new-year-in-serbia-subotica-the-magnificent-city-of-vojvodina_5d4ab2196b605syx.jpg

Нова година 2024 в Сърбия и град Суботица - Великолепният град на Войводина

Снимки

Да опознаем Войводина - място, където се срещат различни религии, нрави, разбирания и традиции!

 • 690
 • 4 дни
 • 3
 • Автобус; Собствен транспорт;
 • пълен пансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Забавление;
 • София;
 • Декември;

Програма

В зависимост от деня на заминаване, програмата се провежда в един от следните варианти:

 • Ден 1 » /30.12.2023 г./ София - Нови Сад - Суботица

  Отпътуване в 07.30 ч. от София, пл. Св.Ал. Невски в посока Калотина - Ниш - Белград - Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най-големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав. Известен като градът на 100-те моста. Разходка из центъра на града, свободно време. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria ****. Напитка за „добре дошли“. Вечеря с жива музика и с бенда CУ. Нощувка.

 • Ден 2 » /31.12.2023 г./ Суботица - Палич - винарна „Дворецът на вината“

  Закуска. Разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св.Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от необарока, класицизма и по-модерните от XX-ти век. Отпътуване за Палич, град - курорт, разположен на едноименното езеро, смятано за най-голямото в Сърбия, и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти - Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалния павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 8 марки отлежали вина - Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за почивка, покупки и подготовка за празничната нощ. Препоръчваме ви да се включите в празненствата, които са през целия ден в центъра на Суботица. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта с групата Златне струне с универсален репертоар. Нощувка.

 • Ден 3 » /01.01.2024 г./ Суботица - Келебия

  Късна закуска. Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там, освен че ще посетите една от най-известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса, в автентична обстановка и с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружено с греяно вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета с впряг, ако времето позволява, или с шейни. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и разходка. ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ - т.н. „Реприз“ на сръбски, или повторение на предишната Новогодишна вечеря, и то отново с богато меню и жива музика заедно групата Златне струне /напитките се заплащат допълнително/. Нощувка.

 • Ден 4 » /02.01.2024 г./ Суботица - София

  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 • Ден 1 » /30.12.2023 г./ София - Нови Сад - Суботица

  Отпътуване в посока Калотина - Ниш - Белград - Нови Сад. Пристигане в Нови Сад, най-големият град на автономната област Войводина, разположен на река Дунав. Известен като градът на 100-те моста. По желание и съобразено с графика и часа на пристигане на автобусната група - разходка из центъра на града. Продължаване за Суботица. Пристигане и настаняване в хотел Patria ****. Вечеря с жива музика и с бенда CУ. Нощувка.

 • Ден 2 » /31.12.2023 г./ Суботица - Палич - винарна „Дворецът на вината“

  Закуска. Пеше ходна разходка из историческия център на Суботица, където стъпка по стъпка ще открием мултикултурният дух на града: Народното позорище /Народният театър/, Градският театър, Кметството или Градската куча, Синагогата (отвън), православният храм Възнесение Господне, Катедралата Св. Терезия. Зад палитрата от богато украсени сгради, можете да видите стилове от необарока, класицизма и по - модерните от XX-ти век. Отпътуване за Палич, съобразено с графика на автобусната група, град - курорт разположен на едноименното езеро, смятано за най - голямото в Сърбия и известно със своите кални бани и СПА центрове. Със своите забележителни обекти - Водната кула, Кабарето за жени, Голямата тераса, Музикалният павилион, както и добре познатото езеро, уникалната тишина и спокойствие, всяка част от тази магия помага на туристите да открият красотите на това селище. Разходка около крайезерната алея. Посещение на винарна „Дворецът на вината“, където можете да се насладите на 8 марки отлежали вина - Talijanski rizling, Šardone, Sovinjon blan, Don Oliver, Karmen, Tempranjilo, White Bermet and Black Bermet and Black Burgundac. Дегустацията ще бъде придружена от ябълки, сирена и маслини. Връщане в хотела. Обяд в ресторанта на хотела. Свободно време за почивка и подготовка за празничната нощ. Препоръчваме ви да се включите в празненствата, които са през целия ден в центъра на Суботица. Новогодишна вечеря с богато меню, неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки, жива музика до сутринта с групата „Златне струне“ с универсален репортоар.  *******Новогодишно меню******** Предястия: Студено предястие - прошуто, пикантна войводска наденица „Кулен“, пушено свинско филе, френска салата, „Казино“ яйце, сирене фета Топло предястие - сом Орли Основно ястие: Телешка пържола с пилешки черен дроб и гъби Пиле по римски (с шунка, пушено сирене и домати) Свинско филе за чревоугодници (с пълнеж от наденица Кулен, пушено сирене, гъби и печена чушка) Салата: Сезонна (домати, зеле, печена чушка) Десерт: Торта „Дисниленд“ и торта „Капри“ Ястие след полунощ: Мини зелеви сърмички Отворен бар - неограничено количество местни безалкохолни и алкохолни напитки и шампанско ЧЕСТИТА НОВА 2021 ГОДИНА! Srećna Nova godina!

 • Ден 3 » /01.01.2024 г./ Суботица - Келебия

  Късна закуска. Отпътуване за Келебия, китно селище, разположено на 8 км от Суботица. Именно там, освен че ще посетите една от най-известните конеферми, в която се отглеждат породистите коне липицанер, ще можете да се включите в предвидения обяд на шведска маса, в автентична обстановка и с жива музика, да опитате различните видове мезета местно производство, придружени с греяно вино и чай с ром. Също така ще можете да се разходите с карета в пряг, ако времето позволява, или с шейни. Връщане в хотела. Свободно време за почивка и разходка. ВТОРА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ - т.н. „Реприз“ на сръбски, или повторение на предишната Новогодишна вечеря, и то отново с богато меню и жива музика заедно групата „Златне струне“ /напитките се заплащат допълнително/.

 • Ден 4 » /02.01.2024 г./ Суботица - София

  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус
3 нощувки със закуски в хотел Patria 4**** в Суботица
напитка за „Добре дошли“
1 обяд в ресторанта на хотела на 31.12.2023 г.
1 обяд в конеферма в Келебия с жива музика, греяно вино и чай с ром на 01.01.2024 г.
1 обикновена вечеря с жива музика на 30.12.23
1 Новогодишна вечеря с неограничено количество алкохолни, безалкохолни напитки местно производство и жива музика
1 празнична вечеря - реприз на 01.01.2024 г. с жива музика /напитките се заплащат допълнително/
дегустация на 8 марки местни вина във винарна „Дворецът на вината“
водач от агенцията
туристическа програма в Суботица, Палич и Нови Сад
мед. застраховка с покритие 5000 EUR

Цената не включва

музейни такси
разходи от личен характер
повишение на транспортни разходи /обявява се 20 дни преди отпътуване/
Доплащане за единична стая: 95 лв.
медицинска застраховка за туристи над 65 г. - 5 лв.

Условия за резервация и анулация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията и за провеждане на автобусната програма: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат мин. брой: 7 дни преди началната дата.
Необходими документи: лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания. Екскурзията е подходяща за лица с намалена или ограничена подвижност!
Начин на плащане: депозит - 300 лв., доплащане - до 30 дни преди отпътуване.
Използвани транспортни средства по програмата:автобус
Парична единица на Сърбия - DIN - Сръбски динар (1 EUR ~ 108 DIN)
Намаление за дете до 9.99 г. с 2-ма възр. в стая - 240 лв.
Намаление за ползване на собствен транспорт - 120 лв.

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »


Описание на хотела

Хотел Patria е хотел 4**** (www.hotelpatria.rs), разположен в идеалния център на Суботица. Комуникативното му място позволява човек да се потопи в атмосферата на историческият център на града и да се усети уникалната смесица на архитектура, традиции и разбирания от Централна Европа и Балканския полуостров. Стаите са удобни и просторни. Ресторант Vojvodinian предлага местна и интернационална кухня, ако искате да се отпуснете с питие или парче торта, можете да го направите в кафе - сладкарница Makarena.

Популярни дестинации

Почивки в Австрия 🇦🇹 Почивка в Албания 🇦🇱 Почивки в Аржентина 🇦🇷 Почивки в Бразилия 🇧🇷 Почивка в България 🇧🇬 Почивки във Ватикана 🇻🇦 Почивки във Великобритания 🇬🇧 Почивка във Виетнам 🇻🇳 Почивки в Германия 🇩🇪 Почивка в Гърция 🇬🇷 Почивка в Дания 🇩🇰 Почивки в Доминикана 🇩🇴 Почивки в Египет 🇪🇬 Почивка в Естония 🇪🇪 Почивки в Индия 🇮🇳 Почивки в Индонезия 🇮🇩 Почивки в Испания 🇪🇸 Почивка в Италия 🇮🇹 Почивка в Йордания 🇯🇴 Почивки в Камбоджа 🇰🇭 Почивка в Кения 🇰🇪 Почивки в Китай 🇨🇳 Почивки в Куба 🇨🇺 Почивки в Латвия 🇱🇻 Почивка в Литва 🇱🇹 Почивка в Мавриций 🇲🇺 Почивка в Малта 🇲🇹 Почивка в Мароко 🇲🇦 Почивка в Монако 🇲🇨 Почивка в Норвегия 🇳🇴 Почивки в ОАЕ 🇦🇪 Почивки в остров Бали 🇲🇾 Почивки в Португалия 🇵🇹 Почивки в Сан Марино 🇸🇲 Почивка в Сейшелски Острови 🇸🇨 Почивки в Словения 🇸🇮 Почивка в Тайланд 🇹🇭 Почивка в Танзания 🇹🇿 Почивки в Тунис 🇹🇳 Почивка в Турция 🇹🇷 Почивки в Узбекистан 🇺🇿 Почивка в Уругвай 🇺🇾 Почивки във Филипини 🇵🇭 Почивки във Франция 🇫🇷 Почивки в Чехия 🇨🇿 Почивки в Шри Ланка 🇱🇰 Почивка в Япония 🇯🇵

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми