thailand-bangkok-and-the-ancient-capitals_5ddd0e62d72f6xs1.jpg

Нова година 2024 в Тайланд - от Банкок до Пукет - обиколна програма с полет от София

Снимки

 • 1635
 • 15 дни
 • 12
 • Шнорхелинг; Шопинг;
 • Автобус; Самолет;
 • с включена закуска; според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна; Почивка с деца;
 • София;
 • Декември;

Програмата не е активна.


Програма

 • Ден 1

  Полет от летище София за Банкок през Доха с Катарски авиолинии. Кацане на летището в Доха.  

 • Ден 2

  Пристигане на летището в Банкок. Посрещане от фирмата -партньор. Трансфер до хотела.Време за почивка. Нощувки в Банкок.  

 • Ден 3

  Закуска. Програма в Банкок за оопознаване на града. Нощувка в Банкок.  

 • Ден 4

  Закуска.Отпътуване към втората старата столица на Тайланд - Аютая (Ayutthaya).Цели 33 крале са царували за 400 г в този град, бил някога голям търговски център и речно пристанище. През 1767 г. Аютая е сринат до основи в резултат на бирманското нашествие, след което за сиамска столица е обявен Банкок. Днес призрачните руини напомнят за някогашната му слава, а историческият парк се състои от четири храма - Ват Пра Рам, Ват Пра Си Санпет, Ват Махатат и Ват Ратчабурана.Най-големият се казва Ват Пра Си Санпет и е издигнат през XIV век, служил е за дворец, а около него са построени три големи ступи (с формата на камбани). Непосредствено до него се намира друг важна религиозна постройка - Ват Монкхон Бопит, в която се пази една от най-големите статуи на Буда в цял Тайланд. Ще се качим на борда на традиционна за това място лодка с дълга опашка, за да поемем по един живописен круиз около острова и да разгледаме руините на града от различна перспектива. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за следващата провинция на Тайланд - Кампаенг Пет. Нощувка в хотел в Кампаенг Пет.  

 • Ден 5

  След закуска потегляме на север към Лампанг. При пристигане ще разгледаме храма Wat Phra That Lampang Luang. Комплексът е в стил Лана, и е видно разположен на хълм, заобилен от стени. Ще се изкачим по стълбите, които водят към комплекса от 7 сгради и свещено дърво. Ще се полюбуваме на бронзовата статуя на Буда в залата за ръкополагане, както и на реликвата на Буда в златното чеди. Обяд в местен ресторант, след което продължаваме към Чианг Май, известен като "Розата на Севера". Настаняване при пристигане си и останалата част от деня е за свободно време. Нощувка в Чианг Май  

 • Ден 6

  След закуска ще посетим храма Wat Phra That Doi Suthep - един от най-почитаните храмове тук в страната. Това свещено място се намира на върха на планина, откъдето ще можем да се насладим на спираща дъха панорамна гледка към града. За да достигнем до храма ще трябва да изкачим 309 стълби или като алтернатива да се възползваме от кабинков лифт, за да достигнем храма. След този духовен престой ни очаква райът в пазаруването - 10 километрова улица San Kamphaeng Road, оградена от магазини, в които се продават местни стоки, като керамика, сребърни прибори, ръчно изработена хартия, скулптури, бижута, дърворезби и копринени изделия. В някои от магазините може да се наблюдава и изработването на продуктите Следва обяд в местен Връщане в хотела.Свободен следобяд. Нощувка в хотел в Чианг Май.  

 • Ден 7

  След закуска ще се сбогуваме с Чианг Май, за да се отправим към Лампун, който е дом на един от най-важните северни храмове, вековният Wat Phra That Hariphunchai. Ще се посетим храма и ще се любуваме на статуите на Буда и на прекрасните ступи, включващи 46-метровото златно чеди в Лана стил, както и 21-метровото чеди в стил Харипунчай. Ще поемем отново на път на юг за Историческия парк в Сухотай, където се намират останките на първата столица на Сиам. Основан през XIII век - Сухотай, което в превод означава „ Зората на щастието“ , това е мястото, където се дава началото на златния век за тайландската кулура, мястото на създаването на азбуката, под управлението на Крал Рамкаменг Велики. Историческият парк помещава останките на почти 200 сгради, включително и на дузина храма. Комплексът, който е под егидата на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, е разделен между руините във вътрешността между стените и рова и тези, които са извън тях. Настаняване в Сухотай. Нощувка.  

 • Ден 8

  Отпътуване от Сухотай след закуска и отправяне към провинция Лопбури. Този исторически град е известен с маймуните макак, които обикалят свободно улиците, сякаш се намират в джунглата. Ще посетим останките на древния храм Khmer от Phra Prang Sam Yot и съседното светилище Brahman от San Phra Kan, който е познат още като „Храмът на маймуните“. По път обяд в местен ресторант и продължаваме към Банкок. Пристигане и нощувка в Банкок.  

 • Ден 9

  Закуска.Трансфер до летище Банкок за полет до Пукет. Пристигане,трансфер до избран хотел.Свободно време..Нощувка.  

 • Ден 10-13

  Закуска.Свободен ден за плаж или допълнителна екскурзия.Нощувка.  

 • Ден 14

  Закуска.Свободен ден за плаж Трансфер до летището.Полет за Доха в 22,30ч  

 • Ден 15

  Полет Доха - София.Пристигане в София в 11,50ч.  

Програмата е ориентировъчна.

Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: Qatar Airways
София - Доха - Банкок 12,15 - 12,40 /+1
Пукет - Доха - София 22,30 - 11,50 / +1
*Полетът е с прекачване в Катар, Доха

Допълнителни услуги и екскурзии

Разглеждане на Аютая - втората столица на Тайланд
Пълна информация »
Включена в цената
Разглеждане на храма Wat Phra That Lampang Luang в Ломпанг
Пълна информация »
Включена в цената
Разглеждане на храма Wat Phra That Doi Suthep в Чианг Май
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Историческия парк в Сухотай
Пълна информация »
Включена в цената
Разглеждане на храма Wat Phra That Hariphunchai в Лампун
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Храмът на маймуните в Лопбури
Пълна информация »
Включена в цената
Целодневна екскурзия с лодка до островите Пи Пи
Пълна информация »
199.00 лв за възрастен
149.00 лв за дете
Целодневна екскурзия с лодка на остров Джеймс Бонд
Пълна информация »
209.00 лв за възрастен
179.00 лв за дете
Разглеждане на Кралския дворцов комплекс в Банкок
Пълна информация »
130.00 лв за възрастен
90.00 лв за дете
Плаващия пазар Дамноен Садуак
Пълна информация »
135.00 лв за възрастен
115.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми