Екскурзия до Мексико през 2020

Снимки

Потвърдена програма за Месико и Куба през октомври. Екскурзията включва Мексико Сити, Теотихуакан, Вилаермоса, Национален Парк „ла Вента”, Паленке, Мерида, Чичен Итца, Тулум и Канкун.

 • 768
 • 10 дни
 • 8
 • Самолет;
 • с включена закуска;
 • Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна; Почивка с деца;
 • София;
 • Април;

Програма

 • Ден 1 » 16.04.2020

  Среща в 05.30 ч. на летище София, Терминал 2. Международен полет София - Рим в 07.35 ч. с ‘’AlItalia’’. Пристигане в Рим в 08.30 ч. В 10.25 ч. - трансокеански полет Рим - Мексико Сити. Пристигане в Мексико сити в 16.45 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 2 » 17.04.2020

  Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи - Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание - посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 3 » 18.04.2020

  Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ - 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена - Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 4 » 19.04.2020

  Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити - Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч. След пристигане - посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света - Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

 • Ден 5 » 20.04.2020

  Закуска. Разглеждане на Паленке - най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

 • Ден 6 » 21.04.2020

  Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

 • Ден 7 » 22.04.2020

  Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум - градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, специални ефекти. (с включени напитки тип отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки.) Нощувка в Канкун.

 • Ден 8 » 23.04.2020

  Трансфер до летището. В 18.30 ч. - самолетен полет Канкун - Мексико Сити с ‘’Interjet’’. Пристигане в Мексико Сити в 21.05 ч. В 22.30 ч. - трансокеански полет Мексико Сити - Рим с ‘’Alitalia’’.

 • Ден 9 » 24.04.2020

  Пристигане в Рим в 18.25 ч. В 20.20 ч. - самолетен полет Рим- София с ‘’Alitalia’’. Пристигане на летище София в 23.15 ч.

 • Ден 10 » 24.04.2020

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети за международните полети София - Амстердам - Мексико сити; Канкун - Мексико сити - Амстердам - София;
самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити - Вилаермоса;
летищни такси за всички международни полети - 704 лв/ 360 евро (09.02.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити - Вилаермоса - 118 лв/ 60 евро (09.02.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
трансфери летище - хотел - летище;
8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико; (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” (3-ти ден);
посещение на Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА” (4-ти ден);
всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.

Цената не включва

медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 23 лв (за лица до 70 г.), за лица от 71 год. до 80 год.- 46 лв;
допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително:
7 вечери в Мексико за целия период (по желание) - 130 евро
посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо с включена вечеря (в Канкун) - 70 щ.долара (7-ми ден);
допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
- посещение на шоу “Светлина и звук” в Чичен Итца (на испански език) - 26 щ. долара (6-ти ден)

Важна информация

Необходими документи:
Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и заплащат предварително.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
Цените 4 945 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая - 690 лв. - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и подлежат на актуализация.
При записване е необходимо да се внесе депозит от 2500 лв.


Информация за хотелите

MEXICO DF – ...............
PALENQUE – HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com
MERIDA – BEST WETERN MAYA YUCATAN //book.bestwestern.com/bestwestern/MX/Merida-hotels/BEST-WESTERN-Maya-Yucatan/Hotel-Overview.do?propertyCode=70167
CHICEN ITZA – HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html

Други предложения

Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4*
Почивка в Сицилия 2020 от София - Athena Resort Village 4* 8 дни през май, юни, юли, август или септември в Италия от София
Магията на Андалусия, от Варна и София ранно записване
Магията на Андалусия, от Варна и София 8 дни през май или октомври във Великобритания и Испания от Варна или София
Мармарис, лято 2020 - 7 нощувки с автобус от Варна и Бургас промо оферта
Мармарис, лято 2020 - 7 нощувки с автобус от Варна и Бургас 9 дни през май, юни, август, септември или октомври в Турция от Бургас или Варна
Италия - под небето на Тоскана
Италия - под небето на Тоскана 6 дни през септември в Италия от София
Почивка в Италия, Тоскана 55+ и приятели
Почивка в Италия, Тоскана 55+ и приятели Програма без ограничение във възрастта на участниците. 9 дни през май, юни, юли, август или октомври в Италия от Пловдив или София
Кемер, Анталия, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София
Кемер, Анталия, лято 2020 - 7 нощувки с полет от София 8 дни през май, юни, юли, август, септември или октомври в Турция от София

Не откривате желаната туристическа програма?

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми