Екскурзия до Виетнам и Камбоджа за Нова година

Снимки

Екскурзия за Нова Година във Виетнам и Камбоджа.

 • 673
 • 14 дни
 • Комбиниран транспорт; Кораб; Самолет;
 • полупансион; с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Декември;

Програма

 • Ден 1 » 22.12.2019

  Сборен пункт на летище София в 10.25 ч., Терминал 2. Самолетен полет София - Доха в 12.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. Самолетен полет Доха - Ханой в 20.50 ч.

 • Ден 2 » 23.12.2019

  Пристигане в Ханой в 07.25 ч. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой - градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: - Пагодата на една колона, построена през 1049 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; - „Храмът на литературата’’, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; - храмът „Нгок Сон’’, намиращ се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; - впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Нощувка в Ханой.

 • Ден 3 » 24.12.2019

  Закуска. От 08.00 ч. - екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера - Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.

 • Ден 4 » 25.12.2019

  Закуска. Трансфер до летището. В 10.30 ч. - вътрешен полет Ханой - Хюе с “Jetstar”. В 11.40 ч. - пристигане в Хюе. В Хюе Ви предстои разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата “Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: - Цитаделата и разположения в нея императорски дворец, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музеи. - Гробницата на император Кай Дин, строена в продължение на 11 години. Пътуване до Хой Ан. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Вечеря и нощувка в Хой Ан.

 • Ден 5 » 26.12.2019

  Закуска. Пешеходна обиколка на централната част на град Хой Ан, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: ще видите Китайския храм, Японския покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Отпътуване към Дананг. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. В Дананг ще разгледате интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Вечеря и нощувка в Дананг.

 • Ден 6 » 27.12.2019

  Закуска. С лифт ще се изкачите до хълма Ба На - определен за една от 5-те топ забележителности на Виетнам. Ризортът „Ба На Хилс” продължава да се развива от откриването си до ден днешен, предлагайки нови и нови забавления на посетителите. „Ба На Хилс” се слави като весел и забавен ризорт, място за провеждане на множество фестивали като Фестивалът на цветята през пролетта, Фестивалът на виното, Летен фестивал, Уличен карнавал и т.н. Най-голямата гордост за „Ба На Хилс” днес е Златният мост, определен от списание „Таймс” като „едно от най-интересните места, които можете да посетите в света”. В ранния следобед - връщане с лифт до Дананг. Трансфер до летището. В 18.40 ч. - вътрешен полет Дананг - Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet”. Пристигане в Сайгон в 20.05 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон.

 • Ден 7 » 28.12.2019

  Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) - най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Президентския дворец. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание - посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) По желание - вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо. Нощувка в Сайгон.

 • Ден 8 » 29.12.2019

  Закуска. Свободен ден или, по желание - екскурзия до Делтата на река Меконг. С автобус ще пътувате до Вин Лонг - провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. С моторна лодка ще стигнете до плаващия пазар. Тук ще имате възможност да наблюдавате пазаруване във вода от лодки - нещо, което можете да видете само в Азия. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. Следобед ще се разходите по тесните канали. Вечеря и нощувка в Сайгон.

 • Ден 9 » 30.12.2019

  Закуска. Свободен ден или, по желание - екскурзия до националния парк „Кан Джо” - биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО, един от най-значимите резервати за диви животни във Виетнам. По време на екскурзията ще посетите Острова на маймуните, където живеят над 1 000 маймуни, крокодилска ферма и уникална мангрова гора. Нощувка в Сайгон.

 • Ден 10 » 31.12.2019

  Закуска. Трансфер до летището и в 08.30 ч. - полет Сайгон - Пном Пен с “Vietnam Airlines”. Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на Кралския дворец и Сребърната пагода, Националния исторически музей, Националния паметник на славата. Новогодишна вечеря - по желание. Нощувка в Пном Пен.

 • Ден 11 » 01.11.2020

  ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! След закуска - пътуване до Сием Реп с корабче при възможност или автобус със спирка в рибарско селище и на екзотичен пазар на местни деликатеси. Вечеря с традиционни танци „Апсара”. Нощувка в Сием Реп.

 • Ден 12 » 02.01.2020

  В 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Връщане в хотела за закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на храмовете Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, Фимеанакас. Продължава се към храма “Та Prоhm”. След това се посещава историческата зона „Ролус” от преданкорския период. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

 • Ден 13 » 03.01.2020

  Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане - екскурзия по езерото Тонле Сап. Трансфер до летището и в 20.30 ч. полет Сием Реп -Банкок. Пристигане в Банкок в 21.50 ч.

 • Ден 14 » 04.01.2020

  В 2.35 ч. - полет Банкок - Доха. Кацане в Доха в 05.45 ч. Полет Доха - София в 06.50 ч. Пристигане на Летище София в 12.00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 890 лв./ 455 евро (17.01.2018г.) - подлежат на потвърждение;
всички трасфери летище - хотел - летище;
11 нощувки със 11 закуски в хотели 3* и 4*;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.)
1 обяд (3-ти ден);
4 вечери в местни ресторанти;(4-ти, 5-ти,, 8-ми, и 12-ти ден)
1 вечеря с традиционни танци „Апсара”(11-ти ден);
екскурзия с автобус до залива Халонг (3-ти ден);
корабен круиз в залива Халонг (3-ти ден);
разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр. Хюе (4-ти ден);
посещение на хълма Ба На и Златния мост- (6-ти ден);
пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп (11-ти ден);
наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата;
входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв.

Цената не включва

виза за Виетнам - 25 щ. долара;
виза за Камбоджа - 30 щ. долара (издава се на място на летището) - плаща се на място;
такса за обработка и подаване на документите за визи - 50 лв.;
медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв. (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. - 64 лв.;
допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;

Важна информация

*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2018 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите във Виетнам и Камбоджа не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

3. Цените 4 990 лв./ 5 090 лв. са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 570 лв.- /подлежи на актуализация/.

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая, са към дата 15.03.2018 г и подлежат на актуализация.

При записване е необходимо да се внесе депозит от 2 500 лв.
Промоционалнаta цена 4 990 лв. е валидна при записване и капариране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване и група от минимум 10 човека. Стандартната цената 5 090 лв. е валидна при записване и капариране в срок по малък от 6 месеца от датата на отпътуване при условие, че има свободни места. При група от минимум 10 човека.
В случай че не се събере група от 10 човека, се налага доплащане.
При желание на клиента, може да се организира индивидуално пътуване с екскурзоводско обслужване на английски език.
Обиколките в градовете подлежат на препотвърждение според актуалната програма на местните туроператори.


Необходими документи

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
1 снимкa (паспортен формат - актуалнa) за визата за Виетнам на дигитален носител
1 снимка (паспортен формат - актуална) за виза за Камбоджа - да се носи на летището на влизане в Камбоджа;
Снимките трябва да са на светъл фон и лицето да е без очила.
За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина. Сканирана основна страница на паспорта на дигитален носител.

Допълнителни екзкурзии

посещение на тунелите Ку чи – 45 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) – (7-ми ден);
вечерна разходка с круизен кораб по река Меконг с музика на живо и танци – 30 щ. долара– (7-ми ден);
екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг и разходка с лодка в делтата на р. Меконг – 75 щ. долара (8-ми ден).
екскурзия до парка „Кан Джо” – 75 щ. долара (9-ти ден);
доплащане за Новогодишна вечеря – 80 евро (10-ти ден)
екскурзия по езерото Тонле Сап - 22 щ. долара (за група от минимум 7 човека, при по-малка група се налага доплащане) (13-ти ден);

Информация за хотелите

Ханой - Thang Long Opera Hotel 4* //thanglonghanoihotels.com/ 

Хой Ан- Atlas Hotel 4* //atlashoian.com/ 

Хюе - Mondial Hue Hotel 4* www.mondialhotel.com.vn/ 

Сайгон - Hotel Aristo Saigon 4* www.aristosaigonhotel.com/ 

Пном Пен - Sun & Moon Urban Hotel 4* www.sunandmoonhotel.com/ 

Сием Реп - Treasure Oasis Hotel 4* //treasureoasishotel.com/

Други предложения

Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4*
Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4* 8 дни през май, юни, юли, август или септември в Италия от София
Екскурзия цял Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Мианмар с полет от София
Екскурзия цял Индокитай - Виетнам, Камбоджа, Лаос и Мианмар с полет от София 18 дни през март във Виетнам, Камбоджа, Лаос и Мианмар (Бирма) от София
Кушадасъ - Лято 2019 Самолетна програма със 7 нощувки от София промо оферта
Кушадасъ - Лято 2019 Самолетна програма със 7 нощувки от София Промоционални цени до 31.05.2019 или до изчерпване на местата.
Първа пролет в Израел с екскурзовод и водач на български
Първа пролет в Израел с екскурзовод и водач на български 4 дни през май или юни в Израел и Палестина от София
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от Варна
Сицилия от А до Я през 2020 с полет от Варна 8 дни през април или септември в Италия от Варна

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми