Обиколен тур в Япония 2020 - Сакура, 8 нощувки от София

Снимки

Обиколен тур на Япония през 2020 с водач от България, полети от София и включени допълнителни екскурзии.
Няма свободни места!

 • 960
 • 11 дни
 • 8
 • Самолет;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » 08.04.2020 София - Истанбул - Токио

  Излитане от летище София в 21:40 ч. Транзитно кацане в Истанбул и в 01:40 ч. полет за Токио.

 • Ден 2 » 09.04.2020 Токио

  Пристигане на летище Нарита - Токио в 19:10 ч. Посрещане от представител на местната обслужваща агенция и трансфер до хотела. В 21:30 ч. настаняване в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* www.hotelmetropolitan.jp/en-gb Възможност за разходки и първи впечатления от неоновия мегаполис. Нощувка.

 • Ден 3 » 10.04.2020 Токио

  Закуска. В 09:00 ч. целодневен тур с разглеждане на най - впечатляващите символи на Токио. Започваме с парадната площадка на Императорския дворец, който е въплъщение на характера и духа на Япония. От архитектурна гледна точка, дворецът е проектиран в строг и изискан традиционен стил, умело комбиниран с градини в прости форми, сливащи се по съвършен начин с природата. Програмата продължава с кулата Tokyo Tower - една от основните туристически атракции, в която са пребивавали над сто и петдесет милиона посетители от откриването й през 1958 г. до днес. Следващата спирка е квартал Асакуса - главния развлекателен център на Токио в миналото. Следва посещение на най - стария будистки храм - Асакуса Канон, основан през 645 г. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка по знаменитата улица Накамисе, изобилстваща от пъстроцветни магазини за сувенири и заведения за хранене. Отпътуване към изкуствения остров Одайба, построен на мястото на огромно градско сметище, съществувало до 1990 г. Наричан днес „островът на бъдещето“, той впечатлява с футуристични обекти, луксозни хотели, изложбени комплекси, музеи, спортни съоръжения, с чистота и безупречен ред. Свободно време за шопинг в някой от моловете на острова. Връщане в хотела в 17:00 ч. Възможност за вечеря или посещение на саке - бар в оживения район около хотела. Нощувка.

 • Ден 4 » 11.04.2020 Токио - Нико - Токио

  Закуска. В 08:30 ч. отпътуване за Нико - малък град, разположен на 130 км. от Токио, известен с великолепните си будистки и шинтоистки храмове. Посещение на най-голямата забележителност в града - грандиозния храмов комплекс Тошогу Шрайн, построен в знак на почит към основателя на династията на шогуните Токугава. Друга разпознаваема атракция в древния Нико са трите мистични маймуни, олицетворяващи японската житейска мъдрост „Не виждам, не чувам, не говоря“. Обяд в местен ресторант. Разходка до водопада Кегон и езерото Чузенджи разположени в едноименния Нацонален парк. Връщане в Токио в 18:00 ч. и свободно време в емблематичния търговски район Гинза. Най-добрият начин да опознаете това уникално място е, като се потопите в суматохата на огромните му изпълнени с цветове, светлини и кипящи от живот улици. Възможност за вечеря в суши ресторант. Връщане в хотела с градски транспорт. Нощувка.

 • Ден 5 » 12.04.2020 Токио - Фуджи - Хаконе

  Закуска. Освобождаване на хотела и в 08:30 ч. отпътуване към свещената за японците планина Фуджи /Токио - Фуджи 150 км/. Фуджи на практика е вулкан, който за последен път е изригнал на 16 декември 1707 г. Изключителната ѝ симетрично конусовидна форма е от огромно значение за местната култура и тя често присъства в изкуството на региона. Изкачване с автобус до 5-тата станция на планината, разположена на 2300 м. надморска височина. Обяд в местен ресторант. Следва круиз с туристически кораб по езерото Аши. Отпътуване към хотела и в 16:00 ч. настаняване в Hakone Hotel 4* www.fhc.hakonehotel.jp/en-gb. Време е да се насладите на истинска японска баня - онсен, но преди това задължително трябва да се запознаете с правилата. По традиция, хората влизат голи в баните онсен, без бански, само ако преди това задължително са минали под душа. Баните онсен са тихо, но в същото време и много социално място. В тях човек може да се запознае и общува с останалите посетители, сред спокойната атмосфера на естествено топлите и лечебни води на вулканичните геотермални извори. Вечеря в 19:00 ч. Нощувка.

 • Ден 6 » 13.04.2020 Хаконе - Такаяма

  Закуска. В 09:00 ч. трансфер до гара Одавра. Едва ли има човек, който да не е мечтал да „полети“ с влака - стрела и да измине разстоянието с влак за приблизително същото време, като при полет със самолет. В 10:08 ч. отпътуване за Такаяма с високоскоростния влак Шинкансен. Напомняме да вземете със себе си само ръчен багаж. Основният багаж /по 1 куфар на човек/, ще бъде транспортиран до Киото отделно. Смяна на влака в Нагоя и в 11:43 ч. продължаване към Такаяма. Обяд във влака. В 14:18 ч. пристигане в Такаяма и начало на екскурзионната програма. Такаяма е един от малкото японски градове запазили традиционната си атмосфера по неповторим начин. Разглеждане на изложбената галерия Ятай Кайкан, с макети на фантастичните цветни платформи, използвани и до днес от местните жители по време на пролетния и есенния фестивал в града. Следва посещение на японска къща от периода Едо, принадлежала на известната търговска фамилия Кусакабе. Свободно време в квартал Санномачи в стария град на Такаяма, където можете да опитате от традиционните кулинарни вълшебства или да изпиете чаша саке от местна пивоварна. И за да бъде насладата пълна ни предстои нощувка в луксозна японска „страноприемница“ - риокан. В 18:00 ч. пристигане и настаняване в Ryu Resort & SPA 4* www.ryuresort.jp/lg_en/. Свободно време за релаксираща процедура в откритата онсен баня на хотела, с води извиращи от 1300 м. дълбочина. Вечеря в японски стил. Нощувка.

 • Ден 7 » 14.04.2020 Такаяма - Нагоя - Киото

  Закуска. В 09:00 ч. отпътуване за Такаяма . Попътно посещение на етнографски музей Хида, който се състои от 30 селски къщи, илюстриращи традиционната архитектура на планинските райони на Япония. Пасторалната атмосфера на Хида е силно подчертана от ефекта на типичните къщи със сламени покриви в стил „гашо - цукури“, оформени като с гънати за молитва ръце на монах. В 11:32 ч. отпътуване за Киото през Нагоя. Обяд във влака. Пристигане в Киото в 15:08 ч . и посещение на Златния храм Кинкакуджи - заобиколен от красив eзерен парк с вековни дървета, построен първоначално като богата екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу , а след смъртта му през 1408 г. превърнат в дзен храм. В 17:30 ч. настаняване в хотел Miyako Hotel Kyoto Hachijo (South Wing) 4* www.miyakohotels.ne.jp/kyoto-hachijo/english/index.html. Вечеря в местен ресторант. Нощувка.

 • Ден 8 » 15.04.2020 Киото - Нара - Киото

  Закуска. В 09:00 ч. начало на туристическата програма. Разходка в Киото в сезона на цъфналите вишни е като пътуване с машина на времето през единайсетвековната история на града, докосвайки се до магията на религията, архитектурата, естетиката, музиката, театъра и танците на тази изумителна страна. Започваме с Нара - първата японска столица, част от световното наследство на Юнеско. Посещение на най-известният и исторически важен храм - Тодайджи, наречен още „Великият храм на изтока“, построен през 752 г. по заповед на император Шому, за да приюти символът на града - сребърната статуя на Буда. Внимание заслужава и светилището Касуга - най-красивият шинтоистки храм в Нара, известен с уникалните си каменни фенери, наричани още „фенерите на желанията“. Няма как да пропуснем и впечатляващия парк на сърните, където над 1100 сърни, считани за посланици на боговете се разхождат на воля. Обяд в местен ресторант. Турът продължава с историческия замък Нидзе, построен през 1626 г. като резиденция на първия шогун от династията Токугава. Следва участие в чаена церемония. Пиенето на чай в Япония има не само целебно действие. Церемонията се счита за естетически култ, форма за умствено разтоварване, начин за възпитаване на елегантни маниери и стимул за доближаване до природата. За подобаващ завършек на деня ще посетим спектакъл в квартал Гион и ще наблюдаваме традиционните седем японски изкуства /икебана, танци, изпълнение на шемисен, кьоген и др./ на една сцена, по време на едночасово представление. Свободно време за разходки и вечеря. Връщане в хотела с градския транспорт. Нощувка.

 • Ден 9 » 16.04.2020 Киото - Осака

  Закуска. Отпътуване за Осака в 09:00 ч. Предстои Ви поредното приятно изживяване - попътно посещение и дегустация на традиционната напитка саке в Музея на сакето. Ще се запознаете с начина на производство и ще опитате реномирани видове саке, които се изнасят в над 60 страни по света. От магазина към музея можете да си закупите популярния елексир на отлични цени. Следва вълнуваща среща с третия по големина град в Япония - Осака, известен с екстравагантния си нощен живот, с футуристични жилищни зони, с вълнуваща постмодернистична архитектура и уникални кулинарни експерименти. Несъмнено най - внушителната забележителност тук е замъкът на Осака, построен през 1583, в стените на който се открояват разцъфтелите през Април вишневи дръвчета. Ще се насладите на истински японски градини в техния най - сияен вид, разположени около живописно езеро. Следва разходка из емблематичния пазар Куромон и оживената търговска улица Дотонбори сред пъстроцветни магазинчета и ресторанти, както и посещение на откритата панорамна обсерватория, намираща се на върха на грандиозната Умеда Скай Билдинг. Свободно време на панорамния етаж на сградата, от където се откриват изумителни гледки към града. Настаняване в Hotel Vischio Osaka By Granvia 4* https://www.hotelvischio-osaka.com/en/. Нощувка.

 • Ден 10 » 17.04.2020 Осака - Истанбул

  Закуска. Освобождаване на хотела в 12:00 ч. Свободно време за разходки и пазаруване в Осака. Трансфер до летище Кансаи в 18:00 ч. и полет за Истанбул с Турски авиолинии в 22:50 ч.

 • Ден 11 » 18.04.2020 Истанбул - София

  Пристигане в Истанбул в 05:10 ч. и полет с връзка за София в 07:45 ч. Кацане в София в 09:05 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетни билети София - Истанбул - Токио на отиване.
Самолетни билети Осака - Истанбул - София на връщане.
Летищни такси.
Багаж до 30 кг. чекиран и до 10 кг. ръчен.
Tрансфери: летище - хотел - летище в Токио и Осака.
Такса сигурност - SECURITY TAX.
Транспорт с автобус по описания маршрут.
3 нощувки със закуска в Metropolitan Tokyo Ikebukuro 4* в Токио.
1 нощувка със закуска и вечеря в Hakone Hotel 4* в Хаконе.
1 нощувка със закуска и вечеря - в японски стил, в риокан хотел Ryu Resort & SPA 4 в района на Такаяма.
2 нощувки със закуска в Miyako Hotel Kyoto Hachijo (South Wing) 4* в Киото.
1 нощувка със закуска в Hotel Vischio Osaka By Granvia 4* в Осака.
Целодневен сити тур на 10.04.2020 на Токио с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
Целодневен тур на 11.04.2020 до Нико с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
Целодневна екскурзия 12.04.2020 до Фуджи с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт, круиз по езерото Аши и обяд в местен ресторант.
Билет с резервирано място за влака Shinkansen Одавра - Нагоя на 13.04.2020.
Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Нагоя - Такаяма, с включен обяд на 13.04.2020.
Полудневен тур на 13.04.2020 в Такаяма с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт и входни такси за посещаваните обекти.
Посещение на етнографски музей Хида на 14.04.2020, с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса.
Билет с резервирано място за влака JR Limited Express Такаяма - Нагоя, с включен обяд, на 14.04.2020.
Билет с резервирано място за влака JR Bullet train Nozomi Нагоя - Кито на 14.04.2020.
Транспортиране и доставка до хотела на багажа от Хаконе до Киото (по 1 куфар на пътник).
Двучасов тур на 14.04.2020 в Киото, с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт и входна такса.
Целодневен тур на 15.04.2020 в Киото и Нара с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд.
Участие в чаена церемония в Киото на 15.04.2020.
Посещение на спектакъл в Гион - Киото на 15.04.2020.
Посещение на фабрика за саке и дегустация на 16.04.2020.
Целодневен тур на 16.04.2020 на Осака с включени - екскурзоводско обслужване, транспорт, входни такси за посещаваните обекти и обяд.
Обслужване по време на пребиваването в Япония от местен лицензиран екскурзовод на руски.
Представител и преводач на туроператора по време на цялото пътуване.
Медицинска застраховка на ЗАД "Алианц България", покритие 20 000 евро (за лица до 65 г).
Всички пътни и магистрални такси.

Цената не включва

Доплащане за настаняване в единична стая.
Разходи от личен характер и бакшиши.
Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
Мед. застраховка на ЗАД „Алианц България“, с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за организирано пътуване, при условие, че е извършено първо плащане по договора. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

Важна информация

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването 17 човека.
Визов режим няма изисквания за визи.
Необходими документи за пътуване: Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. За деца под 18 години - нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува с придружител. Не се прилагат задължителни имунизации и ваксинации. Няма задължителни медицински и здравни изисквания.

Застраховка Отговорност на ТО Емералд Травел »


Права на потребителите

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция със същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.
При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.
Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.

Полетна информация

08.04.2020 (TK1030) 21:40 София – 23:05 Истанбул
09.04.2020 (TK52) 01:40 Истанбул – 19:10 Токио
17.04.2020 – 18.04.2020 (TK87) 22:50 Осака – 05:10 Истанбул
18.04.2020 (TK1027) 07:45 Истанбул – 09:05 София
Авиокомпания Turkish Airlines
Адрес на авиокомпанията (България) бул. „Цар Освободител“ 14, 1000 Център, София
Тип самолет Boeing 737-800 / Boeing 777-300ER / Boeing 787-9
*Възможна е промяна в полетните разписания от страна на авиокомпаниите.

Общи условия

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗАД „Алианц България”. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 112, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, той му възстановява разходи до 100 (сто) Евро, независимо от размера на действително извършените такива и при условие, че събитието е покрито по условията на застраховката.
Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия.
При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла.
При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни.
Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен в случаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки.
Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел.
Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията му.
Туроператорът и местните партньори могат да oказват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя.
Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители и акт за раждане, както и копие от него.
При несъвпадащи фамилии на децата и родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи

а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Място, дата и часове на отпътуване

Датата на отпътуване е обявена в ценовата таблица за хотелско настаняване.
По време на пътуването с автобус се правят почивки на предвидените за целта места.
Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.

Условия за записване и плащане при стандартни цени

50 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.
Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута - Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Такса гориво

Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Истабул – 600 долара на тон / Истанбул – 600 долара на тон, Токио – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Истанбул / Истанбул - Токио, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Истанбул – София / Осака - Истанбул.

Застраховка

ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", с полица № 13160193100000005 / 20.06.2019 г. на ЗАД "Алианц България.

Други предложения

Кападокия 2021 с автобус от София - 7 нощувки без нощни преходи ранно записване
Кападокия 2021 с автобус от София - 7 нощувки без нощни преходи 7 дни през април, май или септември в Турция от Ихтиман, Пазарджик, Пловдив или София или Хасково
All inclusive почивка в Египет, Хургада - с дати за 2020 промо оферта
All inclusive почивка в Египет, Хургада - с дати за 2020 Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Почивка в Тунис 2020, 7 нощувки от София промо оферта
Почивка в Тунис 2020, 7 нощувки от София Резервации срещу депозит от 50 лв на пътуващ
Карнавалът в Ница и Мантон - със самолет и обслужване на български език
Карнавалът в Ница и Мантон - със самолет и обслужване на български език 4 дни през февруари във Франция и Монако от София
Нова година 2021 в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход
Нова година 2021 в Истанбул - 4 нощувки със закуски, дневен преход 5 дни през декември в Турция от Пловдив или София или Хасково

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми