Круиз по Нил - Кайро, Хургада и нощувка във влак на 07.05.2021

Снимки

В програмата са включени хотели с различни категории и различен вид хранения, от които всеки потребител може да избере според личните си предпочитания и ценови диапазон.

Туроператорът предоставя БЕЗПЛАТЕН PCR ТЕСТ. Тестовете ще се правят в лабораториите "Рамус". В лабораторията не трябва да се заплаща нищо, а да се предостави ваучера за пътуване с Туроператора. При пристигане в Египет е необходимо туристите да предоставят негативен резултат от проведен до 72 часа преди отпътуване PCR тест. За децата до 6 годишна възраст НЕ е необходим задължителен PCR тест.

При пристигане в България, за да се избегне 10-дневната карантина, ще е необходим тест с отрицателен резултат, направен до 72 часа преди пътуването. Тестът може да бъде направен и в България до 24 часа от влизането в страната със специална цена в лаборатория Рамус. След представяне на талон с 20 % отстъпка, тестът ще е 80.00 лева.Талонът ще се предостави на клиентите преди пътуването за ЕГИПЕТ.

Кампанията „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“ е валидна за резервации направени до 28.02.2021.

 • 1236
 • 8 дни
 • 7
 • Влак; Кораб; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Май;

Програма

 • Ден 1 » 07.05.2021 Кайрo

  Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване в 08:00 ч. с чартърен полет. Кацане на летище Кайро в 10:30 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Свободно време. Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу. Трансфер до хотела. Нощувка.

 • Ден 2 » 08.05.2021 Кайро

  Закуска. Възможност за целодневна екскурзия до Александрия (срещу доп. доплащане), втория по големина град в Египет основан през 334 г. пр. Хр. от Александър Велики. Разглеждане на катакомбите Ком ел Шокафа, пилона на Помпей, Библиотеката в Александрия, Цитаделата в града, една от най-важните в Средиземноморието. Отпътуване обратно за Кайро. Вечерно шоу - Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 3 » 09.05.2021 Кайро - Асуан

  Закуска. Освобождаване на хотела. Следва туристическа програма и обиколка на Пирамидите в Гиза и Египетския музей. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. Посещение на Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. Отпътуване с влак за Асуан. Вечеря във влака. Нощувка във влака. Пътуване за Асуан.

 • Ден 4 » 10.05.2021 - Асуан

  Закуска. Туристическа програма в района на Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Обяд. Туристическата обиколка продължава до недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Трансфер до круизния кораб в Асуан. Настаняване на кораба и обяд. Възможност за посещение на храма Абу Симбел (срещу доп. доплащане) - Храмът на Рамзес II и Нифертити. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Връщане на борда на кораба. Вечеря и нощувка на кораба в Асуан.

 • Ден 5 » 14.05.2021 Хургада – София

  Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 13:00 ч. с директен чартърен полет. Кацане на летище София в 16:40 ч.

 • Ден 6 » 12.05.2021 Луксор

  Закуска. Туристическа програма по източното крайбрежие на Нил с посещение на храма в Луксор (древната столица на египетските фараони), разположен върху останките на древна Тива. посещение на големият храм в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Храмът е издигнат от Рамзес II и впечатлява с гигантските си папирусови колони. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Свободно време на кораба в Луксор. Вечеря на кораба в Луксор. Нощувка на кораба в Луксор

 • Ден 7 » 13.05.2021 Хургада

  Закуска. Освобождаване на каютите. Отпътуване към западния бряг на Нил. Посещение на комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство. Разглеждане на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут - първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон - две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Разположени са в Тиванския некропол, близо до днешния град Луксор. Отпътуване с автобус за Хургада. Пристигане вечерта. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет за Чартърен полет София - Хургада/Кайро - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. ръчен
Трансфер летище - хотел - летище
Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
Изпращане от представител на TA на летище София
2 нощувки на база закуска и вечеря в BARCELO CAIRO PYRAMIDS HOTEL 4*(или подобен) в Кайро
1 нощувка на база закуска и вечеря в спален влак от Кайро до Асуан
3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Асуан до Луксор на компанията "Grand Sun Cruises"
1 нощувка на база all inclusive в хотел DESERT ROSE 5* / PYRAMISA BEACH RESORT 5* / AMARINA ABU SOMA RESORT 5* (или подобен) в Хургада или подобен) в Хургада
Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу
Посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро / включен обяд, трансфери, входни такси / Вечерно шоу - Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза
Описаната туристическа програма - храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан, храмовете в Ком Омбо и Едфу; храмовете в Луксор и Карнак; Долината на царете и храма на Хатшепсут
Обслужване на български език на място
Обслужване по време на всички допълнителни екскурзии от местен лицензиран екскурзовод на български езикPCR тест за COVID-19 при отпътуване за Египет (при условие, че има наложено такова изискване)

Цената не включва

Такса гориво (виж забележката по- долу)
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв
Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв
Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
Входна виза за Египет - $ 25, заплаща се на летището
Бакшиш за целия престой (заплаща се задължително на място)
Напитки на борда на круизния кораб
Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 360 EGP)
Разходка с балон над западния бряг на река Нил
Посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и Нубийско селище Екскурзия до Абу Симбел

Важна информация

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 28.02.2021 от КАМПАНИЯТА „Плати 25 евро при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“.
1. Плащания:1.1 Депозит в размер на 25 евро на възрастен.1.2 Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
2. Анулационни срокове:2.1 Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без да дължи неустойка.2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер на 25 евро на възрастен.2.3 При анулация след доплащане на пълната сума - неустойките са съгласно договора за пътуване.2.4 Емералд Травел България настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".
УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ЛЯТО 2021 НАПРАВЕНИ ОТ 01.03.2021:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване, с изключение на текущите кампании.Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
Условия за записване и плащане при стандартни цени:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване. Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането
Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи: 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет
Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт
Визов режим: Има
Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.

Застраховка Отговорност на ТО Емералд Травел »


Описание / Транспорт

Заминаване: VBB5007 08:00 София - 11:30 Кайро
Връщане: VBB5006 11:00 Хургада - 15:10 София
Тип самолет:
Адрес на авиокомпанията: гр. София, 1574, бул."Шипченски проход" №63Авиокомпания: ALK Airlines
*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията

Основна информация и допълнителни услуги

Такса гориво:Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите. Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Кайро – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Кайро, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Кайро-София.Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция за същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето. При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия. Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит. При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума. При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.
Общи условия:
Медицинската застраховка по туристическите пакети е на ЗК "ЛЕВ ИНС" АД. Съгласно Общите условия по застраховката „Помощ при пътуване” при необходимост от медицинска помощ, до 24 часа след настъпване на събитието Застрахованият лично или чрез упълномощено от него медицинско или друго лице, е длъжен незабавно да се свърже с Асистанс компанията "КОРИС БЪЛГАРИЯ" ООД на тел. +359 2 90 30 114, е-mail: operations@coris.bg и да предаде необходимата информация на български или английски език. В случай, че Застрахованият не изпълни това задължение и не уведоми Асистанс компанията, като при това самостоятелно или чрез друго лице организира оказването на медицинска помощ, при предявяване на претенция към Застрахователя след завръщането си в България, Застрахователят има право да откаже да плати или частично да признае за плащане всякакви разходи във връзка с настъпилото събитие и оказаната помощ. Цените с включени отстъпки за ранно записване са валидни само при направена и заплатена резервация по обявените за всеки хотел срокове и условия. При настаняването в стаи тип – тройни (TRPL), както и двойни с допълнително легло (DBL + ex. bed), не се гарантират 3 редовни легла. При настаняване на 2 възрастни с 1 или 2 деца (DBL + 1 chd; DBL + 2 chd), третото и четвъртото легло винаги са допълнителни, тип разтегателни. Стаи с изглед към морето, се гарантират само възможно само в хотелите, в които има обявено доплащане за такъв тип стая. Стаи тип PROMO и ECONOMY са с по-ниска цена, различни от стандартните стаи. Те са с по-малък размер, с крайно местоположение на територията на хотела, на приземен етаж, без балкон или тераса, с малка баня и различно обзавеждане. Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите до 12:00 ч. в деня на отпътуване, освен вслучаите, когато в хотела не е указано друго. В деня на пристигане (преди 14:00 ч.) и на напускане (след 12:00 ч.) услугите в хотелите се ползват срещу заплащане, включително храни и напитки. Броят на храненията в хотелите съответства на броя на резервираните нощувки. Пример: при резервация за 7 нощувки се ползват 7 закуски, 7 вечери или същия брой обяди и междинни хранения, ако хотелът е на all inclusive. Туроператорът не носи отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел. Всеки хотел определя индивидуално цените и условията за ползване на допълнителните услуги на територията на хотелския комплекс. Туроператорът и местните партньори могат да указват съдействие в случай на нужда от медицинска помощ, но не носят отговорност при неспазване на общите условия на застрахователя от страна на потребителя. Концепциите All inclusive; Ultra All incl; Hight class all incl и др. се определят индивидуално от всеки хотел и не гарантират наличието на определени видове храни, напитки и услуги. Лица, пътуващи с един родител или без родители, представят освен международен паспорт, нотариално заверена декларация от единия или от двамата родители. При несъвпадащи фамилии на децата и пътуващите родителите, пред граничните власти се представят освен международните паспорти и акт за раждане на децата, както и копие от него.

Информация за допълнителните екскурзии

Автобусна екскурзия до Абу Симбел с включени входни такси - при минимум 15 туристи. Цени: възрастен: 110 евро; дете от 6 – 11:99 – 50 евро; дете от 0 – до 5:99г. – безплатно.
Посещение на Александрия с включени входни такси, транспорт и обяд:Цени: възрастен: 120 евро; дете от 6 – 11:99 – 60 евро; дете от 0 – до 5:99г. – безплатно.

• Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод на български език.• Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в Египет.• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително до 25 дни преди отпътуване.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми