищни такси;
Регистриран багаж 30 кг;
3 нощувки ALL INCLUSIVE в хотел The Reef Coco Beach 4**** superior, Ривиера Мая, Playa del Carmen;
5 ДНЕВЕН Обиколен тур Валядолид - Чичен Ица - Ушмал - Кампече - Паленке - Чикана - Четумал - Тулум, описан по-долу;
1 обяд във Валядолид;
1 нощувка със закуска в Чичен Ица Villas Arqueológicas Chichén Itzá 3*** superior;
1 нощувка със закуска в Кампече, хотел Plaza Campeche 4**** superior;
1 нощувка със закуска в Паленке, хотел Tulijá Express Palenque 4**** superior;
1 нощувка със закуска в Чеутамал, хотел Capital Plaza Chetumal 4**** superior;
Туристическа обиколка на Валядолид с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Чичен Ица с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Кампече с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Ушмал с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Паленке с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Чикана с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Четумал с екскурзовод на български;
Туристическа обиколка на Тулум с екскурзовод на български;
Всички входни такси по посещаваните обекти описани в програмата;
Трансфер хотел The Reef Coco Beach до летище Канкун около 1 час;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване с покритие 10 000 евро на ДЗИ;
Водач с български за целия престой;

Цената не включва

Екскурзии по време на почивката в Ривиера Мая - Вашият водач, ще Ви помогне да изберете на място най-подходящите екскурзии измежду джип-сафари, разходка с катамаран, шнорхелинг сред красивите рибки и корали;
Разходи от личен характер;
Застраховка отмяна на пътуване със ЗАД „Алианц“;
Такса за напускане на Мексико - 50 евро на човек
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Важна информация

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 20 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД .


Условия за резервации

Резервации:
Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание

(всички времена са местни за съответната дестинация):
София – Истанбул 16:00 – 18:20 / Истанбул – Канкун 21:45 – 08:40
Канкун – Истанбул 10:10 – 06:15 (+ на следващия ден) / Истанбул – София 08:35 – 08:55
Трансфер летище – хотел – летище:
Летище Канкун – Чичен Ица 2 часа и 30 минути или 5 часа с времето за обяд и разходка във Валядолид
Хотел The Reef Coco Beach – летище Канкун – 1 час

Условия за прекратяване на договор

Условия за прекратяване на договор
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Други предложения

Прованс - по пътя на римляните и хубавото вино
Прованс - по пътя на римляните и хубавото вино 7 дни през юни или септември в Италия и Франция от София
Нова година 2021 в Кемер, Анталия - полет от София на 29.12
Нова година 2021 в Кемер, Анталия - полет от София на 29.12 5 дни през декември в Турция от София
Величието на Япония
Величието на Япония 11 дни през ноември в Япония от София
Почивка на о-в Крит, Ханя - лято 2020 - самолетна програма от София ранно записване
Почивка на о-в Крит, Ханя - лято 2020 - самолетна програма от София 8 дни през август или септември в Гърция от София
Почивка на о-в Крит, Ретимно - лято 2020, самолетна програма от София ранно записване
Почивка на о-в Крит, Ретимно - лято 2020, самолетна програма от София 8 дни през август или септември в Гърция от София
Фестивал на лалетата - Истанбул, 3 нощувки от Варна и Бургас
Фестивал на лалетата - Истанбул, 3 нощувки от Варна и Бургас 4 дни през април в Турция от Бургас или Варна или Русе

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми