Мексико - Канкун - обиколен тур с водач

Снимки

Екскурзията е дванадесетдневна и включва 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic **** или подобен, 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque**** или подобен в Паленке, 1 нощувка със закуска в хотел Hotel Ocean View**** или подобен в Кампече, 1 нощувка със закуска в хотел Residencial**** или подобен в Мерида, 3 нощувки на база All Inclusive в хотел Riu Tequilla***** или подобен на Pивиера Мая - Канкун, 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел в Париж (BW Ronceray Opera 3* или Corona Opera 3* или подобен) всички трансфери летище – хотел – летище; 2 обяда, 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити и екскурзоводски услуги по описаната програма на български eзик (беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача). Пакетната цена на екскурзията включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти, всички трансфери от/до летище и транспорт с микробус или автобус по програмата. Лети се с авиокомпания AIR FRANCE (билетът включва: летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж); вътрешият полет Мексико Сити – Виляермоса е с авиокомпания „ABC aerolíneas Sa de CV“ и с включен чекиран багаж 25 кг и ръчен багаж. Транспортът на място в Мексико по програмата се извършва с микробус или автобус в зависимост от броя на хората.

 • 304
 • 12 дни
 • 10
 • Самолет;
 • All Inclusive; с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Октомври;

Програма

 • Ден 1 » Първи ден - 07.10.2020

   - 16:00 - 17:15 ч. - полет София - Истанбул. 20:55 ч. - полет Истанбул - Мексико Сити. Нощен полет.

 • Ден 2 » Втори ден - 08.10.2020 

  04:10 ч. - пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Ранно настаняване. Закуска. Свободно време за освежаване. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Нощувка в Мексико сити.

 • Ден 3 » Трети ден - 09.10.2020

   - Закуска. Целодневна обиколка с автобус на Мексико Сити - един от най-сюрреалистичните градове в света. Посещение на „Сокало“ - най-големият площад в сърцето на историческия център на  Мексико Сити, един от най-красивите и най-големи площади в света. Посещение на Катедралата Метрополитън, приютяваща множество произведения на изкуството. Посещение на музея на Темпло Майор, построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календара на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол - полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към Койоакан, къщата - музей на Фрида Кало и Сочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала „Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера. Обяд. Разходка с лодка по каналите на Сочимилко - едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Завръщане в хотела в Мексико Сити. Нощувка. 

 • Ден 4 » Четвърти ден - 10.10.2020 

  Закуска. Посещение на едно от най-забележителните места за поклонение в Мексико - базиликата „Дева Мария от Гуадалупе“. Отпътуване към Теотиуакан  (около 50 км) - загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където се намират останките на най-големия град в предколумбова Америка - голям икономически, духовен и културен център. По време на апогея си през  V - VI век, градът е наброявал 200 - 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в традиционен ресторант. Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорна музика. Завръщане в хотела. Нощувка.

 • Ден 5 » Пети ден - 11.10.2020

   - Закуска. Трансфер до летището за полет Мексико Сити - Виляермоса. Пристигане във Виляермоса. Посещение на музеен парк Ла Вента - музей на открито, където се съхранява богата колекция от предмети принадлежащи на олмекската култура. Отпътуване към Паленке (около 150 км). Настаняване. Нощувка в Паленке.

 • Ден 6 » Шести ден - 12.10.2020 

  Закуска. Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Отпътуване за Кампече (около 310 км) - прекрасен град, със запазени крепостни стени, които са строени, за да служат за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Настаняване. Нощувка в Кампече.

 • Ден 7 » Седми ден - 13.10.2020

   - Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зона Ушмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО) е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Разглеждане на пирамидата на Магьосника, богато украсения Дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаване към Мерида, наричан още "Белия град" - столицата на щата Юкатан. Мерида очарова със своите тесни улици и колониалния си стил. Разходка из града. Настаняване. Нощувка в Мерида.

 • Ден 8 » Осми ден - 14.10.2020

   - Закуска. Отпътуване за региона на Канкун (около 310 км). По пътя посещение на красивия естествен басейн Ик Кил. Отпътуване за Чичен Ица - разглеждане на археологическата зона (ЮНЕСКО) - най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Разходка между древните постройки, като Пирамидата на Кукулкан, Храма на войните и Залата с хиляда колони, Игрището за митичните игри с топка, където древни воини се изправяли срещу същества от отвъдното. Ще видим и Обсерваторията с легендарния календар на маите, откъдето жреците и астрономите на маите наблюдавали природните явления. Отпътуване към Ривиера Мая - Канкун. Настаняване. Нощувка.

 • Ден 9 » Девети ден - 15.10.2020

   - Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум - морската врата на империята на маите (доплащане 146 лв. за възрастни и 126 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от хотела до археологическата зона и обратно, екскурзоводско обслужване, входна такса и бутилка минерална вода. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Тулум е съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an и е идеален за бягство от съвременните мегаполиси, тъй като навсякъде цари спокойствие, а красивата природа предлага невероятна наслада и възстановява душевната хармония. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Нощувка.

 • Ден 10 » Десети ден - 16.10.2020

   - Свободен ден за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд (доплащане 283 лв. за възрастни и 232 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от/до хотела на споделен принцип, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за гмуркане, обяд на шведска маса, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки и шнорхел тръби, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В екскурзията до Ксарет ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате под водата със шнорхел подземните пещери и реки. Нощувка.

 • Ден 11 » Единадесети ден - 17.10.2020 

  Трансфер до летището за полет Канкун - Истанбул в 09:20 ч. 

 • Ден 12 » Дванадесети ден - 18.10.2020

   - Кацане в Истанбул 05:25 ч. 07:45 ч. - полет Истанбул - София. Кацане в София в 09:05 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

• Самолетен билет с авиокомпания AIR FRANCE;
• Включени летищни такси;
• Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж;
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 3 нощувки със закуски в Мексико Сити в хотел BW Majestic **** или подобен;
• 1 нощувка със закуска в хотел Mision Palenque **** или подобен в Паленке;
• 1 нощувка със закуска в хотел Ocean View **** или подобен в Кампече;
• 1 нощувка със закуска в хотел Residencial**** или подобен в Мерида;
• 3 нощувки на Ривиера Мая на база All Inclusive в хотел Riu Tequilla **** или подобен;
• 1 нощувка със закуска в централно разположен хотел в Париж (Hotel BW Ronceray Opera 3*, Corona Opera 3* или подобен);
• Вътрешен полет Мексико Сити – Виляермоса;
• включен чекиран багаж 25 кг + ръчен багаж;
• 2 обяда (Мексико сити и Теотиуакан);
• 1 официална вечеря в ресторант „Белини“ в Мексико Сити;
• Всички трансфери от/до летище и до екскурзиите;
• Екскурзоводски услуги по описаната програма на български (беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача);
• Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата.

Цената не включва

• Държавна такса при напускане на Мексико - около 35 USD (заплаща се на летището);
• Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе в програмата;
• Полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите.
• Целодневна екскурзия до парка Ксарет;
• Пешеходна разходка в Париж с екскурзовод;
• Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5-6 USD на турист на ден (заплащат се на място);
• Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро и с включен асистанс – 2 лв. на човек на ден.;
• Застраховка отмяна на пътуване (между 2% и 3% от пакетната цена, в зависимост от момента на сключване);
• Градска такса в хотелите в Мексико и в Париж;
• Разходи от личен характер.

Важна информация

Продължителност на полетите:

 • София – Париж около 3 ч.
 • Париж – Мексико Сити около 12 ч.
 • Мексико Сити – Вилаермоса около 1 ч. и 40 мин.
 • Канкун – Париж около 9 ч. 40 мин.
 • Париж – София около 2 ч. 40 мин.

Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

  Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

  Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

  Местна Валута: мексиканско песо.

  Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

  Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Мексико:

  • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни.
  • При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
  • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.

  Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.

  Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

  Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

  Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

  Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,70 лева;


  Хотелско настаняване

  Хотели използвани по програмата (или подобни):
  Мексико Сити – Best Western Majestic**** - разположен в историческия център на Мексико сити, в непосредствена близост до площад Соколо, редица магазини и музеи. Стаите са оборудвани с баня/wc., пособия за гладене, сейф, кабелна телевизия, сешоар, тоалетни принадлежности. Хотелът разполага с ресторант, който предлага както традиционни мексикански ястия, така и интернационална кухня.
  Паленке - хотел Mision Palenque**** - разположен недалеч от централната част на града. Хотелът разполага със спа център и външен басейн. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi в общите части.
  Кампече - хотел Ocean View**** - Avenida Pedro Sainz de Baranda con Joaquin Clausell, 24023 Campeche, Mexico – разположен в непосредствена близост до морето и близо до историческия център на Кампече. Хотелът разполага с голям басейн, фитнес и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.
  Мерида -хотел Residencial****- разположен на пешеходно разстояние от центъра на Мерида. Хотелът разполага с басейн и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.
  Pивиера Мая/Плая дел Кармен – Канкун - хотел Riu Tequila***** - разположен е в Плая дел Кармен, на 800 м от плажа. Хотелът е петзвезден, на база All Inclusive, има 4 басейни. На разположение на гостите са 600 стаи. В стаите има мини - бар, сателитна телевизия, климатизация, сейф, тераса или балкон. Хотелът предлага безплатен WiFi.
  Париж:

  хотел Corona Opera*** - Разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет, на „Булвар дьо Монмартр”, един от парижките “големи булеварди”, в непосредствена близост до музея Гревен (залепен е за музея), много кина, театри, кафенета, магазини. Най-близки спирки на метро - Grands Boulevards. Стаите разполагат с телефон, телевизор, баняWC, сешоар, сейф, минибар. Безплатен безжичен интернет в стаите. Нямат тройни и четворни стаи. Закуска на бюфет.
  или хотел BW Ronceray Opéra*** - Разположен в близост до Операта Гарние и галериите Лафайет, на 3 мин. пеша от музея Гревен, най-близка спирка на метро Grands Boulevards. Стаите са с телефон, телевизор, мини бар, сейф, баняWC. Закуска на бюфет.

  Такса прекратяване

  ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
  ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
  ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
  ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
  ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;


  Допълнителни услуги и екскурзии

  Екскурзия до Тулум 146.00 лв за възрастен
  126.00 лв за дете до 11г
  Екскурзия до парка Ксарет 283.00 лв за възрастен
  232.00 лв за дете до 11г
  Пешеходна обиколка на Париж 59.00 лв

  Други предложения

  Едноседмична почивка в Мексико - Ривиера Мая с полети от Мадрид
  Едноседмична почивка в Мексико - Ривиера Мая с полети от Мадрид 9 дни през януари, февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври или декември в Мексико от Мадрид
  Почивка в Испания - Барселона и о-в Тенерифе, юли 2020
  Екскурзия до Чианг Май и Банкок, със самолет и обслужване на български език
  Екскурзия до Чианг Май и Банкок, със самолет и обслужване на български език 11 дни през февруари, март или ноември в Тайланд от София
  Почивка в Испания 2021 - Барселона, Коста Брава
  Почивка в Испания 2021 - Барселона, Коста Брава 8 дни през април, май, юни, август, септември или октомври в Испания от София
  Сицилия от А до Я през 2021 с полет от Варна
  Сицилия от А до Я през 2021 с полет от Варна 8 дни през май или септември в Италия от Варна
  Коледни базари в Брюксел със самолет и водач на български език

  Не откривате желаната туристическа програма?

  Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми