japan-april-the-secret-of-the-ikigai-or-how-to-achieve-perfection_5ca268dbd3b95khm.jpg

Организиран круиз с NCL Spirit до Япония и Южна Корея 2024 - Империи на красотата, с полети от София

Снимки

Организирано пътуване с круиз на борда на NCL Spirit и полети от София в периода 27 септември-14 октомври 2024. Маршрут на пътуването София-Токио-Нико-Йокохама-Шимизу (Планината Фуджи)-Нагоя - Вакаяма (Осака)-Осака (Киото)-Химеджи - Наха, о-в Окинава - Ишигаки-о-в Чеджу, Южна Корея - Инчеон - Сеул - София

 • 1734
 • 18 дни
 • 15
 • Кораб; Самолет;
 • според съответната за хотела база изхранване;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Забавление; Опознавателна;
 • София;

Програма

 • Ден 1 » 27.09.2024 София-Доха

  Полет от София до Доха (Катар) с АК QatarAirways и разписание 13:40-18:15.

 • Ден 2 » 28.09.2024 Доха-летище Нарита-Токио, Япония

  Прекачване Доха-Нарита 02:05-18:35. Трансфер до хотел в Токио. Нощувка.

 • Ден 3 » 29.09.2024 Токио

  Какъв по-добър начин да започнем пребиваването си в японската столица, от това да преведем ума в “дзен” състояние, чрез разходка в автентична японска градина? Въпреки, че се намират в сърцето на града, градините Шинжуко сякаш са на хиляди километри от забързания неонов ритъм на града. Тук може да започнете деня си с чаша матча. След това ще се прехвърлим в Акихабара-глобален център на културата “отаку”, за да разберем какво е “аниме” и “манга”. Нежно наричан “най-големия квартал за електроника в света” , Акихабара е и мястото от където ще си купим сувенири. След модерните аспекти на Токио е време да обърнем внимание и на историческото минало на града. Отправяме се към Асакуса за посещение на най-старият храм в Токио-Сенсоджи. Тук се намира статуя на Канон-богинята на милосърдието. Заобиколен от внушителни порти, пететажна пагода и оживени павилиони, Сенсоджи е известен със 700-килограмовият фенер на портата Каминаримон. Ще изпратим денят с гледка от височина 200 метра от небостъргача на кметството.

 • Ден 4 » 30.09.2024 Токио-Нико

  Обектът на световното културно наследство “Светилища и храмове на Нико” се състои от 103 структури, разположени в три комплекса. Един от най-впечатляващите и с право най-посещаваните е комплексът Тошогу. Тошогу е мавзолеят на Токугава Иеясу, основателят на могъщия шогунат Токугава, управлявал Япония от 1603 до 1867 г. Разкошен и цветен, храмът Тошогу е в ярък контраст с много от по-стоическите религиозни структури в Япония. Водопадите Кегон и езерото Чузенджи. Връщане в Токио. Нощувка.

 • Ден 5 » 01.10.2024 Токио-Йокохама. Качване на кораба в Йокохама.

  Много обичаме пазарите и тяхната радостна смесица от цветове, миризми, вкусове и смях. Ако искате да се храните като местните, много ресторанти отварят рано и сервират суши закуска, с прясна риба от пазара. Ще посетим най-голямото светилище в Токио - Мейджи. Разположен в гориста местност, светилището Мейджи е красиво зелено пространство за бягство от съседния район Шибуя. Известно като най-натовареното кръстовище в света, Шибуя оправдава репутацията си, след като слънцето залезе. Приблизително 2500 пешеходци преминават през това кръстовище при всяка смяна на светофара. Преди да се присъедините към морето от хора, спрете до статуята на Хачико, японско куче Акита, станало известно с лоялността си към своя стопанин. Възможност за разходка в квартала Гинза. Ginza (銀座) е най-известният луксозен район за пазаруване, хранене и развлечения в Токио, включващ множество универсални магазини, бутици, художествени галерии, ресторанти, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в центъра на областта струва над десет милиона йени, което го прави един от най-скъпите недвижими имоти в Япония и в света. Освобождаване на хотела и трансфер (около 50 мин) до Йокохама. Качване на кораба. Отплава в 19:00.

 • Ден 6 » 02.10.2024 Шимизу, Свещената планина Фуджи 07:00-18:00

  Със своите 3776 метра, планината Фуджи (富士山, Фуджисан) е най-високата планина в Япония. Не е изненадващо, че почти перфектно оформеният вулкан е бил почитан като свещена планина и е имал голяма популярност сред художниците и обикновените хора през вековете. Последно изригва през 1707 г. Той стои на границата между префектурите Яманаши и Шизуока и може да се види от Токио и Йокохама в ясни дни.

 • Ден 7 » 03.10.2024 Нагоя, 08:00-17:00

  Ден за технологии и най-известната японска марка-Toyota. Възпоменателният музей на индустрията и технологиите на Toyota показва прехода на Toyota от производство на текстил към автомобили и др. Изложбените зали с интерактивни дисплеи се фокусират върху 100-годишни традиции и най-съвременни демонстрации, които подчертават въздействието на технологичното развитие върху производството.

 • Ден 8 » 04.10.2024 Вакаяма, Осака и Нара-първата столица на Япония 07:00-22:00

  На 90 минути път с кола от пристанище Вакаяма се намира Нара, най-старата столица на Япония (710-784 г.) и люлката на японските изкуства, литература и занаяти с храмове и светилища, които датират отпреди тези в Киото. По модел на Чанган, столица на китайската династия Танг, изящният град Нара е дом на осем обекта на световното наследство и множество художествени и архитектурни реликви, класифицирани като национални съкровища и важни културни ценности от японското правителство. Посетете невероятния храм Тодайджи, основан през 752 г. и известен най-вече с най-голямата бронзова статуя на Буда в света. Статуята от осми век се помещава в изцяло дървена сграда, Daibutsu-den, считана за най-голямата дървена сграда в света. Разходете се из парка Нара, обикновено наричан Парк на елените. Спокойният парк обхваща 1295 акра гори и е дом на над 1000 свободно скитащи елена. Считани за пратеници на боговете в шинтоистката религия, елените на Нара са символ на града и са обявени за национален природен паметник. Продължаваме към Осака за обзорна екскурзия и свободно време по известните улици на града.

 • Ден 9 » 05.10.2024 пристанище Осака, Киото 08:00-23:59

  Имперска столица на Япония повече от хиляда години, Киото е културното и артистично сърце на нацията. Известно със своите будистки храмове, шинтоистки светилища, красиви градини и исторически безценни сгради. Киото се намира на 45 км от Осака. Първата ни спирка тук ще е великолепния дзен будистки храм Кинкакуджи, по-известен с името си Златният Павилион. Първоначално вила на третия шогун, днес Кинкауджи е сред най-известните и снимани храмове с градини в Япония. Храмът Фушими Инари е важен шинтоистки храм в южната част на Киото, посветен на бога на ориза-Инари. Той е известен с хилядите си порти от червени тории, които се простират по мрежа от пътеки зад основните му сгради (Мемоарите на една Гейша). Пътеките водят в гора на свещената планина Инари, която се извисява на 233 метра и принадлежи към светилището. Смята се, че лисиците са пратеници на Инари, заради което тук има много статуи на лисици. Храмът Фушими Инари има древен произход, предшестващ преместването на столицата в Киото през 794 г. Гион-Изворът на културата на гейшите и кабуки. Гион е идеалното място за разглеждане на Киото от друга епоха. Известен като развлекателния квартал на града с пленителните си гейши, които в Киото се наричат гейко. Гион е пълен с красиви, непретенциозни градски къщи, чайни и ресторанти, храмове и светилища.

 • Ден 10 » 06.10.2024 Химеджи, 07:00-16:00

  Замъкът в Химеджи е най-големият и най-добре запазен японски замък, включващ общо 83 постройки и множество отбранителни системи. Замъкът често е наричан хакуроджо („бял чаплов замък“) заради блестящата си бяла фасада и приликата с излитаща птица. Обявен е за Национално богатство на Япония и обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Тук се намират и японските градините Кокоен. Градините са проектирани така, че да отразят най-доброто от четирите сезона на страната. В близост до замъка Химеджи се намира храмът Енгио-джи, където е заснет филма “Последният самурай”. Той е бил основан преди повече от 1000 години на връх Шоша от Шоку, свещен будистки свещеник, който получил духовно просветление от Монджу, богът на мъдростта и интелекта. Богът обещал, че всеки, който се изкачи на тази планина, ще бъде пречистен както телом, така и духом. Тъй като вярата в планината Шоша нараствала, тя се прославила и като най-важният център за обучение на свещеници в западната част на окръг Кансай. Изживейте Дзен чрез медитация и преписване на сутри в планината Шошасан.

 • Ден 11 » 07.10.2024 Плаване на борда на Norwegian Spirit

  Хубавите неща идват в малки опаковки. Такъв е случаят и с Norwegian Spirit-малък кораб с капацитет около 2000 човека, което гарантира, че няма да намерите струпвания на хора никъде по дългия му 268 м корпус. Построен през 1998, но напълно обновен през 2022, тук ще намерите 2 основни ресторанта, 1 бюфет-ресторант, барове и лаунджове, театрална зала за представления, басейн, джакузи, казино, спа-център, магазини. Всичко това в атмосфера на спокоен лукс.

 • Ден 12 » 08.10.2024 Наха, о-в Окинава, Япония 07:00-18:00. Икигай-трите ключа към дълголетието.

  Наха е главен град на японската префектура Окинава. В миналото той е бил столица на Кралство Рюкю и работещо пристанище от 15-ти век. Освен замъкът Шури, кралската резиденция и неговите необикновени градини - обект на световното наследство на ЮНЕСКО, тук се намират и Кралският мавзолей и портата Шурей, толкова великолепна, че изображението й се появява на банкнотата от 2000 йени. Но най-впечатляващото на остров Окинава не са нито историята, нито културата, нито дори природата й, а нейните столетници. Островът е част от т.нар. “Синя Зона”, т.е. места по света, където живеят много по-голям брой столетници от обичайното. В село Огими, разположено в селските райони в северната част на острова, има малък каменен надпис, който гласи следното: „На 80 ти си просто младеж. На 90 години, ако вашите предци ви поканят в рая, помолете ги да изчакат, докато станете на 100 - тогава може да помислите.” Днес ще имате възможност да откриете трите тайни на икигай от извора.

 • Ден 13 » 09.10.2024 о-в Ишигаки, Япония 08:00-19:00

  Когато пристигнете на остров Ишигаки, ще се озовете в най-южния град в Япония, на около 2000 километра от Токио. Той е най-големият остров от архипелага Яеяма. Природен рай от уединени заливи, красиви плажове и субтропични гледки, рядко свързвани с Япония. Едно от най-живописните места на острова е залива Кабира. В далечината ще видите лодки, плаващи над кораловите рифове в кристално чистата вода, които добиват черни перли. Тук има и лодки със стъклено дъно, през които може да наблюдавате цветни тропически рибки, големи миди и корали. Насладете се на традиционен японски обяд в местен ресторант. След това ще откриете как се изтъкават традиционните памучни пояси в текстилната фабрика Mineya Minsa. В продължение на стотици години бъдещите булки създават шарки върху пояси, за да изразят любовта си към бъдещите си съпрузи. По време на обиколката ще имате възможност да създадете свой собствен пояс, използвайки багрила от местните растения на острова.

 • Ден 14 » 10.10.2024 Плава

 • Ден 15 » 11.10.2024 о-в Чеджу, Южна Корея 06:00-14:00

  Южна Корея. Национално цвете: Мугунгва, или Розата на Шарон. Означава „вечен цвят, който никога не увяхва“. Тя е дълбоко свързана с това, което се счита за най-типичните корейски характеристики: упоритост и насоченост навътре към себе си. Средната продължителност на живота тук е 83 години. Всичко останало ще научите по време на престоя си на остров Чеджу и в столицата. Остров Чеджу, се намира югозападно от Корейския полуостров и е най-голямата туристическа дестинация на Корея. Целият остров е определен като специална туристическа зона. Всяка година около 8,7 милиона души от Корея и чужбина посещават този завладяващ остров с размери 73 км на 31 км. Остров Чеджу печели тройната корона на ЮНЕСКО, тъй като е обявен за световно природно наследство, глобален геопарк и биосферен резерват, както и за едно от новите седем чудеса на природата. Запознайте се с прочутите жени-русалки хеньо (Нематериално културно наследство на човечеството, ЮНЕСКО). Хеньо е общност от жени гмуркачи, много от които са в златните си години-около 80. Те се гмуркат на дълбочина до 10 метра под повърхността без помощта на кислородни бутилки. Първите сведения за хеньо са от 1629 г. В продължение на 350 години те са се гмуркали, облечени само в памучни дрехи и едва през 70-те години започват да носят неопренови костюми. По време на гмурканията те събират ракообразни, като морски охлюви и морски таралежи, водорасли и други морски създания, за да ги продават за храна, като използват само нож или голи ръце. Ще посетите и Spirited Garden, най-голямата в света градина за бонсай, много от които са разположени сред черни вулканични скали с цитати от корейската поезия. Разходката в градината ви подканва към спокойствие и съзерцание.

 • Ден 16 » 12.10.2024 Пристанище Инчеон, Южна Корея-Сеул, нощувка в хотел в Сеул

  Сеул е динамичен град, който безстрашно проправя път към бъдещето, като същевременно вярно съхранява своето гордо минало. Той е един от водещите глобални столици, високотехнологичен град и дом на Samsung, LG и Hyundai-Kia, кей-поп културата (BTS) и нашумящата корейска козметика. В днешния ден ще посетим Кьонгбоккунг, най-големият от 5-те двореца в града, чието име означава „Дворецът, благословен от великите небеса”. Тук може да видите церемонията за смяна на караула и да се запознаете с живота, културата и обичаите на Южна Корея от времето на династията Чосон, последната преди японската окупация. Другият обект от обиколката ни е телевизионната кула „Намсан“, наречена на името на планината, на която се намира. Близо до нея е стария град на Сеул“Намсангол Ханок“. Тук може да видите къщите ”ханок”, да се облечете в традиционно корейско облекло “ханбок” или да научите как се прави кимчи. Свободно време за разходка по Миеондонг меката на шопинга, уличната храна и кафенетата.

 • Ден 17 » 13.10.2024 Сеул-цял свободен ден

  Цял свободен ден за посещение на още атракции в Сеул, разходка в квартала Гангнам или за разкрасителни процедури с корейска козметика. Късно вечерта се отправяме към летище Инчеон за полет до София.

 • Ден 18 » 14.10.2024 Инчеон-завръщане у дома.

  Полет с АК Qatar Airways с разписание 01:30-05:45. Прекачване в 07:40, каца в 12:40 в София.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

самолетни билети с летищни такси за полети София-Доха-Токио (Нарита)/Инчеон (Сеул)-Доха-София с включен багаж по 1 брой ръчен и по един брой чекиране куфар на човек.
11 нощувки на круизен кораб NCL Spirit на база пълен пансион-всички изхранвания в основните ресторанти и бюфет-ресторанта, театър, фитнес, басейни и джакузи, круизна програма според избрания вид каюта;
3 нощувки със закуска в хотел 3* в центъра на Токио;
1 нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Сеул;
представител на туроператора-обслужване на български език;
Трансфери летище-хотел-пристанище-хотел-летище;
Медицинска застраховка за чужбина с покритие 15 000 евро на човек в Евроинс;

Цената не включва

Такса обслужване към круизната компания: 20 USD на ден на човек.
Екскурзиите по маршрута : екскурзиите са по желание и ще се осъществат при поне 10 записани. Осъществяват се от лицензирани екскурзоводи на български език или с превод от водача. Екскурзиите в програмата са примерни и могат да претърпят промени. Заплащат се предварително;
Доплащане Медицинска застраховка за лица над 65;
Препоръчителна застраховка Отмяна на пътуване с ковид покритие. Агенцията работи с ЗК Евроинс;
Пакет Free at sea за алкохолни и безалкохолни напитки на кораба и интернет 249 евро на човек;
електронно разрешение за влизане K-ETA: 9 USD и евентуално съдействие за издаване от агенцията 30 лева на човек.

Условия за резервация и анулация

Няма изискуем минимум туристи за провеждане на програмата.
Програмата е с потвърден водач.
Платим депозит при сключване на договора: 2000 лева; доплащане: 9 юни 2024.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността, с цел оптимизация на програмата.
ТО Тара Турс е лицензиран туроператор със сключена застраховка Отговорност на Туроператор към ЗК Евроинс.


Медицински изисквания и визов режим

Не се изискват задължителни ваксини за тези дестинации.

Визов режим: за това пътуване не е необходима виза. Необходимо е да имате валиден международен паспорт. За Южна Корея е необходимо електронно разрешение за влизане в страната K-ETA. Може да го направите сами на сайт: www.k-eta.go.kr.

Агенцията предлага съдействие срещу допълнително заплащане от 30 лева на човек. Цена на електронното разрешение – 9 USD.

Програмата е подходяща за лица с намалена подвижност, освен при някои екскурзии, които ще бъдат изрично упоменати.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми