morocco-from-a-to-z-and-the-sahara-desert_5de411c34b1aa2n4.jpg

Екскурзия до Мароко - олекотен тур - полет от Варна - 20.11.2023

Снимки

 • 1659
 • 8 дни
 • 7
 • Автобус; Самолет;
 • полупансион;
 • Град;
 • Екскурзия; Екскурзия с деца; Опознавателна;
 • Варна;
 • Март;

Програмата не е активна.


Програма

 • Ден 1

  Среща на летище Варна 2 часа преди заминаване за директен чартърен полет до Фес. Кацане във Фес. Посрещане на летище от представители на местната обслужваща фирма. Полудневна обиколка на Фес, включваща посещение на Медината Fez el Bali - огромна лабиринтна мрежа от криволичещи алеи, обградени от древни стени. Въпреки, че достъпът на автомобили не е разрешен, суматохата, шума и виковете се носят навсякъде. Миризмата на кожа, деликатния аромат на ориенталски парфюми, барбекю и сладкиши ще ви потопят дълбоко в атмосферата на този имперски град. Посещение на фонтана Nejjarine - най-известният от мозаечните фонтани на Медината, който се намира в традиционен дърводелски квартал, където навсякъде във въздуха се носи аромат на кедрово дърво. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 2

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу допълнително заплащане: Екскурзия до Шефшауен. Отпътуване за най-синият град в Мароко - Шефшауен. Името Chef Chaouen идва от формата на планинските върхове над града, които изглеждат като два рога (chaoua) на коза (chef). Казват, че не си заслужава да отидеш в Мароко, ако не видиш Шефшауен. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф (районът е известен с отглеждането на хашиш). По-интересно е, че всичко наоколо е синьо. Облечете нещо подходящо, за да изпъквате на приказния фон. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

 • Ден 3

  Закуска. Отпътуване за Мекнес , създаден от султан Мулай Исмаил и наричан Мароканския Версай. Там се намира най-голямата порта в Мароко и Северна Африка, създадена по времето на Мулай Исмаил - Баб Мансур, Площада Ел Хедим. Отпътуване за Рабат. След пристигане в Рабат, панорамна обиколка на града, включваща Кулата Хасан, незавършеното минаре, което наблюдава отвисоко града от повече от 800 години и мавзолеят на мароканския султан и по-късно крал Мохамед V, изяществото на арабско-африканското изкуство, изразено чрез оникс, мрамор и фина дърворезба; Кралския дворец - разглеждане отвън. Отпътуване за Казабланка. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Казабланка.

 • Ден 4

  Закуска. Посещение на Казабланка. Разглеждане на Казабланка - туптящото сърце на Мароко. Ще имаме възможност да се насладим на очарованието на тази космополитна крайбрежна столица, разхождайте се по Булевард Де Ла Корниш, на брега на Атлантическият океан, преминаване в с автобуса през луксозния квартал Анфа. Посещение на площада на Обединените нации и най-големия парк "Арабска лига" със своите палмови дървета. Посещение на величествената джамия на Hassan II .Отпътуване за Маракаш. Настаняване. Вечеря. Нощувка в Маракеш.

 • Ден 5

  Закуска. Обзорна обиколка на Маракеш, включваща най-посещавани паметници, описващи историята на града Посещение на най-важните паметници, описващи историята на Маракеш. Полюбувайте се на великолепната джамия Кутубия, чието 70-метрово минаре е най-известната забележителност на града. Датира от края на 12 век, когато по-голямата част от Северна Африка и южната част на Иберийския полуостров са били част от империята на Алмохадите. Вижте красивия дворец Бахиа с неговите изключителни декорации от кедър и мрамор. Посещение на площад "Джема Ел Фна", където шоуто никога не спира - хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за допълнителни мероприятия: Посещение на градините Мажорел - Историята на градината започва през далечната 1920 година, когато колониалната епоха е в разгара си. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник - Жак Мажорел. Тази градина, наричана прозаично ботаническа, е всъщност магическа и съчетава вижданията на френския художник Жак Мажорел за цветове и светлосенки, любовта му към ислямското изкуство и растенията. Целта му била да създаде, както самият той казвал, “импресионистична градина”, “катедрала от форми и цветове”. Тя е като парче пъзел от някаква друга реалност, сложен погрешно сред розовия колорит на Маракеш. Отпътуване за Казабланка - туптящото сърце на Мароко.  Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка в Маракеш.

 • Ден 6

  Закуска. Свободно време или по желание и срещу заплащане:  Екскурзия до Ессауира - очарователен крайбрежен град, известен като „Бижуто на Атлантика“.  Едно от малкото места по света, където расте аргановото дърво. Първото, което вижда всеки в Есауира е чудноватата природа - от едната страна море и километри пясъчна ивица, от другата - горички от дървото тхуя, един от символите на Есауира. Белосани къщички със сини дървени капаци и прозорци, свежи фасади, цветни огради - близко и уютно. Зад тях е скрита арабската крепост от XVIII в., построена по времето на султан Мохамед Сиди. Свободно време за обяд или разходка в Медината (под закрилата на ЮНЕСКО). Ессауира е един художествен център, където туристите имат възможност да видят фрески с ярки цветове, галерии или реплика на Йерусалим от легендарния филм на Орсон Уелс Кралството небесно. Посещения на пристанището, Медината, общинския пазар, магазини за бижута и занаятчийския център. Свободно време за разходка, обяд(включен в цената) и пазаруване. ** провежда се при записани минимум 25 човека. Екскурзия до Водопадите Узуд намиращи се в провинцията Азилал на 150 км североизток от Маракеш. На Берберски името Узуд означава действието на смилане на зърно. Името може би идва от старите мелниците кацнали на върха и около водопада. Може да се следва тясна и трудна пътека водеща до града Бени Мелал. Водопада е най-посещаваната атракция в региона. В околностите могат да се видят зелени долини, овощни градини и великолепна верига на проломите на река Ел Абид. Много местни и национални асоциации правят проекти за защита и опазване на обекта. Ще се отправите към Средно Атласките планини, за да видите най-високите водопади в Северна Африка. Очаква ви пътуване през разнообразни пейзажи, включващи маслинови и палмови горички и планински проходи. Фото пауза на моста Imi-n-Ifri. Продължаваме към водопада Узуд, където ще имате възможност да се полюбувате на забележителните водни каскади.  ** провежда се при записани минимум 25 човека. *** Екскурзията има тежък пешеходен преход! Препоръчва се да сте подготвени с подходящо облекло и обувки и да прецените физическите си възможности. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 • Ден 7

  Закуска. Отпътуване за Фес. Спирка в  Бени Мелал, важен търговски център. Пристигане във Фес. Настаняване. Вечеря. Нощувка във Фес

 • Ден 8

  Закуска. Трансфер до летище Фес. Директен чартърен полет до Варна. Кацане на летище Варна.   Полетно разписание (подлежи на препотвърждение): Варна - Фес: 09:00 - 11:50 Фес - Варна : 15:00 - 21:30

Програмата е ориентировъчна.

Допълнителни услуги и екскурзии

Полудневна обиколка на Фес
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на Шефшауен
Пълна информация »
99.00 лв за възрастен
79.00 лв за дете
Посещение на Мекнес и Рабат
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение и обиколка на и Казабланка
Пълна информация »
Включена в цената
Обзорна обиколка на Маракеш
Пълна информация »
Включена в цената
Посещение на градините Мажорел
Пълна информация »
49.00 лв
Екскурзия до Ессауира
Пълна информация »
111.00 лв за възрастен
54.00 лв за дете
Екскурзия до Водопадите Узуд
Пълна информация »
107.00 лв за възрастен
88.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми