new-year-in-israel-flight-from-varna_63528114b0a5bus9.jpg

Нова година в Израел - полет от Варна

Снимки

Нова година 2023 в Израел с директни полети от Варна.

 • 1511
 • 6 дни
 • 5
 • Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • Варна;
 • Декември;

Програма

 • Ден 1 » Летище Бен Гурион - Сарона Пазар - Тел Авив - Яфа.

  След пристигане на летище Бен Гурион в Тел Авив, започваме деня с посещение на пазара Сарона, който работи седем дни от седмицата и разполага с 91 различни магазини, ресторанти и е най-големият кулинарен пазар на закрито, сравним с Ла Бокерия в Барселона. Ще се разходим по главните улици на икономическия и финансов център на Израел - Тел Авив, известен със своите сгради построени в стил Баухаус. Продължаваме към Яфo, който привлича туристи със своето пристанище, с 8000 годишна история и ще се разходим по тесните му улички и из реставрирания квартал на художниците. Посещаваме още и Неве Цедек - първия квартал на Тел Авив, построен през 1909 г. Настаняване в хотел в Нетания. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2 » Кесария - Хайфа - Назарет - Табха - Капернаум - Тиберия.

  Закуска. Отпътуваме за Кесария - градът, известен с впечатляващия амфитеатър, от където се е управлявал от Пилат Понтийски. Хиподрума на града е събирал до 20 000 човека и е известен още и с това, че тук е бил задържан Свети Павел. След това посещаваме Хайфа, където ще се насладим на панорамната гледка към Бахайските градини - шедьовър на ландшафтната архитектура. Библейското ни пътуване продължава към Назарет, където Архангел Михаил съобщава на Дева Мария, че носи сина Божи и където е минала голяма част от живота на святото семейство. След Назарет ще посетим Капернаум - мястото на апостолите и градът, определен в Новия Завет, като център на Христовата дейност в Галилея. Ще разгледаме останките от древната синагога и руините на къщата на Свети апостол Петър. В края на този толкова интересен и наситен ден, следва посещение на Табха - мястото на "Чудото с умножаването на рибите и хляба". Вечеря и нощувка в хотел Тиберия.

 • Ден 3 » Разходка с лодка - Голанските възвишения - Каср ал Яхуд - Йерихон - манастира на изкушението - Мъртво море - Кумран - Витлеем

  Закуска. Започваме деня с една приятна разходка с лодка по Галилейското езеро, което е най-ниско разположеното сладководно езеро в света и е основен водоизточник на Израел. След мини-круиза ни, се отправяме към Голанските възвишения, за да се насладим на чудесната панорамна гледка. Следва посещение на Касър Ал Яхуд при река Йордания, където е било мястото на Христовото кръщение. Отпътуваме за Йерихон - най- ниският град под морското равнище и едно от най-древните селища в света. От там се открива гледка към Манастира на изкушението, разположен в скалите, където Исус Христос е постил и се е молил четиридесет дни и четиридесет нощи. Продължаваме към Мъртво море - най-ниската точка в света - около 420 метра под морското равнище. Възможност за къпане в най-соленото море на света. Поглед към пещерите на Кумран - мястото където са открити прочутите ръкописи. Вечеря и нощувка в хотел във Витлеем.

 • Ден 4 » Йерусалим - стар град - Витлеем: около 9 км / 35 мин.

  Закуска. След закуска започваме с разглеждането на Йерусалим. Първата ни спирка е на Маслиновата планина, от където се открива спираща дъха гледка на града. Ще видим стария Йерусалим с джамията на Омар, със златния купол и новия град, като фон. След като се насладим на гледката и се ориентираме за местоположението на основните забележителности на Йерусалим, се спускаме от планината на маслините към на Гетсиманските градини и към Църквата на всички нации. Тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването и тук е бил предаден и арестуван. По пътя ще преминем и през руската църква Мария Магдалена. Остатъкът от деня ще прекарваме из уличките на стария град Йерусалим, следвайки стъпките на Исус по Via Dolorosa до мястото на разпятието - Голгота и най- святото място за Християнският свят - храмовия комплекс на Гроба Господен. Преминаваме през малките улички на християнския, арменския и еврейския квартал и достигаме до най-свещеното за евреите място - Западната стена, популярна с наименованието Стената на Плача. Тук идват всички евреи да се молят и да оставят листчета с написани желания, вярвайки, че те достигат директно до юдейския бог. А усещането да стоиш до останките от храма на Цар Соломон е още едно незабравимо усещане. Над стената на плача се намират и двете красиви джамии - Джамията на Омар със златен купол и Джамията Ал-Акса със сребърен купол. Следобед се връщаме във Витлеем и посещаваме Базиликата Рождество Христово. Вечеря и нощувка във Витлеем.

 • Ден 5 » Витлеем

  Витлеем - Свободен ден за плаж и почивка.

 • Ден 6 » Витлеем - летище Бен Гурион - Варна

  Закуска. Отпътуване за трансфер до летище Бен Гурион за полет към България. Продължителност на трансфер - около 1 час и 30 минути. Забележки: Моля, да имате предвид, че реда на осъществяване на програмата може да бъде променен.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Директен полет с включени летищни такси Варна - Тел Авив - Варна;
Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
1 нощувка в хотел King Solomon 3* в Нетания или подобен на закуска и вечеря;
1 нощувка в хотел Astoria в Тиберия или подобен на закуска и вечеря;
3 нощувки Christmas Carols във Витлеем или подобен на закуска и вечеря;
Трансфери с комфортен климатизиран автобус по време на целият маршрут;
Лицензиран български или английски екскурзовод ;
Всички входни такси за посещаваните обекти по време на всички обиколки;


В Израел няма официална категоризация на хотелите. Посочените отговарят на 3* Superior.

Цената не включва

Напитки алкохолни и безалкохолни по време на храненията;
Лични разходи;
Задължителни доплащания:
Новогодишна Гала вечеря / лв. на човек;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1.17 щатски долара;
Бакшиши за водачите около 5- 7 щатски долара на ден за човек;
Бакшиши за шофьорите около 3- 4 щатски долара на ден за човек;

Условия за резервация и анулация

Условия за резервация:
Депозит 30%, платен към туроператора до 24 часа след резервиране.
Доплащане 21 дни преди тръгване.
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета.

Анулации:
До 24 часа след резервация - без такса за анулация.
До 30 дни преди тръгване - 50 лв. такса анулация.
До 21 дни преди тръгване - 30% от стойността, като такса анулация.
Под 21 дни - 100% като такса анулация.

Минимален брой туристи: 40 човека;
Срок за уведомяване при ненабран минимум - 21 дни;
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
Българските граждани е необходимо да притежават валиден документ за самоличност и/или задграничен паспорт, с валидност минимум 6 месеца след датата на прибиране в България;
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата;
Авиокомпанията си запазва правото да прави промени по програмата;

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Израел »


Полетно разписание

Полетно разписание:
Превозвач: WIZZ AIR
Варна 05:40 Тел Авив 08:00
Тел Авив 08:25 Варна 10:55

Трансфер летище - хотел – летище:
Продължителност – около 1 час и 20 минути в посока с 3*/4* автобус.

Условия за потвърждаване и анулиране

20 дни преди обявените дати на тръгване съответната програма ще бъде потвърдена, ако има събран минимум или анулирана, ако такъв липсва.
Ако програмата бъде потвърдена, то в рамките на 24 часа, Вашите клиенти трябва да препотвърдят ангажимента си и да заплатят 100% от стойността на почивката.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми