СПА почивка в Тоскана, Златна възраст 55+ с полет от София

SPA почивка в Италия в хотел Ambrosiano 4, в Монтекатини Терме, с включени екскурзии до Флоренция и Пиза.

 • 468
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • обогатен полупансион;
 • Море;
 • Забавление; Почивка;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » Болоня - Монтекатини Терме: около 124 км, 1час 30 мин

  Събиране на летище София, 2 часа преди полета. Отпътуване с директен полет на Wizz air до Болоня. Трансфер до Монтекатини терме около 1 час и 30 минути. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Монтекатини Терме - Флоренция: около 65 км, 50 мин

  Закуска. Следва целодневна екскурзия до Флоренция, включена в цената. До столицата на Тоскана ще отидем с влак, само за около 50 мин. Обиколен тур на Флоренция - пешеходна разходка на Флоренция, с екскурзовод на български език: Катедралата, кулата на Джото, площад Синьория, Статуята на Давид.Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: Галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език - срещу доплащане и при предварително записване от България или до изчерпване на наличните места.Връщане с влака в Монтекатини Терме. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » Монтекатини Терме - Сан Джиминяно - Сиена: около 125 км, 1.30 мин

  Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: Целодневна екскурзия до Сиена и Сан ДжиминияноОтпътуване за Сиена. Пешеходна разходка. Отпътуване за града на кулите Сан Джиминяно. Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 4 » Монтекатини Терме - Пиза: около 55 км, 1.15 мин

  Закуска. Следва целодневна екскурзия до Пиза, включена в цената. До този известна забележителност ще отидем с влак, само за около 1 час и 15 мин. Полудневна екскурзия до Пиза, с екскурзовод на български език.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 5 » Монтекатини Терме - Форте дей Марми, или подобен курорт: около 63 км, 45 мин

  Закуска. Свободно време или възможност за: Трансфер за плаж в курорта Форте дей Марми Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 6 » Монтекатини Терме - Чинкуе Терре (Ла Специа) около 103 км, 1.15 мин

  Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: Целодневна ексурзия до Чинкуе Терре - посещават се 3 от селцата, като там се предвижваме с блак.Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия

  Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия: Посещение на местна винарна за дегустация на типични за Тоскана вина. Връщане в хотелa. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 8 » Монтекатини Терме - Болоня: около 124 км, 1.30 мин

  Закуска. Освобождаване на хотела. Свободно време в Монтекатини Терме или самостоятелно посещение на Флоренция. Трансфер до летището за полет Болония - София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет до Болония, с полет на Wizz air;
Летищни такси;
Регистриран багаж 20 кг и 1 малък ръчен багаж с размери 40х30х20 см;
7 нощувки със закуски и вечери, с включени ¼ вино и вода, в хотел Ambrosiano 4* или подобен, в Монтекатини Терме;
Трансфер летище - хотел - летище;
Целодневна екскурзия до Флоренция;
Полудневна екскурзия до Пиза;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
Представител на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва

Посещение на галерия „Уфици“: 65 лева на възрастен / 30 лева деца до 11,99 г. (резервациите се правят само при предварително записване от България и до изчерпване на наличните места.);
Целодневна екскурзия до Сиена и Сан Джиминяно: 110 лева за възрастен и 55 лв. за деца до 11,99 г.;
Целодневна екскурзия до Чинкуе Терре: 120 лева за възрастен и 60 лв. за деца до 11,99 г.;
Полудневна екскурзия Дегустация на вино и местни тоскански продукти: 80 лева за възрастен и 40 лв. за деца до 11,99 г.;
Трансфер за плаж: 50 лева за възрастен и 25 лв. за деца до 11,99 г.;
Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета; Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон и 1 евро = 1.17 долара;
В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Важна информация

ВАЖНО:
Минимален брой туристи: 40 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валидна лична карта или паспорт минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД.


Условия за резервации

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Полетно разписание

София – Болоня – Петък 20:30 / 21:25 ч.(местно време)
Болоня – София – Петък 21:55 / 00:45 ч.(местно време)
Трансфер летище – хотел – летище: Продължителност: 120 км. около 1.30 час в посока с 3*/4* автобус.

Условия за прекратяване на договор

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.
Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.
ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

Други предложения

Екскурзия в Германия- Баварски замъци
Екскурзия в Германия- Баварски замъци 5 дни през април, май, юни, юли, август, септември или октомври в Германия, Австрия и Словения от Пловдив или София
Класическа Италия
Класическа Италия 8 дни през март, април, май, юли, август, септември или октомври в Италия от София
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен промо оферта
Баварски кралски замъци - Залцбург - Инсбрук - Мюнхен Предколедна програма. 7 дни през декември в Австрия и Германия от София
Иран - между Изтока и Запада
Иран - между Изтока и Запада 10 дни през октомври в Иран от София
Мароко - Имперските столици - олекотен UNESCO тур с полет от София промо оферта
Мароко - Имперските столици - олекотен UNESCO тур с полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ до 15.06.2020
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от София промо оферта
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ до 15.06.2020

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми