Португалия - Страната на контрастите

Снимки

Португалия - Страната на контрастите. Едно незабравимо приключение, което започва от Лисабон, продължава на север към Порто, като по пътя ще посетим всички малки кътчета, ще се докоснем до всеки един обичай и традиция, ще усетим всяка тръпка на тази страна, 6 екскурзии включени в цената.

 • 1128
 • 8 дни
 • 7
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » Полет София - Лисабон

  Кацане на летището в Лисабон. Трансфер до хотел Vip Berna 3*. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 2 » Лисабон

  Обиколка на Лисабон Закуска в хотела.09:00 ч. - започване на обиколката с района на Belem, посещение на манастир „Жеронимуш“,, Belem Tower (отвън). Отпътуване за Baixa, посещаваме Chiado, Largo do Camões, Bairro Alto, and Avenida da Liberdade. След 13:00 ч. свободно време в центъра на града. Вечерта допълнителна екскурзия по желание: Традиционна фадо вечеря .Нощувка. Входна такса за манастир „Жеронимуш“, - 10€/на човек ( ако посетим манастир „Жеронимуш“ ще имаме нужда от слушалки /whispers като цената е 2€/на човек). ПО ЖЕЛАНИЕ ФАДО ВЕЧЕРЯ & ШОУ - РЕСТОРАНТ “PATEO DE ALFAMA” Уебсайт: www.pateodealfama.com

 • Ден 3 » Лисабон

  Свободен ден. Закуска в хотела. Свободно време или целодневна екскрузия по желание - Синтра и Кабо да Рока. Нощувка в хотел Vip Berna 3* Лисабон.

 • Ден 4 » Обидуш- Назаре- Баталя - Коимбра

  Обидуш- Назаре- Баталя - Коимбра Закуска в хотела. 08:30 ч. - Тръгване за Обидуш, бял средновековен град обграден от дворцови стени. Посещение на малката църква „Дева Мария“. Свободно време, за да се насладите на древния дух на Обидуш. Продължаваме в Назаре, живописно рибарско градче След като го обиколим се отправяме към манастира Batalha (посещение). След това отпътуваме с автобус към невероятния град Коимбра, най-важната културологична точка в центъра на Португалия. Била е столица на кралството в ранните дни на монархията (12 век). В Коимбра се намира един от най-важните университети в Европа. Посещение на новата и старата катедрала (преди или след университета на Коимбра, в зависимост от работното им време). Групата има резервация за посещение на университета на Коимбра (номера и времето ще бъдат съобщени). Настаняване в хотел Dom Luis 3* Коимбра. Вечеря в хотела (напитките не се включват). Нощувка. Манастир Batalha - 6 €/ на човек Старата катедрала - 3 €/ на човек.

 • Ден 5 » Коимбра - Гуирамеш - Брага

  Коимбра - Гуирамеш - Брага Закуска в хотела. 08:00 - Тръгване за Guimarães, разглеждане на забележителности, разходка по улица Санта Мария и посещение на двореца Ducal Palace (exterior). В Брага посещение на центъра на града (Старата катедрала), пешеходна разходка. След обяд посещение на Bom Jesus Sanctuary. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря с включени напитки включени в цената. Нощувка.

 • Ден 6 » Брага - Порто

  Брага - Порто Закуска в хотела. 08:30 ч. - Тръгване за Порто. Разглеждане на забележителности и Stock Exchange Palace. В Порто ще имаме половин ден- Започваме с жп гара Сао Бенто известна със своите плочки и старата катедрала (Понте Дом Луис I / Ribeira Quarter). Посещение на църквата „Св. Франсис“ и катедрабата. Посещение на Port Wine и дегустация в избите на Port Wine във Vila Nova de Gaia. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7 » Авиеро - Томар - Фатима

  Закуска в хотела. 08:30 ч. - Отпътуване за Авиеро, известен със своите канали, ар нуво архитектура и цветни Moliceiros лодки. Градът е разположен на ръба на Ria de Aveiro, обширна солена водна лагуна, която е известна с морските водорасли, солта и изобилието от риба. Продължаваме към Томар, посещение на Convent of Christ и свободно време в града. Трансфер до хотела във Фатима. Вечеря и нощувка.

 • Ден 8 » Полет за София

  Закуска. Трансфер до летището в Лисабон. Отпътуване с авиокомпания Уиз Еър за полет Лисабон - София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет София - Лисабон - София с редодовен полет на Wizz Air;
Летищни такси;
Трансфер летище - хотел - летище;
Регистриран багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
3 нощувки със закуски в хотел Vip Berna 3* или подобен в Лисабон;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Dom Luis 3* или подобен в Коимбра;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел Flag Braga 3* или подобен в Брага;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Sao Hose 4* или подобен във Фатима;
Панорамна обиколка на Лисабон;
Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре;
Посещение на манастира Баталха;
Панорамна обиколка на Гимараеш;
Целудневна екскурзия до Порто;
Паорамна обиколка на Фатима;
Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро;
Представител на туроператора с български език за целия престой;
Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Цената не включва

Целодневна ексурзия до Синтра и Кабо да Рока с включени билет и транспорт - 126 лева на човек;
Фадо вечер - 122 лева възрастен/ 61 лева за деца до 11,99 г.;
Задължителен бакшиш за шофьорите и екскурзоводите в Лисабон, около 5 евро на ден;
Други разходи за мероприятия, посещавани по желание;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета, цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара;
Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава;
Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД „БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

Важна информация

Минимален брой туристи: 25 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.
Туроператорът е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2019 г. до 07.09.2020 г. Договорът е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).


Полетно разписание

Превозвач: Wizz Air
София – Лисабон: излита: 12:40 / каца: 15:00 ч.
Лисабон – София: излита: 15:40/ каца: 21:40 ч.
Трансфер летище- хотел – летище: продължителност: Около 30 минути в посока с 3/4 * автобус.

Допълнителни екскурзии

Фадо Вечер - 126 лева за възрастен/ 61 лева за дете 02-11.99 г.
19:30 ч. – Отпътуване за ресторант “Pateo de Alfama”. По време на вечерята ще слушате фадо. Често сравняват фадо с госпъл музиката поради мелодиите с характер, но фадо се пее на светлината на свещи и като основа служи мистичния звук на португалската китара. Текстовете на фадо може да звучат тъжно тъй като някои от тях са за изгубена любов или забранени страсти, но те са също и весели когато темата на песните е свързана с вино, борба на бикове и прекарване на време с най-добрите ни приятели!

Синтра – Кабо да Рок а- 126 лева на човек
Цял ден в Синтра. Закуска в хотела. Тръгване за Синтра, чаровен малък град, който поради своя микроклимат и естествена природна красота е бил избран от португалското кралство за ваканционен тип селище в продължение на много векове.

Поради огромното си историческо богатство и стари сгради ЮНЕСКО включи Синтра в списъка на Световното културно наследство. Посещаваме кралския дворец от 14 век. Свободно време за разглеждане на историческия център. Продължаваме към Cabo da Roca via Estoril и Cascais. Cabo da Roca е най-западната точка на континента Европа. Великият португалски поет Luis de Camões пише за това специално място: “тук свършва земята и започва морето”. Продължаваме с автобуса по крайбрежната ивица на Guincho и пристиагаме в Cascais, бившо рибарско село свързано днес със сферата на услугите & туризма. Връщане в хотела.

Цената включва: трансфер, входна такса за Quinta de Regalia, входна такса за парк ан Дворец Пена, входна такса за Двореца Пена и екскурзоводско обслужване.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Описание на хотела

Vip Berna 3* https://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx

Местоположение
Хотел Vip Inn Berna Hotel 3* се намира само на 300 метра от метростанция Campo Pequeno, разположен в центъра на бизнес средите в Лисабон. Международно летище „Умберто Делгадо” е само на 4,6 километра от хотела. В близост (100метра) има достъп до обществения транспорт (автобус, метро, влак). Гостите могат да наемат автомобил от денонощната рецепция на хотела.

Хотел и Стаи:
Стаите в хотел VIP Inn Berna са климатизирани и разполагат с мебели от дърво и подове с мокет. Всички стаи имат работно бюро, сейф и самостоятелна баня. Разполага с 240 стаи, включително 2 апартамента, които осигуряват комфорт и уют на гостите. В хотела също има на разположение 5 конферентни зали за бизнес срещи и банкети, чийто капацитет е 185 души.
Ресторанти и барове:
Всяка сутрин се предлага местна и международна закуска. Барът сервира разнообразие от питиета и освежителни напитки. Осигурен е рум-сървиз. Ресторантът на хотела работи специално за по-големи групи и предлага кулинарното разнообразие на традиционната португалска кухня.
Удобства:
– Денонощна рецепция;
-Самостоятелна баня;
- Частен паркинг е достъпен на място (резервация не е необходима) и цената е EUR 2 на час;
-Рум сървиз;
-Безплатен WiFi;
-Бар;
– Обменно бюро;
– Перални и копирни услуги.
Домашни любимци не се приемат.

Резервации

Авансово плащане: 350 лв./ човек при подписване на договор.
Краен срок за плащане: 31 дни преди датата на заминаване.

Други предложения

Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар
Сафари в Танзания и почивка на остров Занзибар 12 дни през юли или ноември в Занзибар, Танзания и Монголия от София
Кападокия - Ексклузивен тур из земята на феномените с полет от София промо оферта
Кападокия - Ексклузивен тур из земята на феномените с полет от София Резервации срещу депозит от 50 лв. на пътуващ до 16.07.2020
Великден на остров Тасос - 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Zoe 4*
Великден на остров Тасос - 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Zoe 4* 4 дни през април в Гърция от Благоевград, Дупница или Сандански или София
Кемер, Анталия, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София
Кемер, Анталия, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София 8 дни през август, септември или октомври в Турция от София
Лигурска ривиера
Лигурска ривиера 6 дни през септември в Италия и Монако от Пловдив или София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми