Нова година 2020 - екскурзия до Мексико и Куба

Снимки

 • 743
 • 14 дни
 • 10
 • Самолет;
 • All Inclusive; с включена закуска;
 • Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Декември;

Програма

 • Ден 1 » 22.12.2019

  Среща в 06.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София - Мадрид в 08.30 ч. с “Bulgaria Air”. Пристигане в Мадрид в 11.10 ч. В 13.15 ч. - трансокеански полет Мадрид - Мексико сити с “Iberia”. Пристигане в Мексико сити в 18.35 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 2 » 23.12.2019

  Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи - Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка.. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 3 » 24.12.2019

  Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ - 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена - Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 4 » 25.12.2019

  Закуска. Трансфер до летището и в 11.35 ч. полет Мексико сити - Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 13.00 ч. След пристигане - посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света - Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

 • Ден 5 » 26.12.2019

  Закуска. Разглеждане на Паленке - най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание - разходка с карети. Нощувка в Мерида.

 • Ден 6 » 27.12.2019

  Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание и при възможност - посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.

 • Ден 7 » 28.12.2019

  Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание -посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо ( с включена вечеря).Нощувка в Канкун.

 • Ден 8 » 29.12.2019

  Закуска. Трансфер до летището. В 17.50 ч. - полет Канкун - Хавана. Пристигане в Хавана, Куба в 19.05 ч. Трансфер до Варадеро. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Нощувка във Варадеро.

 • Ден 9 » 30.12.2019

  Закуска. Свободно време за първи впечатления от курорта и възможност за плаж. Нощувка във Варадеро.

 • Ден 10 » 31.12.2019

  Закуска. Свободно време с възможност за плаж.. Посрещане на Новата 2020г. Вечеря и нощувка във Варадеро.

 • Ден 11 » 01.01.2020

  ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА ! Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до Хавана. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”.Нощувка в Хавана.

 • Ден 12 » 02.01.2020

  Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана - сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. След това се посещава забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” - където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След обяд - екскурзия “По стъпките на Хемингуей” - посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. Трансфер до международното летище в Хавана. В 20.05 ч. - самолетен полет Хавана - Канкун с “Interjet”. Пристигане в Канкун в 21.35 ч. Нощувка в Канкун.

 • Ден 13 » 03.01.2020

  Закуска. Трансфер до летище . Полет Канкун - Мексико Сити в 15.55. Кацане в Мексико Сити в 17.30 ч. Полет Мексико Сити - Мадрид в 20.25ч.

 • Ден 14 » 04.01.2020

  Пристигане в Мадрид в 13.55 ч. В 17.15 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 21.35 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за международните полети София - Мадрид - Мексико сити; Канкун - Хавана и Хавана - Канкун - Мексико Сити - Мадрид - София;
самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити - Вилаермоса;
летищни такси за всички международни полети - 910 лв/ 465 евро (06.01.2018г.) - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити - Вилаермоса - 118 лв/ 60 (06.01.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
трансфери летище - хотел - летище;
7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
3 нощувки на база Аll Inclusive в хотел 4* във Варадеро, Куба; - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан” (3-ти ден);
посещение на Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА” (4-ти ден);
екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (12-ти ден);
всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­78 лв.

Цената не включва

виза за Куба - 35 щ. долара;
такса за обработка и подаване на документите за виза за Куба - 40 лв;
медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 г.), за лица от 71г. до 80 г.- 64лв;
допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително:
7 вечери в Мексико за целия период (по желание) - 130 евро;
посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо с включена вечеря (в Канкун) - 70 щ.долара (7-ми ден);
посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с включена вечеря и трансфер) - 140 евро(12-ти ден); или посещение на „Тропикана кабаре-шоу”(без вечеря с включен трансфер) - 120 евро (12-ти ден);

Важна информация

При записване е необходимо да се внесе депозит от 3 000 лв
Стандартната цената 6 940 лв е валидна при записване и капариране в срок по малък от 6 месеца от датата на отпътуване при условие, че има свободни места. При група от минимум 10 човека.
В случай че не се събере група от 10 човека, се налага доплащане.
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите за
категоризация на хотелите в Европа.
6. Търоператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
3. Цените 6 940 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая - 940 лв.

*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и е възможно да подлежат на актуализация.


Информация за хотелите

Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO DF – RAMADA REFORMA 4* //www.ramadareforma.com/
MERIDA – GAMMA MERIDA EL CASTELLANO DE FIESTA INN 4* //www.fiestainn.com/en/web/gamma-merida-el-castellano/overview
CANCUN – COZUMEL&RESORT 4*
//www.hotelcozumel.com.mx/
LA HAVANA – COPACABANA HOTEL 3* //www.belivehotels.com/hotel/EN/ficha_hotel/havana_city_copacabana/descripcion.jsp
ИЛИ
CHATEAU MIRAMAR 4*
//hotelchateaumiramar.com-habana.com/
VARADERO – MEMORIES VARADERO BEACH RESORT 4*
//www.memoriesresorts.com/en/resort/varadero.aspx

Други предложения

Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус промо оферта
Страната на Дракула - 2 нощувки с автобус 3 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Румъния от Бургас, Варна, Велико Търново или Русе или София
Рим - сърцето на Империята
Рим - сърцето на Империята 4 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или ноември в Италия от София
Дунавски мечти - Будапеща - Братислава - Виена промо оферта
Дунавски мечти - Будапеща - Братислава - Виена 5 дни през март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или декември в Унгария, Австрия и Словакия от София
Нова година 2021 в Пролом Баня, хотел Radan 3*
Нова година 2021 в Пролом Баня, хотел Radan 3* 4 дни през декември в Сърбия от София
Почивка в Хърватия - полуостров Истрия с полет до Триест
Почивка в Хърватия - полуостров Истрия с полет до Триест 8 дни през юни или септември в Хърватия, Италия и Словения от София
Почивка на остров Лефкада - 7 нощувки със закуски и транспорт от София
Почивка на остров Лефкада - 7 нощувки със закуски и транспорт от София 8 дни през юни, юли, август или септември в Гърция от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми