Италия и очарованието на италианските езера

Снимки

Програмата включва, транспорт с лицензиран автобус, 5 нощувки със закуски в хотели 3*, от които: 2 в Словения, 1 в района на Верона/Лаго ди Гарда, 1 в района на Лаго ди Комо, 1 в района на Лаго Маджоре/Лаго ди Орта, туристическа програма: вечерна разходка в Любляна, на езерото Гарда - посещение на Бардолино, Пунта Сан Виджилио, Сирмионе, спирка в едно от курортните селища на езерото Изео, на езерото Комо - посещение на град-курорта Комо, на езерото Маджоре - спирка в Стреза, на езерото Орта - разходка в селището Орта Сан Джулио, водач от агенцията.

 • 230
 • 6 дни
 • 5
 • Автобус;
 • с включена закуска;
 • Град; Море;
 • Екскурзия; Опознавателна;
 • София;
 • Септември;

Програма

 • Ден 1 » София - Любляна

  Отпътуване от София в 06.30 ч. от пл. Ал. Невски. Транзитно пътуване по маршрут Калотина - Ниш - Белград - Загреб - Любляна. Пристигане вечерта в столицата на Словения. Кратка разходка из центъра на града. Настаняване в хотел в Словения. Нощувка.

 • Ден 2 » Любляна - езерото Гарда

  Закуска. Отпътуване за Италия и за емблематичното езеро Лаго ди Гарда - най-голямото езеро в Италия, където красотата на средиземноморската природа среща очарованието на южните Алпи. Първа спирка в селището Бардолино, известно с производството на червено вино и в Пунта Сан Виджилио, курортно селище, разположено в подножието на Монте Балдо, дължащо името си на монаха- светец, живял по тези земи. Фотопауза (престой 20-30 мин.). В северния нос се намира и Залива на сирените, чийто райски плаж го превръща в едно от най-известните места в Италия. Легендата разказва, че един от наследниците на фавъна сатир, дошъл от Сицилия, се влюбил в нимфата Стела, но тя не отвърнала на любовта му и той за отмъщение я превърнал в скала. Отпътуване за Сирмионе, старинно селище, живописно разположено на тесен полуостров в южната част на езерото Гарда. По желание посещение на замъка Рока Скалинджери. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

 • Ден 3 » езерото Изео - езерото Комо

  Закуска. Отпътуване за езерото Изео. Разположено между провинциите Бергамо и Бреша, то е най - малкото алпиийско езеро, едно от най - очарователните и романтични езера в Италия заради разнообразния си ландшафт. В средата се намира Монте Изола - най - големият остров в Европа, разположен в езеро, истинско зелено скъпоценно бижу. Възможност за мини круиз до острова (не е включен в пакетната цена), тръгващ от основните пристанища на езерото Исео, за да бъдат посетени приятните рибарски селища и видяни аристократичните вили. Продължаване за езерото Комо - най - дълбокото и едно от най - добре познатите италиански езера, особено в наши дни с вилата на Джордж Клуни. Пристигане в градчето Комо, дало името на езерото. Кратка спирка в центъра му - площадът Пиаца дел Дуомо, катедралата Санта Мария Маджоре (отвън), Кметството. Възможност с ферибот/комета да се достигне Беладжо - съкровището на езерото и едно от най - романтичните и красиви италиански градчета, прекосявайки езерото, което е с форма на обърнато „Y”, причинена от движението на ледници. Двете страни на буквата „Y” са Леко и Комо с едноименните си градове и точката, в която се сливат се намира очарователният Беладжо, където по желание могат да се посетят градините на Вила Мелци. Разходка из тесните калдъръмени улички и разкошни вили на знатни особи. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

 • Ден 4 » езерото Маджоре - Боромеови острови /Изола Белла - Изола Пескатори - Изола Мадре/

  Закуска. Отпътуване за най - дългото от италианските езера - Лаго Маджоре и към Боромеовия залив между Стреза и Вербания, благословен с пет острова. Възможност за пътуване с моторни лодки (не са включени в пакетната цена) до три от тях от Боромеовия архипелаг. Пътуването започва от Стреза, чиято туристическа слава се дължи на разказите на пътешественици и писатели като Стендал, Чарлз Дикенс, Лорд Байрон, както и на Хемингуей, който дори разполага тук част от действието на романа си „Сбогом на оръжията”. Първа спирка за разглеждане на Изола Белла (престой 2 ч.), най-популярният от островите в езерото, на който се намира известния бароков дворец Палацо Боромео (XVII в.), обграден от уникално красиви терасирани градини като амфитеатър. Следваща спирка на Изола Пескатори (престой 1 ч.) - островът на рибарите. Последна спирка за разходка из Изола Мадре (престой 2 ч.) - известна със ренесансовата си вила и ботаническа градина. Връщане в Стреса. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

 • Ден 5 » езерото Орта - Орта Сан Джулио

  Закуска. Отпътуване към езерото Орта, едно чудесно, невероятно малко езеро в Северна Италия в полите на Монте Роза, предпочитано от много туристи заради спокойния пейзаж, богатата история и бароковата архитектура. Пристигане на паркинга и възможност с влакче да се отиде до центъра на селището Орта Сан Джулио. Фотопауза към остров Сан Джулио, над който се издига едноименната базилика. По желание пътуване с моторна лодка до самия остров Сан Джулио. Продължаване за Словения. Пристигане в хотела вечерта. Нощувка.

