kenya-from-a-to-z-with-flight-sofia-safari-vacation_610383883cd1ehy8.jpg

Екскурзия в Кения от А до Я и сафари в Цаво Изток с полет от София

Снимки

Екскурзия до Кения през 2024 с директен полет от София.
Впуснете се във вълнуващи целодневни сафарита в Tsavo East и Taita, където ще можете да наблюдавате редки видове диви животни в естествената им среда.
Ще имате и седем нощувки, за да се насладите на плажна почивка на плажа Диани. Независимо дали ще се излежавате край басейна или ще участвате във вълнуващи дейности, ще разполагате с всичко необходимо за една наистина незабравима ваканция.

 • 1278
 • 11 дни
 • 9
 • Сафари;
 • Самолет;
 • All Inclusive; пълен пансион;
 • Планина;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;
 • Март;

Програма

В зависимост от деня на заминаване, програмата се провежда в един от следните варианти:

 • Ден 1

  Среща на летището в България 2 часа преди полета-предходния ден. Полет за Момбаса.  

 • Ден 2

  Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.  

 • Ден 3

  Закуска. Отпътуваме от хотела рано сутринта в посока Момбаса - Найроби, насочвайки се към националния парк Цаво Изток /Tsavo East/, най-големия резерват на дивата природа в Кения, с влизане в парка през портата Bachuma. Паркът е дом на най-голямата популация на слонове в страната, известна като Червените слонове. Ще пътуваме из необятните равнини, редуващи се с гори, с пленителна гледка към хълмовете Таита и впечатляващото плато Ята до Аруба /думата, означава на местния език слон/. Това някога е бил дом на местни ловци , а днес тук ще видим хипопотами! Пътуването в парка предлага едно истинско преживяване с възможността да наблюдаваме лъвове, гепарди, стада биволи. Обяд в Voi Safari lodge или подобен. Продължаваме 15,00-17,30 ч към хълмовете на резервата Таита -дом на различни видове птици и животни, сред които лъвове, слонове, жирафи и зебри и други дивите животни, активни през нощта в естествената им среда! Вечеря и нощувка в Taita Hills Lodge (или подобен).  

 • Ден 4

  Ранна разходка с джипа в Таита.Връщане за закуска. След закуска около 10,00ч се отправяме към Salt Lick Lodge (или подобен) за обяд. Построена върху дървени подпори с изглед към водоем, където животните идват да пият вода тази лоджа е една от интересните за наблюдение на различни видове животни. След обяд разходката с джипа продължава до вечеря и възможност за наблюдение на животните верта. Вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge (или подобен).  

 • Ден 5

  Ранна разходка с джипа.След закуска се отправяме обратно към Момбаса и пристигаме в хотела на крайбрежието в ранния следобед.Релакс на океана.Вечеря.Нощувка.  

 • Ден 6-10

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.  

 • Ден 11

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Трансфер от хотела до летище Момбаса за полет Момбаса -България. Полет в 14:00.Пристигане около 22:40.  

 • Ден 1

  БЪЛГАРИЯ - КЕНИЯ Среща на летището в България, 2 часа преди полета. Полет за Кения в 23:30 ч.

 • Ден 2

  Пристигане в Кения около 09:10 . Трансфер до избрания хотел. Информационна среща с представителя на туроператора. Свободно време. Нощувка.

 • Ден 3-4

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 5

  Закуска. Освобождаване на стаите. Отпътуваме от хотела рано сутринта в посока Момбаса - Найроби, насочвайки се към националния парк Цаво Изток /Tsavo East/, най-големия резерват на дивата природа в Кения, с влизане в парка през портата Bachuma. Паркът е дом на най-голямата популация на слонове в страната, известна като Червените слонове. Ще пътуваме из необятните равнини, редуващи се с гори, с пленителна гледка към хълмовете Таита и впечатляващото плато Ята до Аруба /думата, означава на местния език слон/. Това някога е бил дом на местни ловци , а днес тук ще видим хипопотами! Пътуването в парка предлага едно истинско преживяване с възможността да наблюдаваме лъвове, гепарди, стада биволи в естествената им среда. Пристигаме в Salt Lick Lodge или подобен за обяд.Построена върху дървени подпори с изглед към водоем, където животните идват да пият вода. Настаняваме се. След обяд разходката с джипа продължава и се връщаме за вечеря и нощувка в Salt Lick Lodge или подобен. Нощувка.

 • Ден 6

  Закуска. В 6.30 ч. отпътуваме на ранна разходка с джипа из парка и се връщаме за закуска. Пътуваме до хълмовете Таита за обяд. Продължаваме към резервата -дом на различни видове птици и животни, сред които лъвове, слонове, жирафи и зебри. Връщане в хижата по залез слънце. Преди вечеря се отправяме с джипа на нощно разглеждане на парка с възможност да видим дивите животни, активни през нощта в естествената им среда!Вечеря и нощувка.

 • Ден 7

  В 6.30 ч. отпътуваме отново на ранна разходка с джипа. В ясен ден може да се откие гледка и към внушителното великолепие на покритата със сняг планина Килиманджаро, която се превръща в незабравим спомен от сутрешната разходка! Връщане за закуска. След закуска се отправяме обратно към Момбаса и пристигаме в хотела в ранния следобед.

 • Ден 8

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления или допълнителни екскурзии по желание. Нощувка.

 • Ден 9

  Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Освобождаване на хотела. Привечер трансфер от хотела до летище Кения за полет Кения - България. Полет в 14:00 от Кения. Пристигане в България около 22:00ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

Самолетен билет с чартърен полет България - Кения - България с European Air Charter;
Летищни такси;
Регистриран багаж до 20 кг и 5 кг ръчен;
1 нощувка на база FB в Salt Lick Lodge или подобен в Tsavo Еast;
1 нощувка на база FB в Taita Hills Lodge;
7 нощувки на база All Inclusive;
Целодневно сафари в Tsavo East;
Целодневно сафари в Таита;
Трансфер летище - хотел - летище с лицензиран автобус;
Медицинска застраховка Помощ при пътуване от Евроинс с покритие 10000 евро (Traveller, Вариант А);
Представител на туроператора с български език за целия престой.

*ВАЖНО
Дните за сафари по програма се уточняват преди отпътуването на групата и са в зависимост от числеността на записаните туристи.Разпределението по джиповете е по 7 души в джип. Преходът от и до хотелите на крайбрежиете е около 250км в посока / 4-4,30 ч.;
По време на отпътуването за сафари стаите в хотела на крайбрежието в Момбаса се освобождават. За прехода в резервата и нощувките в лоджите се изисква по-малък багаж - тип раница;
По време на престоя за сафари обядите и вечерите са БЕЗ включени напитки. Заплащат се на място;
Програмата се осъществява при минимум 6 души желаещи. Пътуването на водач от фирмата е при минимум 15 души;
Програмата не е подходяща за деца под 8 годишна възраст.

Цената не включва

Допълнителни екскурзии;
Градска такса. Заплаща се директно на рецепцията на хотела;
Входна виза за Кения. Всеки клиент трябва да задейства процедурата на своя отговорност,
Такса обслужване за шофьори - около 5 долара на човек на превоз;
Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 1000 щатски долара/тон при курс 1 евро = 1 щатски долара;
Разходи от личен характер;
Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата.

Условия за резервация и анулация

Резервации:
Депозит 30% до 24 часа след резервиране
Доплащане 21 дни преди тръгване
Издаване на документи за пътуване 7 дни преди полета

Анулации:
До 24 часа след резервация без такса за анулация
До 30 дни преди тръгване 50 лв такса анулация
До 21 дни преди тръгване 30% от стойността, като такса анулация
Под 21 дни 100% като такса анулация

ВАЖНО:
Минимален брой туристи за програмата 15 души , за чартърната програма: 120 души
Ваксина срещу жълта треска и малария е силно препоръчителна за Кения
Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание.

Пакет максимална сигурност на ТО Абакс »

Застраховка Отговорност на ТО Абакс »

Здравни изисквания при посещение на Кения »


Полетно разписание

Полетно разписание (подлежи на препотвърждение):
Превозвач: European Air Charter
България – Кения – 23:30 ч. – 09:30 ч. (+1 ден)
Кения – България – 14:00 ч.– 22:40 ч.
Полетът е директен, с техническо спиране в Асуан.
Трансфер летище – хотел – летище:
Хотел – Летище – Продължителност – около 1 час 30 минути в посока с 3/4* автобус.

Електронна виза за Кения

Кандидатстването за виза включва три прости стъпки:
1. Създаване на акаунт на www.evisa.go.ke
2. Попълване на формуляра за кандидатстване, прикачване на изисканите документи и плащане с кредитна или дебитна карта Master/Visa
3. След достигане на ниво ИЗДАДЕН ДОКУМЕНТ, щракнете върху справката за виза, за да изтеглите eVisa в PDF формат от акаунта.

Необходимо е попълване на формуляр с няколко последователни стъпки до 1 седмица преди датата на отпътуване и заплащане на услугата с карта. Цената на визата е 50 долара + 1 долар за обработка на документите. Кандидатстването трябва да бъде в срок и не се чака последния момент преди отпътуването!

При попълване на формуляра трябва да се има предвид:
1. Изисква се валиден задграничен паспорт с валидност не по-малка от шест месеца- номер,дата на издаване,дата на валидност, орган издал паспорта
2. Точно попълване на формуляра за кандидатстване за виза - имена, дата на раждане, валиден телефон, валиден имейл адрес, пол, имена на родителите - майка и баща. Непълните заявления се отхвърлят, както и предоставянето на невярна информация ще доведе до автоматичен отказ на виза.
3. Най-малко три празни страници в паспорта на притежателя.
4. Билет за връщане - /не се изисква при попълване във формуляра, номер на полетите за програмата ще получите от Вашия туристически агент/
5. Всички заявления за виза начисляват такса за обслужване от $1.
6. Таксата за обработка на виза не се възстановява при отказ.
7. Притежаването на виза не е окончателното право за влизане в Република Кения.
8. Децата под шестнадесет (16) години са освободени от плащане на виза и не се очаква да подават молба за виза.
9. В случай на забавяне на визата по време на плащане, моля, не кандидатствайте повторно, свържете се с администратора на dis@immigration.go.ke.
ВАЖНО - Неподходящото качване на документи ще доведе до автоматично отхвърляне на визата.
ВАЖНО Изисква се прикачване на скорошна цветна снимка с паспортен размер с ясен фон.
В апликационната форма се посочва локацията в Кения - наименование на хотела по програмата, в който ще сте настанени -за почивка и за сафари се посочва избрания основен хотел.

Попълването на апликацията при наличие на нужната информация отнема около 10 минути и е проверено от наша страна.

Важна информация

Дните за сафари по програма се уточняват преди отпътуването на групата и са в зависимост от числеността на записаните туристи.Разпределението по джиповете е по 7 души в джип. Преходът от и до хотелите на крайбрежието е около 250км в посока / 4-4,30 ч.;
По време на отпътуването за сафари стаите в хотела на крайбрежието в Момбаса се освобождават. За прехода в резервата и нощувките в лоджите се изисква по-малък багаж - тип раница;
По време на престоя за сафари обядите и вечерите са БЕЗ включени напитки. Заплащат се на място;
Програмата се осъществява при минимум 6 души желаещи. Пътуването на водач от фирмата е при минимум 15 души;
Програмата не е подходяща за деца под 8 годишна възраст.


Допълнителни услуги и екскурзии

Полудневна екскурзия до Момбаса с включен вход за португалската крепост
Пълна информация »
117.00 лв за възрастен
75.00 лв за дете
Целодневно сафари в Tsavo East (включено в цената)
Пълна информация »
Включена в цената
Целодневно сафари в Таита
Пълна информация »
Включена в цената
PILIPIPA DHOW - морско сафари с включен обяд
Пълна информация »
219.00 лв за възрастен
119.00 лв за дете
Фунзи - целодневна морска екскурзия с включен обяд
Пълна информация »
193.00 лв за възрастен
107.00 лв за дете
Целодневна екскурзия до Момбаса с включен обяд и входна такса за португалската крепост
Пълна информация »
219.00 лв за възрастен
119.00 лв за дете

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми