the-best-of-vietnam-and-cambodia_63656dd2bb045xi8.jpg

Най-доброто от Виетнам и Камбоджа - екскурзия с 11 нощувки и полети от София

Снимки

 • 1522
 • 14 дни
 • 11
 • Автобус; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Ноември;

Предложението не е активно.


Програма

 • Ден 1

  Отпътуване от Терминал 2 на летище София в 12:50 ч. за Доха с полет на авиокомпания Qatar Airlines. Кацане в Доха в 18:30 ч. Прикачване на полет за Ханой в 20:45 ч.  

 • Ден 2

  Рано сутринта пристигане на летище Ной Бай в Ханой в 07:20 ч. Посрещане от фирмата - партньор. Трансфер до хотел и настаняване. Кратка почивка. След обяд панорамен тур на Ханой за запознаване с историята и културата на Виетнам. Посещение на Храма на литературата - комплекс от пагоди с парк, който подслонява първия имперски университет на Виетнам Построен е през 11-ти век и представлява рядък пример за добре запазена традиционна виетнамска архитектура. Оформени са пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента - вода, дърво, огън, земя и метал. Върху внушителни каменни стели, издигнати върху гърбовете на костенурки /символ на мъдростта и дълголетието / са записани имената на преподаватели и студентите, спечелили държавни отличия. Продължаваме с едночасово пътуване с велосипед- рикша, задължително изживяване за всеки турист и отличен начин да опознаем отблизо оживената и забързана атмосфера в тази част на града. Шофьорът ще ни разходи по малките скрити улички на Стария квартал, познат като "36 улици на 36 стоки", основан през 15 век, чийто 36 тесни улици, носят имената на основните занаяти за времето си по тези улици: копринената улица, оризовата улица, хартиената улица, улицата на лакираните изделия, улицата на бижутата. Една великолепна възможност да си тръгнете с необичайни покупки, които винаги ще ви напомнят за този интересен следобяд. Обиколката ще завърши с разходка до езерото Хоан Кием, наречено „Езерото на върнатия меч“, Легенда разказва за Льо Лой- смел селянин от провинция Тан Хоа, който през 15 век вдига виетнамския народ срещу китайската династия Мин. Според легендата, той е бил дарен с вълшебен меч от свещената костенурка, излязла от дълбините на езерото Хоан Кием. Битката била спечелена, неприятелите били прогонени и костенурката се появила отново и поискала меча обратно. Ле Лой го върнал, верен на виетнамската традиция - след победата оръжията да се хвърлят. Смята се, че и днес във водите му продължава да живее голяма костенурка, а в нейна чест е издигната пагода на островче в езерото. Връщане в хотела. Нощувка в Хоной.  

 • Ден 3

  Закуска. Стартираме деня с 2-часов преход покрай Червената река до района на Нин - Бин, едни от най-впечатляващите природни пейзажи в Югоизточна Азия. Освен с вдъхновяващата си природа, районът предлага чудесна възможност да се докоснем до автентичните села и селския начин на живот във Виетнам. Един магичен речен пейзаж с карстовите каньони и пещери, покрай оризови насаждения, изумителните гледки, тишината и спокойствие. Ще посетим старата столица на Виетнам от 10-11 в. - Хоа Лу и храмовете на династиите Дин и Ле, Bich Dong- втората най-красива пещера във Виетнам, украсена с красиви сталактити и сталагмити с различни форми и цветове. Изкачваме се на Ngu Nhac Son (планината на палмата на Буда), за да се насладим на панорамна гледка. Ще се возим на традиционна плоскодънна лодка. Нощувка в района на Нин Бин.  

 • Ден 4

  Закуска. Следва трансфер от хотела до Tuan Chau Marina, където ни очаква релаксиращ круиз по забележилния залив Lan Ha Bay. Тук всяко кътче е толкова красиво , колкото известния му съсед Ha Long, но е все още не така силно развит. Време да опознаем кораба или да се насладим на магическия пейзаж по маршрута. Ще обядваме в ресторанта с прясни морски дарове, след което круиза ще завърши своята обиколка в залива Lan Ha Bay. Района е заобиколен от невероятни карстови образувания. Можете да изберете между каяк в кристално чистите води на залива и/или плуване. Връщаме се обратно на основния кораб, за да отплаваме към мястото, на което ще акостираме за презнощта. Време за демонстрация и начин на приготвяне на вкусна виетнамска храна. . Специална вечеря в ресторанта на кораба. Свободно време. Нощувка на кораба.  