 • Ден 6 » София

  Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около 23.00 ч.

Програмата е ориентировъчна.

Цената включва

транспорт с автобус, 5 нощувки със закуски в хотели 3***, от които: 2 – в Словения, 1 – в района на Верона/Лаго ди Гарда, 1 – в района на Лаго ди Комо, 1 – в района на Лаго Маджоре/Лаго ди Орта, туристическа програма: вечерна разходка в Любляна, на езерото Гарда – посещение на Бардолино, Пунта Сан Виджилио, Сирмионе, спирка в едно от курортните селища на езерото Изео, на езерото Комо – посещение на град-курорта Комо, на езерото Маджоре – спирка в Стреза, на езерото Орта – разходка в селището Орта Сан Джулио, водач от агенцията.

Цената не включва

входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, моторни лодки до Изола Белла, Изола Мадре и до остров Сан Джулио, ферибот/комета до Беладжо, разходка с корабче по водите на езерото Гарда, туристическо влакче до Орта Сан Джулио, круиз на езерото Изео.

Важна информация

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията
- 30 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи
- 7 дни преди началната дата.
Необходими документи
- лична карта; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни.
Начин на плащане
- депозит - 50 лв., доплащане - до 40 дни преди отпътуване.
Забележка
- Пътуващите, които имат издаден ваучер на ТО Мондел Травел за анулирано пътуване поради разпространението на Ковид19, сключват договор с 0 лв./нула лв./ депозит, като използват частично или на 100% стойността му при окончателното плащане.

Застраховка Отговорност на ТО Мондел Травел ООД »


Застраховка „Отмяна от пътуване“/препоръчителна/

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Допълнителна информация

За информация предоставяме следните такси за музеи, ферибот/комета, корабче, моторна лодка и влакче
- 1. езерото Комо - Вила Мелци – Беладжо – вход за градините - 6.50 EUR - индивидуални туристи, цена за група от мин. 20 туристи – 5.00 EUR, пътуване с ферибот/комета Комо – Беладжо – Комо - 21.00 EUR в двете посоки + доплащане за бърз ферибот 10.00 ЕUR; 2. езерото Маджоре - круиз комбиниран билет Изола Белла - Изола Мадре – Изола Пескатори с моторни лодки в двете посоки – 25.00 EUR, вход за двореца на Изола Белла – 17.00 EUR – цена за възрастен, деца 6 -15 г. – 9.00 EUR, цена за група при мин. 18 туристи – 14.00 EUR, вход за Изола Мадре с посещение на двореца и ботаническата градина – 13.50 EUR – цена за възрастен, деца до 6 -15 г. – 7.00 EUR, група мин. 18 туристи – 12.00 EUR, комбиниран билет за посещение на дворците на островите Изола Белла - Изола Мадре – 25.50 EUR – цена за възрастен, деца 6 -15 г. – 14.50 EUR, 21.50 EUR – цена за група от мин. 18 туристи /в цената на комбинирания билет е включена курортна такса/; 3. езерото Гарда - Сирмионе – Замъкът Рока Скалинджери – 6.00 EUR – цена за група, разходка с корабче – 12.00 EUR; 4. езерото Изео - круиз Изео – Пескерия и обратно – 8.00 EUR – цена за група с включена курортна такса; 5. езерото Орта – туристическо влакче 5.50 EUR, моторна лодка до остров Сан Джулио – 6.00 EUR.

Доплащания и намаления

Доплащане:
- единична стая – 195 лв.
- застраховка с покритие 10 000 EUR – 7 лв., над 65 г. – 14 лв., над 75 г. – 28 лв.
- градска такса в хотелите – от 1.50 -3.00 EUR на турист на ден /заплаща се на рецепцията на хотелите/
- при недостигнат мин.брой от 30 туристи и при записани не по – малко от 25 тур.– 65 лв. /заплаща се с основния пакет/
- PCR тест в зависимост от актуалните изисквания към момента на пътуване.
Намаление за:
- дете до 12 год. с двама възрастни в стая на допълнително легло – 100 лв.
- дете до 12 год. с един възрастен в двойна стая – 70 лв.
- 3-ти възрастен на допълнително легло – 35 лв.

Седмичен email бюлетин с промоции и нови програми