 • Ден 5

  Сутринта, след изгрев, тези, които могат да станат рано ще се насладят на уроци по тай чи Чай, кафе и лека закуска, преди да посетим величествените пещери на залива Halong. Места със карстови варовикова образования, лесно разпадащи се, от които се образуват дълбоки пещери. Заливът Ха Лонг „Спускащият се дракон” е една от най-големите забележителности на страната. Според преданията, в далечни времена златен дракон се спуснал от планините до брега на морето, ударил силно с опашката си, земята се нацепила на островърхи планини и дълбоки падини. Драконът се потопил в морето и водата заляла всичко, останали да стърчат върховете като безброй острови, разпръснати из залива. Заливът е обявен за световно природно наследство от ЮНЕСКО, запазил е естествената си красота, а 3000 островчета и интересни скални образувания създават магически пейзаж с несравнима красота. Преди акустиране ще сервирет брънч. Трансфер до летище Ханой за кратък полет до Дананг. Посрещане и настаняване в хотел град Hoi An. Нощувка. В залива могат да бъдат видени над 2000 скални образувания и острови, като почти всички са необитаеми. По-голямата част нямат и имена, а тези, които имат, в повечето случаи са кръстени на това, на което напомня формата им - жаба, слон, петел, лице… Ха Лонг Бей е дом на красиви коралови рифове, сладководни блатни води и мангрови гори. Екзотиката и красотата определено не са пестени на това място!  

 • Ден 6

  Закуска. Разглеждане на Хой Ан (UNESCO)- град, в който има около 840 исторически забележителности. Между XVI и XVIII в. той е бил най - важното пристанище на Виетнам, както и търговски център, а днес предлага на посетителите си изобилие от магазинчета, ресторанти и интересни храмове или старинни домове в европейски, японски или китайски стилове. Причината за толкова пъстра палитра са годините на възход, когато в пристанището на града непрекъснато са акостирали корабите на всички големи търговски нации в света. . Ще спрем пред емблематичния над 400 годишен Японски покрит мост, който е бил построен от японското общество през 1590г като път към Китайския квартал от другата страна на реката. Това е единственият известен покрит мост в световен мащаб с будистки храм, прикрепен към едната му страна. Ще видим и Китайските зали за събрания с великолепни дърворезби по гредите, стените и олтара. Целият стар град е буквално един огромен пазар. Тук може да се запознаете с цялото многообразие на художествения талант на виетнамските майстори и самобитното национално изкуство - обработка на дърво и камък, изработка на фенери, прекрасни картини - акварел и масло с причудливи сюжети и национални мотиви; магазинчета за порцелан, коприна, текстил, кожи, подправки и др. Хой Ан е известен от древността със своите шивачи и текстилна индустрия. През няколко метра можеш да видиш, влезеш и поръчаш ръчно ушит по мярка костюм, рокля или каквото ти въображението подсказва. Другата гордост на града, която ще видим са Хой Анските фенери. Всяка стъпка от процеса на изработване на фенера - от изграждането на бамбуковите рамки до танца на четките върху изящно оцветената коприна - добавя последния акцент в архитектурата на древното търговско пристанище. След обяд възможност за допълнителна екскурзия: изследване на Cam Thanh village с лодка / колело. Отвъд града със световно наследство и удивителна култура, красивата провинция е пропита с привидно спокойствие в покрайнините на Hoi An. Ще се отдадем на приятно пътешествие през красиви селца, минавайки покрай оризища и зеленчукови плантации. Можем да поговорим приятелски с местните селяни, за да разберете ежедневието и начина им на живот. Ще видим и водните канали, оградени с кокосови палми при Cam Thanh , къдете река Thu Bon среща морето. Ще се посветим на изкуството на гребането на уникалния виетнамски кръгъл кораб през спокойните водни пътища, оградени от кокосови палми. * Продължителността на тура около 4 часа, с преход 5-7км с колело, на равен терен, в зависимост от физическата подготовка или желаната продължителност. Връщане в хотела. Нощувка в Хой Ан.  

 • Ден 7

  Закуска. Свободно време или възможност за избор на допълнителна екскурзия преди и след обяд. . * Древното светилище Ми Сон, около 4 часа. Мястото представлява група изоставени индуски храмове, които са строени през периода 4-14 в. от царете Чампа. През 7 в. на мястото на днешен Централен Виетнам е провъзгласено индуисткото кралство Чампа, което продължава съществуването си до 1833 г. , когато е превзето от виетнамците. Изживява своя апогей през 9 и 10 в. , когато в района на Ми Сон са построени най-красивите храмове. Мy Son вероятно е най-дълго населяваният археологически обект в Индокитай. Сградите са релефни, украсени с множество надписи, рисунки и скулптури, както и с други архитектурни елементи. Там Чампа описвали своите победи, като отдавали почит на Шива. Днес храмовият комплекс Ми Сон е един от най-големите индуски храмови комплекси в Югоизточна Азия и най-значимият исторически обект от този вид за Виетнам. Той е доказателство за съществуването на азиатска цивилизация, която е изчезнала преди векове. Тук все още идват много поклонници на бог Шива, който е известен и под името Бхадресвара. След обяд възможност за допълнителна екскурзия *Изкачване с лифт до комплекса Ба На Хилс- „Ръцете на Бога”, или дълъг 150 метра пешеходен златния мост- „ едно от най-интересните места, които можем да посетим в света; Градчето Ба На Хилс е известно с прекрасна си природа и с най-дългата лифтова дъга в света (над 5 км). Основното предназначение на моста е да свърже лифта с началото на горите, без да е необходимо изкачването на стъпала. Гледан отстрани, златният мост изглежда като златна нишка, която две гигантски каменни божествени ръце издърпват от земята. Най-впечатляваща е гледката, когато се образува мъгла в долината под моста. Тогава усещането е сякаш стъпвате в облаците, защото мостът се намира на 1000 метра надморска височина! Трансфер до Дананг. Полет за Камбоджа вечерта. Пристигане в Сием Реап. Трансфер до хотела. Нощувка.  

 • Ден 8

  Закуска. Днес денят е посветен на храмовете Ангкор - сърцето и душата на Камбоджа и източник на силна национална гордост. Разположен между езерото Тонле Сап и планината Кулен, Ангкор съдържа великолепните останки на няколко столици на Кхмерската империя. която процъфтява приблизително от IX до XV в. Стотиците храмове, оцелели до днес, са само свещеният скелет на огромния политически, религиозен и социален център на древната империя. Ще разгледаме Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя, с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII -храма Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор, с огромни лица издълбани в камъните и гледащи те с усмивка, както и нимфите аспара. Интересна е и гигантската Тераса на слоновете, чието име произлиза от резбованите слонове, използвана е от краля като платформа, от която е наблюдавал победоносно връщащата се армия. както и при публични и кралски церемонии. Храма Та Прохм-посветен на майката на крал Джаяварман VII. Проектиран като будистки храм и университет, построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Той е погълнат от джунглата - дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му и се чувстваш като в забравен град. Следобед ще разгледаме Ангкор Ват- „град на храмовете“. смятан за най-големия религиозен паметник в света. Основан в началото на XII век първоначално като индуистки храм, посветен на бога Вишну, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Анкор Ват е служил преди всичко като храм и гробница на краля Суряварман II. Общоприето е, че е построен на запад, за да съответства на символизма между залязващото слънце и смъртта. Днес е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център, от основаването си до наши дни, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Признат е за символ на Камбоджа, изобразен на националния флаг, давайки повод за гордост на всеки камбоджанец. Връщане в хотела. Нощувка в Сием Реап.  

 • Ден 9

  След закуска се отправяме към красивото езеро Тонле Сап (Tonle Sap Lake), отстоящо на около 20 км за разходка с лодка из езерото. Това е най-голямото вътрешно езеро в Югоизточна Азия, осигуряващо със своето богатство от ресурси голяма част от прехраната на многобройните рибарски селца, разположени по бреговете му. Заема площ от 2500 кв. км, продълговата форма и приютява по бреговете си около 3000 жители. Поради честото покачване нивото на водите му тук всички постройки са или изградени върху високи колове, или представляват къщи-лодки, които са закрепени за дъното му. Тук водата определя живота на хората и това веднага се набива на очи. Богатата на риба река Тонле Сап и едноименното езеро са основен източник на тяхното препитание. Ше добием представа за този специфичен селски живот , докато лодката ни се носи покрай мангровите гори, къщи на кокили, плаващи училища, полицейско управление, болница, както и плаващ пазар с местни търговци. Една приятна екскурзия до обяд. Следва преход около 5 часа до столицата на Камбоджа, наричана "Бисера на Индокитай" - Пном Пен. По пътна спирка в селището Скоун, известно с гигантските си деликатеси от пържени тарантули и щурци. Пристигане в Пном Пен. Настаняване в хотела. Нощувка.  

 • Ден 10

  Познат като „Перлата на Азия“ Пном Пен се намира в южната част на страната и представлява политическия, икономически и финансовия център и най-голямото международно пристанище на Камбоджа. От тук тръгват и повечето туристически маршрути. Името на града произлиза от легенда, според която жена на име Пен намерила скрити в дърво будистки статуи. Дървото е плавало спокойно по река Меконг и Пен успяла бързо да го извади. Сега статуите се намират в ступа, издигната на хълм в града, и са сред основните му атракции. На кхмерски хълм е Пном и цялото име на камбоджанската столица в превод означава Хълма на Пен. Започваме разглеждането на града след закуска, с посещение на Кралския дворец, построен през 1866г oт дядото на сегашния крал на Камбоджа. Представлява комплекс от великолепни кралски постройки с класически хмерски покриви, богато украсена позлата и скъпоцености, интригуващи оформления на отбранителните стени с класически хмерска архитектура и лек френски привкус. Продължава и днес да е седалище на краля, а най-силен интерес будат няколко сглади -павилиона Чан-Чая, използван за публични тържества, церемонии, призиви към хората и празнични концерти; Сребърната пагода-изградена като храм на Буда, наричан Изумрудения Буда- статуя със специално централно място в храма - върху златна подпора от злато и скъпоценни камъни и Тронната зала - най-монументалната структура на комплекса. Ще посетим още Националния Музей, построен от френски археолог и художник през 1917 г. , с находки от времето на „Златния век“ в Анкор и историята на Камдобжа. Богатата колекция от хмерско изкуство и скулптура от археологически места в страната ще ни впечатли. Следобяд трансфер до границата с Виетнам около 4 часа. Пристигане в Хо Ши Мин - най-големият виетнамски град. До 1976 г. той носи името Сайгон, когато е преименуван на името на лидера на Виетнамската комунистическа партия Хо Ши Мин. Днес е определян като икономическото сърце на Виетнам и главният център на южния регион. Хошимин е популярна туристическа дестинация поради своята интересна култура, класическата френска архитектура, лъскави небостъргачи, широки булеварди, автентични пазари и богато украсени храмове и пагоди. Градът е доста различен от столицата Ханой и по-скоро прилича на модерен мегаполис, който умело съчетава модерното строителство с красиви колониални постройки Настаняване в хотел. Нощувка.  

 • Ден 11

  Закуска. Туристическа обиколка на града - Музея на останките от войната, който представя все още пресните спомени от войната във Виетнам ш съдържа изумителни артефакти и фотографии, американска въръжена техника, части от артилерии, бомби и пехотни оръжия. Продължаваме към Двореца на обединението - някогашен дворец Нородом. Сградата е бивша резиденция на генерал-губернатора на Индокитай и по-късно на президента на Република Южен Виетнам до падането ѝ на 30 април 1975 г. Следва една от най- важните историческите забележителности, Катедралата Notre Dame, сграда от червени тухли, с кули близнаци, копие на оригиналата конструкция от Париж. На Площада на Централната Поща, ще се любуваме на постройката на френския архитект, Густав Айфел, направена още преди да е построил Айфеловата кула. Следобяд ще се отправим към оживения китайски квартал, известен на местните като Chợ Lớn. оживения пазар Bình Tây, колосален център за търговия на едро, и пагодата Thiên Hậu. Храмът е построен от кантонската конгрегация в началото на 19 век. Пред огромните горящи спирали от тамян, които винаги впечатляват посетителите, нашият водач ще разясни как китайците са имигрирали във Виетнам и са пренесли своята културна, религиозна и философска мисъл в новата си родина. Връщане в хотел. Нощувка.  

 • Ден 12

  Закуска. Очаква ни еднодневно бягство от забързания град, сред оризища и плодови плантации по път за Ben Tre, портата към делтата на река Меконг. Тази река преминава през Китай, Мянма (Бирма), Лаос и Камбоджа, преди да протече през Виетнам и да се разцепи на много водни пътища, които образуват делтата на река Меконг, южно от Хошимин (Сайгон). Наричана „делвата с ориз на Виетнам“, Плаващите пазари това е една от най-плодородните области на Южна Азия, снабдяваща страната с по-голямата част от нейния ориз, плодове и морски дарове и даваща чудесна възможност на чуждестранните посетители да видят Виетнам такъв, какъвто той всъщност е. С гребна лодка се носим сред селски пейзажи и живота около реката. , бавно а бавно пътуване в провинцията през малките канали, покрай плаващия пазар за кокосови орехи Thom до изолиран остров, където живота е забавил ход и хората живеят близо до природата. Няма павирани улици, скутери или електричество на острова. Местния ни гид ще ни поведе за приятна разходка по скрити пътечки и меандри, за да открием местна чайна за чаша чай, ще потопим крака в традиционни билки и получим уроци по готварство. Ще се насладим на гостоприемството на местните, докато опитваме вкусно приготвен домашен обяд с местни специалитети. . Връщаме в Хо Ши Мин, където ще пристигнем преди края на деня. Нощувка.  

 • Ден 13

  Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия - Тунелите в Ку Чи, изградени за защита на виетнамците и местното население по време на войната със САЩ своеобразен подземен град, чиито лабиринти са с дължина от над 200 км. , включваши множество тайни входове и многостепенни проходи (около 70 см ширина, 90 см височина, 3 до 12 метра дълбочина), както и подземни складове, жилищни помещения и болници. Намират се на час път, северозападно от Сайгон и са една от най-посещаваните атракции от чуждестранните туристи. Следобед трансфер до летището за полет до Доха. Пристигане в Доха.  

 • Ден 14

  Полет Доха - София. Пристигане в България преди обяд.       Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Превозвач: Qatar Airways София - Доха - Ханой 12:50 - 07:20 (+1 ден) Хо Ши Мин - Доха - София 19:20 - 11:50 (+1 ден) Полетът е с прекачване в Доха

Програмата е ориентировъчна.

Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Превозвач: Qatar Airways София - Доха - Ханой 12:50 - 07:20 (+1 ден) Хо Ши Мин - Доха - София 19:20 - 11:50 (+1 ден) Полетът е с прекачване в Доха

Допълнителни услуги и екскурзии

Обзорна обиколка на Ханой
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на района Нин - Бин - старата столица Хоа Лу и храмовете на династиите Дин и Ле
Пълна информация »
Включена в цената
Релаксиращ круиз по забележилния залив Lan Ha Bay
Пълна информация »
Включена в цената
Обзорна обиколка на Хой Ан
Пълна информация »
Включена в цената
Изследване на Cam Thanh village с лодка / колело
Пълна информация »
85.00 лв за възрастен
65.00 лв за дете
Древното светилище Ми Сон
Пълна информация »
80.00 лв за възрастен
60.00 лв за дете
Изкачване с лифт до комплекса Ба На Хилс
Пълна информация »
135.00 лв за възрастен
100.00 лв за дете
Обзорна обиколка на Хо Ши Мин
Пълна информация »
Включена в цената
Круиз по река Меконг
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Тунелите в Ку Чи
Пълна информация »
58.00 лв за възрастен
48.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми